Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Yunanistan'da Tsirikos bikes diye bir yer buldum. 3T exploro marka gravel bir bisiklet almaya niyetlendim çünkü burada haytabike'ta var sadece ve çok fazla fiyatı. vergi iadesiyle beraber neredeyse 75 bin lira daha düşük alabiliyorum ama bir yerde hata mı yapıyorum diyorum acaba konuyla alakalı fikri olan varsa dinlemek isterim.

Scudo
Yunanistan'da Tsirikos bikes diye bir yer buldum. 3T exploro marka gravel bir bisiklet almaya niyetlendim çünkü burada haytabike'ta var sadece ve çok fazla fiyatı. vergi iadesiyle beraber neredeyse 75 bin lira daha düşük alabiliyorum ama bir yerde hata mı yapıyorum diyorum acaba konuyla alakalı fikri olan varsa dinlemek isterim.

Firma ile stok ve vergi iadesi yapıp yapmadıklarını konuştuysanız , hata yapabileceğiniz birşey yok. Uçakla dönecekseniz, uçak için de 60-80€ + taksi eklersiniz.

Aynı model olduğundan da emin olun, grupset farkları da olabiliyor.

29.11.2023 tarihinden beri kargom Türkiye ye gönderildi de kaldı her hangi bir güncelleme yok henüz. İşin komik yanı şuana kadar BikeINN'den kaç tane sipariş verdim hiç birinde bu kadar uzun süren bir kargo teslim süresi görmedim.

Silca'dan verdiğim 2. siparişim de geldi. (Hirobel kadro tutucu) 2kg üzerinde büyük bir koli teslim aldım. Standart kargo ücretleri 12,95€. ORDER15 gibi 15% indirim veren kodlar da genelde aktif. DHL ile gönderiyorlar, Türkiye'de PTT teslim alıp iletiyor. Daha önce de Silca Secret Blend Wax ve wax bazlı yağlayıcı siparişi vermiştim.

IMG_20231204_173545.jpg

29.11.2023 tarihinden beri kargom Türkiye ye gönderildi de kaldı her hangi bir güncelleme yok henüz. İşin komik yanı şuana kadar BikeINN'den kaç tane sipariş verdim hiç birinde bu kadar uzun süren bir kargo teslim süresi görmedim.
Bende merlinden 4 adet ruble sipariş verdim. 28.11.2023 te Osloya giriş yaptığı görünüyor ama devamı yok, hiç bu kadar uzun sürmezdi.. Muhtemelen noel yoğunluğu var. Millet eşine dostuna hediye falan yolluyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bende merlinden 4 adet ruble sipariş verdim. 28.11.2023 te Osloya giriş yaptığı görünüyor ama devamı yok, hiç bu kadar uzun sürmezdi.. Muhtemelen noel yoğunluğu var. Millet eşine dostuna hediye falan yolluyor.

Merlin Türkiye ye gönderim yapmıyor ki. Başka ülkedeyseniz o ayrı.

Doğru söylüyorsun abi, neol olayını tamamen unutmuşum doğal olarak. Umarım en kısa zamanda TR ye varır siparişlerim. Hayır eldiven geldi neden asıl 1,6kg olan kargom gecikiyor o tuhaf işte.

+ 11.11, black friday, cyber monday...

Merlinden alışveriş yaptığını söyleyen arkadaşları görünce acaba ben mi yanlış yapıyorum dedim. Merlin’e mail attığımda Türkiye’ye gönderim yapmıyoruz demişlerdi. Siteden alışveriş yapmak istediğimde de uyarı geliyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Satın alabilmem için başka medeniyete mi gitmem gerekiyor ?
IMG_5264.png

Merlinden alışveriş yaptığını söyleyen arkadaşları görünce acaba ben mi yanlış yapıyorum dedim. Merlin’e mail attığımda Türkiye’ye gönderim yapmıyoruz demişlerdi. Siteden alışveriş yapmak istediğimde de uyarı geliyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Satın alabilmem için başka medeniyete mi gitmem gerekiyor ?
312233 dosyayı görüntüle
@Semih Cavdar Yurt dışında yaşıyor. Merlin bir süredir Türkiye ye gönderim yapmıyor.

Canyon'dan Bulgaristan'da yaşayan arkadaşımın evine bisiklet sipariş edip daha sonra Bulgaristan'a şahsım giderek bisikleti alıp Türkiye'ye sürerek dönmek istiyorum çünkü Almanya vize vermedi fakat Bulgaristan'a turistik vize alabiliyorum fakat 3 temel sorum olacak (saçma olabilir kusura bakmayın hiç bilgim yok), yardımcı olabilecek varsa fikir açısından çok sevinirim.
1-Ben sipariş vereceğim ama bisikleti teslim alacak kişi arkadaşım olacak doğal olarak ve bu mümkün mü?
2-Vergi iadesi alabilir miyim? Alabilirsem bunu Bulgaristan'da nasıl ve nereden alabiliyorum?
3-Ödeme işlemini arkadaşımın kredi kartından yapmam vergi iadesi açısından sorun teşkil eder mi?

Canyon'dan Bulgaristan'da yaşayan arkadaşımın evine bisiklet sipariş edip daha sonra Bulgaristan'a şahsım giderek bisikleti alıp Türkiye'ye sürerek dönmek istiyorum çünkü Almanya vize vermedi fakat Bulgaristan'a turistik vize alabiliyorum fakat 3 temel sorum olacak (saçma olabilir kusura bakmayın hiç bilgim yok), yardımcı olabilecek varsa fikir açısından çok sevinirim.
1-Ben sipariş vereceğim ama bisikleti teslim alacak kişi arkadaşım olacak doğal olarak ve bu mümkün mü?
2-Vergi iadesi alabilir miyim? Alabilirsem bunu Bulgaristan'da nasıl ve nereden alabiliyorum?
3-Ödeme işlemini arkadaşımın kredi kartından yapmam vergi iadesi açısından sorun teşkil eder mi?

1- Mümkün. Zaten 3. sorunuzdaki gibi ödemeyi de arkadaşınızın kartından yapcaksanız, "Ben sipariş vereceğim" derken sadece internet tarayacısını kullanan siz oluyorsunuz. Hem teslimat adresi arkadaşınız hem de ödemeyi yapan.
2- Alamazsınız. Almanya, Danimarka, Belçika ve Hollanda dışındaki ülkelere gönderildiğinde vergi iadesi olmuyor. (link)
3- Vergi iadesi alamayacağınız için teşkil edecek bir sorun yok zaten.

1-Haklsınız. Çok basit bir bakış açısı ama düşünemedim cidden. Ödemeyi ben yapacağım aslında ama bunun bir önemi yok gibi dediğiniz gibi.
2-Peki, o zaman Belçika'da bulunan arkadaşım alsa ve o getirse yine vergi iadesi mümkün olmayacak sanırım çünkü ülkeye sokan kişi ben değil arkadaşım olacak.

1-Haklsınız. Çok basit bir bakış açısı ama düşünemedim cidden. Ödemeyi ben yapacağım aslında ama bunun bir önemi yok gibi dediğiniz gibi.
2-Peki, o zaman Belçika'da bulunan arkadaşım alsa ve o getirse yine vergi iadesi mümkün olmayacak sanırım çünkü ülkeye sokan kişi ben değil arkadaşım olacak.

Evet ülkeye sokan kişinin yurt dışında oturumu olmaması gerekiyor. Vizesi olan ama yurt dışında yaşamayan birine getirtebilirsiniz Belçika'dan. Belçika'da bulunan arkadaşınız Türkler'in olduğu Facebook gruplarında falan sorabilir, rica edebilir. Christmas ve yıl başı için bir sürü insan gidip geliyordur tahminimce.

Şahane fikir. Arkadaşımın annesi Belçika'ya gidip geliyor ve oturumu yok. Onun üzerinden işlem gerçekleştirsek hem vergi iadesi alabilirim hem sorun çözülür. Çok mutlu oldum şu an. Çok sağ olun 😃

Bikeinn den lastik alacağım kargoyu ptt seçtim. Gümrükte kargoyu ürünlere dahil edipmi hesaplıyorlar yoksa kargo dahil olmadanmı

Bir haftadır benim kargolar hala taşıma halinde diyor... sırtında mı taşıyorlar?
1701861735734.png

Yurtdışından alışveriş yapmadınız mı arkadaşlar altın kural sabırlı olmak ve gümrük görevlisinin kargo ücreti ile ürünün ücretini toplayıp vergiyi ona göre hesaplamaması için dua etmek. Bunlar iki altın kuraldır.

Bikeinn den lastik alacağım kargoyu ptt seçtim. Gümrükte kargoyu ürünlere dahil edipmi hesaplıyorlar yoksa kargo dahil olmadanmı
her zaman değil. Ama öyle bir durum olursa faturayı gönderin kargo fiyatını işaretleyin itirazınızı yapın. Düzeltme yapıyorlar..

Geri