Scudo Sports

Yurtdışı satışlarda gümrük muafiyetinin 30 Euro'ya düşmesi

@Serkan Mıstınoğlu

Şimdi baktım da Continental 4 Season lastiklerin wiggle fiyatı $32.61 + $5.11 = $37.72 = 132.5 TL kargo dahil

Aynı lastiğin güncel TR fiyatı ise yaklaşık 274 TL. Şimdi ben bu lastiğe değil %18 kdv, %45 ötv bile ödesem dışarıdan daha ucuza alıyorum. :ckskc:

Scudo
Ufak bir örnek yazayım istedim. Yurt dışından Continental 4000s lastiğin çiftini, kargo hariç, Türkiye'de ödeyeceğiniz vergi ücreti dahil, 250 TL'sına alabiliyorsunuz.

Aynı lastiğin sadece tekini Türkiye'den, 250 TL'sına yine kargo ücreti hariç alabiliyorsunuz. Şu durumda bile, yurt dışı alış veriş daha avantajlı.

Türkiye'de ki esnaf veya bu olaya ön ayak olanlar her kimse artık, fiyatları düşürmedikçe işleri zor.

aliexpresse kaldı işimiz...

Hani kurumsal firmalarda falan olur ya, "giderleri düşüreceğiz" derler sonra ilk iş çalışanların ücretlerine göz dikerler üç kuruş kesip tasarruf ettik derken aslında yarattıkları mutsuzluk ile eskisine göre daha çok zarara girerler, bu karar da o hesap olmuş. Direk vergi toplayamayınca çalışan kesimin sırtına binildi yine.

Yukarıda bir arkadaş güzel değinmiş, üretim yapmaıyoruz diye. Gerçekten de bizdeki orta sınıf konfor alanında kalmayı sever ve hiç risk almak istemez (buna kendim de dahil). Bunun için haklı gerekçelerimiz mutlaka vardır ama risk almadan da ilerleme kaydetme şansımız yok. Kendi mezun olduğum dönemde bu tip işlere giren birçok arkadaşım bugün teknoloji üreten kobi sahibi durumundalar. Ben maalesef risk almadığım için hala yerimde sayanlardanım. İşin bu boyutuna ilave olarak dünyadaki dengeler de değişiyor; global güç savaşları ve para (dolar) hareketleri üretimde kalmayan ülkelerin aleyhine işliyor, bolluk dönemimiz bir sonraki duruma kadar azalıyor anlaşılan.

Amazon.de nin Türkiye indirimlerine sevinip MERHABA kodumuzu kullanarak hayatimizin ilk Columbia montunu hayal ettigim hayali de hayal oldu.

Harikasin guzel.ülkem ohh ye oh ye

Bir ülke nasıl daha yaşanılamaz hale getirilir volume 9876532678.

dolar 3 liraya dayandığında ben yurt dışı alışveriş olayını bıraktım. isterse 1000€ olsun farketmez. bu kura göre alışveriş yapanın zaten sıkıntısı olmaz. kendim ülkemden alışveriş yapma taraftarıyım ama istediğim malzemeyi bulmakta hep sıkıntı yaşıyorum. bulsanda genellikle 50 liralık malzeme 200 lira isteniyor . ohal ilan ederek alışveriş yapmayı bıraktım.

bu gidişattan anladığım ekonomi sıkıntıda ve yine yerli tüccarı kalkındırmaya odaklanılmış. bu durumda bize düşen tedbir alıp kemer sıkmak ve tüccarın refahını değil kendi kısıtlı bütçemizi gözeterek tasarrufa gitmek ve harcama yapmamak. bu tarz davranışlara "boykot" diyen ve cebimdeki iki kuruşa göz diken şerefsizdir, vatan hainidir, terörödür falan filan. neyse ilk söyleyen biz olalım da sonradan kabak bizim başımıza patlamasın.

Geçen gün girdiğim bisiklet dükkanının sahibi Aliexpres'e küfür ediyordu. "Almış ordan dandik bi alet bana gelmiş bunu tak diyor, takmadım gönderdim gitti" dedi bana. Bu adam İzmir'in en eski bisiklet dükkanlarından birinin, hatta ikisinin sahibi. Ağızları fena yanmış bu Aliexpres vs. sitelerden belli ki. İşin içinde bi şikayet olduğu belli. E sonuçta oyun çoğunu biz veriyoruz ama paranın çoğunu da onlar veriyor. Onların dediği olacak elbet. Ama değil 30 Euro, 5 Euro deseler, hatta dışarıdan alışverişi komple yasaklasalar da bu çöküş devam ettiği sürece hepsi batacak zaten. Bu günler iyi günlerimiz. Önümüzdeki iki yıl bize 2016'yı aratacak. Benim öngörüm budur. Tek üzüntüm ise başımıza ne gelirse gelsin "başımızdakilere" hiç bişeyin olmayacağı gerçeği.

Yurtdışı alış-verişi günah denecek ve tamamen yasaklanacak.Bakın bu günler de gelecek.Gavur'a kazandırılan para haram denecek vs. Ne kadar kötü senaryo varsa gelsin aklımıza.Çünkü burada kötü senaryo kurmak aslında realist olmak.Geleceğe umutla bakmamak yani realist davranmak.Umudunuz varsa buradan kendinizi avutuyorsunuzdur.

Asgari ücret 1300 tl iken bile vergisi var. (son ay vergi dilimine girip kesiliyor.) Şimdi ülkemizde yaşayan asgari ücretli zannediyor ki reel olarak net 1300 liralık mal alıyor. Yahu 500 liralık mutfak masrafı yapsa %8 i vergi yani gitti 40 lira. E faturalar 300 olsa %18 ortalama diyorum gitti 48 lira. 200 lira alışveriş yapsa %18 36 lira hadi tüm parayı %18 kdv ile aldı desek ki bazı şeyler daha yüksek biliyosunuz 1300 liranın %18 i 234 lira kdv veriyoruz. Çık şimdi 1300 den 1066 lira reel rakam.

Bize her şeyi hep yutturmuşlar yurt dışı alımını 30 euro ya indirmişler çok mu. Zaten ülke bitmiş durumda tamamen...

ben hep 30 luk alıyodum zaten beni bağlamaz :) şaka şaka devletimizin bekası için üzerimize düşen her türlü fedakarlığa varız elbette

Birleşerek alışveriş yapcaz. 50 euroluk birşeyler aldığımızda 50 eu ilaveten 10-20 euro nakliye ödüyorduk. Şimdi sitelerin free shipping limitine yaklaşık 100-150 euro olacak şekilde birleşerek alışveriş yapcaz. Nakliye ücretini vergi olarak ödeyeceğiz.

Bu gidişle 3 kişi birleşip bir sele alır, 1'er hafta arayla sıra sıra kullanırız. Bir ülkede her şey mi kötü gider, her şey mi bizim cebimizin aleyhine olur? Yeminle çocuğumu bi sepetin içine koyup denize bırakcam belki daha çok şansı olur diye. Bu satırdan sonra yazacağım ilk kelime siyasetin içine daha da çok girecek konuları işaret edecek o yüzden susuyorum.

@emre Yönlüervolkswagen de sıranın tek nedeni dingil Doğuş holdingin stok tutmama polisikasından kaynaklanıyor. Nasılsa eklenen her kurusu bizim gibi akıllı ve sevgi dolu zeki insanlara çatır çatır ödeterek sattıgı için biz deMAl gbi kuyruga girip alıyoruz.
Böylece stok maliyeti yok, kdv ötv artısı derdi yok mal satma derdi yok zaten alıcı onu ödüyor.
Üstelşik VW almanyada tr deki gibi hardline sportline srokline salaklıkları yok arabayı istedigin şekilde kendin netten oluşturuyosun. Bunlar hep soğuş un zırvaları.

30 yüro yetmiyor diyenleeer faiz lobisidir, eyy faiz lobisi bizim sabrimizi denemeeeeeee :krsn:

30euro olarak degil 90 lira olarak dusunelim arkadaslar Türk parasi candir, yabanci parayla ne isimiz var :D

Bunlar hep fetönün işi :D

Aklima başka gazete başligi gelmedi.

En cokta ayakkabi alacaklara üzüldüm. Ne guzel ayakkabilar geliyordu ucuza, burdaki fiyatin yarisina spd ayakkabimiz oluyordu. Yari fiyatina pedal da geliyordu :agla::agla:

GÜMRUK FIYATINA AGIT
Taytlar gözümün önünden film seridi gibi geciyordu
Diyordu hokumet 30 yüro alamazsin diyordu
Ağliyordu jant oğlan, o yigit ki bizi taşır
Ağliyordu sprinter da o jantlarla haşır neşir
Ah o ayakkabilar spd pedallar yuva yikar
Ah o endam karbon Canyonlar ne canlar yakar

Aslında bunlarla başa çıkılabilecek tek bir yöntem var o da tüketmemek. Bunların kazanı parayla ısındığından yakıtı kesmek gerek ama o bilince de sahip bir topluluk değiliz. Gerçi o zaman da aldığımız havadan da vergi toplar yine alırlar o parayı. Biz de tepki olarak son çare nefeslerimizi tutarız artık. Bazen bir an önce yaşım gelsin de ömrüm tamamlansın istiyorum. Yoruldum bu dünyanın küçük hesaplarıyla mücadele etmekten. Küçük insanlar kendilerince büyük yerlere gelmişler bizleri yönetiyorlar. Bizim için demiyorum sadece dünya düzeni bu maalesef. Modern kölelik..

Geri