mcanerg
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.825
- İsim
- Caner G
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
kuyruk yağı da mı 27euro oldu kargo dahilKuyruk yağı kremi gibi yani. 😉
kuyruk yağı da mı 27euro oldu kargo dahilKuyruk yağı kremi gibi yani. 😉
Ayakkabı diye bir madde var demedim. Tek tek bütün ürünler sayılır mı? Kişisel eşya deniyor. Hiç kural bilmiyorsunuz ama yine yazıyorsunuz. Bir arkadaş ayakkabıdan bahsettiği için ayakkabı konuşuluyor. Bu kadarını anlamıyorsanız diyecek bir şey yok.Yönetmelikte bir ayakkabı diye madde yokken olmayan bir şeyi millete varmış gibi lanse ederek kafa karıştıran sizsiniz 😀 Halen kural benim yazdığım gibi diyerek üste çıkmaya kendini haklı göstermek için çırpınan gene siz! Gösterin nerede yazıyor şu sizin dediğiniz kural bütün forum görsün okusun, bende aynen siz haklısınız diyerek özür dileyim!
Ayrıca kurallar turistede aynı, Türk vatandaşına da. Bilginiz yoksa onuda bir araştırın!
Cidden sorunlu bir kişiliksiniz. Arkadaş ayakkabıdan bahsediyor sizde ayakkabı üzerinden cevap veriyorsunuz 1 tane getirebilirsiniz yazıyorsunuz. Emin olun kuralları yeterince biliyorum.. Verdiğiniz cevap ortada daha ne kadar kıvırmaya çalışacaksınız merak etmiyor değilim..Ayakkabı diye bir madde var demedim. Tek tek bütün ürünler sayılır mı? Kişisel eşya deniyor. Hiç kural bilmiyorsunuz ama yine yazıyorsunuz. Bir arkadaş ayakkabıdan bahsettiği için ayakkabı konuşuluyor. Bu kadarını anlamıyorsanız diyecek bir şey yok.
iyiEvet ayakkabı konuşuluyorsa ayakkabı üzerinden cevap veririm. Buzdolabı hakkında yazacak durum yok haliyle.Cidden sorunlu bir kişiliksiniz. Arkadaş ayakkabıdan bahsediyor sizde ayakkabı üzerinden cevap veriyorsunuz 1 tane getirebilirsiniz yazıyorsunuz. Emin olun kuralları yeterince biliyorum.. Verdiğiniz cevap ortada daha ne kadar kıvırmaya çalışacaksınız merak etmiyor değilim..
Ama neyse bu konuyu onca kişi takip ediyor. Sizin zırvalılarınıza cevap vererek, takip edenleri daha fazla meşkul etmeye gerek yok.. Nasıl olsa biz cahiller sizin kadar kuralları bilmiyor
327945 dosyayı görüntüle iyi
Tartışmaya dahil olma niyetim yok ama semih çavdar uzun zamandır güzel bilgilendirmeler yapıyor, pek tartıştığını da görmedim şahsen yani kendisini iyi biliriz. Size tavsiyem girdiğiniz ortamlarda önce biraz alışma sürecinde daha çok dinleyin sonra dahil olun, gördüğüm kadarı ile daha 50 mesaj bile yazmamışsınız. Biraz takip etseniz tartıştığınız kişinin problemli biri olmadığını anlar, dediklerini daha anlayışla karşılayabilirdiniz.Evet ayakkabı konuşuluyorsa ayakkabı üzerinden cevap veririm. Buzdolabı hakkında yazacak durum yok haliyle.
Sorunlu kişi sizsiniz ve zırvalayan sizsiniz.
Kişisel ithalat ve yolcu beraberinde getirilecekler şeklinde yönetmelikleri aratıp, okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz Faraziyeye gerek yok.Tartışmaya dahil olma niyetim yok ama semih çavdar uzun zamandır güzel bilgilendirmeler yapıyor, pek tartıştığını da görmedim şahsen yani kendisini iyi biliriz. Size tavsiyem girdiğiniz ortamlarda önce biraz alışma sürecinde daha çok dinleyin sonra dahil olun, gördüğüm kadarı ile daha 50 mesaj bile yazmamışsınız. Biraz takip etseniz tartıştığınız kişinin problemli biri olmadığını anlar, dediklerini daha anlayışla karşılayabilirdiniz.
Güvenilir bir site, ben kendim alışveriş yapmadım ancak triatlon takımımdan çok fazla insan hem alım hem satış yaptı. Bazen operasyonel aksaklıklar yaşandı ama müşteri hizmetleri hep sorun çözmeye odaklı yaklaşıyor. Türkiye'ye değil de yurt dışında bir yere kargo yaptırıp çıkıp kendiniz getirebilirsiniz.bu siteden yurtdışında birşey alan var mı ya ? (link) bir risk alıp ikinci el jant seti bakıyorum, sadece bakıyorum 😅 😅
öyle yapmayı düşünüyorum. yurtdışından bir yakınıma yollatıcam alırsam. bazı jant setleri var uygun görünüyor, tabi kırık çatlak olmaması daha da önemli uygun olmasındansa.Güvenilir bir site, ben kendim alışveriş yapmadım ancak triatlon takımımdan çok fazla insan hem alım hem satış yaptı. Bazen operasyonel aksaklıklar yaşandı ama müşteri hizmetleri hep sorun çözmeye odaklı yaklaşıyor. Türkiye'ye değil de yurt dışında bir yere kargo yaptırıp çıkıp kendiniz getirebilirsiniz.
Geçtiğimiz yılbaşı İngiltere'de TKMaxx mağazasından alınma kendim için 3, eşim için 5 toplamda 8 çift ayakkabıyı sorgusuz sualsiz getirdim. Önceki yıl ise bisiklet ve koşu ayakkabısı dahil 5 çift getirmiştim Tutturmuşsunuz hayali bir yönetmelik, sorulunca onu da gösteremeden habire konuyu meşgul ediyorsunuz.Kişisel ithalat ve yolcu beraberinde getirilecekler şeklinde yönetmelikleri aratıp, okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz Faraziyeye gerek yok.

Geçtiğimiz yılbaşı İngiltere'de TKMaxx mağazasından alınma kendim için 3, eşim için 5 toplamda 8 çift ayakkabıyı sorgusuz sualsiz getirdim. Önceki yıl ise bisiklet ve koşu ayakkabısı dahil 5 çift getirmiştim Tutturmuşsunuz hayali bir yönetmelik, sorulunca onu da gösteremeden habire konuyu meşgul ediyorsunuz.
Eeet, taam en çok siz biliyorsunuz.
327966 dosyayı görüntüle
Gürkan bunları daha önceki sayfalarda söyledik zaten, herkes de ek 9u açıp okuyabilir. Arkadaş luzumsuz gerginlik yaratıyor, en azından benim itirazım buna. Yasada da dediği gibi önemli olan şey ticaret için mi bireysel kullanım için getiriliyor önemli olan o. Bireysel kullanım için de bazı ürünlerde sınırlar var tabi, zaten dutyfreeden alırken de pasaport başı o sınırlar aşılamıyor.Hayali yönetmeliği aşağıda bulabilirsiniz.
(link)
Anlaşılamayan nokta şu;
Yeşil hattan girdiğinizde, "beyan edilecek eşyam yoktur " diyerek geçiş yapıyorsunuz. Orada duran 2 3 adet taşeron personel var, gözle seçip x-raye yönlendiriyor. Bu sırada valizinizde dikkatlerini çeken birşey olursa memura derdinizi anlatmanız gerekir. 8 çift ayakkabı için durum şu olur, bir kısmı kendi ayakkabım bir kısmı hediye diyebilirsiniz. Burada da malın bedelini sorgular, ispat edecek belgeniz yoksa kendi belirler. Bedel 430€ yu aştığı durumda aşan kısmın vergisini , üzerine de yeşil hattan geçerek yalan beyanda bulunduğunuz için ceza ödersiniz.
Kesinlikle geçemezsiniz, ceza ödersiniz vs demiyorum, kontrole girdiğinizde olacakları anlatıyorum. Ek-9 daki eşyalarda fiyat ile ilgili bir limit yok, bir adet bisikleti bedeli ne olursa sokarsınız örneğin. Her gelişimde o kutuyu /çantayı sorarlar mesela bana, bisiklet olduğunu söylerim geçirirler. İçine malzeme ayakkabı da koyarım, ama burada ben kanunu/yönetmeliği bilerek risk alıyorum. Sanki böyle bir kural kaide yokmuş gibi aktarmmaak gerekir konuyu.
@gurkan
Bilgilendirme için teşekkürler. Muhtemelen eşim yabancı pasaport ile seyahat ettiğinden olsa gerek, ne zaman ülkeye giriş yapsak her seferinde x-ray tarama cihazından geçmek durumunda kalıyoruz.
Eğer uygulamada böyle bir yönetmelik varsa en azından bir defa birinin bizi sorgulaması, hiç olmadı valiz açtırması gerekmiyor muydu?
Tartışmanıza taraf ya da dahil değilim, yönetmeliğin hayali olmadığını ve uygulama anında neyle karşılaşabileceğini Sadettin Bey'e yazdım.Gürkan bunları daha önceki sayfalarda söyledik zaten, herkes de ek 9u açıp okuyabilir. Arkadaş luzumsuz gerginlik yaratıyor, en azından benim itirazım buna. Yasada da dediği gibi önemli olan şey ticaret için mi bireysel kullanım için getiriliyor önemli olan o. Bireysel kullanım için de bazı ürünlerde sınırlar var tabi, zaten dutyfreeden alırken de pasaport başı o sınırlar aşılamıyor.
Söylemek istemiyordum ama durumu açıklığa kavuşturmak için belirteyim oradaki memurlardan ve polislerden benim takibimde olan hastam var, onlara ayrıntılı sordum, Rolex saat vs olmadıktan sonra bireysel kullanım için olan ürünlerde sorun çıkma ihtimali sıfır dedi ikisi de bana. Onların dikkat ettiği şey ticari faaliyet ve kara paranın değerli eşyayla yurda sokulması gibi durumlar.@gurkan
Bilgilendirme için teşekkürler. Muhtemelen eşim yabancı pasaport ile seyahat ettiğinden olsa gerek, ne zaman ülkeye giriş yapsak her seferinde x-ray tarama cihazından geçmek durumunda kalıyoruz.
Eğer uygulamada böyle bir yönetmelik varsa en azından bir defa birinin bizi sorgulaması, hiç olmadı valiz açtırması gerekmiyor muydu?
Geçtiğimiz yılbaşı İngiltere'de TKMaxx mağazasından alınma kendim için 3, eşim için 5 toplamda 8 çift ayakkabıyı sorgusuz sualsiz getirdim. Önceki yıl ise bisiklet ve koşu ayakkabısı dahil 5 çift getirmiştim Tutturmuşsunuz hayali bir yönetmelik, sorulunca onu da gösteremeden habire konuyu meşgul ediyorsunuz.
Eeet, taam en çok siz biliyorsunuz.
327966 dosyayı görüntüle
@mcanerg
Düzenleme: Ek-9 yolcu yanında getirilecek eşya muafiyet listesine baktım.
1 adet kamp çadırı,1 adet ütü ve 1 adet bisiklet gibi miktar bildiren maddeler mevcut. Lakin iddia edildiği gibi bir adet ayakkabı diye bir sınırlama o listede yok, sadece @gurkan Bey tarafından belirtilen 430 euro sınırı var.
Yani o gün amirinden fırça yemiş, kafası atık bir gümrük memuruna da denk gelmiş olsam tutarını belgeleyebildiğim sürece benim 8 çift ayakkabıyı sorunsuz geçirebilmem gerekiyor. Kaldı ki pratikte böyle bir uygulama da yapılmıyor.
Benim vaktim kıymetli, o yüzden yav he he.Gümrük memuru görmezse sorun yok diyoruz. Hala 5 pabuç 8 jean getirdim yorumları yazıyorsunuz. Komik
8 çift ayakkabıyı gümrük memuru görürse elbette geçirirsiniz. Gümrük vergilerini öder geçirirsiniz ama ödeyeceğiniz rakkamı görünce başınız döner, mideniz bulanır. Hiçbir zaman geçiremezsiniz yazmadım.