Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Şimdi benim anlamadığım konu şu. Şimdi sipariş verirsem ayın 21inden önce gümrüğe girmez ise yeni vergilendirme sisteminden dolayı yüksek para mı ödeyeceğim? Ona göre sipariş vermek istiyorum.

Scudo
Bir nokta gözden kaçırılıyor sanki, yurtdışından sadece bireysel kullanıcılar değil, pek çok esnaf da alışveriş yapıyor. Bu durumdan onarım, imalat, yedek parça vb. hizmeti verecek küçük esnafların da kötü etkileneceğini düşünüyorum
Esnaf fiyatlara bir güncelleme yapar hiç sıkıntı olmaz. Olan yine sigortalı çalışana olur. Her zaman da böyle oldu. 20 liraya yediğimiz yemek 300 lira oldu. Pardon geçen hafta yine zam geldi 315 oldu. Artık takip edemiyorum.

Bu vergi olayının nasıl hesaplandığını bilen var mı? 100 Euroluk bir sipariş bize tahminen kaça patlayacak?

Komple patlayacak.
Aslında vergi kısmı yine aynı ama mali müşavir, depo masrafları falan büyük.

• Hahaha
Tepkiler: oscak41 ve -Deniz-
AE ve Temu'daki gibi vergiyi peşin ödüyorsak?
Yasa göründüğü haliyle özellikle çin menşeli ürünlerin ithalatına karşı çıkarıldığı için 30 euro altı bedelli ürünler için ilave vergi çıkabilir, 30 euro üstü için ise gümrükten çıkış yapılmayabilir. Bu kısım ile ilgili elimde yazılı bir yönerge bulunmadığı için ancak fikir yürütebiliyorum.

Öğrenmenin en kolay yolu test etmek. Riske atacak 30 eurosu bulunan arkadaşları bekliyoruz. :)

• Beğen
Tepkiler: oscak41 ve MakRo
1722936499331.png

sıkıntı burada başlıyor. bu yasa iğneden ipliğe zam yasası.
bu arkadaş belli ki hukuk çalışanı ancak tr deyiz, vergi memurları ürünlere kafasına göre fiyat biçip vergi alıyor. yani 15 günden önce alınan üründen vergi alınır mı tamamen şans gibi

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bir nokta gözden kaçırılıyor sanki, yurtdışından sadece bireysel kullanıcılar değil, pek çok esnaf da alışveriş yapıyor. Bu durumdan onarım, imalat, yedek parça vb. hizmeti verecek küçük esnafların da kötü etkileneceğini düşünüyorum
çok küçük esnaf hariç onlar zaten ithal ediyor ya da distrübitörden alıyordur, 150euro onlara yetmez

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bildiğiniz gibi yurdışından alışveriş yaparken parça başı 150 euro ve aylık 5 parça alışveriş limitimiz vardı.

06.08.2024 Cumhurbaşkanı kararı ile fiyat limiti 30 EUROya düşürüldü ve ürünün Avrupa ülkeleri harici bir yerden gelmesi halinde vergi oranı %60'a çekildi. Hepimize geçmiş olsun. Yurtdışından lastik bile alamayacağız artık.

Madde-3'e göre bu kanun 21 Ağustosta yürürlüğe girecek. Resmi gazete yayınlanma tarihi 6 ağustos+ 15.

(link)

1722938120620.png

Arkadaşlar, 21 Ağustos'a kadar ne alacaksanız alın demeyeceğim. Çünkü alsanız ve 20'sinde size ulaşması gerekecek ürünü, siz alamayasınız diye, özellikle geç teslim edilsin ve vergi yönetmeliğinin uygulama tarihine denk gelsin diye bekletecekler. Sırf üstündekilere yaranmak için bu talimatı verecek adamlar çıkacak. Gümrükten 3 günde çıkacak ürün, 1 haftada zor çıkacaktır, özellikle 21 Ağustos'ta. Sonra yığılma bitince işlemler normal seyrine devam eder. Boşuna kendinizi ha geldi ha gelecek diye üzmeyin.

Bu arada, yurtdışı ürün alımı artık bitti diye düşünenlere bir şeyi izah etmek istiyorum. Yıllardır damat mektupla ürün alımı diye absürt vergiler aldığında dahi bu iş bitmedi. Şu an gümrüğe sunma bedeli adı altında kesilen haraç gibi yeni vergiler gelirse şaşırmam. Bugüne kadar Türkiye'de satış yapan her firma yurtdışı fiyatıyla ve vergi iadesiyle aldığı ürünü burada misliyle fazla fiyata satmaya çalıştığı için bu iş bitmez. Çünkü özellikle elektronik ürünlerde, 10 bine mal olan ürünü burada 20 bine satmaya çalışanlar olduğu için, vergili fiyatıyla 2-3 bin daha ucuza gelecekse niye Türkiye'de satandan alayım?

30€ sınırını aşsın aşamasın fark etmeksizin; Türkiye'nin yönetim anlayışı, ekonomik dengeler üzerine kurulu olmadığı için her türlü yurtdışından alım tercih sebebi olmaya devam edecek. Siz sanıyor musunuz ki, ürünü ithal eden veya getiren, size aradaki vergiyi yansıtmadan kâr marjını düşürüp satacak?

Arkadaşlar, 21 Ağustos'a kadar ne alacaksanız alın demeyeceğim. Çünkü alsanız ve 20'sinde size ulaşması gerekecek ürünü, siz alamayasınız diye, özellikle geç teslim edilsin ve vergi yönetmeliğinin uygulama tarihine denk gelsin diye bekletecekler. Sırf üstündekilere yaranmak için bu talimatı verecek adamlar çıkacak.

Ne kadar da kendinden eminsin. Vay beee

Kışkırtıcı olan başlık mı karar mı?

"Lastik bile alamayacağız artık" yanlış bir ifade. Alabileceğiz ama ithalat prosedürleri işin içine girecek. Mesela gümlük müşaviri tutmak zorunda kalacağız. Ek ötv vb. vergiler ödeyeceğiz. Türkiye'den almak daha karlı duruma dönüşecek maalesef.

Kışkırtıcı olan başlık mı karar mı?

"Lastik bile alamayacağız artık" yanlış bir ifade. Alabileceğiz ama ithalat prosedürleri işin içine girecek. Mesela gümlük müşaviri tutmak zorunda kalacağız. Ek ötv vb. vergiler ödeyeceğiz. Türkiye'den almak daha karlı duruma dönüşecek maalesef.
asla da türkiyeden almak daha karlı olmayacak. anlayışlı esnafımız(!) her zaman yaptığı gibi yurtdışı vergili fiyata çekecek sattığı malları, belki biraz aşağıya satar o da insaflıysa

Ben şimdi 700x32 yol lastiğini nereden bulcam da alacağım...

RmzBurak demiş ki:
Başlık kışkırtıcı ve yanıltıcı.

Başlık neden kışkırtıcı ve yanıltıcı olsun? Limiti aşınca İşin içine diğer arkadaşın dediği gibi "ithalat prosedürleri" ve extra vergi girecekse bunun savunulacak bir tarafı yok.

"Lastik bile alamayacağızdan kastım Türkiyede fahiş fiyata satılan yada hiç bulunmayan ama yurtdışından limite takılmadan getirtebildiğimiz lastikler yoksa 200 liraya da lastik bulursunuz bisikletinize yakıştırıyorsanız @profmillerson

Bu düzenlemeden sonra TR esnafının fiyatlarını düşüreceğini hiç zannetmiyorum. Hatta artık 30 euroyu geçince extra bir uğraş vermek zorunda kalınacağı için 30 euro fazla verir TR'den alırım mantığı bence daha da yaygınlaşır.

Arkadaşlar durumun ciddiyetinin farkında değil hala savunacak bir şey buluyorlar. Sanıyor musunuz ki yurt içinden daha uyguna bir şey alabileceğimizi, zaten silkeleyen silkeliyor birbirini. Çok kıymetli esnafımız yurtdışı vergileri çok diyip her türlü öpecek bizi burada.

Böyle bir karar olsa olsa Asrın liderimize yakışır.. işte omurga işte mütekabiliyet işte iman işte şahlanış.. Hedef 3453 elhamdülillah 🇹🇷 💪🏻 🤲🏻 🙏🏻 👍🏻

😒 Bu karara da yandaşlar bir halay çeker herhalde...

Amazon, Temu ve benzerleri tüzel kişilik adına ithalat yapmıyor mu?
Bu yeni kanun gerçek kişiler için geçerli. Tüzel kişiler hali hazırda mevcut ithalat vergi oranlarına göre işlemlerini yapıyorlar.

Amaç Çinden gelen malın ulaşımını zorlamak desem , aldığımız kullandığımız her şey bir şekilde Çinden geliyor zaten. Malı geçtim yediğimiz içtiğimiz her şey yurt dışından geliyor zaten. Ülkede buğday, ayçiçeği, pirinç, patates soğan yetişmiyor sanki. Önce bunun önlemi alınması gerekirken yine ve yeniden halkın cebine göz diktiler. Yani anlayacağınız ölüyü diriyi ....tiler gözü bize diktiler.

Geri