Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

Ordu duruyor ise ,750.000 'e yakın sivilin var olması,afrin kuşatması uzun sürecek gibi,
Şehir savaşını kendi topraklarımızda hendek savaşında gördük, şehirdeki çatışmalarda masum halkı kendisine kalkan yapacak teroristler olacaktır,buna dikkat edilmesi gerekecek,ayrıca türk ordusu afrinde sivilleri öldürüyor propagandası yapılabilir,gayri nizami bir savaş söz konusu,türk ordusunun karşısında afrinde ordu yok,eli silahlı teröristler var,bu teroristler halkı afrinden göç ettirmeyebilirler
.bugün haberlerde verdi burseya dağı düştü,
7 askerimiz şehit ,557 terörist etkisiz hale getirildi,cerablus gibi bir zafer bizi bekleyecekmi bekleyelim,nitekim orda şu anda savaşan türk ordusuna başarılar dilemekten başka durumumuz yok,

(link)

(link)

(link)

Scudo
Kılıcın keskin olsun askerimiz. Allah cümlenizi korusun. Kalleşlere af yok.

Biz Türkler sabirli insanlariz ama emperyal fareler dişimize kan degecegi o anlarda neler olabilecegini en azindan rambo filmleri çekmekten kafalarini kaldirip bi tarih kitabina bakmalilar

@mariokaldato

Yav raşit bu abd halkı inşallah bir gün uyanır,
Diyecekki

Arkadaş ne ayak bu wallstreet,
Arkadaş ne ayak amerikan merkez bankasının gerçek hissedarları kim, ?
Arkadaş bush ile aldatıldık obamada aldattı ,şimdi duvara tosladık trump ile diyeceklermi ?
Evsiz kalanlar kredi aldılar düşük faiz ile,sonra ne oldu !
Kredi faizlerini kim yükseltti bir avuç elit,
Adalet ne zaman gelecek,amerikan halki uyutulmakta ve de sömürülmekte
Michael moore belgeselleri iyi raşit izle,
Benim cici silahım, silko,fahrenhayt9/11 ,bowling for columbia,roger and me,
Kapitalizm bir aşk hikayesi

@efeozata
Suriye'ye adım atmak için,Rusya'dan izin almak doğru mu?
Karşı komşumuzun evine girmek için,alt komşumuzdan mı izin almalıyız?
@Kudret Kurtcebe
Burada yürüttüğünüz mantık hatalı..Niye?
1-Rusların uçağı düştü..Rusların elçisi öldürüldü..Ruslar aleyhinde bir sürü laf edildi ama Rusya Türkiye'ye operasyon yapmadı..Size göre yapmalıydı..Türkiye'nin %99'una göre de..!
2-Füzeler yüzünden ölen insanlar işaret edilip,sanki bu ülkede insan hayatına değer veriliyor gibi yapılıyor..Halbuki aynı ülkede,her sene BİNLERCE KADIN VEYA İŞÇİ,benzer nedenlerden öldüğünde kimse bu konuda bir şey yapmıyor..
3-Eli silahlı pkklılara çözüm sürecinde yıllarca operasyon yapılmadı..Bugün niye bir anda operasyon başlıyor ve bu operasyon niye Kandil'e filan yapılmıyor?!

Diğer yandan,ekonomi neden düşünülmüyor?
Operasyon ne zaman bitecek,bunu düşünen veya tahmin eden var mı?
Bu teröristlere karşı yapılan bu operasyon sonucunda,bu pkk veya pyd denilen şeyden TÜMDEN kurtulacak mı bu ülke?

Bu operasyonu bir kıvılcım olarak görün..Bugün operasyonu ülkenin nerdeyse tamamı destekliyor değil mi?Yarın bir ters durum olursa,(ki olma ihtimali her geçen gün artıyor)o zaman bu operasyonu destekleyen herkes hata yaptıklarını anlayacak..O zaman da aldatıldık,kandırıldık,yanlış anladık,düşünemedik filan demeniz,birşeyi değiştirmeyecek..
Ters durum ne olabilir?
Seni davet etmeyen komşunun evine ansızın girersen,her türlü ters durumu kabulleneceksin..İran var orada,Abd var,Rusya var,Suriye var..Herşey olabilir..

Ben mankurt bir ateistim..Bunu da belirteyim size ki,açık sözlü biri olduğumu anlayın..
Operasyonu destekleyen sizleri de iyi anlıyorum ama tamamen duygusal davranıyorsunuz hepiniz..
Şu cümleye dikkat edin..
DEVLET DUYGUSAL DAVRAN(A)MAZ..!
Diyelim ki devleti kendi başıma yönetiyorum..Kilis'e roket atmışlar..Yönettiğim devleti bu duruma getirdiysem,zaten istifa etmem lazım..Bunu geçtik..!
Bu sorun karşısında ne yapacağım?
Yapacağım en son şey Suriye'ye asker yollamak olur..İlk yapacağım şey de,insansız hava araçlarını kaldırıp,roket atılan yerdeki eli silahlı kim varsa yok etmek olur..Öso ve Suriye askeri veya ışid veya pyd ayrımı yapmadan..Tek askerimi Suriye sınırından geçirmeden..Tek tuşla,masrafsız geçici bir çözüm..Yapılabilecek en iyi şey buydu ama kimsenin nedense aklına bu gelmiyor..Herkes tekbir getiriyor..!

Bugün birileri ''savaşa hayır'' derse,fetöcü/pkklı filan ilan ediliyor..Birkaç sene önce pkklılar Türk karakollarından önünden ıslık çala çala gittiğinde,herkes savaşa hayır diyordu..Hatta biri ''ben olsam,bende dağa çıkardım'' demişti..

Türkiye 'nin Afrin'e girmesinden kimler rahatsız. Pkk, Amerika , Almanya... o zaman doğru yoldayız demektir.

@ahlaksız

Görüşünüz düşünebilinirdi ,yani asker sokmadan insansız hava araçları ile hedefler vurulunabilinirdi ,fakat oldukça fazla bir terör grupların varlığıda aşikar
Iktidarın hataları var tabi,muhalefet zati yok,doğru dürüst parti tabi,şimdi uçak krizinde feto bağlantısı olduğu açıklandı,birde bu adam herkesi aldattı ,bir kişiyi aldatamadı erbakanı,erbakan suriye hedef olur ise türkiye hedeftir demiştir bunuda unutmayalım,
Şöylede düşünelim o vakit,abd sınırlarına meksikadan saldırı olsa abd ne yapardı,
Meksikadan insanlar abd 'ye kanunsuz girmekte idi,,duvar örmekten bahsediyordu trump.
Uçak düşürüldüğü zaman açıkça ben süphelenmis idim,kgb albayı olan putin soğukkanlı idi,konsolosu vuranda fetocu idi,40 yıl hepimiz uyuduk bedelini fena ödedik,adamlar fena çalışmış,atatürk olsa idi,kesin temizliğe gider idi,ama siyasette hata yapanlar bedelini sandıkta öder,
Bakın pkk nedir biliyoruz çekik güç yardım etti, biliyoruz,abd artık dostumuz değil onuda biliyoruz,kıbrısa girdik orda kaldık,burdada belli olmaz 30 yıl kalırız,ama empati yapmak lazım,abd 'in ikinci hamlesini bileceğiz acı ama gerçek ok yaydan çıktı.
15 temmuz öncesi doğuda fetocu subaylar ve generaller görevde idi,pkk ile savaşı pasifleştirmislerdir ,bunu unutmayalım,
Evet ,savaşın uzaması ,ekonomik açıdan sıkıntılı olacaktır,
Rusyanin onayı ile girdik,çünki ülkede ikinci adam esed,o piyon,valla bence yeni bir lidere oynaması gereken ülke rusyadır ,bu liderde suriye halkı tarafından benimsenecek,ülkeye demokrasinin getirilmesinede ihtiyaç vardır ,tek parti tek liderin kimseye faydası yok.

@ahlaksız
Hımmm değil mi olabilir belki. Pkk nin hoşuna gidiyor olabilir. Belkide Amerika verdiği silah değilde su tabancası olabilir.

Screenshot_2017-03-28-01-37-08.png

Afrinde savaşanlardan biri de amcaoğlum uzman çavuş(Ekrem O.)Ailecek geceleri uyuyamazken acaba bir şey oldumu diye ekranın başında hop oturup hop kalkarken alt komşumuz 3 suriyeli erkek(öğrenci) aşağıda sabahlara kadar eğleniyorlar. Her biri devletten 1200tl burs alıyor.Suriye onların ülkesiyle neden ülkeleri için savaşmıyorlar onların yerine ölecek bir Ekrem abim olduğu için mi?

@ahlaksız
''DEVLET DUYGUSAL DAVRAN(A)MAZ..!'' diyorsun ama devlet aklının duygusal davranmasını istiyorsun. rus uçağı düştüğünde, elçi öldürüldüğünde, ruslar duygusal davransa adamlar bize savaş açardı. ama yapmadılar. neden? çünkü devletin istihbaratı var, türklerle aramızı bozmak isteyenler mi var? türkiye nato ülkesi ve abd askerleri var incirlik te. amerikan destekli feto 15 temmuz da darbe yapmış, suikastin arkasında kimler olduğunu bilmeyecek kadar da aptal değillerdir heralde. bunun gibi birsürü ihtimali değerlendirip hareket ederler. düz mantıkla devlet yönetilmez. devlet bi adım atarken 5 adım sonrasının sonuçlarını hesap ederek adımını atar. feto okullarının abd ajanı yetiştirdiğini bilen rusya da 1 tane feto okulu bile yok.

birde rusyadan neden izin alalım afrin e girmek için diyorsun. zaten abd yle çıkarların uyuşmuyor, bir de afrin deki rus askerlerine karşı savaşarak rusyayı karşına alırsan bunun sonucunda ne olur? türkiye yi ateşin içine atmak olur. rusya ya kafa tutabilecek güçte olsak dediğini anlarım da sen çok duygusalsın.

(link)

'İNCİRLİK KAPATILSIN' MEVZUSU
Son zamanlarda ABD-ye bugüne kadar tek kelime edememiş ve hatta aralarında kurduğu partinin çözüm listesinde 'Atlantik kanadı ile yol alınmalı' gibi maddeler olan basiretsiz siyasetçilerin, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yapacağı hayati operasyonlar öncesinde İncirlik üs-ü üzerinden şov keserek 'Operasyon yapacağına üsleri kapat!' gibi afaki söylemlerde bulunmasında emin olun ki zerre kadar milli/bilinçli bir politika yoktur. İçinde bulunduğumuz bu kritik süreç içerisinde, mevcut NATO üslerinin (sadece) ABD-ye kapatılması kesinlikle rasyonel bir adım olmayacaktır. Şöyle ki;
ABD özellikle son iki yıldır PYD bölgelerine bir çok üs kurdu. Son aylarda ise bu üslerden birkaç tanesini öylesine büyüttüler ki, şu anki halleriyle zaten İncirlik üssüne alternatif bir seviyeye gelmiş durumdalar. Dolayısıyla Türkiye radikal bir karar ile ABD-yi İncirlik ve diğer NATO üslerinden tasfiye etmeye kalkarsa, Suriye'de şimdiye kadar atmış oldukları 'yerleşme/devletleşme' adımları Türkiye eliyle(de) kısmen meşrulaşmış olacaktır -ki- bu durumun ekonomik, siyasi ve uluslararası arena boyutu da ayrıca bir kritiktir.
Sonuç olarak NEO-NATO ittifakının içerisinde yer alan vesayetçilerin ciddi bir kısmı temizlendiğine göre(ABD-nin kartlarını bu kadar açık oynamasından da anlaşılıyor), görünürde ne olursa olsun, üslerde ki hakimiyet (özellikle 15 Temmuz-dan sonra) zaten Türkiye'nin elindedir. Devletin bu konuda izlediği yol 'düşmanını yakında tut, gidiyorsa kendi gitsin' politikasıdır ve gayet doğrudur.

Türk Devleti , Türk Milleti ve Türk Ordusu na kasti olana iyi niyetim olamaz. Yapılan harekat geç kalınmış bir harekattır. Icimi yakan bu noktaya gelene kadar yapılan ve hatta bana göre ihanet sayılabilecek hatalar; iktisadi, egitim ,zirai , ticari , beseri , askeri , ....
Bop esbaskanligi ,tohumculuk yasası ,özelleştirme ve satışlar , kötü eğitim politikalari , Suriye ye zararlı olacak faaliyetler ,hele hele o megri megri yapmalar , haburdan ayn el arap a gecirilen militanlar ,kozmik odalar ,Genel Kurmay Başkanının terörist diye hapse atılması , müzik notası ... unutmadık.

• Beğen
Tepkiler: Genç89
İlk olarak bütün memleketimize ve ordumuza bu süreçte başarılar dilerim, Allah muvaffak etsin...

@atasoy bence sonuç doğru ama gidiş yolu yanlış diye düşünüyorum. Artık başka ölçülere mihenklere bakmadan kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz, bu müdahaleyi yapsak ne olur yapmasak ne olur vsvs... bunları kendimiz bilmeliyiz...
Artık sahaya inildi bu süreçten sonra birlik olmalıyız herkes elinden geleni yapmalı. Bu iş sadece kahvede memleket kurtarmak veya klavye kahramanlığı yapmak değil aslında. Mesela şu an sahada yüksek teknoloji ürünü ihalar sihalar kullanabiliyorsak, bu bir çalışmanın ürünüdür. Herkez kendi işini daha iyi yapmalı ki ülkemiz daha güçlü olsun... Bence bu cephede olmayanların yapabileceği en iyi şeydir. Artık savaşlar sadece cephede yapılmıyor, ülkemizde kendi sanayimiz olmalı, kendi tarımımız olmalı, kendi teknolojimiz olmalı ki kendi göbeğimizi kesebilelim.
Birde başka bir konu, belki katılmayabilirsiniz ama çevre ülkelerimizi de kalkındırmalıyız. Suriye ırak bunlarla ticari ve kültürel alışverişimiz olmalı, yerine göre yol gösterilmeli girişimlerimiz olmalı ki sınırlarımızda huzur bulalım. Tabi bunun içinde çevre ülkelerin toprak bütünlüğü ve demokrasilerinin desteklenip geliştirilmesi lazım.

Allah devletimizin ve milletimizin yardimcisi olsun. Turk Milleti diyemeyenleri de unutmadik. Türk Milleti diyenleri, bayrak asanlari fasist diye suclayan envai cesit adami da unutmadık.

Oradaki orgutleri besle, ondan sonra tehlike arz ediyor de...
Barış isteyenlere, çocuklar, masumlar ölmesin diyenlere vatan haini de...
Soruyorsun adrese nereye diye 'kızılelma' diyor... Neyin kızılelması hala 1200lü yıllarda yaşadığımızı zannediyoruz.

Daha bu başlangıç, önümüzdeki 15 Temmuz seçimlerinde,seçim kampanyasında malum parti tarafından kullanılacak bunlar... Yazacak çok şey var işte ama malum insan ''vatan haini'' olmak istemiyor.

Zamanında bir adama ha vatan haini demişsin, ha ana bacı sülale dümdüz sövmüşsün aynı şeydi... Şimdi onlardan olmayan herkes vatan haini...

@Riverside bir zaman vatan millet diyenler kuresel dunyaya uyum saglayamayan dinazorlar diye asagilaniyordu. Unutmadik. Denktas in da ruhu sad olsun

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@atasoy

Hocam öyle bir abd 'ki bu,kibir ve küstahlıkla dünyayı yönetebileceğini zannediyor,
Yanlız bir noktayı söyleyelim,ingiltere çin ve türkiyenin yer aldığı ipek yoluna trump karşı niye çünki pentagona destek olan silah sanayicileri karşı,onun için afganistana hamle yapıldı,silah şirketi trump'ı destekledi trump'ın borcu var onlara ,ve de pentagon ne derse onu yapacak,abd'in gerçek sahibleri silahcılar ve pentagon ve menfatini koruyan petrolcüler,finanscilar ise ipek yolunu destekliyordu ama ulusal sermaye açıkça küresel sermayeye savaş açmış durumda ,11 eylül miladdir,pentagonun ve silahcıların küresel sermayeye savaş açtığı tarihtir.bunların birbirleri ile savaşından gerçek milli sermayemiz ile nasıl başarıyı yakalarız onu düşünelim bence.

Vatan duygumuzu yillardir manipule ederek, dejenere ederek yok etmeye calisiyorlar. Ama basaramayacaklar
aviary-image-1517101206025.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Atasoy
@Kudret Kurtcebe Rus uçağını fetöcü düşürdü diyelim..Elçiyi de fetöcü öldürdü diyelim..Tamam da Rusların bu umurunda olmaz ki..Adamlar fetöcü de olsa,''Türk'' bilir sonuçta..
@atasoy herşeyi düşünmek lazım..Abd ve pkk,bile bile Türkiye'yi şu anki konuma sokmuş olamazlar mı?
Türk askeri ortadoğuya girdi mi bir şekilde?Girdi..Bundan Abd ve pkk hoşnut olur..Rahatsız olmaz..
@timelapse ruslar duygusal davranmadı ama Türkler duygusal hareket ediyor işte..Hesap kitap yok..Tekbirlerle ülkeye girdiler ve şu ana kadar 20 asker kaybı var..Mankurtum diyorum,konuyla alakam yok yani ama beni duygusal yaptın..Ne alakası var?!

Bir de şu Abd mevzusu çok komik..Abd şöyle böyle..Tekbirlerle Suriye'ye girmek yerine İncirlik'i kapatsana,15 temmuz sonrası istenen idamı getirsene,Apoyu assana..vb
Bu kadar yapacak şey varken,niye girdin Suriye'ye?3.Dünya savaşı çıkarmak için mi?
@M.Oonnaayy bu arkadaşın 30 numaralı mesajı konuyu bitirmiştir..Bu operasyona destek olanlar,bu arkadaşın mesajına iki cümle yazıversin lütfen..

Geri