Scudo Sports

Zincir için Uygun fiyata yağ tavsiyesi

Avusturya'da bir bisikletçiye danışmıştım iyi bir yağ için. Dişmacunu tüplerine benzeyen fakat bir dişmacunu tüpünün hemen hemen 2 katı hacme sahip siyah renkli bir tüpte, daha çok motosikletçilerin tercih ettiği ve çok etkili olduğunu söylediği "MOTUL" marka bir yağlayıcı önerdi bana. Ben de fiyatı da uygun geldiği için (7,5 Euro'ydu yanlış hatırlamıyorsam) aldım. Denemek için kapağını açtığımda karşıma fırçalı bir kafa çıktı. Tüpü sıktığımda içinden beyaz, dişmacunundan daha yumuşak bir yağ (yağ demek ne kadar doğrudur bilmem, macunumsu, margarinimsi bir şey!) çıktı ve fırçasıyla zincire ve rubleye bir güzel sürdüm. Sonra zinciri birkaç tur çevirdikten sonra ertesi güne kadar bisiklete binmedim. Ertesi gün çıktığımda ses açısından değilse de, pedalın dönüşü açısından belirgin bir rahatlama hissettim. Yani, imkanı olanlara, iyi bir zincir temizliği sonrasında bunu da tavsiye ederim.

Scudo
biiskletçi bana mazotla temizle demişti. sizce mazot zincirler için uygun mudur temizlemek için.

@Özcan Çömez

Mazotla birçok metal üzerindeki oturmuş, kirlenmiş yağı temizleyebilirsiniz. Ancak sonrasında hemen güzelce kurulamak ve yeniden yağlamak, metal için daha sağlıklı olacaktır. Özellikle Çelik'te paslanmanın önüne geçmek için, tez zamanda yeniden yağlamak mühim bir husus.

On numara beş yıldız tavsiye ederim. DSC_0834.JPG

yamaha motor zincir yağım var. işe yararmı acaba.

bende zefal dört mevsim kullanıyorum 20 tl ye almıştım bir ay once yağladım zincir halen saat gibi

merhaba arkadaşlar ben motorsiklet kullanıcısıyım ayrıyetten şimdi wd 40 dediğimiz madde zinciri kutusunda yağlama görevi yoktur. Kutusu üzerinde yazar. Dişli, zincir, vb. parçalarda kullanıldıktan sonra temizleyip yağlayınız. wd 40 hakkında genel bir bilgdir buyradanda okuyabilirsiniz (link)
gelelim ne yapacagınıza zincirinizi temizledikden sonra yag kesinlikle kullanmalısınız temizlemek için gaz yagı ve mazotlada yapabilirsiniz arkadaşlar sadece wd 40 ı tek başına kullanmayınız

• Beğen
Tepkiler: Gargenchua
Zincir yaginda ucuza jacmak oldukca mantiksiz. Lakin bir adet aliyorsun, yillarca kullaniyorsun. 3-5 lira tasarruf edecegiz diye rampada rubleyi, zinciri almayin elinize.

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
Kardeşim en güzeli alıyorsun bi gazyağı zinciri temizliyosun bi fırça yardımıyla sonra siliyorsun tertemizz oluyor. Sonra güzel bir zincir yağı ile bi yağlıyorsun bakıyorsun keyfinee :)

Geri