Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

@mariokaldato

Küllerinden bir devlet doğdu,
Kurtuluş savaşı,
Ingilizin beslediği yunan ,
Türk ordusu izmire girerken,
Ingiliz gemileri,yunanlıları almadı,
Tarih ibretlerle dolu,
Ingilizler avustralyalılari kullandı,onları sürdü üzerimize,
Çanakkalede yatar,anzak denilen ne için öldüğünü bilmeyenler,

@ahlaksız

Üzülme dostum seçimler 2019 ' da,hesaplasma sandıkta olacak

Yüzde yüz yerli akıllı füze,,,,,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe başkanlık sistemi var ülkede ve ohal var yürürlükte..Her yeri de başkan kontrol ediyor..Haliyle seçimleri düşünmenin bir anlamı yok..
Hem resmen savaşan bir ordu varken,gelecek seçimleri düşünmenin bir anlamı yok..Hem de seçimde başka kişiler başkan olsa bile değişen bir şey olamaz..Çünkü bu ülkedeki hemen herkesin kafa yapısı aynı..

@Çağdaş78

Bunlar gerçekten acı gerçekler idi,valla balık hafızalı olmamak lazım.

@ahlaksız

Karamsar olmayın bence ,çıkış olacak merak etmeyin.

@Kudret Kurtcebe
Konu kahvehane sohbeti kıvamında olduğu için dahil olmayayım dedim de hala seçimle bir şeylerin değişeceğine inanıyor musunuz Kudret abi?
Bir yazımı kopyala yapıştır yapıyorum: (son referandum zamanı)

"Mart' ta bir bisiklet kazası geçirmiştim, ayağımın üstüne basamıyordum. aynı kazada sağ el bileğim de çatlamıştı. koltuk değneğimi aldım, tek el tek ayakla seke seke okula gittim. şansıma sandığım son kattaydı. merdivenlerde sekerken herkes bana acıyan gözlerle bakarken ben ülkeme acıyor, üzülüyordum. gereksiz bir detay olacak ama o merdivenlerde sekerken telefonumu düşürüp ekranı çatlattım ve 350 lira masraf çıktı. öğrenci adam için az bir rakam değil.

bunları anlatıyorum çünkü bunların hiçbiri bana koymamıştı. akşam milletimin bu kadar saf olmayacağını umarak televizyon başına oturup beklemeye başladım. içimde her zamanki umuttan vardı, halkıma güveniyordum. sonra malum olaylar oldu falan filan...

o anda hile yaptıkları için akp' lilere kızmıştım ama şimdi farkediyorum ki ben buna göz yumanlara kızıyorum, bunu zafer olarak görenlere kızıyorum.düşünüyorum, benim oy verdiğim adam böyle bir şey yapsa bir kez daha oy vermezdim bile. ama bu hileyi yapanlar, destekleyenler kendilerini haklı bile görüyorlar resmen. yazarken yine iğrendim." (yazı oldukça yumuşatıldı)

Hal böyle Kudret abi. 19 yaşındayım ve en ufak umudum yok. Acı olan da bence bu. Ülkesinden umudu olmayan bir nesil yetişiyor. Büyük konuşmak da istemiyorum ama şu saatten sonra oy vermeye gidip aptal yerine konmak istemiyorum. Gidersem de umudum olduğu için değil; çevremde umut besleyenlere kayıtsız kalamadığım için giderim. Belli mi olur, bir bisikletli trafoya girer, trafo havaya uçar falan. Belli olmaz yani.

Asıl konu başlığıyla ilgili yorum yapmayacağım. Tek dileğim askerlerimizin sağ salim dönmesi.

PENTAGONDAN TERÖRİSTLERE: Suriye PKK’sına 5 bin TIR ile 2 bin uçak dolusu silah, cephane, araç ve mühimmat gönderen ABD, şimdi de Zeytin Dalı Harekâtı’nı sekteye uğratmak için PKK’ya kritik istihbarat bilgisi sağlıyor. Bu nedenle gözler, Türkiye’de konuşlu NATO üsleri ve radar paylaşım sistemlerine çevrildi. Uçakların taarruz hedefleri ve uçuş bilgilerine yönelik istihbarata Pentagon’un bu kanallardan ulaştığı ve bunu teröristlerle paylaştığı ifade ediliyor.

ABD TÜM VERİLERİ GÖRÜYOR: NATO ağında bulunan radar verileri üzerinden Türk savaş uçakları ve insansız hava araçlarının her hareketini görebilen ABD ordusu, bu araçların vurabileceği muhtemel noktalara ilişkin verileri PKK’ya servis ediyor. ‘Sahibinden’ aldığı istihbaratı değerlendiren teröristler ise gelen bilgiler doğrultusunda tedbir alıp mevzileniyor. Afrin’e yönelik hava taarruzunda uçak, İHA ve hatta füzeleri ilk olarak tespit edebilecek radar, Hatay-İskenderun’daki Arsuz beldesinin Kisecik köyünde bulunuyor. 2004 yılında Amanos dağlarının zirvesinde kurulan Kisecik Radar Üssü bir NATO tesisi. Dolayısıyla ABD, radarın tüm olanaklarından faydalanıyor.
devamı (link)

türkiye deki nato üslerinin kapanması yakındır

@Mustafa Zeybek

Mustafa dostum,günde 20 kişinin öldürüldüğü yıllarda aynı düşüncelere sahiptim,daha gençtim,ülke bitti dedim,içim buruktu,1979'da daha 22 yaşında idim,sokağa çıkmaya korkuyor idim,bir kaza kurşunu ile vurulacaktım belkide,rahmetli annem ,oğlum sağ salim geldin ya derdi,sevinirdi,düşünüyorumda gerçekten kötü yıllardı .özellikle 76-79 arası,12 eylül darbesi olunca herkes bayram etti,sokakta huzur ile dolaştı herkes,tabi zamanla 12 eylülüde anladık,madalyonun bir yüzünde huzur gelmiş idi,diğer yüzünde ise haksızlığa uğrayan insanların hikayeleri,
Genede yaşamaya devam ettim,ne yapacaktikki,başka bir ülkemi vardı sanki,kabullendim,zaman geçti,o iktidar bu iktidar,gene aynı,değişmedi,ama asla karamsar olmadım ,sonunda boşverdim partilere oyda vermedim,
Ha 2019 bakacam duruma bir kıpırdanma var muhalefet partide isim vermeyeyim,onun seçilmesi iyi olacak gibi,o zaman oyum ona,ümidini kaybetme sakın

@timelapse
Yahu bu nasil is? Adamlar bizim ulkemizde üs kurup bizim kuyumuzu kaziyor, olacak iş değil.
Biz emperyalizme karsi oldugumuzu ifade ettigimizde, komunist ilan ediliyor, akabinde vatan, millet ve din dusmanligi ile suclaniyorduk.
Bu ulkenin sagcisinin da, solcusunun da, ulkucusunun de, dincisinin de, kürtünün de, türkünün de emperyalizme karsi olmasi ve prim vermemesi gerekiyor. Baska kurtuluş şansı yok.

Not; 6. Filoyu kible edinip, besiktasta abd askerlerine karsi namaz kilanlari unutmuyoruz.

@timelapse

Eskiden Fetoculer veriyor idi,mesele artık tayyip değildir mesele vatandır,80 milyon ölüme gideriz ,ayrıca teknolojik hamlede şarttır,

@Kuzey Ege son durumlara göre türkiye deki bütün üslerin abd ye kapatılması taraftarıyım bende. hatta bütün nato ya kapatılması lazım

"En kötü barış, en iyi savaştan iyidir" tanımlaması, kim ne kadar savaş tamtamlığı yaparsa yapsın doğru bir tanımlamadır. Dünyanın hiçbir yerinde savaşa karşı çıkmak suç değilken sadece bulunduğum şehirde savaşı onaylamadığı için gözaltına alınan, tutuklanan onlarca insan var. Bir arkadaş sormuş "kiminle barış" diye, önce kendi halkıyla barışmalı devlet. Her aykırı sesi zor yoluyla, baskıyla, şiddetle susturmaya çalışıyorlar. Savaşta yoksullar ölür, emekçilerin gariban çocukları en öne sürülür. Ateş düştüğü yeri yakmasın sadece, biraz düşününce acılara ortak olmak zor değil.

Afrin harekatında bu tanklar kullanılmadı ,m60 'lar sahada

@timelapse

70'lerden beri savunduk ,gerçek milliyetçilerdik,milliyetçiliğin sağı solu yoktur,vatanını sevmeyen düşünülemez

@Kudret Kurtcebe doğru söylüyorsun ancak şöyle bir sıkıntı var; mesele iktidar falan değil aslında. Tamam, hile hurda eyvallah ancak mevcut iktidarı buraya getiren de halk... Halk halinden memnun. Sıkıntı tam da bu.

Evet başka vatan yok ama başka bir hayatım da yok maalesef. Tek hayatımı halinden memnun insanları kendimce değiştirmeye çalışarak geçiremem. Kaldı ki onlar en az 3 çocuk mottosuyla ürerken benim bırak çocuğu, evlenme düşüncem bile yok. (biliyorum yaşım küçük ve insanlar değişir) yani benden bir tane üreyecekse onlardan 3 tane üreyecek. Sonu baştan belli yani.

Hem ben zaten burada da vatanımda hissetmiyorum ki. Üzülerek söylüyorum bunu. Ben sevgilimle el ele bile tutuşamadığım, taytımla kötü bakışlara maruz kalmadan bisikletle dolaşamadığım, hiçbir değerime saygı duyulmayan bir yerde nasıl vatanımda hissedebilrim? Kendimi vatandaş değil güldüren bir koyun gibi görürken nasıl vatanımda hissedeyim? Yazsam sabaha kadar türlü türlü şeyler yazarım ama geleceğimin kararma ihtimali dahi olduğu için ve değmeyeceğinden kısa kesiyorum.

@timelapse
Bende mi bir gariplik var acaba?Varsa,birisi yazsın lütfen..

Şimdi bu Abd üssünden uçaklar kalkıp pkkya yardım ediyor filan deniyor..Bir de tırlarla pkkya yardım yapıyorlarmış..Peki..
Türk askeri ne yapıyor bu konuda?
Gidip pkklılarla savaşıyor..
Yahu,pkkyı besleyeni sen besliyorsun ülkende..Yanlış mıyım?
Ondan sonra da ''terör bitecek,az kaldı'' diyorsun..
Derdin terörse,ÖNCE terörü beslediğini söylediğin üssü kapat..Sonra operasyon mu yapacaksın,ne yapacaksan yap..
Üs açık değil mi?Yok mu Adana'lı birisi?
Abd üssü açıksa,konu kapansın..Böyle şey olmaz arkadaşlar..
Önce operasyon,sonra üs kapama olmaz..Önce üssü kapa..!
@Kudret Kurtcebe
Herkes gitmez..
Siyasilerin,komutanların,bürokratların çocukları askerlik yapıyor mu?
Kim yapıyor bu askerliği?
Söyleyeyim size..
GARİBANLAR..
Bu ülkeyi ayakta tutan garibanlardır..

30 numaralı mesaja dikkat..Arkadaş ''Suriyeliler devletten burs alırken,niye gariban Türkler Suriyeliler için ölmeye gidiyor?'' diyor..Kudret baba,bu mesaja ne diyorsun?

dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha yakın

bu sözü ben baba filminden biliyordum, aslında Lao Tzu diye birine aitmiş. Şimdi incirliği kapatalım şudur budur... Böyle hareketler batılı yöneticilere, kendi kamuoyunu Türkiyeye karşı doldurmak ve daha ağır baskılar yapmak için koz verir. Bana kalırsa yapılması gereken, sürekli "biz nato ülkesiyiz biz ab'yle üyelik müzakeresi ediyoruz avrupa amerika stratejik ortaklarımız canlarım" filan deyip, bildiğimizi okumakdır. Bildiğimiz derken, hiçbir güç eksenine kendimizi kaptırmadan, gerekirse Rusyadan s400 al, nükleer teknoloji al, gerekirse almanyadan tank al, teknoloji al, gerekirse çinden füze al,teknoloji al.... herkezle iyi söylem geliştir, fakat tabiki herkez için önlemini de al ileriyi düşün... Artık şu iyice anlaşıldı ki Türkiyenin müttefiki olamaz, olmuyor. Değişik konularda çalıştığı değişik ülkeler/şahıslar/kurumlar olur. Şu an Rusyayla çalışıyoruz ama unutmayın ki vaktiyle Rusyanın resmen Türkiyeden Ağrı ve civarını istemesi üzerine biz Nato'ya girdik... Tabiki kendimizi de iyi anlatmamız ve gerektiğinde(gerekmediğinde değil!) diğer ülkelerin iki yüzlülüğünü de yüzlerine vurmak lazım (bize insanlık dersi vermeyen çalışan fransaya cezayir katliamlarını hatırlatmak gibi... )

Orda haklısın garibanlar ölmekte,valla burs alan o suriyeliler vatanları için çarpışmalı.suriyeliler neden kaçtı ,eline silahı alan önce kimdi ,kim katliam yaptı daeş,kafa kesme videoları,suriyede gerçekten haksızlığa uğrayan ne kadar suriyeli var ise vatanlarına yaşadıkları topraklara dönme hakkı var,birde bu harekat sonrasında 3 .5 milyona yakın suriyeli dönecek ,yeterki terör unsurları kalksın,bu iş uzun olacak zannediyorum .

@Kudret Kurtcebe niye gitsinlero_O
Burs alıyorlarmış,adam başı maaşta alıyorlar..Kömür filan da alıyorlar galiba..
İyiler yani..
Niye sistemi çökmüş bir yere,bir yıkıntıya geri dönsünler?

@ahlaksız

Burs alanların dışında olan bir kitle söz konusuki sokaklarda dilenenler var ,bu durum iç açıcı değil,sonucu bence bekleyelim,ilelebet suriye karışık olmayacak ,sonunda bir çözüme ulaşılacak ,akabinde gelenler daha iyi şartlara kavuşmak için döneceklerdir

@Kudret Kurtcebe Irak,Saddam sonrası düzeldi mi?
Suriye'de düzelmeyecek ve Türkiye'deki Suriyelilerin büyük bölümü bir daha geri dönmeyecekler..

Geri