Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Ege Muallaoğlu

Gümrük mevzuatına göre yanınızda şahsi kullanıma yönelik bisiklet getirebilirsiniz, bunun sıfır yada ikinci el olması fark etmez, bisiklet için ayrı taşıma parası alınıyor, bazıları da ekstra bagaj üzerinden hesaplıyor önemli noktalar,
mutlaka uçağa binmeden (günler öncesinden ) havayolunu arayıp bisiklet taşıma ile ilgili bir kuralları olup olmadığını öğrenmek ve bisiklet bagajınız olduğunu haberdar etmek, (bazı hava yolları mutlaka bisiklet kutusu - karton kutu şartı koyuyor ve ingiliz havayollarının bunun için özel kartonları var) kimi zaman havayollarının özel kuralları olabiliyor, bunları check in sırasında öğrenirseniz bisikleti orada bırakmak durumunda kalabilirsiniz. bisikleti kutuladıktan sonra çevresinde ipler vs varsa bagaj bantlarına takılabiliyor dikkat edin,
şu linkilere de göz atın, bisikleti uçak için hazırlamanın püf noktaları var
bisiklet uçuş için en iyi nasıl paketlenir
(link)

diğer bilgiler, püf noktaları
(link)
(link)
(link)
tüm havayollarının bisiklet taşıma şartlarının olduğu bi link im vardı bulabilirsem eklerim

Scudo
thy eskiden 20 eu talep ediyordu , şu an durum ne bilmiyorum , değişebiliyor dediğim gibi uçacağınız havayollarını arayıp güncel kuralları öğrenin,

• Beğen
Tepkiler: Ege Muallaoğlu
@Ege Muallaoğlu

rica ederim bir ekleme, bu 20 euro bisiklet ve diğer bagajlar ağırlık / boyut olarak size verilen bagaj hakkını geçmediği takdirde alınan, bisiklet için sigorta parası adı altında tahsil edilen bir rakamdı, check-in den önce mutlaka thy yi arayıp bisiklet kutusunun boyutunu, taşıyacağınız toplam ağırlığı söyleyin, ekstra bagaja girerse karşınıza yüksek bir rakam çıkabilir.

@Ege Muallaoğlu

hiç tavsiye etmem bu yaz amsterdam dan bende getirmeyi düşündüm .ikinci el olsun yeni olsun veya donanım fiyatları kesinlikle türkiyeden daha pahalı olduğu için hiç bir şey almadan döndüm.

birşey alırken aldığınız kadar servisi de önemli
garanti vs
ikinci el için bişey demem
ama
sıfır almak bence doğru değil
sonra elinde şişer
astarı yüzünden pahalı olur

yurt dışında alınmış notebook"ların tamir masrafının sıfırı kadar olduğu (garantide yapılabilecekken) "vakalar" gördüm

Bulgaristanda bisikletler ucuz oluyormuş acaba sadece dağ bisikleti filan 2. el mi oluyor yoksa sıfır bisikletlerde varmıdır. Bunu çok merak ediyorum bide gidip ordan alan varsa 2. el veya sıfır lütfen fiyarını ve bisikletinin resmini koysun.Arkadaşlar lütfen bilen yardım etsin.Bu arada orda sedona filan varmıdır en azından kadrosu :D

@KinqFriends

Merhaba,

Bizim buranın fiyatları ile aralarında fark yok. Hatta aksesurlarda bile o yüzden hiç Bulgaristanı düşünme burdan al.

ailemde bulgaristan göçmeni. 2 yıl önce gitmiştim. ne yalan söyleyeyim , deore xt donanımlı bisiklet orada en profesyonel olarak geçiyor. ekonomisi çok düşük olduğu için sanırım. doktorların 150-200 leva civarı para aldığını hesaba katarsak orada , bu bilgi neticeyi ortaya çıkarır. drag ve bu marka genellikle orada kullanılıyor. (link) bu bisiklet firmanın en üst modeli :) türkiyede ise firmalar xtr donanımlı vs bisikletler üretebiliyor. ekonomi düşükse üretilen bisikletlerede yansıyor. bmw arabalar orada 6 bin leva civarı. türkiyede ise iki katı.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
Yani neymiş ; :D
Bulgaristan dan araba alıp bisiklet almıyormuşuz.Bende Bulgaristan göçmeniyim ama hiç gitme imkanım olmadı. :)

@Onur Kahraman
Doğru söylüyorsun kardeş hangi ilde bulabilirim acaba

@M.Burak KARADAĞ
Bulgaristandan araba almak bi çok kişi için eziyet gibi olur çünki 6ay türkiyede kaldıysa araba 6 ay da bulgaristanda kalmak zorunda zaten zorunda olmasa altımda bmw 320 filan olurdu :D daha doğrusu herkesin altında BG pilakalı araç olurdu hiç kimse TR almazdı diye düşünüyorum.

bende BG göcmeniyim secen kıs Burgaz serhrine gıtmıstım arkadasıma zıyarete sehırdekı tek bısıkletcı dukkanına gırdım sprınt dıye bı marka satıyolardı yol bısıkletı ust sevıye olarak full ultegraydı gobeklerı fren vıtes sıstemı herseyı ultegraydı 2000 leva ıstedıler pazarlıkla bıraz daha ucuz alabılırız sanıyorum fazla satamıyorlar dığer arkadaslarında da dedığı gıbı ekonomı yuzunden

Geri