Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

efeozata

Forum Demirbaşı
Tepki
728
İsim
Efe
Şuanda Suriye'de ordumuzun icra etmekte olduğu ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren operasyonu burada konuşalım..

Scudo
Arap baharı ile başlayan süreç bizi bu noktaya getirdi,yani tunusta başlayan isyan ve mısırda devam eden ayaklanmalar,akabinde libya halkı ayaklandı,kaddafiyi öldürdüler,ırakta saddam asılmış idi,yanlız biz olayların sadece figüran kadrolarının akıbetini görmekteyiz,ve biliyoruzki esas perde arkasında olanlar 7 kızkardeşler ve silah sanayicileri ve pentagon,bu 7 kızkardeşler kim ,? 7 adet petrol şirketi,bunlar devlerdir,şirket adlarını vermeyeceğim,ve silah şirketlerinide,
Neden arap baharı ?
Sınırlardan yeni yeni devletcikler peydahlamak,küçük devletçikleri yönetmek kolaydır,amaç yeraltı kaynaklarını sömürmektirki günümüzde bu petroldur,
Dünyada devletler arası rekabette petrol yüzünden olmuştur,ve olmayada devam edecektir,rusya ,akdenize kapı olan suriyeyi asla bırakmayacaktır,putinin pekde esedi sevdiği söylenemez,nerden biliyoruz,putinin yanında yürümesine bir rus subayı eliyle esedi durdurarak müdale etmiştir,
Petrol için milyonların daha önceki yıllarda kanı dökülmüştür,iki dünya savaşı bunun ispatidir,
Ayrıca biliyoruzki büyük ortadoğu projesi büyük israil projesidir,nitekim bir petrol şirketi yahudilerin elindedir,enteresan olan bir amerikan petrol şirketinin sahibi aşırı milliyetcidir ama diğer yahudi petrol şirketi ile ortak olmakta sakınca görmemiştir ne de olsa 7 kızkardeşler birbirine rakip değildir,dünyayı birlikte paylaşacak ve sömüreceklerdir,
Hitlere mali destek sağlayan yahudi petrol şirketidir,dünya siyonist teşkilatida organize etmiştir ,çünki siyonistler,yani yahudi milliyetcileri ,hitlerden filistin topraklarına yahudilerin gönderilmesini istemişlerdir,hitlere wall street 'dende yardımlar olmuştur,ayrıca amerikan petrol şirketi petrol vermiştir,hal böyle iken ısrail ,savaş sonu kurulmuştur ve hitlerde ölmüştür,zati piyonlar kullanılır,

Gelelim afrin harekatına,ve türkiyenin durumuna,30 km 'lik tampon bölge oluşturulacak,yanlız müttefikimiz terör gruplarına 40-50 km menzili olan füzeleri verir ise kazin ayağı değişir,türkiyenin hedefi ,3.5 milyon suriyelinin terör gruplarından arındırılmış afrin ve çevresine gönderilmesi ,doğrusuda budur,bu savaş bizim savaşımız değil,ama benim kilisime füze gelir ise,benim meşru müdafa hakkım doğar,

Son olarak,15 temmuz bir nato darbesi olup,malum zatında kullanıldığı bir harekettir,uyanık olacağız ,birlikten kuvvet doğar,burası ırak değil ne de suriye,
1915,çanakkale zaferi ,ve 1916 kut ül amerreyi,hatırlamalarını washingtondan niyaz ederim ve londra ve avrupadanda,
unutmasınlar.

Dip not,abd'dede şu anda finanscilar ile pentagon arasında bir sinir savaşı vardır,finanscilar yeni abd başkanını desteklemediler,silahcilarin marifeti ile yeni başkan geldi,bunun nedeni,arap baharının sonucunda 4 arap ülkesinin liderlerinin 500 milyar dolarını malum ailenin iç etmesi sonucu hakkını isteyen pentagon ,kavga budur,dünyaya nasıl yansır bu sürtüşme, hep birlikte göreceğiz ,bu finans ve petrolculer abd 'in başına çini bela ederlermi bilemem .

2014 yılı ve öncesinde defalarca Suriye'nin çeşitli kentlerine gitmiş ve orada haftalarca kalmış biri olarak söyleyebilirim ki iç savaş öncesi Suriye de bisiklet kullanımı hayatın her alanıma yayılmış vaziyetteydi. Bilhassa sahil kentlerinde yolda arabadan çok bisikletli gördüğünüz zamanlar bile olurdu.

Ancak savaş sonrası değil bisikletle zırhlı araçla bile gezmeniz zor artık bu şehirlerde.

Esed rejim güçlerinin olduğu yerler her ne kadar sakin gibi görünse de ülke kendi içimi yiyor.

İthalat yok, ihracat yok, kargo yok, hayat yok.

Siz siz olun ülkenize sahip çıkın...

Çoğuna katılıyorum. ABD'nin Irak'a girdiğinden beri planı, ortadoğudaki çoğu ülkenin sınırlarını, liderlerini, yönetim yapılarını değiştirmekti ve buna yeni ortadoğu projesi dediler. Bu planın ilk ayağını Irak'ı işgal ederek, ikinci ayağını ise Suriye'de iç savaş çıkartarak ilerletmişlerdir. Suriye'de Işid'le savaşıyor mazeretiyle belli kesimlere bu kadar silah verilmesi, Suriye'nin bölünmesini pekiştirmek içindi.

Bu operasyon da bu planı durdurmayı amaçlıyor, çok "kandırıldık" ama zararın neresinden dönersen kâr.. Irak ve Suriye'den sonra sıra İran'da. Bugün bu yapılmazsa, İran'ı da dağıtacaklar, sonra da güçleri yeterse bizi.

Bahsettiğim harita 2006'da İsrail'de Condoleezza Rice tarafından yayınlanan yeni ortadoğu haritası;

new-map.jpg

Ortadoğu'nun adım adım bu planlara doğru ilerlemesi tesadüf değil. Hepsinin altında bu planları yapanlar var, ve malesef ABD güçlü olduğu için herkes susuyor.

Bir de ortadoğu tabirine değineceğim. Ortadoğu diye bir yer aslında yok. Doğu batı vardır Avrupa Asya vardır. Ortadoğu terimi ABD tarafından yönetimi ve sınırları değişmesi gereken, savaş, fakirlik ve çatışma içinde bölgeleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Yani birine ortadoğu denince buralarda uygulanan planlar ve çatışmaları doğal karşılamaktadır. Ve dikkat ederseniz örneğin 10 yıl önce ortadoğu Irak, İran, Suriye gibi ülkeler için kullanılırdı, Türkiye'yi içine almazdı. Şimdi Türkiye'yi de bu bölgede göstermeye başladılar, çünkü gelecekte bize karşı da planları var.

4 bölümlük dizi
7 kızkardeşlerin sırrı,,,,,,oldukça önemli

Ne zaman ki bu topraklarda petrol biter, buraların kuru bir çöl olduğu anlaşılır. O zaman bütün bu kan emiciler gerisin geri gider, nemalanacakları başka bir yer ararlar.
Bazen düşünüyorum da bu işler dinle, inançla ilgili değil. Tamamen para, dünyevi iktidar, hırs,açgözlülük, doymazlık, had bilmeme vs.vs...

Insanların ölmesi doğru değil,savaş cinayet,ama kilis iline düşen önceki roketler neydi,yıllarca bir terör örgütünü besleyen güya müttefikimiz,sorumlu odur,ve bizide kızdırdiğının farkındadır,natoya baştan beri karşı bir kişilik olarak kesin olarak sadabat
Paktın kurulması okyanus ötesine iyi bir cevap olacaktır,ama düşman akıllı şii,sünni iç çatışması yaratmak isteyecek bunun için gerek iran ve gerekse türk ve rus istihbaratcilarin ortak çalışması elzemdir

Askerin başına çuval geçirilmesi, Çözüm süreci adı altındaki ihanet sürecinde teröristlerin davulla zurnayla ülkeye alınması, Her sene Nevruz'da bebek katili aponun posterlerinin her yere asılması, Zatı muhteremin "Bop eşbaşkanıyım" diyerek zaten bildiğimiz bir gerçeği kendi ağzından söylemesi, Egede adaların işgal altında olup ses çıkarılmaması, ...

Aklıma gelenler ilk seferde bunlar oldu, o kadar çok halt yendi ki gerçekten hatırlamak çok güç.

Şimdi bunları yapanlar ve göz yumanlarla, Afrine teröristleri öldürmek için giriyoruz diyen zaat aynı kişi. Düşünmesini size bırakıyorum.

Yılmaz Özdil arada sırada hatırlatıyor. Kuş beyinli olduğumuz için çabuk unutuyoruz.

2010…
Oğuz Kağan teğmen oldu.
*
2010…
PKK tanık, TSK sanık yapıldı.

Genelkurmay başkanı “terörist” ilan edildi, “terör örgütü kurmak ve yönetmek”ten müebbete çarptırıldı.

Atatürkçü subaylar terörist, darbeci, casus iftiralarıyla ordudan atılırken, kafasına sıkarken, kahırla kanserden ölürken, “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” denildi.

Yurtsever subaylar tasfiye edildi, onların yerine fetocular terfi ettirildi, tescilli fetocular general amiral yapıldı.

Kozmik oda'ya girildi, 125 milyon word sayfası ebatında devlet sırrı çaldırıldı.

Yandaş medyada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne “vatan haini, millet düşmanı, rezil, kalleş, tecavüzcü, pespaye, kepaze, iğrenç, katil, cani, ahmak, kafatasçı, lekeli, utanmaz, onursuz, köle tüccarı, lanetli, beyinsiz, salak, mezhep kışkırtıcısı, mafya, çete, dinsiz” denildi.

“Yaşasın Kürdistan” diyen Barzani, Akp kongresinde onur konuğu yapıldı, “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye alkışlandı.

“Milletin orasına koyacağım” diyen yandaş müteahhit, Barzani'nin havalimanlarını yaptı.

Kendi vatandaşımıza 20 kuruştan verilen elektrik, Barzani'ye yarı fiyatına 10 kuruştan verildi.

Oslo'da PKK'yla pazarlık edildi.

İmralı'yla Kandil'le masaya oturuldu.

Abdullah Öcalan'ı bizzat başbakan yardımcımız tanıttı, “öğrenciliğinde namaz kılan, oruç tutan, derin devlet tarafından kandırılan talihsiz genç” dedi.

Abdullah Öcalan'a Diyarbakır meydanında Ulusa Sesleniş konuşması yaptırıldı.

Asrın liderimiz şarkıcıları artistleri futbolcuları topladı, açılıma destek istedi.

Kürdistan silahlı kuvvetleri, takvimde başka gün yokmuş gibi, tam 29 Ekim'de, Cumhuriyet Bayramı'nda, topuyla füzesiyle Kürdistan bayraklarıyla, Türkiye topraklarında resmi geçit yaptı, alkışlarla Kobani'ye gitti.

Kürdistan silahlı kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrak taşıyıcısı THY uçakları tarafından taşındı.

Kürdistan silahlı kuvvetlerinin yediği lahmacunun parasını bile Türkiye Cumhuriyeti devleti ödedi.

TC silinirken, Pkk bayrağı serbest bırakıldı.

Akp'nin başbakanı “ulus devlet ayrıştırıcıdır, ulusçulukla hesaplaşma zamanı geldi, bana serok Ahmet diyorlar, bana biji serok Ahmet diyen dillerinize kurban olayım, Kobani'ye selam ediyorum, Kobani'deki kardeşlerimin alnından öpüyorum” dedi.

Başbakan yardımcımız “Kandil'le direkt görüşülmesini arzuluyorum” dedi.

Tbmm başkanımız “Pkk bayrağı taşımayı suç olmaktan biz çıkardık” diye övündü.

Akp milletvekili “pkk seçime girsin, seçilsin” dedi. Bir başka Akp milletvekili “pkk terör örgütü değildir” dedi.

Akp genel başkan yardımcısı “Türk yoktur” dedi.

“Ulus devlet Allah'ın belasıdır, Türk kimliği bölücüdür, Türk bayrağı demeyelim Türkiyeli bayrağı diyelim, Öcalan çok karizmatik” diyenler “akil insan” yapıldı.

Türkülerinde “barutun kokusu düştü burnuma, dört bir yanı istiyorum dibinden patlatayım, tutmak istiyorum Kürdistanımı” diyen Şivan Perver'e “barış güvercini” muamelesi yapıldı, Akp mitinginde düet yaptırıldı.

Şehit babasına hapis cezası verildi, gazilerin protezlerine haciz konuldu.

10 şehidimiz toprağa verilirken, başbakanımız şarkıcılarla birlikte Somali'ye gidip, Somalililere moral verdi.

Sekiz şehidimiz toprağa verilirken, dışişleri bakanımız Myanmar'a gidip, Myanmarlılara ağladı.

15 şehidimiz varken, Akp milletvekili stadyumda sünnet düğünü yaptı.

Akp borazanı haline getirilen anadolu ajansı, Murat Karayılan'ın Kandil'deki basın toplantısını canlı yayınladı.

Yüce Türk basını ve yalaka köşe yazarlarımız Kandil'e gitti, Apo posterleriyle, PKK bayraklarıyla donatılmış mekanlarda ağırlandılar, Kalaşnikoflu teröristleri “sevimli delikanlılar” olarak anlattılar.

Kuyruğa girdiler, sırayla Karayılan'ın yanına oturdular, sırıta sırıta poz verdiler. “Sohbet boyunca gülümsüyor, kariyer hırsı yok, bir lokma bir hırka, saygılı, kültürlü, bilimsel konuşuyor” diye yazdılar.

Bizzat kendi elleriyle monte ettikleri fetocular darbe yapmaya kalkıştı, 168 general amiral, binlerce subay astsubay tutuklandı, 2 bin 200 senelik terfi sistemi allak bullak oldu.

Ne olduğundan haberi bile olmayan askerlerin boğazı kesildi, kemerlerle dövüldü.

Askeri okullar kapatıldı, GATA'yı Abdülhamit yaptılar, kışlaların kapısına çöp kamyonu filan konuldu, aşağılandı.

Sokaklara afişler asıldı, Mehmetçikler ezik, korkak, dayak yiyen, salya sümük ağlayan zavallılar olarak gösterildi.

19 Mayıs zaten yasaklanmıştı, 30 Ağustos törenleri de yasaklandı.
Kanun değiştirildi, şehit ve gazi tanımı ortadan kaldırıldı, koğuşta ranzasından düşüp ölenle, çatışmada hayatını kaybeden bir tutuldu.

50 defa ameliyat olan, organlarını kaybeden gazilerimizden ilaç katkı payı alındı.

Bedelli askerlik, kışlaya bile uğramadan “dekontlu askerlik” haline getirildi, ensesi kalınsa canı sağolsun, garibansa vatan sağolsun denildi.

Vatan toprağı terkedildi, Süleyman Şah Türbesi'ndeki boş sandukalar sırtlanıp, tırıs tırıs kaçıldı.

Ege'deki adalarımız Yunan'a peşkeş çekildi, alay konusu haline getirildik.

Barzani, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentine Kürdistan bayrağı dikti.

Asrın liderimiz tarafından Mabeyn Köşkü'nde ağırlandı, Binali bey tarafından Çankaya Köşkü'nde ağırlandı, sonra gitti Kürdistan ilan etti.

Bizimle alakası olmayan savaşa burun sokuldu, insanların kafasını kesen, diri diri ateşe veren köktendinci teröristler bağrımıza basıldı, MİT tırları rezaleti patladı, dört milyon Suriyeli bize girdi.

Türkiye'de askerlik çağında 425 bin Suriyeli yaşıyorken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcudundan daha fazla sayıda eli silah tutacak Suriyeli varken, bunlar plajlarda nargile içip, götünü gezdirirken, üstüne para ödenirken, kendi çocuklarımız El Bab'a gönderildi.

Suriyelilere şimdilik 30 milyar dolar harcamışken, Mehmetçilerimiz yandaş yemek şirketleri tarafından bayat tavuklarla zehirlendi.

Pentagon gözümüzün içine baka baka, göstere göstere, Afrin'deki Kobani'deki YPG'ye binlerce tır silah ve cephane gönderdi.

Amerikalı özel harp subayları ve CIA, teröristleri düzenli ordu haline getirene kadar sayın hükümetimizden ses çıkarılmadı.

İş iyice boka sardı, içinden çıkılmaz hale geldi.
*
Oğuz Kağan'a, git şimdi bizim bu yaptıklarımızı düzelt dediler.
Gitti, düzeltmek için canını verdi.

Soru şu;Bir başka ülke topraklarına,kendi isteğimizle,hem de askeri personelimizle girebilir miyiz?

@10urr

Son zamanda Hiçbir partiye oy vermemiş biri olarak sadece şunu söyleyeceğim,rahmetli erbakan herşeyi görmüş idi,bu ülkedeki özel bankaların nasıl insanlarımızı soyduğunu, onun için osman altuğ hocayı kendine danışman yaptı,ikisi birlikte bankaların ayağına bastı,sadece omu,haksız kazanç sağlayan yeşil sermayeyede,israil ile yapılan askeri antlasmalara,penisilvanyadaki zat ile karşı karşıya idi,ne oldu 28 şubat,eski milli görüşte olan iki insan erbakandan ayrıldı,abd ziyareti yaptilarda ne oldu ,ipler koptu sonra,uyanık olacağız derken,her açıdan,bankalarınızı yabancı ortaklara açarken milli menfaatlerinizi koruyacaksınız,dışardan tohum alınmayacak idi milli kalkınma kendi yer üstü ve yer altı kaynaklarımız ile olur,keza hayvancılık,erbakanin bir lafı vardır ,teknoloji allahın bir nimetidir,argeye para ayiracaksiniz,enerji politikamız olacak petrol ve gazı biz çıkaracağız,kendi denizlerimizde,topraklarımızda,bor madeni önemli bunun için araştırmalarımız olacak ,bordan hidrojen gazı elde etme yoluna gideceğiz,ve hidrojen ile işleyen motor yapacaksınız,vizyon şarttır,hayalle başlar herşey ,hayal edeceğiz ve keşfedeceğiz olay budur,

Elbette petrol çok önemli ama asıl olay ABD hegemonyası. Örneğin Rusya ile Türkiye alışveriş yaparken dolar üzerinden yapıyorsa bunun sebebi dünyanın her tarafında ABD askeri gücü yani hegemonyası olmasıdır. Paralarını bu kadar değerli klan sebeplerden en önemlisidir. Bu durum ABD'ye petrolün getireceği güçten daha fazla güç getiriyor.

@ahlaksız ABD 8000 KM öteden giriyorsa ve sana karşı bir oluşum başlatıyorsa, kendi sınırını korumak için komşunla diyalog içinde girebilirsin. Bu diyalog Rusya ile yapıldı ama aynı şey.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@ahlaksız

Karşıdan atılan füzeler kiliste daha önce insanlarımızın ölümüne sebebiyet verdi,meşru müdafa hakkı doğar ,ama bir şartla terörist ile masum sivil halkı ayırt etmek şartı ile halkın sevgisini kazanmak esastır,ordu işi bitince geri çekilir,ama benim fikrim en az 5 km tampon bölge oluşturulması.ayrıca 3.5 milyon suriyelinin geri dönmesi ,kim isterdi onlar bu duruma düşsün,önemli olan iyi niyet,,,

@efeozata

Isteeee öyle bir noktaya geldikki ,herşeyi anlatacağız o vakit,abd merkez bankası kamu değil özeldir,en büyük iki hissedar iki aileye aittir,ha oyun belli ,dünya parası dolar olacak deniyor,bunun karşısına çıkacaklar pentagon ile tehdit edilir,ruslar ruble ile petrol ticareti yapamaz,suudi araplara çok petrol üretin diyen reegan,neden bu yola başvurdu ? Nedeni basit rusyayi parçalamak ,gelirleri petrol olan rusya bir baktıki petrolün varili 13 dolara düştü rusya ekonomik krize girdi,berlin duvarı yıkıldı,kızıl ordu para alamadı,

@mariokaldato

Köprü yapılacak tabi ,hastane keza ,ama 15 yılda dolar 3.70 ise iş ciddi,yuro 4,
Üretim politikalarımız nerde ?
Ne üretiyoruz raşit dostum ?
Hangi teknolojilik yedek parçaları üretiyoruz?
Genede son zamanlarda aselsan 'ın çalışmaları var ,ama yapılacak çok iş var daha,sadece tekstil, besin ve yeraltı maden kaynaklarını ithal etmekle bu iş olmaz,değerli madenleri işleme tesisleriniz olacak,bilgi birikiminiz olacak en önemlisi motor yapacaksınız,otomobil,savaş uçağı,helikopter,,ve uzaya füze atmaya daha gelmedim, iş çok raşit dostum,

Evet siyasi hatalar oldu, hukumet cok sefer kandirildi vs ama bu harekatin olmasi gerekiyordu ve su an basariyla santim santim ilerleniyor
Savas kotudur. Savasa elbette karsiyiz. Ama ulu onderimizin de belirttigi uzere barisi saglamak icin savasmak gerekiyor bazen ki su anki surec budur.
Ordumuz, su an savastigi dag fareleri gibi arkadan vurarak, pusu kurarak savasmiyor. Randevu vererek, geliyorum diyerek, delikanli gibi...

Kurdun dişine kan değdi bir kere.. Kimse hesaplayamadi ordunun afrine girecegini. Simdi de kimse birsey diyemiyor. Abd yonetimi bile kendi icinde fikir ayriliginda. Emperyalist guclerin bir an once buralari terk edip defolup gitmelerini diliyorum. Her operasyonda "where is us air force" diye zirlayan dag fareleri de umarim solculuk adi altinda gizledikleri irkci ve emperyalist yandasligindan artik vazgecerler.

Bugün Can Ataklı’da ele almış. Biliyorsunuz geçen gün yaralandığı için dönen bir canımız “2 gün boyunca bombaladıktan sonra 200 metre dahi ilerleyemedik” gibi bir cümle kurmuştu, en azından kurdugu cumle hemen hemen boyleydi. Sorum şu: Afrin’de olanların bize anlatıldığının aksine o kadar da iç açıcı olmama ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: 10urr
Son dakika haberi buldum.

TSK'dan akşam saatlerinde son dakika açıklamasına göre 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Açıklamada bugün çıkan çatışmada iki askerin yaralandığı kaydedildi.

Afrin’de süren Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin TSK’dan akşam 20:03 saatinde yeni bir açıklama geldi. TSK’nın resmi internet sitesinde yapılan son dakika açıklamasına göre; gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 oldu.

TSK’dan yapılan açıklama şöyle:
“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.
Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
20 HEDEF İMHA EDİLDİ
Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.
Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 20 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
İKİ SİLAH ARKADAŞIMIZ YARALANDI
Harekât kapsamında, 28 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden hayati tehlikesi olmayacak şekilde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen bir Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır.
73 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur.
Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak : (link)

Geri