@tugrulboraerkil
sadece zincirden bahsediyorum... v fren kullandığım için de basıçlı su sıkıntı olmaz herhalde... bu arada sadece zincir ve rubleye sıktım suyu. kadroyu, jantı ve jant göbeğini genelde ıslak mendil veya bez ile siliyorum.
@ahmtayd zincir çok parçalıdır silmeyle fırçalama ile balların arasına yada ortada ki Halkların altına ulaşamazsın. Yarım cay bardağı mazotu 500 ml lik şişenin içine koy sonra zinciri power linkten sök şişenin içine koy kapağını kapa salla. Rubleyi de söküp Bulaşık yıkar gibi yıkamak iyi olur. Yani ruble anahtarı almak lazım.
@Mustafa Kocabaş
Yolunuz İstanbul'a düşerse Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin yakınlarındaki Shell istasyonunda litresi 3.80TL den alabilirsiniz. İstasyondaki pompacı gaz yağının Kırıkkale'den geldiğini söyledi. Bulunmaz hint kumaşı oldu bu gaz yağı.
Islak mendille tutup 4 tur daha cevirin. Ince temizlik icin zincir aralarina daldirip cikartin kuru bezle 1 tur dondurun 10 dakka bekelyin tekrar yaglayin bitti gitti ... abartmayin yani maksimum 15 dakikalik is
Shimano Türkiye ile zincir temizliği konusunda geçen yılki fuarda uzunca görüşme fırsatımız oldu, bize zincir temizliğinin en etkili ve en pratik yollarından bahsettiler.
Shimano nun temizleme sıvısının çok iş gördüğünü ancak biraz maliyetli olduğunu onun yerine derinlemesine temizliğin pratik yöntemini de aktardılar.
Bu bilgiler sonrasında zincir bakımımı aşağıdaki videoda olduğu gibi yapmaya başladım yaklaşık 2500 km de fazlasıyla verim alarak hiç problem yaşamadım.
Ayrıca temizleme yaparken petrol ürünleri ve aşındırıcı malzemeler (benzin , mazot, wd40 v.b.) kullanılmasının zincirde bulunan keçe ve o-ring gibi ametal malzemelere kalıcı zararlar vererek zincirin ömrünü azalttığını da ayrıca belirttiler.
Umarım faydalı olur.
Keyifli sürüşler dilerim.