Scudo Sports

Yurtdışından Alınan Ürünlerin Gümrüğe Takılma Durumu Hakkında

aslında önemli olan alacağınız ürünün ayrıntısını iyice okumak. fotoğraf yanıltıcı olabiliyor. yeni aldığım kışlık eldiven incecik çıktı ve ilk aliBABAlara geldim.
ödeme hususunda dikkatli olun. sanal kredi kartı kullanın. ürün elinize ulaştığında siparişinizle uyuşmayan bir şey varsa ( renk, beden, kalite, açıklamadaki şeylerden birinin olmaması) muhakkak geri bildirim yapın ki size paranızı iade etsinler veya yeni ürün (bu indirimde olabilir) göndersinler.

Scudo
Katiliyorum ebay alisverisleri icin paypal hesabima dahi sanal kart tanimladim,ki aliexpressten satin alirken sanal kartimi hem limitli hem sureli ayarlayip alis-veris yapiyorum

Evet, ürünler hakkında olabildiğince bilgi toplamaya, müşteri yorumları ve farklı kaynaklardan görüşler bulmaya çalışıyorum. Ödeme hususunda da sanal kart kullanma uyarınızı mutlaka dikkate alacağım..

urun arattirken arama kriterine best match i kullanin, genelde feedback i yuksek ya da top rated saticilari listeler...Himm belki emsallerine gore bir iki dolar fazla olur fiyati ama en azindan ne gelecek diye kafanizi kurcalamaz

@Fırat DELAN

Kesinlikle. Aynı üründen değişik fiyatlarda satan birçok satıcı var, ama fiyattan ziyade top-rated ve feedback sayısı yüksek olanlardan seçmeye çalışıyorum :in:

@Ahmet.KOÇ

Fatura kesilecek kişi adını deği,ştirmenizi tavsiye etmem.Ola ki gümrük memuru fatura tutarıyla ürünün gerçek fiyatı arasında fark olduğunu düşünür-buna yetkilidir ve dilediği paketi ayırıp paketle ilgili gümrük işlemi başlatabilir-O zaman sizden ödeme bilgisi isterler.Kredi kartı ekstresi ya da (Genellikle pay pal ödeme ekranı görüntüsü) O zaman ödeme yapan kişiyle fatura kesilen kişinin farklı olması ciddi sıkıntı yaratır.En azından bunu açıklamak zor olabilir.Yıllardır çok sayıda ürün aldım.Gümrük vergisi ödediğim de oldu,75 euro sınırını aştığı halde ödemediğim de.hatta bir arkadaşım için aldığım helikopter kit'inin 30 usd olduğuna ikna olmadıkları için bizzat orada ürünün linkini kontrol ettikleri de oldu.Yasa ve mevzuar içinde kaldığınız sürece hiç bir sıkıntı yok.Ayrıca kuzenim de gümrükçü ve emin olun çoğu her şeyin farkında.Kim ticaret yapıyor,kim bizim gibi üç beş parça bisiklet donanımı için günlerce heyecan içinde bekliyor,biliyor ve % 90'ına göz yumuyorlar.

@Derya Keçeci

Teşekkürler Derya Bey. Yanlış anlamadıysam, faturayı başkasının adına yazdırdığımda, ödemeyi de o kişiye ait kredi kartıyla yapmam durumunda böyle bir sıkıntı yaşanmaz heralde değil mi?

@Ahmet.KOÇ

Ahmet kardeşim,elbette olmaz.Ancak zaten sayı sınırlaması kalktığı için ( uygulanmayan bir mevzuattı) buna gerek yok.Gümrüğe takılacak mal zaten takılır.Ama sizin ama başkasının adına.Ama çok sayıda sipariş verirsiniz ve bunlar total olarak gelir ve 75 euro'yu aşar,o zaman belki denenebilir.Yazdığım gibi.Mümkün olduğu kadar yasal mevzuatın içinde kalın.Çünkü emin olun bu yazdığınız yol'u onlar da biliyor.Gümrükte yaşanan binlerce atraksiyon var.Defalarca şahit olmuşluğum vardır.Küçük bir anektot yazayım isim vermeden.
Adı daha doğrusu lakabı Barkod ... Adam kır kırkbeş yaşlarında ve bir ülkede var olan belki 5-6 bin çeşit ticari ma'ın piyasa fiyatını biliyor.Sözgelimi 85 model renault jant kapağından,olta makinasına,bisiklet kadrosundan ayakkabı marka ve modellerine kadar.Bilmem anlatabildim mi.Gümrükçüler enteresandır.Peşinde oldukları kişiler bizler değiliz.onlar gibi metodlar yapmaya başlarsak inandırıcı olmaz.Bir kez böyle bir şey yaşar ve gümrüğe çağrılırsanız elbette bir kara listeleri yok ama isim hafızaları var.Bilmem anlatabildim mi.O yüzden gerek yok.Söyleyebileceğimiz her yalanın yüz binlerce farklı versiyonunu görmüşler;yapacağımız atraksiyonun sadece zararı bize olur.

Tamamdır Derya Bey. Ben ilk postada ürünlerden birkaçını sipariş vereyim bakalım neler olacak. Bir süre sonra da kalan ürünlerin icabına bakarız. Acelesi yok zaten, daha bisiklet yok ortada :)

benimde başıma geldiği için söylüyorum, ödemeyi yapanla fatura sahibi farklı olduğunda tek sıkıntı gümrüğe o kişiyi götürmek zorunda olmanız. mesala 90 yaşında nineni fatura sahibi olarak yazdın. ödemeyi tabiki sen yaptın ama gümrük illa fatura sahibini isteyecek. işte o zaman asıl dert başlıyor. ismini kullanacağın kişileri gümrüğe götürebilmen gerekir bunu unutma yeter.

Geri