Scudo Sports

Zincir önerisi

Hh901 116 bakla olduğu için mi olmaz, 11 viteslere uygun olduğu için mi? Bisikletçi elimde ultegra 10 s 116 baklalı zincir var onu takalım dedi. O olurmuydu?

11'e uygun olduğu için olmaz. Ultegra 10s fiziksel olarak olur ama 10s e-bike zincirleri daha sağlam olur.

"the SHIMANO E6090-10 receives SIL-TEC treatment on its pin and plates for increased durability."

• Beğen
Tepkiler: Clal ve Fark11
Scudo
e-bisikleti 10 lu sistemden 8 li vites sistemine çevirmek istiyorum. Sağlam uygun fiyatlı en az 124-126 baklalı 8 li zincir arıyorum. Bulamasak 9 lu siteme çevirmek istiyorum. Varmıdır 9 vites için 124-126 bakla zincir. İnternete baktım bulamadım.

e-bisikleti 10 lu sistemden 8 li vites sistemine çevirmek istiyorum. Sağlam uygun fiyatlı en az 124-126 baklalı 8 li zincir arıyorum. Bulamasak 9 lu siteme çevirmek istiyorum. Varmıdır 9 vites için 124-126 bakla zincir. İnternete baktım bulamadım.

Daha sağlam zincir için zincir+ruble+arka attırıcı+vites kolu değiştirmek çok pahalıya patlamayacak mı? E-bisiklet zinciri sorunu çözmez mi?
10 vites, 126 bakla, E-bike uyumlu: (link)
9 vites, 126 bakla, E-bike uyumlu: (link)

Daha sağlam zincir için zincir+ruble+arka attırıcı+vites kolu değiştirmek çok pahalıya patlamayacak mı? E-bisiklet zinciri sorunu çözmez mi?
10 vites, 126 bakla, E-bike uyumlu: (link)
9 vites, 126 bakla, E-bike uyumlu: (link)
Şimdiye kadarki bütün cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Alıntı yapınca sayfa iyicde kalabalıklaştığı için alıntı yapmamayı tercih ediyorum. Sizden alıntı yapmadan nasıl bahsedeciğimide bilmiyorum. Bugün geldi e6090 zicir. ömrü bitene kadar kullanacağım. Yabancı forumlarda e-bisiklet zinciri 2000 mil yapıyor ama fiyat iki kat. yarı fiyatına yarı ömürlü normal zincir kullanmayı önerenler olduğu gibi. 8-9 lu rubleler ile daha ucuz sağlam zincir kullanmayı önerenler olmuş. Bana 8-9 lu sisteme bir sonraki aşamada geçmek mantıklı geldi.
Bende şuan 10 vitese uygun Deore Xt arka aktarıcı takılı ve satışta da 9 vites deore Xt arka aktarıcı var. 8 li ruble takarsam 9 yada 10 lu aktarıcılar vida ayarlarıyla çalışmazmı. 9 çalışırsa 9 uda satmayıp elde tutayım. mega range 8 li veya 9 lu ruble takmak istiyorum. Ama 124-126 baklalı normal sağlam uygun fiyatlı zincir varmıdır. Zincir birleştirme sağlam olur mu.

Şimdiye kadarki bütün cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Alıntı yapınca sayfa iyicde kalabalıklaştığı için alıntı yapmamayı tercih ediyorum. Sizden alıntı yapmadan nasıl bahsedeciğimide bilmiyorum. ...

@ işaretini yazıp kişinin forum adının ilk 2 harfini yazınca isim listesi çıkıyor, oradan seçip seslenme yapılabilir: @Fark11
Alıntı yapıp alıntının içi boşaltılabilir:

8 li ruble takarsam 9 yada 10 lu aktarıcılar vida ayarlarıyla çalışmazmı. ...

Çalışmaz. 8'li rublenin genişliğiyle 9'lu rublenin genişliği aynı, her bir dişlinin kalınlığı ve dişliler arası mesafe farklı.
Konu sadece ayar da değil. Vites bileşenlerinin tamamının zincir kalınlığıyla uyumlu olması gerekir. 9'lu zincir kullanılacaksa vites kolu, arka attırıcı, ön attırıcı, ruble, aynakol ve zincirin tamamı 9 vites uyumlu olmalı.

@Spartiat Bisikleti aldığımda 9 lu sistemdi. e-bisikletim için parça amaçlı bir bisiklet aldım ve 10 lu sitem rubleyi vitesi aktardım. Zincir kısa gelince tavsiyenizle e6090 zincir aldım. Yarın taktıracaktım. Orta motor vinka c20. Vinka C20 için dişli seçenekleri aşağıdaki fotoğrafta. Bu verilerden çıkan sonuca göre kullanabileceğim zincir 9 lu mu?. Şuan aldığım 10 lu sitemi kullanabilir miyim?

Dosyalar

• dişli.png
    dişli.png
    201,8 KB · Okunma: 16
Son düzenleme:
@Spartiat Bisikleti aldığımda 9 lu sistemdi. e-bisikletim için parça amaçlı bir bisiklet aldım ve 10 lu sitem rubleyi vitesi aktardım. Zincir kısa gelince tavsiyenizle e6090 zincir aldım. Yarın taktıracaktım. Orta motor vinka c20. Vinka C20 için dişli seçenekleri aşağıdaki fotoğrafta. Bu verilerden kullanabileceğim zincir 9 lu mu?. Şuan aldığım 10 lu sitemi kullanabilir miyim?

Resimdeki 3/32" kalınlık bilgisine uygun zincir 5-6-7-8 vitese uygun olanlar: (link).
Yine de kullanılabilme durumu sistemdeki diğer bileşenlere de bağlı. İki bisikletin birbirine aktarılma konusunu önceki mesajlardan hatırlıyorum ama hangi bisiklette hangi bileşenlerin olduğunu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fark11
@Spartiat E bisikleti 9 lu vites ve ruble sistemi ile satın aldım. Bende çok anlamasam 3/32 chain yazdığımda yukarıda verdiğiniz sayfaya ulaştım göbek motorun dişlilerinin 9 luya değil. 6-7-8 li sisteme uygun olduğunu gördüm. Ama parça aktarımı için aldığım bisiklet 10 lu sitemdi ve ondaki maşa tekerler gidon ve vites sistemini buna aktardım. Şimdi yeni aldığım cn-e6090 10 lu zincir buna uymuyor gözüküyor. zinciri taktırmadan bakacağım olur mu olmaz mı? Olmayacaksa orta motordaki yaprağı değiştirmek en ekonomik çözüm olacak galiba. Tabi ona uygun yaprak bulunabilirse

@Spartiat E bisikleti 9 lu vites ve ruble sistemi ile satın aldım. Bende çok anlamasam 3/32 chain yazdığımda yukarıda verdiğiniz sayfaya ulaştım göbek motorun dişlilerinin 9 luya değil. 6-7-8 li sisteme uygun olduğunu gördüm. Ama parça aktarımı için aldığım bisiklet 10 lu sitemdi ve ondaki maşa tekerler gidon ve vites sistemini buna aktardım. Şimdi yeni aldığım cn-e6090 10 lu zincir buna uymuyor gözüküyor. zinciri taktırmadan bakacağım olur mu olmaz mı? Olmayacaksa orta motordaki yaprağı değiştirmek en ekonomik çözüm olacak galiba. Tabi ona uygun yaprak bulunabilirse

Orta motor dışındaki her şey 10'lu sisteme göreyse evet, 10'lu bir BCD104 yaprak en ekonomik çözüm olur:
(link)
(link) (sayfada 104'ü aratınca birçok 104 mm yaprak var)

• Beğen
Tepkiler: Fark11
@Spartiat Evde 32T 104 mm yaprak var. 9 lu sistemin. 9 lu sisteme ait bu yaprak 10s zincirde çalışır anladığım kadarıyla. (link) 8-9-10-11-12 viteslere uyumlu yazmış. Bu doğruysa orta motorun üzerindeki yaprak 10s zincirle çalışır anlamı çıkıyor ama sanıyorum ilandaki açıklama doğru değil.

@Spartiat Evde 32T 104 mm yaprak var. 9 lu sistemin. 9 lu sisteme ait bu yaprak 10s zincirde çalışır anladığım kadarıyla. (link) 8-9-10-11-12 viteslere uyumlu yazmış. Bu doğruysa orta motorun üzerindeki yaprak 10s zincirle çalışır anlamı çıkıyor ama sanıyorum ilandaki açıklama doğru değil.

Ürünün üstünde de 7-12 spd yazıyor. Belli bir zincire göre optimize edilmemiş, her şeyle çalışsın diye üretilmiş bir dişli gibi.
Screenshot_2024-01-09-08-17-06-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

(link) almayı düşünüyorum. 9 vites için diyor ama 114 bakla. Bisikletim 9 vites ama yanlış saymadıysam zincirim 116 bakla. Bu zinciri alsam sorun olur mu?

Merhaba,

Başlık açamadığım için buraya yazıyorum. Bisan TRX8500 bisikletimin zincirini değiştirmek istiyorum. Kolayca evde çıkarıp takabileceğim farklı isimlerle anılan özellikteki bir zincir arayışındayım. Shimano'nun çok fazla seçeneği var, hangisi nedir açıkçası pek anlamadım. Bakla sayısı neyi değiştiriyor? Hangisi bana uygun olur?

Bisikletin özellikkeri şunlar:

KADRO/FRAME : Alloy 6061

MAŞA/FORK : SR suntour

FREN KOLLARI/BRAKE LEVERS : Shimano bl-mt200

FREN SİSTEMİ/BRAKE : Shimano br-mt200 hidrolik disk/Hydraulic dısc

VİTES KOLLARI/SHIFTER LEVERS : Shimano sl-m3100

ÖN AKTARICI/FRONT DERAILLEUR : Shimano acera fd-t3000

ARKA AKTARICI/REAR DERAILLEUR : Shimano acera rd-t3000-sgs

AYNAKOL/CRANKSET : Shimano fc-m371-l (48-36-26t)

RUBLE/CASSETTE : Shimano cs-hg201 (9s) (11-34t)

ÖN JANT GÖBEĞİ/FRONT HUB : Shimano hb-rm35

ARKA JANT GÖBEĞİ/REAR HUB : Shimano fh-rm35

JANT TAKIMI/RIMS SET : Alloy çift katlı/double wall

SELE/SADDLE : Selle royal

Bu işinizi görür 610 TL. Kolayca evde çıkarıp takmamalısınız çok fazla. Üzerindeki "powerlink" tek seferliktir. Her çıkardığınızda yenisini takmanız gerekir.(çoğu kişi 3-5 kere kullanıyor sorun olmadan ama tavsiye edilmiyor). BU powerlinki açabilmek için zincir sökücü aparat almanız gerekiyor. Bu aparat olmadan sökme yöntemleri var ama zorlayıcı olabilir. 116 bakla işinizi görür ama kısaltmanız gerekebilir. Bu işlerden çok anlamıyorsanız kendiniz alın ama bir bisikletçiye taktırın doğru bir şekilde uzunluğunu ayarlattırıp. Üzerinden çıkan zincirle yanyana koyup aynı uzunlukta olacak şekilde de kısaltabilirsiniz.

(link)

Geri