Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Selamlar, burada bir düzeltme yapmak isterim.
Alıntılamış olduğunuz gümrük kanunu maddesi hariçte işleme rejimi kapsamında ithalat/ihracat beyannamesine tabi ürünler için geçerlidir.
Posta kargo yoluyla verilen siparişler hariçte işleme rejimine girmediği için bu kapsamdan yararlanamaz.

Bu yüzden gümrük memuru ikna olmamış ve normal prosedür olarak yeniden vergilendirilmesini istemiş.

Paşa paşa vergiyi ödedim..

• Hahaha
Tepkiler: oscak41
Scudo
Benim bildiğim tamir için gönderilen ürün normal posta yoluyla gönderilmiyor. Onun için uygun şartnameleri yerine getirip öyle gönderiliyor. Biz genelde bu tip ürünleri posta yoluyla tamire gönderip yolcu yanında getirmeye çalışıyoruz.

tradeinn sitesinden sigma rox 11.1 evo almayı düşünüyorum fakat ücreti 158$ civarı, son zamanlarda 150euro sipariş limitine yakın veya biraz üzerinde sipariş veren oldumu ya da sorun yaşayan?

tradeinn sitesinden sigma rox 11.1 evo almayı düşünüyorum fakat ücreti 158$ civarı, son zamanlarda 150euro sipariş limitine yakın veya biraz üzerinde sipariş veren oldumu ya da sorun yaşayan?
boşuna alma teslim etmezler sana 150 euroyu geçtiği için

Bike24ten alışveriş yaptım. Kargo 20 euro ürünler 80 euro tuttu. Gümrük vergisi ne kadar tutacak? Ab üyesi ülkeden aldığım için yüzde 18 veya 20 galiba değil mi? Yorumlarda sipariş tutarına oranla bayağı düşük gümrük vergisi çıkanlar olmuş o nasıl oluyor?

Herkese çok selam.
Aynı tarihte gümrüğe giriş yapan 3 farkı Satıcı dan aldığım ürünlerden 1 tanesini bugün teslim aldım. Diğerlerinin akıbeti hakkında detaylı bilgiyi nereden alabilirim acaba? Gümrük işlemleri 29/07de bitmiş gözüküyor.

Herkese çok selam.
Aynı tarihte gümrüğe giriş yapan 3 farkı Satıcı dan aldığım ürünlerden 1 tanesini bugün teslim aldım. Diğerlerinin akıbeti hakkında detaylı bilgiyi nereden alabilirim acaba? Gümrük işlemleri 29/07de bitmiş gözüküyor.

Nakliyecisi belli mi? Nakliyecisi belli ise onunla irtibata geçebilirsiniz diye düşünüyorum.

Merak ettim sormadan almamak en iyisi, merlin de vites gurup set almayı düşünüyorum, 1 cisi taksit olur mu, 2 cisi fiyat sepet ödemesinde üzerine ekleme yapıyor bu KDV galiba bilmiyorum, nasıl bı yol izlemek mantıklı olur.

Merak ettim sormadan almamak en iyisi, merlin de vites gurup set almayı düşünüyorum, 1 cisi taksit olur mu, 2 cisi fiyat sepet ödemesinde üzerine ekleme yapıyor bu KDV galiba bilmiyorum, nasıl bı yol izlemek mantıklı olur.
150 Euro yu geçiyorsa şimdiden unutun. Kredi kartını kullandığınız bankanın kampanyasına bağlı taksit olayı. Merlin yapmaz taksit.

150 Euro'yu aşan hiçbir şey artık yurtdışından alınmaz. Şu konunun özellikle sonlarına göz gezdirmenizde fayda var: Gümrük kanunu 2022

Nakliyecisi belli mi? Nakliyecisi belli ise onunla irtibata geçebilirsiniz diye düşünüyorum.
Sipariş yerel dağıtım merkezinde notu var
Nereden bakabilirim dediğiniz yere

Konu açılmışken sormak istiyorum hepsini okudum arap saçına döndü beynim. Sorum şu:

XXX € değerinde ürün aldık ama siparişi dhl veya ups gibi yurt dışı kargo firmalarından getirdik yine problem çıkarmaz mı?
(Sonuçta özel şirket)

Konu açılmışken sormak istiyorum hepsini okudum arap saçına döndü beynim. Sorum şu:

XXX € değerinde ürün aldık ama siparişi dhl veya ups gibi yurt dışı kargo firmalarından getirdik yine problem çıkarmaz mı?
(Sonuçta özel şirket)
150euro üzeri hangi firma ile getirirseniz getirin problem.

• Üzgün
Tepkiler: oscak41
Sipariş yerel dağıtım merkezinde notu var
Nereden bakabilirim dediğiniz yere

Sipariş verdiğiniz yer size birincil bir takip numarası vermiştir (forwarder denen ara/yerel nakliyecilerden evvelki, ilk takip numarası)

Bu takip numarasının tarihçesinde yazması gerek ve hatta not olarak "ara nakliyeci ya da yerel dağıtıcıya teslim edildi" gibi. İkincil takip numarasını (yerel takip içindir) temin edince o firma bilgisine de ulaşmış olacaksınız.

Ama eğer hiç bu bilgilere ulaşamıyorsanız, siparişi verdiğiniz yer ile irtibat kurmalı ve sormalısınız. Başka seçenek kalmıyor çünkü.

Sipariş verdiğiniz yer size birincil bir takip numarası vermiştir (forwarder denen ara/yerel nakliyecilerden evvelki, ilk takip numarası)

Bu takip numarasının tarihçesinde yazması gerek ve hatta not olarak "ara nakliyeci ya da yerel dağıtıcıya teslim edildi" gibi. İkincil takip numarasını (yerel takip içindir) temin edince o firma bilgisine de ulaşmış olacaksınız.

Ama eğer hiç bu bilgilere ulaşamıyorsanız, siparişi verdiğiniz yer ile irtibat kurmalı ve sormalısınız. Başka seçenek kalmıyor çünkü.
Ekteki bilgiye ulaşabiliyorum.
Fakat nakliye firma bilgisine ulaşamıyorum

Dosyalar

• Screenshot_20220802-134315_AliExpress.jpg
    Screenshot_20220802-134315_AliExpress.jpg
    37 KB · Okunma: 17

Hedef ülkeye ulaşmış ancak yerel dağıtıcıya teslim edilmemiş. Aslında gümrüğe bile gelmemiş. Biraz daha beklemenizde fayda var; zira öngörülen teslim günü de gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak

LP ile başlayan takip no ile ship24.com dan bakabilirsiniz. Varsa oradan ptt takip kodunu da görebiliyorsunuz. Sonrasında ptt den daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya 200 yuroya sırt çantası aldım. 20 yuro da kargo. Toplam 220 yuro. bike24.com. 150 yuro sınırını bilmiyordum. 1500 yuro idi zenginlik çağlarımızda. Hala öyle zannediyordum. Yurtdışından alışveriş yaparım, amazon, aliexpress. Ama 150 yurodan aşağı tuttuğu için postacıya vergiyi verip ürünü alıyorduk. Şimdi ne olacak? Ne kadar silkeleneceğim? Normalde %18 vergi öder alırım diye düşünüyordum. Şimdi bundan fazla ise bi çanta da haşmetli devletimize almam gerekecek ki bunun için param yok. Zaten kartla, borçla almışım.Bu durumda çantayı üzülerek iade edeceğim teslim almadan. Ne kadar ödemem gerek, iade edersem süreç nasıl olacak?

https://www.bisikletforum.com/javascript:void(0)

Geri