Scudo Sports

Zincir temizleme sıvısı

AtakanEr

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar internet üzerinden aşağıda resimde gözüken pratik zincir temizleme makinasından sipariş verdim ama kafama takılan haznenin içierisine ne koyacacağız.Daha önce çok detaylı olmayan araştırmalarımda bazı arkadaşların mazot ile temizlediklerini görmüştüm sanki. Piyasada çeşitli sıvılar var ama sanırım biraz pahalı.Bunu ucuza getirmenin yolu ve taktiği nedir?Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Scudo
Ben bezle siliyorum bezi tutuyorum zincire sıkı sıkı bezi tutup pedal çeviriyorum sonra makina yağı damlatıyorum ama sprey yağlar daha iyi gibi gres yağ mesela. Birde link verir misiniz ?

Daha ucuz değil ama ben biraz daha çevreci olsun diye şunu kullanıyorum :
(link)

(link)

burda birkaç alternatifi var bence köpüklü su kullanabilirsiniz.
Köpürtmek için ise sabun idealdir.

Aleti Aliexpres üzerinden sipariş verdim.5-6dolar gibi bir fiyatı var.Aynı ürün yurtiçi sitelerde de satılıyor ama iki üç katı daha pahalı.

@KaanG

Ürün fiyatı uygun ama genel maksatlı bir ürün sanırım.Zincir temizliği için uygun mudur bilemedim.Açıklamasında kir pas söker diyor ama zincirde bir sıkıntı yaratır mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: muzaffer KOCABAŞ
Eski konulara baktım içine mazot koyanlar var gayet de iyi oluyormuş 1 litre alırısınız 5 liraya bayağı götürür 200 kmde bir temizler sonrada azıcık makina yağı ile tamam.

• Beğen
Tepkiler: AtakanEr
Mazotla temizliyorum. Sonra yüksek basınçlı hava ile temizleyip ardından mazotun kalıntıları için motor üzerindeki yağları temizleyen bir spreyle tamamen arındırma yapıyorum. Ardından bisiklete biniyorum. Yağmur yağıyor, bütün zincir ve ruble aynı rezilliğine geri dönüyor :)

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
Mazotla temizleyip hesaplıcana gres yağı sürsek aynı işi görürmü acaba ?

Aynı alete mazot dökerek kullanıyorum. Gayet etkili.
Alternatif olarak şu ürün işe yarayabilir:
(link)

Bulaşık deterjanını su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

@AtakanEr

Cillop gibi yapıyor zinciri :) Arkasından bir su tutup kurutuyorum, daha sonra da yağlıyorum. Sıfır gibi oluyor.

arkadaşların dediği gibi mazot bu işin en iyisi. ayriyeten mazotun yağı da zinciri yağlamış oluyor, mazotla temizledikten sonra bir müddet mazotun yağıyla kullanıyorum.

bir pratiklik de kilitli zincir baklası almak. böylecene zincir kolaylıkla çıkartılıp mazot içinde güzelce bekletilip temizleniyor. hem de zincir farklı yönlerde kullanılarak tek taraflı aşınma önlenmiş olunuyor.

Ispirto zinciri temizler mi acaba deneyen var mı ?

• Beğen
Tepkiler: theflash
dök mazotu bir diş fırçasıyla sil ama ispirtoda o tür bir madde olduğundan iş görür diye düşünüyorum denemedim ama mazotun ki kadarda temizlemeybilir.

@bacobaba39 anladim hocam,bir milyoncudan gaz yagi diye ispirto vermisler arkadasa yag cozer diye.☺

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@Monder gaz yağı başaralı olacağı kesindir denedim bir bezle kuru pisliğini alıp diş fırçasıyla silebilirsin özel temizleme aletleri falanda var ama gerek yok mazot olur gaz yağı olur döküp fırçayla silince tertemiz olur sonrada zincirini makina yağıyla yağlarsın ama yağlama konusuna biraz daha dikkat etmek gerekiyor ben zefalin 30 tl ye aldığım tozlanmaya karşı zincir yağı ile makina yağı arasında gerçekten fark edilir bir fark var

• Beğen
Tepkiler: Monder
@bacobaba39 kuru bir bezle temizledim cok iyi temizledi.yag olarak shimano'nun yagini almistim toz vs toplamasin diye zincir kuruduktan sonra surucem.tesekkurler cevap icin hocam.

@AtakanEr

Bunun içine Würt'ün balata temizleme sıvısını koyup temizleyebilirsin. Ben aynı aletten kullanıyorum gayet memnunum. Mazot kullanmayın. Mazot yağlı olduğu için çok fazla toz yapışır. Würth ile temizledikten sonra bisiklet zinciri için olan zincir yağı ile yağlayın.

Rublenizi temizlemek için bir beze yine Würt balata temizleme sıvısını sıkın, rublenin aralarına bezi sokarak temizleyin. Doğrudan rubleye Würt temizleme sıvısını sıkmayın.

@Salih Uygur YESE

Zincir 3 günde toz tabakasıyla kaplanır.

@clubber iptal etme durumunuz varsa bunun sarısı var bende 20 liraya veririm :) genelde würth ile temzilediğim için boşta duruyor

Geri