Scudo Sports

Yüzme Sporu Hangi Kas Gruplarını Çalıştırır Videosu

ScottScale

Daimi Üye
Tepki
171
(link)

yüzme tüm kas gruplarını çalıştırıır zayıflama ve kas kütlesini arttırmak için çok önemli br spordur. Koşu sporu ile rekabet halindedir. 20 yıldır hemen hemen her gün günde 5-10 km arası koşan birisi olarak, yüzmenin özellikle yağ eritme konusunda 1 numara olduğunu söyleyebilirim. kas kütlesini sıkılaştırma ve arttırmada ise koşu daha iyidir.

body building i hesaba katmıyorum kas yapma konusunda. koşu ile yüzme arasındaki kıyaslamadır busadece !!!

Scudo
teşekkürler... insan yaptığı her eylemin ne işe yaradığını bilerek yapmalı..

Merhaba, sorumun yerinin bu başlık olmadığını biliyorum; ancak uygun başlığı bulamadım, sırf bir soru sormak için de yeni başlık istemedim.
istanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz yüzme havuzu var mıdır?
İnternetten birkaç alternatif bulup yorumlara da baktım; ama buradaki arkadaşların fikirleri bana göre daha değerli. Sporium, Aydınoğulları var Maltepe civarında mesela.
Şöyle bisikletle gidip güvenle bisikletimizi park edebileceğimiz, yüzdükten sonra yine bisikletle eve dönebileceğimiz bir havuz tavsiyeniz olursa çok makbule geçer.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
images (1).jpeg

Lattisimus dorsi denilen ve geleneksel olarak kanat kası olarak bildiğimiz kas grubunun bele kadar uzaması konusunda yüzme sporunun büyük katkısı olduğunu duymuştum. Halbuki genetik olarak bazılarında uzar bazılarında ise hemen göğüs hizasında, koltuk altında kısa olarak kalır diyenler de var. Dikkat ediyorum hakikaten de yüzücülerin, o kas grubunda ciddi uzama gözleniyor. Belki de prof olarak antrenörlerin böyle genetik alt yapılı sporcuları tercih ettikleri söylenebilir. Benzer durum bilek güreşi ile uğraşan sporcularda da, kol anatomisinde bacak anotomisi olanlar kıymetlidir. Ancak bu bir hastalık. Denis cyplenkov böyle olduğu rivayet edilirimages (2).jpeg

Merhaba, sorumun yerinin bu başlık olmadığını biliyorum; ancak uygun başlığı bulamadım, sırf bir soru sormak için de yeni başlık istemedim.
istanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz yüzme havuzu var mıdır?
İnternetten birkaç alternatif bulup yorumlara da baktım; ama buradaki arkadaşların fikirleri bana göre daha değerli. Sporium, Aydınoğulları var Maltepe civarında mesela.
Şöyle bisikletle gidip güvenle bisikletimizi park edebileceğimiz, yüzdükten sonra yine bisikletle eve dönebileceğimiz bir havuz tavsiyeniz olursa çok makbule geçer.

Maltepe belediyesinin yalçın kızılay yüzme havuzu var. bisiklet park etme konusu nedir bilmiyorum ama. hiç gitmedim.
Gençlik spor havuzu var ama şuan yetişkinlere açık değil.

Maltepe ye en yakın bunlar.

Caddebostan ve acıbadem istek okulları, Akasya avm arkası shaba fitness clup yüzme havuzu.
Erenköy Çevre koleji.
Dikkat ediyorum hakikaten de yüzücülerin, o kas grubunda ciddi uzama gözleniyor. Belki de prof olarak antrenörlerin böyle genetik alt yapılı sporcuları tercih ettikleri söylenebilir

Hocam yüzme sporu için alt yapı takımları 6-7 yaşında kurulmaya başlar. O yaşta kas grupları belli olmuyor haliyle. Yıllar süren çalışmalar sonrası gelişiyor kas grupları.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Maltepe Belediyesi’ninki müsait olan saatler açısından bana uymadı. Diğer önerilerinize bakacağım.

Geri