Scudo Sports

Zincir önerisi

adincer

Üye
Tepki
41
Merhabalar.
10 yıldır kullandığım bir Bisan Atlasım var.18 vitesli.Hala taş gibi sapasağlam.Fakat 3 gün önce zinciri birleşim yerinden kırılıdı.Yaptırdım ama yeniden kırıldı bugün.Yeni bir zincir almaya karar verdim.Ankaradan alabileceğim uygun fiyatlı bir zincir öneriniz varmı.

Scudo
KMC marka zincirlere bakabilirsin. Hem montajı kolay, hem de çok kaliteliler. Fiyatları da makul.
Ancak çok uzun seneler kullandığın bisikletinde zincir değişikliği yaptıktan sonra bir takım ruble (arka dişli) problemleri yaşaman da muhtemel. Böyle bir şey olursa arka dişlini de değiştirmen gerekebilir.

çok teşekkürler.Bişey daha soracağım.Arka dişlisinde en küçük dişlide kaç diş olur genelde?Benimkinde 14 tane var.Fazla gibi geldi bana.Aynakolda büyük olan 48 li.
Ama en son vites hafif geliyor bana diğer bisikletlere göre.

Kaset dişli kullanıyor olsaydın, en küçük dişlisi 11 olan dişli seçeneğin de olurdu.
Ancak 18 vitesli (en kaba tabir ve ayrım ile) bir bisiklette bu mümkün değil.
Büyük dişlinin de 48'li olması, dağ bisikleti için üst sınır gibi bir şey...

Merhabalar ben 9 lu zincir almak istiyorum mtb kullaniyorum vites sistemimde shimano acera hangi marka zincir almaliyim şimdiden teşekkürler

5 senelik zincir kullanıyorum . İki kez kopardım artık yenilemem gerektiğini düşünüyorum .
26 inç çift amartisörlü 3x7 vitesli bisikletim için hangi modeli seçmem gerekir dolaştım bir kaç siteyi fakat anlamadım .

Hocam eğer yarış veya dağ bisikleti kullanmıyorsanız zincir aşırı önemli parça değil. Çünkü zaten bütün zincirler belirli bir dayanıklılığı oluyor. Size marka tavsiyesi veremem fakat çok üst kalite zincir almanıza gerek yok orta birtane alıp bisikletçiye giderseniz onlar yardımcı olurlar

• Beğen
Tepkiler: altur ve MAERKEK
pek bir seçeneğiniz yok
7 li sisteme uygun bir zincir almanız gerek

Shimanonun şöyle bir zincir seçicisi var Belki birisine lazım olur

(link)

Her 2-3 sürüşten sonra zincirin üzerinde ki pisliğin Temizlenmesini öneriyor yağlarken de kasete yağ dökülmüyormuş :)

Yeni bir zincir alacağım ama ne kadar bütçe ayırmam gerek bilmiyorum. Bende kmc nin 20liralık bir zinciri vardı. Yeni zincir için ne kadar bütçe ayırmam gerek bilmiyorum, yardım edebilecek var mı? 8li sistem

@Pamuk

videolarında rublesini yağlayan youtuberlara duyurulur :D

Kmcnin sitesinde ingilizce zincir seçici bir katalog var fakat şuan pc açık olmadığı için sağlıklı bakamadım. Sayfanın altındaki bilgilerden yola çıkabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@ersinnsahin cevap için teşekkürler. 40 lira bandında bir kmc alacağım sanırım.

Arkadaşlar şehir bisikletimi yaklaşık 4 yıldır belli aralıklarda kullanıyorum. Zincir ön aktarıcının en büyük dişlisinde iken arasından tornavida geçtiğini fark ederek değişmesi gerektiğine karar verdim. Aslında vites geçişi olsun performans olsun pek ciddi düşüş yok ancak ruble zarar verebileceğinden değişmesinin daha sağlıklı olduğunu düşündüm.

Ön dişli ve rublenin bir kaç fotoğrafını atayım belki bir fikriniz olur sağlığı açısından.

75456808_2516664688564706_6644937443457892352_n.jpg

75474055_1200194870176350_366196436439662592_n.jpg

74325543_603494047055852_8625313113790480384_n.jpg

İnternette araştırken shimano hg40 modelinin uygun olduğunu gördüm. Sizden istediğim tavsiye ise uzun ömürlü ve fiyat performans ürünü olması. Eğer bisikletim için en iyi hg40 modeli ise direk onu sipariş geçeyim.

kron xc750 3x9 bisikletim için zincir önerileriniz varsa alabilir miyim teşekkürler.

Arkadaşlar bisikletimi alalı altı ay oldu nerdesye dto yazıyor üzerinde ve çoğu zaman zincir yağsız kalıyor korkuyorum dişli aşınmış mı diye

• Beğen
Tepkiler: rhytrea
Merhabalar,

Bisikletimde acera aktarıcı CS-HG20-09 ruble bulunmaktadır. Şuan kullandığım zincir C-9 Tec (Kmc) Hsgl vites geçişlerinde bir problem yok ancak sert pedal attığımda özellikle üst viteslerde boşa tekleme yapmaktadır. Bisikletçiyle konuştuğumda shimano zincir almamın daha doğru olacağını söyledi, hak da verdim fiyat olarak daha uygun olduğu için bahsedilen zinciri almıştım. Aynı sorun Shimano XT Cn-Hg93 9 Vites zincirde de oluşur mu? Sorunum rubleden mi kaynaklanmaktadır? Teşekkür ederim.

Bisikletim için 10 vites sağlam bir zincir arıyorum. Elektrikli bisiklete yeni aldığım bir bisikletten parça aktarımı yaptık. Zincir kısa geldi. Dura ace hg901 11 li sistem zincir 10 lu sisteme olur mu. F/P başka tavsiyeniz olur mu. Aktardığımız rublede KF yazıyor. Deore Xt arka aktarıcı ile geldi bisiklet.

Dosyalar

• IMG_8021.jpeg
    IMG_8021.jpeg
    157,8 KB · Okunma: 12
  • IMG_8024.jpeg
    IMG_8024.jpeg
    279,3 KB · Okunma: 12
Bisikletim için 10 vites sağlam bir zincir arıyorum. Elektrikli bisiklete yeni aldığım bir bisikletten parça aktarımı yaptık. Zincir kısa geldi. Dura ace hg901 11 li sistem zincir 10 lu sisteme olur mu. F/P başka tavsiyeniz olur mu. Aktardığımız rublede KF yazıyor. Deore Xt arka aktarıcı ile geldi bisiklet.

HG901 olmaz.
Shimano CN-E6090'ın yaygın 116 baklalılardan daha uzun 126, 138 gibi uzunluklarda olanları satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Fark11
Hh901 116 bakla olduğu için mi olmaz, 11 viteslere uygun olduğu için mi? Bisikletçi elimde ultegra 10 s 116 baklalı zincir var onu takalım dedi. O olurmuydu?

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri