Scudo Sports

Yurtdışına bisiklet turu yapabilmek?

Scudo
Arkadaşlar ben tekirdağ çorlu da yaşamaktayım bu yıl ağustos ayları içerisinde bisikletim ile yurt dışı turuna bulgaristandan başlamayı düşünüyorum kararlıyım şu an da çalışıyorum para biriktiriyorum bisikletim üst segmentlerde değil bir mtb ye sahibim çevremdekiler o bisikletle çok yorulursun yolu yarıda bırakabilirsin gibisinden söyleyişlerde bulundular fakat ben azimliyim ne olursa olsun gideceğim tekte olsam gideceğim her şekilde gideceğim forumda bu yazıyı sizinle paylaşma sebebim bu fikir üzerinde düşünen bisikletçiler varsa forum üzerinden birbirimizle anlaşabilirsek yol çok daha katlanabilir hale gelir not : bulgaristanla sınırlı kalmayacağım yola devam etmeyi düşünüyorum not 2 : (yeşil pasaport) sahibiyim
Ben de bisiklet ile Portekiz'e kadar gitmeyi planlıyordum. Sonra uçakla İspanya-Portekiz yaptım geldim :kedicik:

Hayalimdeki tur

• Beğen
Tepkiler: enzo
@enzo merhaba,

Arkadaşımızın yaşı genç ama hemen direkt heves kırıcı yorumlara da girmeyelim derim. Her yerde bu tür dar yol ve araç tehlikesi olabiliyor ki ülkemiz bu açından hiç de iç açıcı olmayan bir durumda.

Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan (2 kişi) gibi ülkeleri bisikletle tek başına turlamış biri olarak bu tür durumlarla hiç karşılaşmadığımı belirtmek isterim.
Tabi yeşil pasaport bu durumda ciddi bir avantaj içeriyor ama vize alabilirseniz bisikletle sınır geçişleri gerçekten kolay oluyor. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi Balkanlar'da çok farklı ve hiç ummadığım sınır görevlisi yaklaşımlarıyla karşılaştım. Detaylarını websitemdeki tur yazılarında görebilirsiniz.

Kazasız ve keyifli turlar.

five
Hocam biraz bahsedebilir misiniz sınır görevlisi yaklașımlarından? Ki son yıllarda balkan ülkelerindeki bazı organizasyon ve sınır görevlileri tarafından Milli sporcularımıza da ciddi anlamda kötü muamele ve saygısızlık yapıldı.

Hocam biraz bahsedebilir misiniz sınır görevlisi yaklașımlarından? Ki son yıllarda balkan ülkelerindeki bazı organizasyon ve sınır görevlileri tarafından Milli sporcularımıza da ciddi anlamda kötü muamele ve saygısızlık yapıldı.

@Heicks merhaba,

Detaylı olarak tur yazılarımda sınır geçişlerinden bahsediyorum (forumda bulabilirsiniz) ama buraya da özet olarak bazı noktaları yazacağım. Bir şirket etkinliğimizde yaptığım (link) 'da sınır geçişlerinden ve bu ön yargılarımızdan epeyce bahsetmiştim. 15. dakikadan sonra izleyebilirsiniz.

Buraya ayrıca kısa notlar halinde yazmaya çalışacağım.

Selamlar

five

@Heicks merhaba,

Detaylı olarak tur yazılarımda sınır geçişlerinden bahsediyorum (forumda bulabilirsiniz) ama buraya da özet olarak bazı noktaları yazacağım. Bir şirket etkinliğimizde yaptığım (link) 'da sınır geçişlerinden ve bu ön yargılarımızdan epeyce bahsetmiştim. 15. dakikadan sonra izleyebilirsiniz.

Buraya ayrıca kısa notlar halinde yazmaya çalışacağım.

Selamlar

five
Tur yazısına ulașamamıștım. 🙃 Teșekkür ederim, kolay gelsin. 🙃

Şu an en büyük engel covid kaynaklı sınır geçişi , pcr testi vs gibi engeller. Kafanızda dert ettiğiniz şeylerin bir engel olmadığı görmek için yola çıkmanız lazım. Tahmininizden bir tık daha zor ama umduğunuzdan üç kat daha keyifli olacak. Yeşil pasaport sahibi olarak Bulgaristan gezi listemde yer almıyordu ve Avrupa yi doğudan batıya kesen bir tur hayalinde Bulgaristan, Romanya gibi ülkeleri atlayıp başlamak vardı. Edirne li bur grupla 5 günlük bir Bulgaristan bisiklet gezisi tüm önyargılarimi yıktı diyebilirim. Sınırdan sonra Bulgaristan eski yolunda çok az araç var zaten ,bizim kadar kalabalık sehirler ve kural tanımaz insan bolluğu olmadığı için hele de büyük bir şehirden gidiyorsanız herşey o kadar sakin ki, zaman akışı yavaşlamış gibi hissediyorsun. Biz İstanbul da ızdırap çekiyoruz da haberimiz yok (gidicem köyüme de merak etmeyin tutan mi var demeyin) . Bu turdan iki ay sonra otobüsle selanike gidip menlekete tek başıma dönme gibi daha önce olmaz, yapılmaz denileni de yaptim kendimce. İlk gün 130km durmaksızın yağan yağmurda sürüp perişan oldum yaz günü ama şimdi unutulmaz bir tad bıraktı anılarda. Arkadaş, para , zaman aramayın kolay kolay gelmezler çıkın yola ...

Şu an en büyük engel covid kaynaklı sınır geçişi , pcr testi vs gibi engeller. Kafanızda dert ettiğiniz şeylerin bir engel olmadığı görmek için yola çıkmanız lazım. Tahmininizden bir tık daha zor ama umduğunuzdan üç kat daha keyifli olacak. Yeşil pasaport sahibi olarak Bulgaristan gezi listemde yer almıyordu ve Avrupa yi doğudan batıya kesen bir tur hayalinde Bulgaristan, Romanya gibi ülkeleri atlayıp başlamak vardı. Edirne li bur grupla 5 günlük bir Bulgaristan bisiklet gezisi tüm önyargılarimi yıktı diyebilirim. Sınırdan sonra Bulgaristan eski yolunda çok az araç var zaten ,bizim kadar kalabalık sehirler ve kural tanımaz insan bolluğu olmadığı için hele de büyük bir şehirden gidiyorsanız herşey o kadar sakin ki, zaman akışı yavaşlamış gibi hissediyorsun. Biz İstanbul da ızdırap çekiyoruz da haberimiz yok (gidicem köyüme de merak etmeyin tutan mi var demeyin) . Bu turdan iki ay sonra otobüsle selanike gidip menlekete tek başıma dönme gibi daha önce olmaz, yapılmaz denileni de yaptim kendimce. İlk gün 130km durmaksızın yağan yağmurda sürüp perişan oldum yaz günü ama şimdi unutulmaz bir tad bıraktı anılarda. Arkadaş, para , zaman aramayın kolay kolay gelmezler çıkın yola ...

Merhaba @waafy,
"Yola çıkın" mesajınıza sonuna kadar katılıyorum. Talin-Odesa'nın devamında Moldova-Romanya-Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye dönecekken, yalnız olduğum için, eşim devam etmemi istememişti. Ben do onu kırmayıp Odesa'dan ro-ro ile dönmüştüm. Bir sonraki turda bu sefer (yine yalnız olarak) Romanya ve Bulgaristan'ı geçince aslında bunun da bir ön yargı oldğunu gördüm.

Keşke şu an mümkün olsa da oralarda tekrar turlayabilsem. Ve tek şikayetim Türkiye sınırına doğru tırmanırken beni yalnız bırakmayan karasinekler olsa. :)

Kazasız ve keyifli turlar

five

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Caddebostan'da bir amca ile tanışmıştım. Ama bu amca bisikletli bizim gibi. Günde 90 km Pendik Cadde gidip geliyormuş hala. Fransa'da işçi olarak gittiği 1970 veya 1960 lı yıllarda orda bisiklet sporu yapmış daha sonra antrenörlük yapmış falan. Neyse gençliğinde Fransa Türkiye bisiklet turu yapmış (tur1980 ler galiba) dedi ki; Avrupa'nın hemen hemen her ülkesini şehrini geçtim dedi 1980 lerde Avcılar tarafında bir kamyoncu az daha beni eziyordu üstelik bilerek üstüme üstüme sürerek ve korna çalarak gelmişti dedi. Ben de şimdi oranın halini bir görsen o yılları mumla ararsın demiştim. Ve büyük ihtimalle o bölge bisikletliler için Avrupanın en tehlikeli bölgesi şu anda:D

Geri