Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Kargo ücretini ptt mi aldı yoksa satın aldığınız yerin kargo ücreti miydi?

Scudo
SATIN ALDIĞIM YERİN
malum tek bisiklet gelmiyor içinde ıvır zıvırlarda vardı total 5 kilo tuttu. Evans cycles'tan şimdi bir sele borusu sipariş ettim umarım cabuk gelir.

Sevgili Melih kadron hayırlı olsun. Sipariş detaylarını bu şekilde paylaşman da gayet ilgi çekici ve hoş olmuş.
Bu arada sele borusu tercihin "U dönüşün diyelim" tam yerinde. Evans'taki Push marka cromo sele borusu da güzel (aynısından evde başka bir bisikletim üzerinde kullanıyorum) ama oldukça ağır. Şimdiden 100-150 gr. tasarruf ettin bile :) Hayırlı olsun.

Evet Güney abim sayende hem gramdan hemde zamandan tasaruf ettim bu arada arkadaşlar yazmayı unuttum evans cycle 4 gün olmasına rağmen yollamadığı için siparişi iptal ettim bu yüzden Güney abiden XTC 'den cıkma sele borusu aldım.Bugün teslim alınca fotoları paylaşacağım

arkadaşlar bu arada saat 16.46'da torbaya eklendi yarın elimde inşallah boruyuda teslim aldım teşekkürler Güney abi.

Kadroya 57 TL gümrük vergisi + 3.65 TL damga vergisi cıktı yarın teslim alırsam verecem ve fotolar gelecek

Arkadaşlar PTT çok yavaş anlamıyorum neden dün torbaya eklendi bugün istanbulda gözüküyor sistemine başlayacam artık DHL ile alsak paramız gidecek PTT'ile alıyoz zamanımız gidiyor bugün 11.gün türkiyeye 4-5 günde geldi paket görünüşe göre 15.günde teslim alabilecez.

Melih kardeşim bence biraz daha beklemeye hazırlıklı ol. O torba nasıl bir torbaysa giren ürün çıkmak bilmiyor. Ben yurt dışından kadro almıştım. Türkiye ye gelmesi 3 gün sürdü o torbadan çıkması 15 gün kadar sürmüştü. Eğer ptt ye ve gümrük müdürlüğüne gidip işin üzerine düşmezsen aldığın malzemelerin eline ulaşması en az 20 25 gün.

Teşekkürler yorum için yok pazartesi elimde inşallah. Arkadaşlar Manisa Pid'e gittim istanbulda dağıtım merkezinde kalmış bu aksam gelir ama pazar kapalıyız pazartesi teslim alırsın dediler o yüzden yine pazartesiye kaldı bugün 12.gün 13.günde alacam inşalah kargomu toplam 20 güne gelmiş olacak.Bakalım Takipteyim.Takipte kalın.

Arkadaşlar Furs takımı önerebilir misiniz?
Bu kadroya gideri olan bir furş takımı arıyorum.

1100'e satıyor erdoğanlar. ArkadaŞlar kadrom konusunda sona ulaŞtik. BugÜn manİsa pİd'e gelmİs hayirlisiyla gİdİp alacaĞim sonrada fotolar sİzde artik. BİSİKLETİMİ TOPLADIM COK ŞÜKÜR MÜKEMMEL SORUNSUZ BİR ALIŞVERİŞ DAHA OLDU.

• Beğen
Tepkiler: Alpagut ELEN
Almanyadan Bike-components.de sitesinden bir önceki siparişim 1 hafta içerisinde Türkiyeye giriş yapmıştı. Bu son kargo 2 hafta oldu hala hareket yok. Sizce almanyadan gelen kargolar için normal bir durummu yoksa yılbaşından dolayı gümrükte yığılmamı yaşanıyor. (Kargo Deutche Post / DHL ile geliyor karayolundan)
http://i40.tinypic.com/m59x2.jpg

@Kerim BEŞER
onların noel tatiline geldiği için aksaklık normal. royal mail vb kargo seçeneği var mı? ben de o siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Yıl sonu gönderi yoğunluğu, Noel tatili ve yeni yıl süreci derken ürün tesliminde aksama olması normal bir durum.
Ancak o siteden daha evvel alışveriş yapmadığım ve kullandıkları kargo şirketini daha evvel denemediğim için ortalama gönderi süreleri hakkında bir bilgim bulunmuyor ve bu aksamanın normal olup olmadığı hakkında fikir beyan edemeyeceğim. 1-2 gün daha bekleyip, durumda herhangi bir değişiklik olmazsa site ile iletişime geçmenizi önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
DHL firmasına mail atmıştım 3-9 iş günü genel süre ama garanti veremiyorlar eğer 16.01.2014 tarihine kadar bir hareket olmaz ise satıcıya bildirip araştırılmasını talep edin gibi mail aldım.

@Cemali Avcı

DHL karayolu 14 Euro kargo masrafı standart seçenek. Özel seçenek olarak muhtemelen DHL Express'tir ama ne kadar olduğunu bilmiyorum.

@Kerim BEŞER

75 Euro'nun üzerindeki alışverişlerinizde DHL Express'i kesinlikle tercih etmeyin.

@Fatih Çetin
Alışveriş yapmak isteyen arkadaşlara bilgi olsun:
Karayolu ile geldiği için ürünler istisnasız gümrük kontrolünden geçiyor. faturayı kontrol edip paketi açıyorlar Turkiye içi dağıtımı bir haftayı buluyor postacı sizden 4 lira gümrük kontrol bedeli istiyor. 75 Euroya limitine kargo masrafı dahil değil. DHL Expess ile gelirse ve gümrüğe takılırsa vergisi ve ilave olarak ardiye parası verilir.

Sonuç olarak Royal mail yani hava yoluyla gelen ürünler doğruca gümrüğe girmiyor şüphelendiklerini sevk ediyorlar. Dikkat çekici olmayan küçük kutuların meblası yüksek olsa bile gözden kaçabliyor.

Kilit, ışık, tayt, eldiven vs gibi ürünleri ebayden aldım gümrüğe takılmadı (aynı kişiden almıyorsanız ayrı paket yapılır). Boynuz daha gelmedi bakalım be olacak. Not: kktc için konuştum.

(link)

sitesinde;

Soru: Bakanlığınızca vergi dışında bir ücret talep edilmekte midir?
Cevap: Hayır. Bakanlığımızca sadece vergi tahsilatı yapılmaktadır. Taşımacılık, depolama veya diğer hizmetlere ilişkin ilave ücretler için taşımacılığı gerçekleştiren firmaya başvurulması gerekmektedir.

Soru: Hızlı kargo firmalarınca ek bir ücret talep edilebilir mi?
Cevap: Bu tür firmaların müşavirlik hizmetleri, ordino, terminal, vb. isimler altında ücret talep etmesi mümkün bulunmamaktadır.
Ayrıca, bu firmalar 75 Avro altında bulunan eşya ve numunelerde hiçbir eşyadan, 75-1500 Avro arasında bulunan eşyadan ise gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk 3 gün için ardiye ücreti alamamaktadırlar.

Yazıyor ama hukuki mevzuatı nerede bilmiyorum

Evet, ben de kendi CRC deneyimimden bahsedeyim biraz. Kasım ayının sonlarında sağ STI kol siparişi vermiştim 70€ altındaydı. Standart royal mail ile gönderilen paket aralık ayının aynı gününe kadar elime ulaşmadı. durumu bildirdiğimde 2 saat geçmeden ürünü standart royal mail ile yeniden gönderdiler. O paketi de bir ay bekledim ve elime ulaşmadı. Kendilerine bir kere daha yazdığımda artık ürün ellerinde kalmamıştı. onun yerine bir çift lastik gönderdiler. bu sefer dhl express ile gönderim yaptılar. paket dhl'ye perşembe sabahı 09:00'da teslim edildi ve ertesi gün sabah 09:00 gibi gümrükten çıkıp dağıtıma sokuldu. dağıtım için akşam 19'dan sonra şirket adresine gelindiğinde şirket kapalı olduğu için dağıtım yapılamadı. yurtdışından 24 saat içinde gelen ve gümrük işlemi tamamlanıp dağıtıma çıkan paketin şehir içindeki dağıtımı neredeyse 12 saati bulmuş oldu. kayıtsız posta konusunda diyecek bir şeyim yok. kapı önüne bırakılmasın diye şirket adresi verdim. şimdiye kadar bu ikisi ve daha önce yaptığım başka bir alışveriş kayıtsız postayla gönderildi ama hiçbiri elime ulaşmadı. posta teşkilatımız kayıtsız posta için artık elinize %100 ulaşmayacağından emin olabilirsiniz garantisi vermeli. bir de bu postada kaybolan paketleri satın alabileceğimiz bit pazarı gibi bir yer kuruluyor mu bilen var mı? :mad:

Bir siteden bisiklet alacağım kargo dahil 1000 Euro tutuyor dhl ile gönderecekler bunun gümrüğe takılma olasılığı nedir ve vergi herşey dahil ne öderim ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gümrüğe takılma olasılığı çok fazla, kutu büyük olduğu için dikkat çekecektir. Belki fiyat tespitinde sıkıntı yaşanırsa vergi ödememe veya düşük vergi ödeme durumları olabilir. Avrupa Birliği üyes, ülkelerden geliyorsa vergi oranı %18, değilse %20
DHL Express ise bildiğim kadarıyla 3 gün içerisinde vergiyi ödesen ek ücret alınmıyor, aksi halde ilave olarak ardiye ücreti alıyorlar. DHL Express değil, Alman Uluasal postası olarak çalışan DHL ise (DHL Paket) ise sadece %18 vergiyi ödersin.

@kkazim
Bilgi için teşekkürler
Anlamadığım kısım şu bisiklet 850 Euro kargo 150 Euro ben nekadar vergi ödeyecem 1000 eurodan mı yoksa 859 eurodan mı ? Büyük ihtimal faturada 1000 Euro yazacak ya hiç birşey yazmazsa neye göre fiyat biçecekler

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri