Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Almanya’dan ürünler geldi bisiklet kutusunda geldiler.Hiç bir sorun olmadan.Pazartesi günü de ürün alanların adreslerine kargolanacak.Gidip gelenler bisiklet kutusunda her türlü ürünü sokabilirisniz.Saygılar 😎

Scudo
Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Iyi akşamlar dilerim hepinize. Yeni gümrük mevzuati gereği kargosu ve ürünü 30 euro üzeri olduğu için gümrüğe ürünüm takıldı. Çeşitli çözümler deniyorum almak için, mesaji buraya bilgi mayetinde yaziyorum ki aynisi başınıza gelirse öncesinde bir fikriniz olur. Ürünüm cannondale lefty marka bisikletin versiyon 1 için üretilmiş amortisör conta seti; ebay.com/itm/375754711351 kargo ile beraber 71 dolar yapiyor. 30 euro üzerinde olduğu icin ticari ürün olarak değerlendiriliyor. Gerçekten sinirden ellerim titriyor yazarken. Şimdi bu ürün Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yetkili distribütör Delta bisiklet onlarda da yok ve getirtmeye uğraşmak istemiyor adamlar, haklilar da 1 adet conta seti için üstelik eski versiyon niye uğraşsın. Yeni mevzuatin gereği iç piyasada ekonomik çarkları dengelemek ve vatandaşı yerel esnafa, yerel ticari ürünlere vs yönlendirmek lakin Türkiye'de bu ürün olmadığı için bisikletimi kullanmadığımdan ötürü bu ürünü almak zorundayim. Yani bende bayilmiyorum elin amerikalisina para kazandirmaya. Neyse aldim ürünü geldi, yukarida bahsettiğim gibi ticari olarak geçtiğinden ötürü sadece gümrük müşaviri ile alabiliyorsunuz işte tam bu nokta insani sinirden öldürür. Müşavirler en az 17 bin tl para istiyor gümrükten çekmek için. Yemin ederim bu bir soygun ve açık cezaevine döndü ülke... yarin gidip ptt gümrük ile konusacagim baska türlü bir çözüm yolu bulursam sizlerle paylaşacağım. Bulamazsam da ürünü gümrüğe terk etmem gerekiyor. Devlet mali olucak, benim param yanacak vs vs. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.
Nasuh kardeş, geçmiş olsun. Ürünü el altından alman mümkün değil demiyorum ama çok düşük olasılık. Şu an, hükümetin derdi, iç piyasadaki dövizin dışarıya kaçmaması. Zaten zor dönen çarklara, insanların alışveriş alışkanlıkları ve sosyo ekonomik açıdan çöküşle, daha uygun mal edinme yolları birleşince; harcamalar ve fahiş fiyat artışları kaçınılmaz oldu.

Cannondale'i almadan önce, aslında eski olduğu için başka model bakmanı tavsiye etmiştik ama zevk meselesi, ona bir sözüm yok. Delta da ürün yurtdışında varsa, getirtebilir. Bu tür siparişler 45 gün sürüyor. 2 tane bu şekilde ürün aldım ve dedikleri süre içinde geldi. Ürün + hizmet bedeli bence benim bireysel alacak olduğumda ödeyeceğim bedelden kat kat iyi bir seviyedeydi. Örnek veriyorum, bikeinn'de satılan ve fiyatı yüzünden yeni düzenlemeye takılacak ürün, delta'dan sipariş geçtiğimde, bana 30€ altı üründeki vergi oranıyla aynı fiyata geliyordu.

TeamO2.cc'nin arkadaşıydı sanırım, Bulgaristan'dan ürünleri getirtebiliyordu, aşağı yukarı bana maliyeti benzerdi. Bence distribütörle getirtilemeyecek ama yurtdışında güvenilir bir sitede mevcutsa, bu şekilde "yolcu yanında" getirtilmesi makul bir yol.

Evet gümrükten almayıp terk edilince, gümrük memuru ya imha için ayırıyor geri göndermiyor yada geri gönderiyor ama size bir bedel çıkmıyor. Ayırdığı malzemeyi de ihaleye çıkıp çıkmayacağına karar verip ona göre tasnif ediyor. İhaleye çıkmayacak grup imha ediliyor. Tanıdık vs aracılığı ile almaya çalışıyorum bakalım alabilecek miyim? Normalde 30 euro yu geçse bile gümrük memurunun bir kaşe imzasına bakar bu mal ticari değildir demek, şu an malzemeyi almaya çalıştığım yerin eski gümrükçülerine ulaştım "evet kanun değişmiş ama bir şekilde yardımcı olunur" diyorlar. Kanunun bizim gördüğümüz tarafı o, kendilerinin de yetki alanları var. İstese ayarlar verir yani.
Başka bir yöntem daha buldum ismini vermiyeyim bir forum sayfasında güncel ilanları var özelden isteyen olursa mesaj atarım. Eğer ürünü alamazsam yolcu beraberinde getirenler üzerinden alacağım. Amerikadanal vs gibi siteler kadar güvenli olmasa da eski yorumlarına, kullanıcıların mesajlarına filan bakabiliyorsunuz sayfanın altında var. Adam 12 yıldan beri git gel ile bilet parasını çıkarmak için yapıyormuş bu sporu. Kendine de bir kargo ücreti belirlemiş. Epey cüzi bir miktar. Ücreti gönderiyorsunuz ürünü alıyor, kendi payını Türkiye'ye gelince veriyorsunuz yada ücretin yarısını atıyorsunuz geri kalanı teslimatta kargo ile beraber alıyor vs vs. yemin ederim hepimizi araştırmacı yaptılar :komik:
Burada da @TeamO2.cc yapıyor bilginize

Almanya’dan ürünler geldi bisiklet kutusunda geldiler.Hiç bir sorun olmadan.Pazartesi günü de ürün alanların adreslerine kargolanacak.Gidip gelenler bisiklet kutusunda her türlü ürünü sokabilirisniz.Saygılar 😎

Darısı başıma diyeyim o vakit 😬

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Nasuh kardeş, geçmiş olsun. Ürünü el altından alman mümkün değil demiyorum ama çok düşük olasılık. Şu an, hükümetin derdi, iç piyasadaki dövizin dışarıya kaçmaması. Zaten zor dönen çarklara, insanların alışveriş alışkanlıkları ve sosyo ekonomik açıdan çöküşle, daha uygun mal edinme yolları birleşince; harcamalar ve fahiş fiyat artışları kaçınılmaz oldu.

Cannondale'i almadan önce, aslında eski olduğu için başka model bakmanı tavsiye etmiştik ama zevk meselesi, ona bir sözüm yok. Delta da ürün yurtdışında varsa, getirtebilir. Bu tür siparişler 45 gün sürüyor. 2 tane bu şekilde ürün aldım ve dedikleri süre içinde geldi. Ürün + hizmet bedeli bence benim bireysel alacak olduğumda ödeyeceğim bedelden kat kat iyi bir seviyedeydi. Örnek veriyorum, bikeinn'de satılan ve fiyatı yüzünden yeni düzenlemeye takılacak ürün, delta'dan sipariş geçtiğimde, bana 30€ altı üründeki vergi oranıyla aynı fiyata geliyordu.

TeamO2.cc'nin arkadaşıydı sanırım, Bulgaristan'dan ürünleri getirtebiliyordu, aşağı yukarı bana maliyeti benzerdi. Bence distribütörle getirtilemeyecek ama yurtdışında güvenilir bir sitede mevcutsa, bu şekilde "yolcu yanında" getirtilmesi makul bir yol.
Teşekkür ederim sevgili Tool evet bi yola girdik, simdiye kadar sadece conta konusunda problem yaşadım. Gelen maşayı kendim söktüm dağıttım temizledim, normalde servisin yapmasi taraftariyim lakin şu an o bütçe elimde yok o yüzden kendim sivadim kollari girdim. Contalari ayarlayıp tekrar birleştireceğim. Uçak bakımı ile uğraşıyoruz zaten o yüzden teknik detaylara yabanci değilim. Datasheetini buldum ordan devam ettim bakim icin. Hatta belki yardimci olur diye bu süreçleri fotoğrafliyorum paylaşacağım cannondale grubunun altinda. Önümüzdeki hafta alacağım sanirim gün geçtikçe ihtimaller güçleniyor. Alamazsam da artik dediğiniz gibi ilgilenen arkadaslarimizla irtibat kuracağım. Tekrar teşekkür ederim herseye rağmen cannondale sahibi olmak güzel. İçime acayip sindi bisiklet hele birde toparlayip kullandigim zaman misss 😁🤗
Burada da @TeamO2.cc yapıyor bilginize
Teşekkür ederim sevgili Mcanerg
Bir de Glocalzone diye bir uygulama var. Ben kullanmadım ama forumda kullananlar var, buna da bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim sevgili Ratm

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve TOOL
Teşekkür ederim. Bisikletimi kısa süre önce ikinci el olarak aldım. Satıcı gidonu Trek mağazasından aldığını ve SLR gibi birşey söylemişti. Üzerinde de herhangi bir marka model ibaresi yazmıyor. Net bir cevap veremiyorum maalesef.
Nedense gidonu gören hemen herkes marka model soruyor 😊 Benim de çok hoşuma gidiyor duruşu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar önceki mesajları okumaya çalıştım ama tam olarak anlayamadım. Şimdi elbette her yurtdışı kaynaklı sitenin politikası aynı olmayabilir ama mesela Tradeinn(bikeinn) için konuşacak olursak, örnek olarak sepetime 100 tl ürün ekliyorum 250 tl kargo ücreti çıkıyor. Bunlar görünen giderler. Bunların yanı sıra birde %20 gümrük ücreti var diye biliyorum. yani ürün bana 120+250 = 370 tl olarak gelecek. Başka herhangi bir gider var mı ?

Arkadaşlar önceki mesajları okumaya çalıştım ama tam olarak anlayamadım. Şimdi elbette her yurtdışı kaynaklı sitenin politikası aynı olmayabilir ama mesela Tradeinn(bikeinn) için konuşacak olursak, örnek olarak sepetime 100 tl ürün ekliyorum 250 tl kargo ücreti çıkıyor. Bunlar görünen giderler. Bunların yanı sıra birde %20 gümrük ücreti var diye biliyorum. yani ürün bana 120+250 = 370 tl olarak gelecek. Başka herhangi bir gider var mı ?
Kargo dahil 30 euroyu geçiyorsa gümrükten çıkartmak için mali müşavir tutman gerekecek. Ardiye parası, gümrük, mali müşavir vs derken 30 euro olur sana 300 euro 😂

Rakamları afaki yazdım ama astarı yüzünü geçiyor. Şu durumda hükumet kargo yolu ile yurtdışından alışveriş yapmayı bitirdi. İlla yurtdışından alacaksanız forumda ücreti dahilinde yurtdışından alıp getirme işlemi yapan arkadaşlar mevcut.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve yakupf

Gümrük ücreti %20 değil , artık %30

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve yakupf
yurtdışından e-bike uçakla getirmek mümkün mü.bilen varsa yazabilir mi?

Bataryası problem olabilir, çok iyi araştırmanız lazım. Sorduğum kişiler getiremezsin demişti. Ben de o işe hiç girmedim.

Almanya’dan getirdiğimiz , hanıma aldığım , evlilik te 20.yıl hediyesi 😁😎🧿
Bu bisiklet ile forumdanda bazı arkadaşlara istediği ürünleri getirmiş olduk.Herkese hayırlı olsun.
IMG_6500.jpeg

Son düzenleme:
Geri