Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.411
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
...Bir wetsuit alacaktım....
Şu ve sonraki birkaç mesaja bir göz atmanızda fayda var: Wiggle gönderim
...Bir wetsuit alacaktım....
Hocam anlıyorum ama ben hani yeni alinmiş gibi yollamayacağım. Paketi açacak falan, öyle tekrar bir torbaya daha önce kullanılmış gibi koyacak. Bunda da sorun çıkarmı ki? Velev ki orda unutmuşum veya kullanması icin kendisine vermişim, geri yolluyor mesela..Gümrük kontrolü sırasında faturada belirtilen tutar ikna edici olmaz ise sizi gümrüğe davet edip ödeme belgelerini talep edebilirler.
Wetsuit'ler kontrole tabi ürünlerdir. Geçmiş sayfalarda bir arkadaşın yaşadığı acı tecrübeyi siz de yaşamayın.
Yurtdışından birisi sana yollayacaksa yinede gümrük belgesi doldurmak zorunda ve paketin içeriğinin değerini yazması lazım. Türkiyeye geldiğinde paket yine gümrüğe girecek ve belirtilen ücret üzerinden gümrük ücreti ödeyeceksin.. Ben sürekli aileme yolluyorum, paket içeriğinin değerini düşük yazıyorum şuana kadar (yeni gümrük yasasından sonra yollamadım ) bir sorun çıkmadı ama illa sorunsuz geçecek diye bir kaidede yok.Hocam anlıyorum ama ben hani yeni alinmiş gibi yollamayacağım. Paketi açacak falan, öyle tekrar bir torbaya daha önce kullanılmış gibi koyacak. Bunda da sorun çıkarmı ki? Velev ki orda unutmuşum veya kullanması icin kendisine vermişim, geri yolluyor mesela..
Keşke size iyi haber verebilseydim, ama maalesef Türkiye'de kurallar farklı işliyor. Gerekli izahatı @Semih Cavdar yapmış.Hocam anlıyorum ama ben hani yeni alinmiş gibi yollamayacağım. Paketi açacak falan, öyle tekrar bir torbaya daha önce kullanılmış gibi koyacak. Bunda da sorun çıkarmı ki? Velev ki orda unutmuşum veya kullanması icin kendisine vermişim, geri yolluyor mesela..
Şu ve sonraki birkaç mesaja bir göz atmanızda fayda var: Wiggle gönderim
Yurtdışından birisi sana yollayacaksa yinede gümrük belgesi doldurmak zorunda ve paketin içeriğinin değerini yazması lazım. Türkiyeye geldiğinde paket yine gümrüğe girecek ve belirtilen ücret üzerinden gümrük ücreti ödeyeceksin.. Ben sürekli aileme yolluyorum, paket içeriğinin değerini düşük yazıyorum şuana kadar (yeni gümrük yasasından sonra yollamadım ) bir sorun çıkmadı ama illa sorunsuz geçecek diye bir kaidede yok.
Şayet alacaksan ve alacağın kıyafet ağır değilse benim adresime yollat 16 temmuzda Türkiyeye geleceğim Bursada ise elden alırsın, başka şehirde isen alıcı ödemeli postalarım sana.. Ağırlığı önemli benim için zira kilo hakkım çok yok. Ama limitini aşan kilo ücretini öderim dersen sorun yok..
Keşke size iyi haber verebilseydim, ama maalesef Türkiye'de kurallar farklı işliyor. Gerekli izahatı @Semih Cavdar yapmış.
150 euro alt ithalat gümrük mevzuatına tabi değil.Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu link.
Çok çok tesekkur ederim. Olmadı iletişime geçeyim sizinle model seçip. Inanın mahcup oldum teklifinize.
Gerçekten çok şaşkınım. Resmen kapatmışlar ülkeyi. peki çekinerek soracağım, 150 euro altındaki alış veriş içinde bu prosedür geçerli mı? Yani diğer konuda bahsettiğiniz tareks e girdigi için.. Yoksa sorun 150 euroyu geçince mı başlıyor? En azından ona göre bir wetsuit seçebilirim.
arada maap övüyorum ama sponsorum değiller hala
Sene başında indirim kuponu ile aldığım taytı büyük ihtimalle sele ucuna taktım ve ufak bi delik oluştu, maap da sigorta uygulaması olduğunu biliyordum ama %40 indirim veriyorlardı sadece , yazdım kendilerine ertesi gün dönmüşler çok üzüldük başına gelene tayt sende kalsın biz sana aynı modelde istediğin renkte gönderelim yada bedelini kupon olarak hesabına yükleyelim diye, belki çok normal dışarda ama ülkemde başıma geldiği için çok mutlu etti, üstelik gümrük vs de onlar karşılıyor ücretsiz gönderecekler başka bi rengini öyle tercih ettim

Neye ihtiyacın varsa onları sipariş ver. Lastik, iç lastik tarzı ürünleride depolama amaçlı sipariş verebilirsiniz.Arkadaslar ıkı hafta sonra ısveçten arkadaslarım gelecek. Onlara bisiklet aksesuar sparişi vermek isityorum. Ne çeşit ürünler daha karlı olur?
Yol bilgisayarı yada ayakkabı pedal gibi bir şey düşünüyorum ama..
Herkese selamlar, günaydın.
Yurt dışı alışverişlerinde ki ay içerisinde verilen sipariş 5 adetle sınırlı olduğunu yeni öğrendim. Bu sınırlama 1-31 temmuz arasında verdiğim 5 adet siparişim 1 ağustosta yenilenecek mi? Yoksa en son sipariş verdiğim tarih mi baz alınacak? Bilgisi olan arkadaşlarım var mı?
Son 5 alışverişten ilkinin gümrüğe girişinden itibaren 30 gün geçmiş olması lazım.
Bazı kaynaklar kanunda takvim ayının kastedildiğini, her ay başı sıfırlanacağını belirtiyor ama bence yasal metin yeterince açık değil:
(link)
"Takvim ayı" ya da "30 gün" gibi ifadeler kullanılsaydı daha net olurdu.
Yine birçok kaynakta "5 ürün" deniyor ama bunun doğru olmadığını, aslında "5 gönderi" demenin daha doğru olduğunu söyleyebilirim, çünkü ben tek alışverişte 8, ay içinde 4 alışverişte 20'ye yakın ürün aldım. Resmi metin zaten "5 ürün" demiyor, "en fazla 5 taşıma senedi muhteviyatı eşyanın" diyor.
Gönderi tutarınızın 150 euro altında olduğunu varsayarak yazıyorum. Çünkü bu limit 150 euro altı tutarındaki siparişler için geçerli.Amazonda mh ile gösüştüm, bana her ayın 1. günü sıfırlanır dedi. 5 üründen kasıt nedir anlamış değilim. Gümrüğe gelen her paket için olabilir. Paket içeriği adede tabi olmayabilir."kendi yorumum"
Off bıktım şu net olmayan genelge ve yasalardan. 1-2 ürün alıp spor aktivitesi yapacağız düşündüğümüz şeylere bak ya.
İlave olarak: Amazon mh geri dönüşüne göre geri dönen ürünümü yeniden sipariş verdim. Bakalım ne olacak. Ayrıca ürün bedeli iade oldu. Fakat gümrük bedeli 60 gün içinde iade olur dendi. Al sana bir saçmalık daha.
arada maap övüyorum ama sponsorum değiller hala
Sene başında indirim kuponu ile aldığım taytı büyük ihtimalle sele ucuna taktım ve ufak bi delik oluştu, maap da sigorta uygulaması olduğunu biliyordum ama %40 indirim veriyorlardı sadece , yazdım kendilerine ertesi gün dönmüşler çok üzüldük başına gelene tayt sende kalsın biz sana aynı modelde istediğin renkte gönderelim yada bedelini kupon olarak hesabına yükleyelim diye, belki çok normal dışarda ama ülkemde başıma geldiği için çok mutlu etti, üstelik gümrük vs de onlar karşılıyor ücretsiz gönderecekler başka bi rengini öyle tercih ettim
290679 dosyayı görüntüle