Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Ülkemize oranla yaklaşık %15 daha uygun fiyatı. Ancak zaten almak istediğim bisiklet bu sene Türkiye'ye getirilmiyor.
Ancak özel siparişle şimdi sipariş etsem Mart-Nisan gibi gelir diyorlar.

Scudo
Merhaba
Gümrük kuralları gereğince kendi kullanımınız için bir bisiklet getirme hakkınız var, iki değil.
Havaalanında bisiklet paketini teslim aldıktan sonra çıkışta kimse bu kutunun içinde ne var diye sormadı, kaldı ki hakkınız var.
İyi yolculuklar
TK

Bilgi için teşekkürler.
İkinci bisikleti aslında yanımdaki ikinci yolcu taşıyabilir.
Sonuçta tek başıma olmayacağım.
O da onun kullanımı için bisiklet deriz :)

OK belirli bir fatura limiti olmamasını bilmek içimi rahatlattı

Eğer alırsanız "tax free" işlemlerini yapmayı unutmayın derim, KDV'nin yarıya yakınını iade alabilirsiniz.

Almanya'da bisiklet-motorsiklet-yedek parçalarında tax iade etmiyorlarmış malesef.
Yoksa çok güzel olacaktı o tax olayı

Değerli Kardeşlerim, Arkadaşlarım, Büyüklerim,

İsveç'te bütçeme uygun aşağıdaki bisikletleri buldum. Hepsinin fiyatları aynı 585 € yani 1365 TL. Hangi bisiklet daha iyi? Hangisindeki varsa fiyat avantajı daha iyi? Siz olsanız hangisini alırdınız? Ya da fiyat avantajı çok yokmuş boşver Türkiye'den al mı dersiniz?

Yorumlarınızı acil bekliyorum. Çünkü kısa zaman içerisinde Türkiye'ye dönmüş olacağım.

Teşekkürler!!

Bisikletler:

Scott Sportster 45
Scott Atacama Sport Disc
Scott Sportster 45
Trek 7300
Scott Sportster P45

Merhaba,
Ticari amaç harici kişinin kendisi için yurtdışından 1 adet bisiklet getirmesi için, bir zamanlar hatırladığım en az 3 gece yurtdışında kalma zorunluluğu vardı.Değişmiş olabilir.

Merhaba
Ben Paris'e sabah gidip akşam döndüm.
Sorun olmadı.
Ayrıca biraz zorlamayla olsa da vergi iadesi (Detaxe) de aldım.
Selamlar
TK

@Murat.K
Almanya' da bisiklet parçalarında tabii ki vergiyi geriye iade ediyorlar. Lütfen yanlış bilgi vermeyin. Alışveriş yaptığınız yerde bir form doldururlar ve Avrupa Birliği dışına hudut çıkışında geriye alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Konuya dahil oluyorum kusura bakmayın :) Ben de Trek 520 istiyorum. 1500 Dolar... Bisikleti de yanında getirecek bir hayırsever yok mudur 3. arkadaşınız :)

@ihtiyar

Forumdan Hüseyin Çelebi adlı arkadaşımızın bizzat tecrübesi bu şekilde.
800 Eur civarındaki bisiklet parçası , hatta kask vs. bile iade etmemişler.
Konuyu görürse gelip bilgi verir

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Vergi iadesi alabilmek için ürün paketinin açılmamış olması lazım. Ürün paketinden çıkarılmışsa gümrük memuru reddedebilir. O arkadaşın başına böyle bir şey gelmiştir ya da evrakları eksiktir.

Trek 7300 veya Scott P45
585 Euro.
Yarın dönüyorum. Alıp getirmeye değer mi sizce?

@ayhanakbuga

Sizi işi biliyorsunuz. Trek 520 yada Cannondale t800 getiren olsa hayrına müthiş olur gerçekten :)

Bu hayırsever arkadaş cüz'i kar da (ödenebilir, makul) ekleyebilir. (Kusura bakmayın konuyu konuyu kirletiyorum hala)

@Murat.K

Ben de yaklaşık 2 ay önce almanyadan bisiklet getirdim. Bir soru soran olmadı. Vergi iadesini de aldım. Arkadaşın başına gelen olay eksik evraktan ya da satıcının işgüzarlığından olsa gerek.

@Koray Uzun

Bilgi için teşekkürler.
Bende şansımı zorlayayım o zaman.
Biraz daha detay verir misiniz? Nasıl yaptınız?

Satıcıdan tax-free kağıdı almanız gerek. İnternetten siparişlerde vermeyebiliyorlar bu kağıdı. Sonra dönüş günü geldiğinde o kağıtla beraber havaalanına gidiyorsunuz. Check in işlemi yaparken görevliye tax-free işleminiz olduğunu söylüyorsunuz. Bisikletinize uçuş barkodunu yapıştırdıktan sonra size geri veriyor kutuyu. Siz de bisiklet kutusuyla beraber maliye bankosuna gidip işlemleri yapıyorsunuz. Polis tax-free kağıdınıza damga basıp bagaj görevlilelerini çağırıyor. Size kağıdı veriyor bisikleti görevliler götürüp uçağa giden banta bırakıyorlar. Siz de ödeme bankosuna geçip paranızı nakit alabiliyorsunuz.

Tabi bu işlemleri yapabilmek için çalışma saatleri içinde gitmek gerek. Yoksa kapalı oluyor. Ben gittiğimde 6.30'du. Maliye yeni açılmıştı ödeme kapalıydı. Tax-free kağıdına kredi kartı numaramı yazıp ordaki kutuya bıraktım. Bir kaç hafta sonra kredi kartıma yatırdılar parayı. Paranızı nakit almak istiyorsanız kağıda kredi kartı numaranızı kesinlikle yazmayın. Yazarsanız nakit vermiyorlar.

Bu söylediğim yerlerde kuyruk da oluyor. O yüzden erken gitmekte fayda var. Ben biraz gecikir gibi oldum. Bisikletimi banta zamanında vermediğim için bir sonraki uçakla geldi.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Beğen
Tepkiler: Nüvit Becan
Tax free yapılacak ürünün paketi açılmamış olmalı(yani ürünü kullanmamış olmalısınız). Gümrük memuru isterse açıp paketi inceler, gümrük memuru evrakları inceleyip satıcının doldurduğu kağıdı kaşeleyecek. Gümrük memurunun kaşelediği kağıtla birlikte banka şubesine gidin, açıksa paranızı iade alabilirsiniz. Havalimanında iade yapan bir banka şubesi oluyor. Koray Uzun maliye demiş ama ben banka şubesinden iademi aldım. Bazı havalimalarında Alman PTT'si iade yapıyor. Bu işlemleri pasaport kontrolünden önce yapmalısınız.

Bisiklet paketi "özel kargo" olarak geçiyor, check-in'de üstüne etiketleri yapıştırıldıktan sonra ayrı bir yerden teslim ediyorsunuz. Aynı şekilde varış havalimanında da ayrı bir yerden teslim alıyorsunuz. Bazen valizleri teslim aldığınız bandın başına getirip bırakıyorlar. Ama Atatürk havalimanında bazı havayolları bandın başına getiriyor, THY ise getirmiyor. THY'nin ayrı bir teslim noktası var. Yani bisikletinizi varış noktasında bulamazsanız heyecanlanmayın. Birisi ortalarda bir yere bırakmıştır. :)

Tax free olarak ödenen KDV'nin yarısına yakını iade alınabiliyor. Tamamını iade etmiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Nüvit Becan
Geri