Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Yasaklı bir şey değil, zaten adet olarak ticaret yapıyoruz havası vermeyecek, birer adet sele ve gidon sadece. Kendimiz alıp geleceğiz öyleyse veya gidip gelecek birinin yanında getirticez. Misal 31€'luk malzemeye kaç lira vergi isteyecekler merak ediyorum.

Vergi yine aynı da masraflar var işte. Müşavir, ardiye v.b. 5-6 bin lirayı gözden çıkarmak lazım.

Scudo
15 gün kadar Birleşik Krallık’ta bir çok şehir gezdim güneyden en kuzeye kadar, mağazalara uğradım, sohbet ettik oradaki adamlarla. Mağazacılık ölmüş, şunu demek istiyorum web’den satış iş yapıyor artık, dükkanlarda doğru dürüst ürün bulamadım, bulsam çeşit ya da beden yok. Bir şekilde online satışa mecbur kalıyoruz. Bir tek Londra banliyösündeki Sigma Sports mağazasına yolumu düşüremedim ona yanarım. İstediklerimi bulamayınca Merlin’in sitesinden Londra adresimize ürünleri gönderttim, tek teselli oldu. Merlin fiyatlarıyla rekabet edebilen mağaza yok ne yazık ki sıcak satış açısından

15 gün kadar Birleşik Krallık’ta bir çok şehir gezdim güneyden en kuzeye kadar, mağazalara uğradım, sohbet ettik oradaki adamlarla. Mağazacılık ölmüş, şunu demek istiyorum web’den satış iş yapıyor artık, dükkanlarda doğru dürüst ürün bulamadım, bulsam çeşit ya da beden yok. Bir şekilde online satışa mecbur kalıyoruz. Bir tek Londra banliyösündeki Sigma Sports mağazasına yolumu düşüremedim ona yanarım. İstediklerimi bulamayınca Merlin’in sitesinden Londra adresimize ürünleri gönderttim, tek teselli oldu. Merlin fiyatlarıyla rekabet edebilen mağaza yok ne yazık ki sıcak satış açısından
ya ada gidip ürünü mağazadan sipariş geçip bekleniyor, isviçredeki arkadaşımdan radar istemiştim sipariş etti mağaza gelince aldı.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Vergi yine aynı da masraflar var işte. Müşavir, ardiye v.b. 5-6 bin lirayı gözden çıkarmak lazım.
150€ sınırı varken çekilmiş bir (link) izledim. Orada dediğiniz masrafları anlatmış.

Türkiye yüzyılı hayırlı olsun.

Merhaba
Neredeyse her şeyi internetten satın alıyorum. Geçenlerde oğluma tr.globy.com'dan bir bisiklet ve spor giyim aldım.
dünyanın her yerine teslim edildi. Türkiye'ye teslimat seçeneğini seçebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Merhaba. Bir sorum olacak. Ben şimdi yeni bir gidon almak istiyorum. Isvicrede ve almanyada ikamet eden arkadaşlarım var. Isvicredeki arkadaşımın çalışma izni var. Almanyadaki direkt çifte vatandaş. Şimdi ben bike24'ten bir gidon alıp onlara göndersem. Onlar bana değil de kendi Türkiye ev adreslerine kendi adına gönderseler? Sıkıntı olur mu? Sanki yasada yurtdışından kendi adımıza taşıyamadığımız ürünleri kendimize kargolamak ile alakalı bir madde vardı? Arkadaş ayda bir kendi geliyor zaten. Gelirken gidon şimdi 80 cm şey zor olur taşıması diye soramıyorum. Kendisine veya eşine kargolasa? Takılır mı gümrüğe?

Direkt bana kargolasa olmuyor galiba. Bir arkadaşım hediye gönderirken bile benden vergi kesiliyordu demişti. Emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Merhaba. Bir sorum olacak. Ben şimdi yeni bir gidon almak istiyorum. Isvicrede ve almanyada ikamet eden arkadaşlarım var. Isvicredeki arkadaşımın çalışma izni var. Almanyadaki direkt çifte vatandaş. Şimdi ben bike24'ten bir gidon alıp onlara göndersem. Onlar bana değil de kendi Türkiye ev adreslerine kendi adına gönderseler? Sıkıntı olur mu? Sanki yasada yurtdışından kendi adımıza taşıyamadığımız ürünleri kendimize kargolamak ile alakalı bir madde vardı? Arkadaş ayda bir kendi geliyor zaten. Gelirken gidon şimdi 80 cm şey zor olur taşıması diye soramıyorum. Kendisine veya eşine kargolasa? Takılır mı gümrüğe?

Direkt bana kargolasa olmuyor galiba. Bir arkadaşım hediye gönderirken bile benden vergi kesiliyordu demişti. Emin değilim.
Gümrükten gidip kendilerinin çekmesi lazım. Bunu yapmak gidonu taşımaktan daha zor olur.

80cm gidon hacimli bir malzeme değil valizin içerisinde giyeceklerin arasında rahat rahat taşınır.

17.Soru: Yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonrası süreler içerisinde gönderilen kişisel eşyanın gümrük işlemleri nasıldır?
Cevap:
Yolcunun yanında getiremediği ve kargo veya posta ile gönderdiği kişisel eşyasında 30 kg ağırlık veya kıymet limiti bulunmamakta olup herhangi bir vergi tahsil edilmemektedir. Kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyanın bulunduğu gümrük idaresine başvurması gerekmektedir.

Arkadaşlar yurtdışından hacimli ürün (Jant) gönderecek bir site var mı acaba? Almak istediğim ürün Dt Swiss 545d 28" 36 delik olan versiyonu. Bir iki siteye baktım ama bulky diye geçtiğinden göndermiyor. R2-Bike 40 euro shipping kesiyor ama yine de sordum büyük ebatlı sorun olur mu diye. Daha uygun kargo fiyatı çıkan bir site önerebilirseniz çok sevinirim. Bike 24, Bike&discount vs gönderim yapmıyor. Ürün 30 euro bedelinin altında.

aliexpress den alışveriş yapan yapabilen var mı yakın zamanda? farklı bir ürün almak istiyorum ama Bu ürün adresinize gönderilemiyor. Başka bir ürün veya adres seçin. şeklinde uyarı alıyorum. hangi ürünü neyi seçsem aynı hata var. sol taraftan gönderim yeri kısmında TR seçtiğimde sayfada ürün kalmıyor bomboş.
ucuz ürünlere bisiklet ekipmanlarına vs. baktığımda da durum aynı.

genel bi sıkıntı mı var biz mi bişey kaçırdık TR ye hizmet vermeyi mi kestiler "ne oluyor hanım ne oluyor?" modundayım

aliexpress den alışveriş yapan yapabilen var mı yakın zamanda? farklı bir ürün almak istiyorum ama Bu ürün adresinize gönderilemiyor. Başka bir ürün veya adres seçin. şeklinde uyarı alıyorum. hangi ürünü neyi seçsem aynı hata var. sol taraftan gönderim yeri kısmında TR seçtiğimde sayfada ürün kalmıyor bomboş.

genel bi sıkıntı mı var biz mi bişey kaçırdık TR ye hizmet vermeyi mi kestiler "ne oluyor hanım ne oluyor?" modundayım
Ben yurtdışındayım sepete ürün koydum ve olduğum ülkeye gönderiyor.. Gönderim yerini Türkiye olarak seçince aynı ürün sepetten gidiyor.. Muhtemelen Türkiye'ye yollamayı kesmişler olabilir.

Merhaba, bir çok satıcı ucuz veya pahalı ürünlerde 33 dolar veya 30 euro sınırı yüzünden TR satışını kapatmış durumda. Yine de TR'ye gönderim yapan satıcılarda var ama malesef durum şuan bu. :kötü:

çok emin olmamakla birlikte 10 gün kadar önce böyle birşey yoktu diye hatırlıyorum. enteresan bi durum gerçekten. 30 euro altında yüzlerce ürün var. kendisi 50tl kargosu 250tl çıkan buna rağmen gönderim yapan satıcılar vardı. hepsinin birden böyle bir anda yok olması garip. farklı bir durum var gibi anlam veremedim.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geçen hafta karlov varyden (Çekya) apple mağazasından bir kulaklık aldım, hemen bir sokak ötede de global blue ofisi vardı oradan da tüm işleri hallettiler, Prag havalimanında da girişteki custom officede onaylatıp kutuya attım cuma günü bu sabah tax free yatmıştı. Hiç bu kadar pürüzsüz ve kolay bir taxfree süreci yaşamamıştım. Tax free bir apple ürünü almak için ideal bir yer. Bu arada Çekya'da appleın kendi mağazası yok, bizdeki troy benzeri premium resellerlar var. istoredu sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Anlasabilirseniz , örneğin Türkiye'ye gönderim yapan ancak 30 euro üstü ürünler için engelleyen satıcı ile konuşun, tek bir ürüne 2 ödeme çıkarsın fakat size bir ürünü kargolasin.. bu şekilde 3-5 Euro fszla diye alamadığım ürünleri kargo ettirebildim... Tabi buraya geldiğinde sorun yaşar mıyım, sanmıyorum.

Anlasabilirseniz , örneğin Türkiye'ye gönderim yapan ancak 30 euro üstü ürünler için engelleyen satıcı ile konuşun, tek bir ürüne 2 ödeme çıkarsın fakat size bir ürünü kargolasin.. bu şekilde 3-5 Euro fszla diye alamadığım ürünleri kargo ettirebildim... Tabi buraya geldiğinde sorun yaşar mıyım, sanmıyorum.
o da bi alternatif olabilir ziya evet ama gümrük memurunun akşam hanımla kavga edip benim kargoyu geri göndermesi veya ekstra vergi ödeme riskine değer mi bilemedim :ssrtcbya:

asıl mesele TR ye gönderim yapan satıcı neredeyse kalmamış olması. hangi ürüne hangi satıcıya girsem gönderilemez uyarısı var.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geçen hafta karlov varyden (Çekya) apple mağazasından bir kulaklık aldım, hemen bir sokak ötede de global blue ofisi vardı oradan da tüm işleri hallettiler, Prag havalimanında da girişteki custom officede onaylatıp kutuya attım cuma günü bu sabah tax free yatmıştı. Hiç bu kadar pürüzsüz ve kolay bir taxfree süreci yaşamamıştım. Tax free bir apple ürünü almak için ideal bir yer. Bu arada Çekya'da appleın kendi mağazası yok, bizdeki troy benzeri premium resellerlar var. istoredu sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Bilgi için teşekkürler. Globalblue ile yaptığınız işlemlerde 3-5 ay ekstrenizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin, çeşitli sebeplerle yatırdığı vergi iadesini kartınızdan geri çekebiliyor. Arkadaşımın başına geldi, şikayetvar sayfasında birçok şikayet var bu konuda. Bu durumda iletişime geçip, itiraz etmeniz gerekiyor.

Direkt Applestore ya da örneğin Amazon'dan yaptığınız alışverişlerde vergi iadesinin tamamını (aracı komisyonu olmadan) geri alabiliyorsunuz. Amazon ve Apple fiziki evrağın taranmış halini de e-posta yoluyla kabul ediyordu bir değişiklik olmadıysa. Bu alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
tradeinn den alışveriş yapabilirsiniz. ancak bazı uluslararası mağazalar, yerel dağıtımcıların hakkını gözetip, bazı markaların ürünlerini Türkiye'ye göndeimine izin vermiyor. satıcı değil markanın kendi düzenlemesi böyle.

tradeinn den bir cüzdan aldım tatonka marka. gönderiyor. ama columbia almak isterseniz onun gönderimini yapmıyor. camper ayakkabı alabiliyorsunuz ama salomon alamıyorsunuz.

Aliexpress üzerinden akort sehpasında kullanmak için komparatör saati aldım. İki adet saat 391,56 tl tuttu. Vergisi algısı derken 933 liraya geldi kargo ile beraber. Şuan ürün yolda. Bu saatin ucuna jantı çizmemek için takılan rulmanlardan da aldım. O da yaklaşık her şey dahil 652,04 lira tuttu. Ve tahmin ettiğim gibi iki ayrı sipariş olmasına rağmen aynı anda yola çıktılar. 30 euro yaklaşık 1121 lira şuanda. Şuan iki ürünün de kargosuz vergisiz toplamı 30 euroyu geçmiyor. O şekilde ayarladım. Fakat yine de sorayım. Aynı mağazadan iki ayrı siparişi aynı anda gönderseler? Gümrük bunu tek bir paket olarak sayar mı? Faturalara bakar mı?

Geri