Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
yurtdışında alışveriş yapıp almak mı yoksa birisinin biz kargo yapması mı daha mantıklı olur
fren adaptörü alacağım haliyle küçük bir malzeme bunu nasıl daha uygun bir yol ile temin ederim gerçek fiyatı 45 euro
45 euroluk bir ürün kargosu ile 90 euro oluyor yani sınırı geçiyor
Türkiye'ye gelecek birinin, yurtdışındaki adresine sipariş edip, yanında getirmesini rica edebilirsiniz. Başka yolu yok malesef.

Hocam gümrük süreçle ile ilgili detaylı uzun bir yazı yazmıştım ama bir hata oldu cevaplaya basınca silindi gitti yazı.

Benimde henüz denemediğim bir diğer yöntem daha var.

Amerikan postası yada glocalzone .
Senin adına başkası alıyor, sana getiriyor.

Gümrük sürecini Hızlı ve çok çok kısa bir şekilde yazayım bari...

Benim Japonya'dan AVR getirmeye çalışma sürecim oldu. 4 kat daha ucuz olan cihaz gün sonunda Türkiyeden %20 daha pahalıya denk geldi. İade etmek zorunda kaldım, alışveriş sitesi üzerinden satış olduğu için iade süreci sorun yaşamadım.

Masrafları karşılarım dedikten sonra 30 kg ve/veya 1500 Euro altı yasaklı olmayan her şeyi şahıs olarak getirebilirsiniz üstü ticari ürün zaten, klişe bir bilgi bu zaten.

Yapmanız gereken
Ürün yaşadığınız yerdeki merkez pttye geliyor, gelince gümrüklü kargo kısmından teslim alıyorsunuz.
Almadan önce
Gümrük müşaviri bulmak
Noterden muvaşire Vekalet vermek
Masrafları öğrenmek için danışmanlık bedeli ödüyorsunuz. Tamam ise hizmet ücreti...
Evrak bedelleri
Vergiler
Gerekli ise bandrol ücretleri yada test ücretleri (Türkiye de satılmayan ürünler de çıkıyormuş genelde)

H.olsun

Hocam gümrük süreçle ile ilgili detaylı uzun bir yazı yazmıştım ama bir hata oldu cevaplaya basınca silindi gitti yazı.

Benimde henüz denemediğim bir diğer yöntemde

Amerikan postası yada glocalzone dan senin adına başkası alıyor, sana getiriyor.
Hızlı ve çok çok kısa bir şekilde yazayım bari

Benim Japonya'dan AVR getirmeye çalışma sürecim oldu. 4 kat daha ucuz olan cihaz gün sonunda Türkiyeden %20 daha pahalıya denk geldi. İade etmek zorunda kaldım, alışveriş sitesi üzerinden satış olduğu için iade süreci sorun yaşamadım.

Masrafları karşılarım dedikten sonra 30 kg ve/veya 1500 Euro altı yasaklı olmayan her şeyi şahıs olarak getirebilirsiniz üstü ticari ürün zaten, klişe bir bilgi bu zaten.

Yapmanız gereken
Ürün yaşadığınız yerdeki merkez pttye geliyor, gelince gümrüklü kargo kısmından teslim alıyorsunuz.
Almadan önce
Gümrük müşaviri bulmak
Masrafları öğrenmek için danışmanlık bedeli ödüyorsunuz. Tamam ise hizmet ücreti...
Evrak bedelleri
Vergiler
Gerekli ise bandrol ücretleri yada test ücretleri (Türkiye de satılmayan ürünler de çıkıyormuş genelde)

H.olsun
glocalzone den alışveriş yaptınız mı?
süreç nasıl işliyor

glocalzone den alışveriş yaptınız mı?
süreç nasıl işliyor
Yazdığım gibi henüz deneme şansım olmadı ama kesin deneyeceğim, çünkü ödemeyi, ürünü sana getiren adam kendi cebinden yapıyor, senin sisteme ödediğin para ise getiren adam ürünü sana teslim ettiğinde o na aktarılıyor diye yazıyor

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
yurtdışında alışveriş yapıp almak mı yoksa birisinin biz kargo yapması mı daha mantıklı olur
fren adaptörü alacağım haliyle küçük bir malzeme bunu nasıl daha uygun bir yol ile temin ederim gerçek fiyatı 45 euro
45 euroluk bir ürün kargosu ile 90 euro oluyor yani sınırı geçiyor
Forumdan @TeamO2.cc yurtdışından getiriyor istenilen malzemeyi. Yanlış aklımda kalmadı ise 24 Haziranda yurtdışına gidecek. Kendisi ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Forumdan @TeamO2.cc yurtdışından getiriyor istenilen malzemeyi. Yanlış aklımda kalmadı ise 24 Haziranda yurtdışına gidecek. Kendisi ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz
26 Haziran gidiş 29 haziran dönüş inşallah.

Selamlar, Aliexpress üzerinden almaya çalıştığım ürüne vergi eklendiğinde 30 euro tutarını geçiyor ama bu sorun yaratır mı gümrükte ? 1749844488930.png

Selamlar, Aliexpress üzerinden almaya çalıştığım ürüne vergi eklendiğinde 30 euro tutarını geçiyor ama bu sorun yaratır mı gümrükte ? 327925 dosyayı görüntüle
verginiz zaten eklenmiş 638 lira vergi ödüyorsunuz başka bir ödeme çıkmaz. 30 euro üzeri ürünler de aliexpres ürün ülkenize bölgenize gönderilemiyor diyor zaten

Gümrük memuru bunları gördü mü?
Yapmanız gereken
Almadan önce
Gümrük müşaviri bulmak
Evrak bedelleri
Vergiler

Nerede yazıyor yolcu beraberinde 1 tane ayakkabı getirebilir diye ? :koptum:

Hiçbir yerde yazmaz ama "bir tane şahsi kullanım için" yazar. Daha önce de yazdım, valizi açıp bakmazlarsa sorun olmaz. Ama valizi açıp 5 ayakkabı görürse vergilerini alır. Yazılanları iyi okuyup hazmedelim. :)))

Yapmanız gereken
Almadan önce
Gümrük müşaviri bulmak
Evrak bedelleri
Vergiler

H.olsun

Yukardaki sürecin maliyeti vergi hariç en az 10 bin TL. Vergiyi de ekleyin.

Gümrük memuru bunları gördü mü?

Hiçbir yerde yazmaz ama "bir tane şahsi kullanım için" yazar. Daha önce de yazdım, valizi açıp bakmazlarsa sorun olmaz. Ama valizi açıp 5 ayakkabı görürse vergilerini alır. Yazılanları iyi okuyup hazmedelim. :)))

Yukardaki sürecin maliyeti vergi hariç en az 10 bin TL. Vergiyi de ekleyin.
Umarım saçmaladığınızın farkındasınızdır. Zira sizin mantığınız ile artık turistler sadece 1 ayakkabı ile girecek ülkeye 😂 Kaldı ki ben her sene Türkiye'ye gelirken yanımda 4-5 çift kendi kullanımım için, bir o kadar da hediye olarak getiriyorum. 20 senedir ne bir gümrük memuru bunlar nedir diye sordu ben başkalarına sorduklarını gördüm.

Zaten valizler alınmadan kontrolden geçiyor. Koca valizi sadece ayakkabı ile doldurursan ozaman gümrüğe takılır.

Son düzenleme:
Ben de kesinlikle tavsiye ederim. Campagnolo zonda jant setini onun sayesinde buradan çok daha uygun fiyata aldım. Glocalzone vs ile uğraşmaya gerek kalmadı. En azından gidip geleceği ve size ürünün ulaşacağı zamanı tam olarak biliyorsunuz 😁

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Selamlar, Aliexpress üzerinden almaya çalıştığım ürüne vergi eklendiğinde 30 euro tutarını geçiyor ama bu sorun yaratır mı gümrükte ? 327925 dosyayı görüntüle
Sizin toplam alım bedeliniz 1060 TL
Ek olarak limiti geçtiğinde ödeme yapma ekranında ürün çıkar diye uyarıyor.

Ayrıca Tek ürün bedeli 30 euro 2 farklı satın alma yaparak fazla ürün alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: U.Şengün
Umarım saçmaladığınızın farkındasınızdır. Zira sizin mantığınız ile artık turistler sadece 1 ayakkabı ile girecek ülkeye 😂 Kaldı ki ben her sene Türkiye'ye gelirken yanımda 4-5 çift kendi kullanımım için, bir o kadar da hediye olarak getiriyorum. 20 senedir ne bir gümrük memuru bunlar nedir diye sordu ben başkalarına sorduklarını gördüm.

Zaten valizler alınmadan kontrolden geçiyor. Koca valizi sadece ayakkabı ile doldurursan ozaman gümrüğe takılır.
Sizin ayak numarasını bilmiyorum tabi, fakat ben 10 tane ayakkabıyı koyarsam koca valiz ayakkabıyla dolar. :)

Gümrük konusu , trafik kurallarının uygulanmasına çok benzer, boşuna birbirinizi kırmayın. Kanun bellidir ama yoruma da çok açıktır, memurun o an canı nasıl isterse o şekilde davranır. Yıllardır aynı Gtip ile ithal ettiğiniz ürüne bile hayır bu değil der, milyonluk cezayı yapıştırır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sizin ayak numarasını bilmiyorum tabi, fakat ben 10 tane ayakkabıyı koyarsam koca valiz ayakkabıyla dolar. :)

Gümrük konusu , trafik kurallarının uygulanmasına çok benzer, boşuna birbirinizi kırmayın. Kanun bellidir ama yoruma da çok açıktır, memurun o an canı nasıl isterse o şekilde davranır. Yıllardır aynı Gtip ile ithal ettiğiniz ürüne bile hayır bu değil der, milyonluk cezayı yapıştırır.
sıradan ailesi ile seyahat birini durdurduklarını da hiç görmedim şahsen, ben yıllardır gider gelirim daha valizime bakılmışlığı yok.
Sizin toplam alım bedeliniz 1060 TL
Ek olarak limiti geçtiğinde ödeme yapma ekranında ürün çıkar diye uyarıyor.

Ayrıca Tek ürün bedeli 30 euro 2 farklı satın alma yaparak fazla ürün alabilirsiniz
artık tek ürün kargo dahil sınır 27euro

sıradan ailesi ile seyahat birini durdurduklarını da hiç görmedim şahsen, ben yıllardır gider gelirim daha valizime bakılmışlığı yok.

artık tek ürün kargo dahil sınır 27euro
Kuyruk yağı kremi gibi yani. 😉

Seviye buysa eğer ben de aynı şekilde cevaplayayım: Saçmalayan sizsiniz. Turistten bahsetmiyoruz. Konuyu saptırıyorsunuz. Konuyu turiste getirmeniz hiç bilmediğinizi gösteriyor. Ben de yıllardır bu tip ufak tefek şeyler getiriyorum. Valizim hiç açılmadı. 2 defa bisiklet getirdim. Ama kural benim yazdığım gibi. Yönetmelikleri okursanız bana gereksiz cevap yazmasınız. Ben yönetmeliklerden bahsediyorum. Ama valiz açılmazsa sorun yok.

Seviye buysa eğer ben de aynı şekilde cevaplayayım: Saçmalayan sizsiniz. Turistten bahsetmiyoruz. Konuyu saptırıyorsunuz. Konuyu turiste getirmeniz hiç bilmediğinizi gösteriyor. Ben de yıllardır bu tip ufak tefek şeyler getiriyorum. Valizim hiç açılmadı. 2 defa bisiklet getirdim. Ama kural benim yazdığım gibi. Yönetmelikleri okursanız bana gereksiz cevap yazmasınız. Ben yönetmeliklerden bahsediyorum. Ama valiz açılmazsa sorun yok.
Yönetmelikte bir ayakkabı diye madde yokken olmayan bir şeyi millete varmış gibi lanse ederek kafa karıştıran sizsiniz 😀 Halen kural benim yazdığım gibi diyerek üste çıkmaya kendini haklı göstermek için çırpınan gene siz! Gösterin nerede yazıyor şu sizin dediğiniz kural bütün forum görsün okusun, bende aynen siz haklısınız diyerek özür dileyim!

Ayrıca kurallar turistede aynı, Türk vatandaşına da. Bilginiz yoksa onuda bir araştırın!

Geri