Scudo Sports

Yurtdışı satışlarda gümrük muafiyetinin 30 Euro'ya düşmesi

@tameryc

Şuan yürürlükte DHL EXPRESS vb. firmalar bilgilendirme e-maili gönderdi...

• Beğen
Tepkiler: tameryc
Scudo
@CY3535 Yalnız resmi gazetede herhangi bir bilgiye rastlayamadım, 1 Aralık 2016 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yaptığım "gümrük muafiyet", "gümrük" gibi aramalarda. Resmi gazetede yoksa yürürlükte olması garip değil mi? Diğer seçenek bende gözden kaçırmış olabilirim.

31 Aralıkta resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlandı ve 15 gün sonra yürürlüğe girer denildi. Yani 15 Ocaktan itibaren gümrük muafiyeti 30 eu olarak uygulanıyor.

Bakanlar kurulu kararını paylaşıyorum:

(link)

@Seymour Glass Teşekkürler baya bir aradım ama bulamamıştım. 30 Aralık 2016 da yayınlanan resmi gazetenin 2. Mükerrerinde tablodan bahsedilmiş ama değişiklik veya ne yapıldığı ile ilgili bilgi yoktu. Bu tam olmuş oldu :) Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
İmzalayın... olsa da olmasa da
(link)

@hlksnrr

Çıkmadık candan ümit kesilmez :D

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@tameryc Ben de 1 ay önce aliexpressten 38€ maliyetinde bir alışveriş yapmıştım, 3 gün önce gümrükten geçti ve herhangi bir vergiye tabi tutulmadı. Dediğiniz gibi Resmi Gazetede gümrük vergisine dair kanun hükmünde yayınlanan bir şey yok.

bike-discount dan kargo hariç 52.77 euro luk alışveriş yapmıştım, bugün baktım takipten, gümrüğe sunum ücretiyle birlikte 36 TL vergi çıkmış. Yani bende 30euro sınırını işletmişler, hayırlısı olsun napalım, kader :p

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Amazon dan 68€ değerinde bot aldım, 12€ gümrük vergisi ödedim yaklaşık 2 hafta önce. Yürürlükte.

Şu konuyu bir netleştirelim dostlar.

Düzenleme yürürlüğe girdi, resmi gazete yayın tarihi 31 Aralık 2016 ve madde 15 gün sonra yürürlüğe girer olarak yayınlandı ve artık yürürlükte.Çıkan vergilere şaşırmayın pamuk eller cebe.Dünya lideri ülkede yaşıyorsunuz yok öyle 75 euro altı vergisiz ucuza alışveriş yapmak.

Not : Almanya 3.havaalanını kıskanıyor ödenen her vergi bir tokat, sizde kampanyaya katılın lütfen.

@Meroney alışverişiniz tek ürün değil ise toplamda 38 eu alışveriş yaptıysanız gümrük vergisi hesaplanmaz. Tek bir ürün 38 eu ise geçiş sürecinde gözden kaçmalar olabilir, ancak devlet alması gereken vergiyi zaman aşımı geçmeden fark ederse her türlü alır.

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
@Seymour Glass

" alışverişiniz tek ürün değil ise toplamda 38 eu alışveriş yaptıysanız gümrük vergisi hesaplanmaz. "

Hocam bu ne demek ? hesaplanan verginin ürün sayısıyla alakası yok kargo ücreti hariç 30 euro'yu aştıysa vergi kesilir. İster 1 ürün 31 euro olsun isterse 3 ürün 31 euro olsun fark etmez.

@hlksnrr fatura bazında, dediğiniz doğru. Alıntı yaptığım arkadaş sanki site bazında konuşuyormuş gibi geldi.

@Seymour Glass Hocam Çin'den hergün binlerce paket geliyor çoğu 1-2 dolarlık ürünler.Onlarda aradan kaçma çok olur zaten.Çin'den gelen siparişlerde vergi çıkmaması sürpriz değil.

Ama zaten bu işlerde site vs. önemli değilki paketin içinin 30 euro üstü olup olmadığı önemli.

30 euro gümrük muhafiyeti kaç dolar'a karşılık geliyor bakanlığa soruyorum 40 dolar civarı diyorlar. PİM (posta işleme merkezi) ne soruyorum 30 euro kaç dolar yapıyorsa o kadar diyorlar (şu anki kura göre 32 dolar), muafiyet 75 euro iken 100 dolardı ozamanda euro/dolar oranı aşağı yukarı aynıydı ben bişi anlamadım.

Benim anlamadığım birşey var bunlar eskidende kafasına göre yapıyordu işlerinin küçük naylon kutuda 150 dolarlık ürün olsada 20 dolar yazıp rahat geçiriyordun 50 dolarlık üründe olsa kutusu biraz büyük diye sizi süründürüyorlardı taa genel merkezlerine çağırıp. Şimdide gerçekten 27-28 dolarlık birşey alsak ya inanmayıp çağırırlar yada belkide 30 eurodan falan sayıp vergi keserler şimdi herkes 50-70 dolarlık şeylere 25-20 dolar yazsa herkesi çağırıcaklarmı anlamadım.

@Cesarisback Sınıra çok yakın 2 alışveriş yaptım bi sıkıntı olmadı. biri 29.60 biri 29.98 euroydu. Genelde açıp faturaya bakıyorlar.

Benim Çinden aldığım 20 USD+20 USD kargo ücretli tv monte ayağı gümrüğe takılmıştı. DHL den arayıp aliexpress ürün sayfasının resmini istediler. Gönderdim sorunsuz geldi ürün.

Geri