Scudo Sports

Yürüyen merdivenlerde yürümek

Imlampre

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
hakan
Bisiklet
Cannondale
Slm arkadaslar.belki konu dışı olacak ama
uzun zamandir kafami kurcalayan bir soru var.bir cok sehirde.gözlemledim bunu.
Yürüyen merdivenlerin inlarin hayatini kolylastirmak icin yapilmis guzel bir icat.ama nedense kimi insanlar yüruyen merdivende yürümeye inat etmesi bazen kargasaya sebep olabilyor.merdivenlerde yürümek ne kaybettirir.yürüyen merdivende yürümeye calısmak ne kazandırabilir:)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Yürüyen merdivende yürüseniz bile daha az adım atmış olduğunuzun farkında değilsiniz sanırım :snzdglsn: Yani yine kardasınız. 30 basamaklık bir merdivende yürüdüğümüzde 20 basamak çıkmış oluyoruz ve daha hızlı gitmiş oluyoruz.

Ayrıca ben de yürüyen merdivende duranları anlayamıyorum :D Hodrimeydan :islik:

Yürüyen merdivende sol tarafta etrafı işgal edip manzarayı izleyenlere zaten diyecek söz bulamıyorum :snzdglsn:

Bonus: Taksim ve Mecidiyeköy'deki alt geçitlerde bulunan yatay yürüyen merdivenlerde de (dümdüzler hani, 50 metre kadar uzun) duruyor musunuz? Meraktan soruyorum

@Imlampre
Benim gibi garip insanlar yapar bunu :D mesela dolmuşa binmem gerekirse onu beklemeye üşenip yürüyen bir insan evladıyım. kendim de kendimi anlamıyorum açıkçası :D

@Imlampre Yürüyen merdivenlerde yürüyen insan zaman kazanır, yürüyen merdivenlerden koşarak gidenler daha çok zaman kazanır :D
Ben mesela yürüyen merdivenlerde kimse görmezsem 2 basamak atlayarak gidiyorum :D Kısacası koşarak çıkmaya çalışıyorum yoksa yürüyerek daha erken çıkıyorum insan olunca :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Merdiven nerdiven neyse de, böyle bir meselenin uzun süre kafanızı kurcalamış olması, benim uzun süre kafamı kurcalayacak. Yahu, merdiven işte :okyrm:

@Mustafa Zeybek Ben de olduğum yerde sabit duramam, otobüsü beklerken volta atarım. Arkadaş yürü de yürü... Ben varmıştım zaten o kadar yürümeyle :D

ben de bunu yapanlardanım.
ağır ağır çıkmak sıkıcı geliyor.
üstte söylenildiği gibi yürüyen merdivende yürüyünce hız 2 katına çıkıyor tabi :D
ondan siz sağda bekleyin biz soldan basalım.
yürümeyen merdivenlerse kalsın tek başına.

Bende çok sabırsız bir insanım sırf otobus beklemeyim diye yazın 40 derece sicagın altinda yürümüştüm ama isin ters tarafı ben yoda yururken otobüs yanımdan geçti ama durduramadım o sıcakta 3-4km yurudum :booo:

bazen yürüyen merdiven çok doluysa ( bulunduğum şehirde sağda beklenir solda yürünür kültürü yok ) normal basamakları 2 2 hatta kosarak cıkıyorum sonra nefes nefese kalıyorum . o merdivenleri yavad cıkarken ufunet basıyor

Konuyu hiç okumadan sadece başlığı görerek yaptığım yorum;

Hareket halindeki bisikletin pedalını çevirmek ile aynı şeydir.

@Pamuk
Dolmuş beklemeye üşenmek de pedalı geri çevirmek oluyor galiba :ssrtcbya:

önün boş olsa arkadaki yığılmayı rahatlatmak için 2 adım atmalısın, ama KALABALIK bir merdivende millete omuz ata ata geçemezsin, 10 saniyenin senin için o kadar değerli olduğunu en azından kulağının çınlatılmasına değecek kadar önemli olduğunu sanmıyorum

O 10 saniye ile ne metrolar kaçıyo demeyin yürüyen merdivende çıkıyorsanız zaten metrodan inmişsinizdir
kimseyi suçlamadım ha burda :)

İyide adı üzerinde yürüyen merdiven, o yürüyecek siz değil. :) Aceliniz olabilir, yol boşsa yürüyebilirsiniz.:D Onun haricinde amaç zaten üst kata veya alt kata yorulmadan hareket etmeden çıkmak-inmek. Asansör gibi düşünün. Yürüyen merdivenlerde yürümeyi sevenler acaba asansörlü binada merdivenlerden mi inip çıkıyor ?:rolleyes:
Ha şuna bende alışamadım, çiftlerin yürüyen merdiven görünce aşkları artıyor, öpüşüyor.Buna çok şahit oldum.Bu nedir ya.:komik:

(link)

Buda bir çeşit:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
:D
@Raptor8
Yürúyen merdivenlerde "yürüme" özelliği.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bazı yerlerde yürüyen merdivende bir çıkartma vardır, solda bekleme yapmayın diye. Sol hareketlidir, sağ sabit buna uyulursa bir problem olmaz. Bir diğer değineceğim nokta ise özellikle metrolarda yürüyen merdivenler sadece çıkmak için oluyor ve normal merdiveni yoğun saatlerde inenler istila ediyor. Sonra yürüyen merdivende dolmuş bekler gibi çıkmayı bekliyorsun. Bende yürüyen merdivenlerde soldan yardıranlardanım.

Geri