Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@Önder Tarım

Kargo ücreti 100€ sınırına dahil olmuyor. Bunun dışında hepsi doğrudur.

Eger standart disi bir durum olmazsa; Ödemesini yaptığınız ürün kargoya verildi denilen tarihten 2 gün sonra Türkiye'de olur. PTT ile de kapınıza bundan 2 gün sonra gelir.

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Scudo
Teşekkürler ufak parçaları buradan ucuza bulursam işime yarıyacaktır.

2 kg sınırıyla alâkalı bende birşey yazayım. Siteden dış lastik almaya karar verdim.Bununla ilgili ne gibi sorunlarla karşılaşırım dedim ve CRCye e-posta attım. Gelen cevap şu idi. ''2 kg. üstünde sorun yaşanıyor son zamanlarda. Fakat lastiği almaya karar verdiyseniz, biz onu iyice katlar, öyle yollarız demişti'' CRC deki satış sorumlularından David. Diğer arkadaşların dediği gibi 2 kg altında gönül rahatlıyla alışveriş yapılabilir. :) Konunun gidişatını değiştirmiş gibi oldum ama yinede belirtmek istedim. :)

Sefa,

ChainReaction'dan alisveris yaparken bir kerede mümkün oldugunda cok ürün almaya calisin. Tüm parcalara göz atin. Elbet o an aklinizda olmayan ama sonrasinda isinize yarayacak bir seyler cikacaktir. Mesela Türkiye' de bulunmayacak bir suluk kafesi, belki güzel bir elcik, titanyum rotor vidalari olabilir. ya da 15 dolarlik Finish Line zincir yagini 4 dolara alabilirsiniz.

Maksat 2000 gr icin verdiginiz kargo ücreti olan ~30 dolarin bir ise yaramasi.

@atbabacan

Sağolun ,bu noktada yaklaşık olarak anlaştık ancak başka bir dizi daha sorum olacak;
İngilteredeki arkadaşın kartı annesine ait ve Türkiyede yaşıyor,diğer seçenek de eşimin kullandığı kart var,
1-ancak siparişi ordaki arkadaşın annesinin kartıyla Londra yakınındaki adresine mi sipariş vermeli yoksa burdan Londradaki adrese mi vermeliyiz ?
Burada uygulama açısından hangisi daha pratik olur sizce ,çünkü bir ara duyduğuma göre site yetkililerine bu malın avrupa birliği dışında bir ülkeye (Türkiyeye)gideceğini belgelerseniz Vat denen vergi indirimi yapılıyormuş?!
2-Bunun için hangi bilgi ya da belgeyi siteye maillemek (en pratik yol herhalde)ya da postalamak gereklidir?Bu belgeye çıkışta İngiliz gümrüğünde mi bakılır?
3-Parçalar 4-5 adet en büyüğü 42cm gidon ağırlık kutusuz 750 gr cıvarı.Arkadaşın bavuluna koyması ve kutu garanti vd parçaları ayrı bir yere koymasını düşündük,bu en uygun yol mudur Türkiye girişinde sorun olabilir mi?
Çok teşekkür ederim ilginize ,iyi günler....

Arkadaşlar merhaba,
Ben de 1 çift çember
ve xt vites kolu almayı düşünüyorum,
Toplam ağırlık 1700gr civarı,
Fiyat ise 90dolar civarı,

Yalnız çemberlerin boyutları itibariyle sorun çıkar mı diye şüphelerim var.

Almamı tavsiye eder misiniz?

Eger alacagin yer yolda sorun cikartmayacak sekilde paketleyip gönderebilecekse almanda sorun olacagini düsünmüyorum. Çemberler birbirine çarparak çizebiliyorlar dikkatli paketlenmeleri gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@eros3
Buradan kendi kredi kartımla sipariş verip Londra'daki arkadaşıma gönderttim. Ben de 2 gün sonra Londra'ya gittim. Amacım dönüşte yanımda getirmekti. Problem şu ki 4 parça üründen en önemli ve büyük olanı (SID Team) gelen pakette yoktu. Dolayısıyla paranın kartıma iade edilmesi için paketin fotoğrafını çekip maşanın bu pakete sığmayacığını kanıtlamak durumunda kaldım. Bu vak'aları düşünerek karar verin. Onun dışında VAT'den muaf tutmanız için bence uğraşılması gerek. Tax free hizmeti olsa çıkışta fatura ile beraber, getiren kişi (fatura ve pasaport isimleri aynı olmalı) VAT tutarını geri alabilir. Ancak CRC'de bu hizmet var mı emin değililm. Bagaja sokulan ürünler burda bir sorun yaratmaz. Zaten yanınızda 1 bisiklet getirme hakkınız var.

@Onur Kula

Vites kollarında bir sorun olmaz fakat jantları göndermezler. Maşa, jant, kadro gibi nispeten büyük parçaları Türkiye'ye göndermiyorlar.

Eğer bir parçanın shipping kısmında free yazıyorsa, bu Türkiye'ye göndermiyoruz demek oluyor.

@İsaAlp

Çok teşekkürler, bunu öğrendiğim iyi oldu.

@İsaAlp

"Tabi bu shipping kısmında FREE yazma mevzusu sadece ChainReaction sitesi için geçerli. "

Bisiklet parcalari satan siteler de dahil olmak üzere türkiye'ye satis yapan siteler 2 kilo üstünde ya da 2 kilo altinda da olsa kirilabilecek, çizilebilecek ürün genelde göndermiyorlar. Zaten 2 kiloyu gectiginde kargo ücreti ~50 dolara cikiyor. Pek efektif olmuyor alici için de satrıcı için de.

@nightdriver

Selam teşekkürler, bu durumda buradan sipariş verirsek kart sahibi farklı İngiltereden çıkan kişi farklı olur, diğer yol anneye ait kartı (ek kart ise kendi adı olabilir?) kızı tarafından kullanılması durumunda bu gerçekleşebilir(Öne çıkan siteler ribblecycles ve chainreaction )anladığım kadarıyla..
İngiltereden çıkışta parçaları bavuluna kutusuz olarak koyarak geçeceğinden vat indirimi için fatura gösterdiğinde parçaları(belki de kutulu olarak) görmek isteyebilirler mi?Toplamda 200 euro tutarın %15 vat indirimi olduğu düşünülürse(60tl cıvarı) ve çıkışta sorun çıkarma olasılığı varsa belki de uğraşmaya değmeyebilir emin değilim.
Bu özel durum için (oradan gelecek tanıdık yoluyla parçaları almak)Londra yakınlarında ya da İngilitere genelinde önerebileceğiniz başka online bisiklet mağzası var mı ve gözden kaçabilecek (işe yarar) ipuçları verebilecek deneyimli arkadaşlar varsa memnun olurum.
İyi günler teşekkürler..

Benimde bir sorum var.Parçaları İngiltere'den Bulgaristan'a sipariş vermeyi düşünüyoruz.250 £ üzeri alış-verişlerde komple bisiklet bile olsa Bulgaristan'a kargo bedava.Bulgaristan'dan ise dönüşte bir tanıdığımız getiricek.Birkaç kişiye sordum fakat emin olmak için buraya yazayım dedim.Parçalar Bulgaristan'a girerken herhangi bir ekstra ücret öder miyiz? Bir de bir kişi yanında aynı parçadan kaç tane getirebilir ?

paylasım ıcın cok tesekkurler alıs verış yapmasak bıle yıne bılgı sahıbı oluyoruz bu sıtelerden bır nevı kıyas yapma ımkanı doguyor tuketıcıler olarak bızlere faydalı oluyor

arkadaslar yurtdısı ıle ılgılı tum yazıları okudum ,
fakat chainraction'dan simdi kargo dahılmı 100 € / 100 $ yoksa kargo haricmi olmalı ??ayrıca sadece royal maıl secenegı var .5-8 ıs gunu dıyor .
sıparısı verıcem fakat bır turlıu cesaret edemedım . agırlıgım 1 kg altında .
gıdon , pedal ve elcık getırtecegım .
saygılarımla

@punkermanmania

Söylendiğine göre kargo hariç 100 €'ya kadar gümrüğe takılmaması lazım.Fakat bu kur değişebiliyormuş.Kimi zaman bu sınır 100 € kimi zaman 150 $ olarak değiştirilebiliyormuş.Aklınızı karıştırmak istemem yine de bir bilen yazarsa daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: punkermanmania
arkadaslar crc ye üye oldum sağ üst köşede vat free yaziyor. kafası karışan arkadaslar için önemli bir ayrıntı. hayırlı alişverişler :D

• Beğen
Tepkiler: punkermanmania
Türkiye'yi sectigimizde Vat free yazar cünkü biz vergiden muaf oluyoruz birlik disi oldugumuzdan dolayi.

100€ sinir degerdir. gümrük mevzuatinda yazar ve degismez. Bu sinir noel bayram vb. özel günlerde 300€'ya kadar cikar. ChainReaction size kargonuzu gönderirken, kutunun üstüne fiyat yazmaz ve kutunun barkotunu GİFT (hediye) diye doldurur. Bu hareket paketin gümrükten daha rahat gecmesini saglar.
Faturayi da kutunun icine atar. Yani kutu bir nedenden acilmadan (ki kutular genellikle acilmaz, xray'dan gecerler) size gelen ürünün fiyatinin ne kadar olacagini göremezler.

İngiltere'nin ulusal posta servisi olan Royal Mail en ucuz, en hizli ve en güvenilir mail servisidir. Postaya verildikten maksimum 5 is günü sonra paket eline gecer.

Kargonun faturaya yansimadigi alisverislerde tabiki kargo deger 100€'ya dahil olmayacaktir. Lakin ChainReaction faturaya kargo bedelini de ekliyor. Bu yüzden bir yorum yapamayacagim bu konuda.

@Başar

ben getirttim 38 € kol aldım, 15€ kadar posta ücreti 1 haftada geldi.

@fecredall

starbike.com var almanyada. Ben İstanbula jant getirttim. Öok ciddi ve düzenliler. Bence önemli eksiği DHL ile çalışması. 1 ayda geldi. İngiltere ve irlandadan 1 haftada geliyor.
Nedense starbike.com da fiyatlarda indirimler pek yok gibi.

• Beğen
Tepkiler: fecredall
Geri