Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
@nükleer kedi

Güle güle kullan benim de aklıma geldi o kolluklar.O fiyata buralarda bulunmayacak cinsten gerçekten.Kollukların yanına birkaç şey daha ekleseydin keşke kılıf,eldiven falan.Sonuçta aynı kargo parasını ödüyorsun.

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
evanscyclesdan aldığım scott pro carbon ayakkabı tam 3,5 günde elime ulaştı. çarşamba akşamı sipariş verdim ve cumartesi öğlen geldi ayakkabılar.

valla çok da stres yapmıştım, ama kortkuğum gibi olmadı. bence internetten alışverişte elimizi korkak alıştırmamamız gerekiyor her ne kadar riskli olsa da.

@Ender İplikci
bende tam evanscycles la ilgili bir soru soracaktımki arkadaş yazmış.bişi eklemek istiyorum ben bu siteden bi bisiklet almak istiyorum. Türkiyede olmayan Fixie modellerden.. 600dolar civarında fiyatı var. birde 191 dolar türkiyeye shipping.. merak ettiğim bi konu buna nekadar gümrük ödeneceği ? ya da tamamen yasak mı böyle bir işlem ?

tolga abi gümrük mevzuatında 1500 euro'ya kadar %10 vergi ekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: tolgayalcin
@temu90

Yanı 70 euroluk bır mal gelıcekse eger 7 euroda gümrüğemi veriyoruz??? :bilmiom:

@monstermania

yok mesaj biraz eksik olmuş kusura bakmayın.

100-1500 euro arası %10 vergi. 100 Euro'ya kadar vergi yok

''Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.''

''Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir mi?

Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.

Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.

Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;

a)Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,

b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,

c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,

d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,

e)Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, nitelikte olmalıdır.''

biraz alıntı :)

çok sağol timuçincim... ben çalıştığım gümrükçümede bi danışıiimde getirim fixie mi :)

Arkadaşlar bende bir sipariş vereceğim jensonusa den buradan daha önce alışveriş yapanlar herhangi bir sıkıntı çektiler mi? ayrıca tutar 297 dolar ve Türkiye'ye kargosu 51,14 dolar kargoda Fedex
International Priority 5 iş günü içinde geliyor(muy)muş ?

@temu90

Geçen hafta Fedex Int.Priority ile ABD-San Fransisco'dan ürün aldım. 2 Ekimde siparişi vermiştim 5 Ekimde Fedex'e teslim edildi, 9 Ekim'de ürün elime geçti. Yani tam 5 işgününde teslim edildi. Yurtiçi teslimatı MNG kargo yapıyor...

• Beğen
Tepkiler: temucin90
fedex ups gibi firmalar teslimatı çok çabuk yapıyorlar ama ona görede kargo bedeli alıyorlar

@temu90

Özel kargo (fedex) ile geleceği ve kargo dahil toplam 150 euro limitini aştığı için büyük ihtimalle gümrüğe takılacaktır. (Limit 150 euro ya çıktı. Aşağıda yeni gümrük mevzuatını vereceğim ama siz ne olur ne olmaz bir süre eski 100 euro sınırına göre hareket edin). Takılacağı gümrük ptt yani posta gümrüğü olmadığından fedex (mng) sizden 150 ytl konşimento bedeli + %20 gümrük + antrepo parası (paketin büyüklüğüne göre değişir, minimum günlük 50 ytl, beklediği sürece katlanır) + 33 ytl eğitime katkı payı isteyecek; böylece havaalanına (fedex in gümrük teslim deposu orada olduğu için ) gidiş geliş masrafları dahil ürünün parası haricinde cebinizden en az 450 ytl daha çıkacaktır. Ama eğer yeni yasa ile kargo dahil 150 euro (bence şimdilik eski yasaya göre davranın, yani 100 euro ) limitine uyan bir alışveriş yaparsanız bunları ödemezsiniz. Bu limiti aşan alışverişlerinizde fedex ups gibi özel kargolar yerine usps (amerika devlet postası) ile çalışan yerler seçerseniz ödeyeceğiniz vergi sadece %20 maktu vergi olacaktır.

@temu90
artık % 20 daha önce bu konu ile ilgili mesaj atmıştım:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=687407#post687407

Yurtdışından alışveriş yapan arkadaşlar; 07.Ekim.2009 tarihinden itibaren %10 olan maktu vergi oranı AB ülkelerinden gelen ticari olmayan (şahsi kullanıma ait ) eşyalar için %18, ABD dahil diğer ülkelerden gelenler için %20 oldu, eğer şu an posta gümrüğünde tutulan veya sipariş vermeyi düşündüğünüz ve gümrüğe girecek siparişiniz varsa hesaplamalarınızı yeni mevzuat üzerinden yapın. (Kısaca açıklamak gerekirse Amerikadan gelen bir ürün için ödeyeceğiniz vergi yi 50 Ytl olarak hesapladıysanız yeni vergi oranlarına göre 100 Ytl ödemek durumundasınız), çeşitli elektronik ürünler için vergi dışında bandrol ve damga pulu uygulaması devam ediyor. Ayrıca ayın 7 sinden önce yurda giriş yapmış, gümrükte tutulan ve halen teslim almadığınız eşyanız varsa hesaplama malesef yeni mevzuat üzerinden yapılıyor. (En azından Ankara gümrüğü için durum bu ) .

yeni mevzuat:
(link)

Bağlantı eksik kopyalanmış.

(link)

@fecredall
bike-companents.de
Ben alisveris yaptim tr' ye de gonderiyorlar coklu alisverisde kargo crc'den ucuza geliyor vat'i da dusuyorlar ptt ile kargo size ulasiyor.

• Beğen
Tepkiler: fecredall
Ptt nin sitesinde 100 euro sınırı yenilenmemiş yani hala 100 euro görünüyor:

Muafiyet Ve İstisna
Madde 8 – Muafiyet ve istisna kapsamına giren eşyalar aşağıda belirtilmiştir.
I) Cumhurbaşkanının zat ve ikametgahı için gelen eşya
II) Yurtdışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşya gümrük vergisinden muaftır.
III) Yurtdışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
Bu muafiyet ;
a) Ramazan (Şeker ) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan
Eşya için uygulanır.
Muafiyet IV. fıkrada sayılan eşya da dahil olmak üzere toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen her türlü eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkıyatın toplam kıymetinin yukarıda belirtilen miktarı aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.
Bahsi geçen muafiyet III.fıkranın a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye Gümrük Bölgesi’ne girmiş eşya için uygulanır.
IV ) Posta yoluyla gelen ve aşağıda belirtilen hediyelik eşyalar karşılarında belirtilen miktarla sınırlıdır.
a) Tütün ürünleri
- Sigaralar 200 adet ve
- Sigarillolar (herbiri 3 gr dan ağır olmayan purolar) 50 adet ve
- Puro 10 adet ve
- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 200 gr ya da
- Pipo tütünü 200 gr ya da
- Ağız tütünü 200 gr ya da
- Tömbeki 200 gr ya da
- Enfiye 50 gr
b) Alkol ve alkollü içecekler.
- 100 cc’lik 1 şişe ya da
- 70 cc veya 75 cc’lik 2 şişe
c) En fazla 120 ml’lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon
d) - Kahve 1 kg
- Çözülebilir hazır kahve 1 kg
- Çay 500 gr
- Çikolata 1 kg
- Şekerden mamul yiyecek 1 kg
Yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde yurtdışından gelen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya, veya satış fişine göre belirlenir.

Sınır nasıl hala 100 € kalabilir,daha geçen hafta 125 €'luk siparişimi hiçbir şekilde vergi ödemeden PTT'den teslim aldım.PTT belki güncellememiştir daha sitesini ama şu anki güncel sınır 150 €'dur.

devlette işler biraz yavaş işliyor galiba;)
Verdiğin bilgi için sağol.

arkadaşlar burdan alışverişi yaptıktan sonra complete yazısı geldiğinde, tahmini kaç iş günü içerisinde Türkiye'de olur. Cuma günü saat 3'te complete olmuş.
teşekkürler

Geri