Scudo Sports

Yurtdışı satışlarda gümrük muafiyetinin 30 Euro'ya düşmesi

Scudo
@halil halil

Mantık dışı bi yorum olmuş. Belli forumlara belli tabakadan insanlar takılıyo da haberimiz mi yok?

Diğer konu yurtdışı alışveriş sadece belli eğitim, gelir düzeyi gibi kriterleri sağlayanlara mı mahsus? Kanunda öyle bi kısıtlama yoktu da, varsa yaz aydınlat.

Hele hele internet kullanımı eskiye oranla çok daha yaygınken, mağarada yaşamayan herhangi biri, biraz araştırmayla yurtdışından alışveriş yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: metin küçük
@halil halil

Şu kısımı biraz daha ayrıntılı yazarsanız iyi olur. amazon'dan ürün alan hemen herkese hakaret etmişsiniz. Yanlışsam düzeltin!

@firestone
Aynen öyle belli forumlara belli tabakadan insanlar takılıyor ve seviye giderek duşuyor. Yakında sebzeci hasanla koydeki fatma teyze de başlar. Aliexpress olmasa ve amazona rehber olunmasa, ebaydan ingilizcesi olmayan tabaka hiç alışveriş yapamaz

@halil halil

Buyursun başlasın sebzeci hasan amca da fatma teyze de, hakları yok mu?

Rehber olmasa google translate var hatırlatırım.

Neyin kafasını yaşıyosan artık mantıksızlıkta ileri seviyeye ulaşmışsın.

@firestone
Paypal nedir diye bi sor çevrendekilere sonra aldığın cevabı duşun

Adamlar hep diyor dont feed trolls diye biz de ışığımızla rehber oluyoruz aferin bize

@halil halil

Paypal da sonradan Türkçe olmuştu, heralde sen kullanmadın ki haberin yok.

Anlamaya niyetin olmadığı için daha fazla yazıp konuyu dağıtmak istemiyorum.

Anlayana sivrisinek saz diyip burda bitiriyorum, boşa zahmet edip yazma.

@Yağız Gökmen Moralim bozuk konuyu okurken iyi güldürdün sağol :)

Bu arada işe gelirken oğlani adam gibi yetiştirip yurt disina göndermeyi düsünmeye basladim 1 000 dolar koysa kenara ayda 5 le 10 sene arasi calıssa sonra ister gelsin ister gelmesin ne hali varsa gorsun :)

Vay arkadaş neler kaçmış yine kaçırdıkmı aksiyonu hemen okuyayım yazılanları.

bu iş yürülüğe girdi mi yoksa belirli bir zamanı var mı? Yoksa yürürlüğe girmeden alalım alacağımızı. Birde noel filan ne indirimler vardır ağzım sulana sulana listeler yapıyordum. Hevesim kursağımda kaldı, bırakanlarında hevesi kursağında kalsın :(

• Beğen
Tepkiler: cngz
Kimse üzülmesin çözüm önerim:
3000 Euro luk alışverişe 30 Euro yazdırız çözeriz bu işi.Sahtekarlık ruhumuzda var. Ne mutlu sahtekarım diyebilene..

@cngz O taktiği bu zamana kadar kullanıyorduk ama artık o iş de yaş olur. 75 eurodan 30 a düşürülmesini teklif edenler yakında ürünlerin içini açıp tek tek incelemeye ve doğru fiyatlarını belirlemeye başlar.

• Beğen
İnsanları üretmemekle suçlayan, durumu normal karşılayabilen arkadaşları gerçekten anlayamadım. Napalım yani şimdi esnafımız bizi öpücüklere boğmasın diye bisiklet parçaları falan mı üretmeye başlayalım. Kendimden örnek vermek gerekirse "üreten" bir fabrikada üretim mühendisiyim yetebildiğimce katma değer sağlamaya çalışıyorum. Napayım illa fabrika mı kurayım. Kaç tane mühendis arkadaşımın ne büyük hayallerle üretmek için varını yokunu ortaya koyup kurduğu işletmelerinde batmamak için mücadele ettiklerini, hatta acaba vazgeçip bordroya talim etmeye razı mı olsam diye kara kara düşündüklerini ben biliyorum. Öyle olmuyor o işler işte.
Bu anlatılanlar devlet politikasıyla olur ki devletimizin politikası şu konuda bile anlaşıldığı gibi hazırdan öpme üzerine kurulmuş durumda. neyse yahu yazsam roman olacak.

@Kadirhan Satan adam 30 Euro ya aldım diyor ,alan adam 30 Euro ya aldım diyor .Diğerlerine ne düşer apaçık ortada...

@cngz Malesef öyle olmuyor. Almanya'ya aldığım telefonun üzerinde 75 euro yazıyordu. Gümrük görevlisi "75 euroya bu ürün alınmaz" deyip çatır çatır piyasa araştırması yaptı ve değerinin 220 dolar olduğunu buldu. Ardından da vergiyi 2 ye katlayarak önüme sundu. Haşırt the blackboard deyip ödedim. Bizimkilerin Almandan ne eksiği var. Hatta batı bizi kıskanı....

• Beğen
Arkadaşlar gümrük vergisini ödeyip alsanız bile inanın ülkemizdeki satıcıların sattığından daha ucuza alırsınız.Sonuçta satıcılarda yurt dışından alıyor.Bu onları daha çok etkileceyecek.Burada 3 katı ödeyeceğime devlete vergisini veririm daha iyi.

Ben sizi anlamıyorum arkadaş.Geçen haftalarda kişi başı milli gelirimiz zaten 2000 dolar civarı arttı.Ne kadar ürün alıyorsunuz ki ne kadar vergi ödeyeceksiniz.Ödeyecekseniz de artan gelirinizden biraz eksiliversin.Amerikada bile dolar yükseliyor.Devlet napsın :p

• Beğen
Tepkiler: osiosborn
Geri