Scudo Sports

Zincir temizliği

Aynakol asperox a değilde daha çok aside yatırılmış gibi duruyor.. asidik, alkol ve petrol bazlı maddeleri aynakol(boyalı malzeme) dan uzak tutmak gerek temizliği için sabunlu su yeter.
Bu sarı madde, iddia ettiği yüksek temizleyiciliği, içerdiği yüksek aşındırıcı maddeler ile sağlıyor. Muhtemelen asidik şeylerdir. O nedenle zincir ve ruble dışında hiçbir yere değmemeli, fotodaki gibi fena aşındırıyor. Şahsen eve bile sokmuyorum.

Scudo
Bu sarı madde, iddia ettiği yüksek temizleyiciliği, içerdiği yüksek aşındırıcı maddeler ile sağlıyor. Muhtemelen asidik şeylerdir. O nedenle zincir ve ruble dışında hiçbir yere değmemeli, fotodaki gibi fena aşındırıyor. Şahsen eve bile sokmuyorum.
İçeriğindeki ana madde olan Na3MGDA aşındırıcı yada asidik bir madde değil tam tersi bazik bir madde, geri kalanı ise temizlik maddelerinin temel bileşenleri. Asperox un aynakol a değil ama arka aktarıcıya teması çok olmuştur halen boyanın parlaklığı aynı seviyede 👍

Ben o ürünleri zincirime de sürmem şahsen
327696 dosyayı görüntüle
wax güzel, ıslak mendil ile sil geç
iyi hoş da işe gidip gelen kıstılı vakti, enerjisi olan insanların uğraşabileceği bir şey değil bence, vakti olan tabi kullansın.

Ben o ürünleri zincirime de sürmem şahsen

iyi hoş da işe gidip gelen kıstılı vakti, enerjisi olan insanların uğraşabileceği bir şey değil bence, vakti olan tabi kullansın.

4 sene boyunca günde 60km işe gidip geldim. özellikle yağmur çamurda kullananlar için (eski ben) büyük nimet.

(wax) iyi hoş da işe gidip gelen kıstılı vakti, enerjisi olan insanların uğraşabileceği bir şey değil bence, vakti olan tabi kullansın.
Geçenlerde yabancı bir bisikletçinin videosuna rastladım. Her tür yağ ve wax denedim, kesinlikle wax'ta karar kıldım, diyordu.
"Ancak her seferinde sıcak sularda yıkamak, karışım ısıtmak, zincir kurutmak vs çok büyük zamana maloluyor. Onun yerine zincir yağı gibi uygulanabilen sıvı wax çözümlerinde karar kıldım. Performansı yakın, uygulama kolaylığı çok çok üstün." Kullandığı bir iki marka gösterdi, hatırlamıyorum.
Türkiye'de de bulunabilen Squirt markayı biliyorum mesela. Hatta zamanında İngiliz sitelerinden alışveriş yapmak mümkünken deneme amaçlı bir tane almıştım. Son zincir temizliğimden sonra sadece squirt uygulamaya başladım. Bir süre daha geçsin, izlenimlerimi paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben kendi pratiğimden memnunum şu an temizleyip yağlayıp kullanıyorum, vaxla uğraşacak zamanım veya sabrım yok, olanlara saygı duyuyorum

Bu sarı madde, iddia ettiği yüksek temizleyiciliği, içerdiği yüksek aşındırıcı maddeler ile sağlıyor. Muhtemelen asidik şeylerdir. O nedenle zincir ve ruble dışında hiçbir yere değmemeli, fotodaki gibi fena aşındırıyor. Şahsen eve bile soksokmuyorum.
Camasir suyu cinsi temizlik malzemeleri asidik degil ciddi alkali malzemeler. Metale zarari yok ama boyayi mahveder.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
kendi sürecimden bahsedeyim, zira anladıgım kadarı ile bir yanlış anlaşılma var.

kullandıgım wax yasinin kendi ürettiği ve soulrider sitesinden sattıgı wax. bununla beraber uzun bikepackingler ve haftalık turlar için de silcanın dripwaxını aldım.

yurtdışından sılcanın wax tencerisini aldım, eşim bunların ağda tenceresi ile aynı oldugunu soyledi. her bisiklet için 2 zincirim var. artık ıslak havalarda çıkmadıgım için zincirim 500-600kmye kadar sorunsuz gidiyor. zamanı geldiğinde ses yapmaya başlıyor. zinciri söküp diğer zinciri takıyorum. bu işlem kimi insan için 5 dakika kimi insan için 15 kimi için yarım saat olabilir. benim 5-6 dakika sürüyor. Toplam işlem bu.

Zinciri bir sonraki değişime hazırlamak için wax tencerisini içinde wax ile beraber 120 dereceye getiriyorum. (bu işlem 15 dakika falan sürüyordur) sonra mendil ile sildiğim zinciri içine atıyorum ve 15 dakika tutuyorum. sonrasında ısıyı 80 dereceye ayarlıyorum ve derecenin düşmesini bekliyorum. 15-20 dakika içinnde wax 80e düşüyor ve sonrasında zinciri asıyorum ve ertesi gün kullanıma hazır oluyor.

Bu işlemler sırasında başında beklemek gerekmediği için akşam yemeği , tv falan o arada zaman geçiyor.

kendi sürecimden bahsedeyim, zira anladıgım kadarı ile bir yanlış anlaşılma var.

kullandıgım wax yasinin kendi ürettiği ve soulrider sitesinden sattıgı wax. bununla beraber uzun bikepackingler ve haftalık turlar için de silcanın dripwaxını aldım.

yurtdışından sılcanın wax tencerisini aldım, eşim bunların ağda tenceresi ile aynı oldugunu soyledi. her bisiklet için 2 zincirim var. artık ıslak havalarda çıkmadıgım için zincirim 500-600kmye kadar sorunsuz gidiyor. zamanı geldiğinde ses yapmaya başlıyor. zinciri söküp diğer zinciri takıyorum. bu işlem kimi insan için 5 dakika kimi insan için 15 kimi için yarım saat olabilir. benim 5-6 dakika sürüyor. Toplam işlem bu.

Zinciri bir sonraki değişime hazırlamak için wax tencerisini içinde wax ile beraber 120 dereceye getiriyorum. (bu işlem 15 dakika falan sürüyordur) sonra mendil ile sildiğim zinciri içine atıyorum ve 15 dakika tutuyorum. sonrasında ısıyı 80 dereceye ayarlıyorum ve derecenin düşmesini bekliyorum. 15-20 dakika içinnde wax 80e düşüyor ve sonrasında zinciri asıyorum ve ertesi gün kullanıma hazır oluyor.

Bu işlemler sırasında başında beklemek gerekmediği için akşam yemeği , tv falan o arada zaman geçiyor.
Uzunz zamandır wax konusunu gizliden gizliye takip ediyorum. Çok karmaşık ve uzun bir süreç olarak düşünüyordum. Sizin anlatımınızdan sonra bu ön yargı kalktı. Mazot ve 10w-40 ikilisinden waxa mı geçsem acaba dedirtti :)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs

Ameliyat yapmak bundan daha kısa ve kolay :D

• Beğen
Tepkiler: megadeth ve Özcan
Uzunz zamandır wax konusunu gizliden gizliye takip ediyorum. Çok karmaşık ve uzun bir süreç olarak düşünüyordum. Sizin anlatımınızdan sonra bu ön yargı kalktı. Mazot ve 10w-40 ikilisinden waxa mı geçsem acaba dedirtti :)
90w sanziman yagi oneririm hocam :)

• Hahaha
Tepkiler: brk34
Ben kendi pratiğimden memnunum şu an temizleyip yağlayıp kullanıyorum, vaxla uğraşacak zamanım veya sabrım yok, olanlara saygı duyuyorum

Tabi ki memnun olduğunuz ile devam edersiniz tamamen kendi takdirinizdir ama sanırım bilgi ekikliği var. Wax ne sabır ne de zaman istiyor, aksine yağ temizlemek ve tekrar yağlamaktan çok daha basit bir süreç.

Tek seferlik olan zincir hazırlığı artık tek bir tablet ile kolayca halloluyor. Ben yavaş pişiricilerden almıştım bu iş için , içinde wax ile duruyor, gerektiği zaman ısıtıyorum 5dk sonra içersine daldırıp çıkarıyorum temizlemesi de yağlaması da toplam 10dk sürmüyor, sağa sola değdi leke yaptı vs derdi de yok.

Wax elçisi falan değilim, kimseyi ikna etmeye de çalışmıyorum, sadece yanlış bir algıyı düzeltmek istedim.

Bilgi eksikliğini şu yönlerden de tamamlamak gerek.
Zaman kazandırmak için kullanılan temizleyici de, hazır wax karışımları da ham yöntemlerden biraz daha pahalı. Kullananlar güncel rakam verebilir.
Ayrıca mutlaka zinciri sökmek ve geri monte etmek için zaman ve emek harcamak gerekiyor.
Bir masraf da quicklink. Zincir satıcıları ve bisikletçiler quicklink'lerin tek kullanımlık olduğunu söylüyor. Şu sıralar 200 TL gibi bir fiyat görüyorum.
Bu arada ben de wax taraftarı sayılırım :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bu konuda mazot benim için en ideal temizleyici. Hatta bugün ince bir temizlikten geçirdim. Sonrasında deterjan ile de üzerinden geçiyorum kalıntıları da kalmıyor

Dosyalar

• IMG_2217.jpeg
    IMG_2217.jpeg
    77,5 KB · Okunma: 10
İçeriğindeki ana madde olan Na3MGDA aşındırıcı yada asidik bir madde değil tam tersi bazik bir madde, geri kalanı ise temizlik maddelerinin temel bileşenleri. Asperox un aynakol a değil ama arka aktarıcıya teması çok olmuştur halen boyanın parlaklığı aynı seviyede 👍
Aluminyum ile etkilesime giriyor ne var ise icinde benim dukkanin aluminyum dogramalarinin icine etti. Komple boyatmak zorunda kaldim dogramalari. Asperoxu aluminyum iceren malzemelerden uzak tutun.
Bilgi eksikliğini şu yönlerden de tamamlamak gerek.
Zaman kazandırmak için kullanılan temizleyici de, hazır wax karışımları da ham yöntemlerden biraz daha pahalı. Kullananlar güncel rakam verebilir.
Ayrıca mutlaka zinciri sökmek ve geri monte etmek için zaman ve emek harcamak gerekiyor.
Bir masraf da quicklink. Zincir satıcıları ve bisikletçiler quicklink'lerin tek kullanımlık olduğunu söylüyor. Şu sıralar 200 TL gibi bir fiyat görüyorum.
Bu arada ben de wax taraftarı sayılırım :)
Waxin maliyeti yeni zincir dahil max 3000tl. Ayrica eger 2 veya 3 zincir kullaniyorsaniz yedekli tahmini 1000 - 1500kmde waxliyorsunuz zincirlerinizi. Ben dükkanimdaki kargo ebike i bile waxladim :) quick linkide en az 10 kere kullanirsiniz problemsiz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir bisiklete düzenli binmiyorum. Bir hafta biniyorum öbür hafta bir iş çıkıyor vs. Böyle olunca temizlik ve zincir yağlama muhabbeti de biraz sekteye uğradı. Yağlı gibi gözüktüğü için direkt yola çıkıyorum. Süre olarak son yağlamadan beri 2-3 ay olmuştur. Km çok olmadı o zamandan beri maksimum 200-300 km olmuştur. Son turda yokuş çıkarken pedala ağırlık verdiğimde her turda çatır çutur sesler geldi. Acaba orta göbek bakımı zamanım mı geldi yoksa zincirden kaynaklı da olabilir mi bu durum? Yakın zamanda toplu bir bakıma sokacağım bisikleti ama işten güçten vakit bulamadım. Zincir ile kısa vadede çözülür mü merak ettim.

Geri