Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Evanscycle in subelerinden tax free alis veris yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
Scudo
@9magiko

Bence gayet açık. Linkler dışındaki konu tamamen hızlı kargo şirketi ile alakalı. Onların fiyatları geçerli. Yazıyı aynen aşağıya geçirdim. Kırmızı yazılı yer tamamen aldığınız sitenin koyduğu kargo ücreti ile alakalı.

Ürün bedeli 75 eurodan az olan ürünler gümrük vergilerinden muaftır ve gümrüksüz olarak adresinize kadar gelir. Örneğin 70 euroluk bir ürünü satın alıp 20 euro kargo öderseniz, ürüne ödediğiniz tutar 75 euroyu geçmediği için hiçbir gümrük vergisi ödemeden adresinize kadar gelir.
Ürününüzün gümrük vergilerinden muaf olması, gümrüğe tabi olmayacağı anlamına gelmez. Gümrük memurları gelen paketin içeriğini ve gönderinin gerçek kıymetini kontrol etmek isteyebilir ve bu maksatla ürünü denetleyebilir. Bu durumda bulunduğunuz ildeki PTT müdürlüğüne giderek 3 tl civarında masrafı ödeyerek ürünü alabilirsiniz. Bazı illerde bu ücreti kapıda ödeme imkanını da sunuyorlar

Fiyatı 75 euro ile 1.500 euro arasında olan ürünler için tek ve sabit oranda gümrük vergisi ödenir. Bu vergi oranı Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünler için %18, diğer ülkelerden gelenler için ise %20'dir. Burada vergilendirme oranına kargo ücreti dahil değildir. Örneğin Amerika'dan aldığınız 1.000 euroluk bir ürünü getirmek için 400 euro kargo dediğinizi düşünelim. Bu durumda %20'lik vergiyi sadece 1000 euro için ödersiniz.

@ÇaNakkaLeRuHu

Siz de yazmışsınız 75-1500 Euro arası diye. Söz konusu sipariş kargo hariç 1500 euro üzeri.

@ÇaNakkaLeRuHu

Sizin kırmızı ile yazdığınız kısımda bir sorun yok zaten. Sorun benim alacağım ürünün kargo hariç bedelinin 1.500 Euro üzerinde olması ve bu durumda gümrük vergisi yerine İthalat vergilerinin devreye girmesi. Ayrıca İthalat prosedürleri için bir şirket sahibi olmak ya da gümrük müşavirliği gibi hizmetler almak gerekiyor, yine bu hizmetlerin alındığı süre boyunca depoda bekleyen ürün için ek ücretler oluşabiliyor, ürünün vergisinin hangi tutar (fatura/piyasa değeri) üzerinden hesaplanacağı da memurların yorumuna bırakılıyor. Bu konularda net ve kesin bir bilgi/ücret mevcut değil anlatmak istediğim bu. Ancak bu bilgiler mevcutsa ve ben atlıyorsam lütfen o kısımları da belirtin.

@NKurtuldu

Çok teşekkürler, Evans ürünü satmıyor ancak olsaydı kesinlikle değerlendirirdim.

@9magiko urun nedir? Ne oldugunu kacirmisim da.
Sitesinde ulke secimini Ingiltere yaparsaniz;distributor durumlarindan TR ye gonderilemeyen bir cok urunu bulabilirsiniz.
Mail atip hangi subeden alacaginizi soyluyorsunuz. Urunu tax free belgeleri ile alip cikiyorsunuz.
Eger Almanya isterseniz, bike24 dun de boyle hizmeti var.

@NKurtuldu Ürün bu ancak maalesef Medium kadro mevcut değil: (link)

@9magiko

1500 Euro üstü alımlarda da dediğim gibi tamamen Hızlı Kargo firmasının koyduğu fiyatlar geçerlidir. Kesin bilgi yok diye birşey yok. Benim çalıştığım şirkette sürekli çalıştığımız ve size tavsiye edebileceğim Aramex ile çalışırsanız sanırım avantajınıza olacaktır. Çünkü 1500 Euro üstü alımlarda bir gümrük müşavirine ihtiyacınız olacaktır ve sizde takdir edersiniz ki hiçbir şahsın kendine ait gümrük müşaviri yoktur yada bir gümrük müşavirinde vekaletnamesi yoktur. Bu yüzden hızlı kargo firması bunları yapabileceğini söyler lakin ticari olmayan bir eşyayı da ticari gibi gösterip rant elde etmeye çalışacaklardır. Bu yüzden size Aramex diyorum. Yani işlemi kargo firmasının müşavirine devretmekten başka yapabilecek birşeyiniz yok.

Bu noktada haklarınızı iyi bilmenizde fayda var. Mevzuata göre hızlı kargo firmalarının sizden talep edebileceği tek bedel ardiye. Bunu da 75 € altı malzemelerde hiç isteyemezken, üzerindeki malzemeler için ilk 3 gün için talep edemez. Ama dediğim gibi, malzemeyi ticari gösterdikleri anda iş değişiyor.

Aramex i arayıp bir konuşun derim...

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@9magiko

Rica ederim. Yardımcı olabildi isek mutlu oluruz...

@ÇaNakkaLeRuHu

Aramex ile gönderim yapılmasını sağlamak gerekiyor sanırım bu durumda?

@ÇaNakkaLeRuHu

Bakalım mümkün olursa ne ala. Tekrar teşekkürler yarın tecrübelerimi paylaşırım.

@9magiko

Rica ederim. Son haberi bekliyorum İnşaallah.

Evet arkadaşlar konuyla ilgili dün güncelleme yapamadım, şu an bulabildiğim vakitte yaptığım araştırmaları ve son durumu paylaşıyorum.

Öncelikle vermek istediğim ilk bilgi, bu aralar yurtdışından yapacağınız alışverişlerde mümkünse para birimi olarak İngiliz Sterlini (GBP) kullanmaya çalışın. İleride durum değişebilir ancak şu an sterlin %3-5 arası bir fiyat avantajı sağlıyor alışverişte.

@U. Aydogan'ın verdiği bilgi doğrultusunda bahsi geçen site üzerinden bazı kişiler iletişime geçti ve görüşmelerimiz devam ediyor. Yine @alinahit arkadaşımızın paylaştığı iletişim bilgileri sayesinde İngiltere'deki bir başka arkadaşa da ulaştım ve onunla da görüşüyoruz konuyu. Bisikletforum üzerinden ulaşanlar da oldu elbette ve onlarla da konuşuyoruz. Bunlar yurtdışından birinin yardımı ile getirme alternatifleri şu an için.

Diğer alternatif yurtdışından direk sipariş etme, ancak bu konu ile ilgili bütün çekincelerim devam ediyor ve görüştüğüm kimse net bir bilgi veremedi şu ana kadar. @ÇaNakkaLeRuHu'nun belirttiği firmaya da ulaştım ancak Wiggle sadece kendi anlaşmalı kargo şirketlerini kullandığı için bu alternatif şu an çıkmaz sokak.

Yine @Çakırgöz'ün belirttiği vergi iadesi konusunu da araştırdım. Vergi iadesi, yani 'tax-free'den yararlanabilmek için ürünü aldığınız firmanın size tax-free formu sağlaması gerekiyor ancak Wiggle da dahil olmak üzere online alışveriş siteleri bu formu sağlamıyor. Yani @Çakırgöz tarafından verilen bilgi doğru. Tax-free'ye alternatif 'zero-rated sales' adıyla geçen başka bir seçenek mevcut ancak benim durumumda mümkün olmadığı için detaylı anlatmayacağım. İlgilenen arkadaşlar olursa o konuda ayrıca bilgi veririm. Özetlemek gerekirse 'tax-free' mümkün değil.

Tax-free olmadığı için de benim getirmek isteyen kişiler için ayırdığım bütçe otomatik olarak düşüyor. Bu bütçe 800-1.000 TL, ilgilenen arkadaşlara duyurulur. :)

Ayrıca Edmonton, KANADA'dan gelecek arkadaşlar varsa bu bütçenin biraz üzerine çıkarak yine aynı alışverişi yapma imkanım var.

@Sefa coskun da sağolsun ulaşıp elinden geldiğince yardımcı olacağını belirtti, takvim uymayacak gibi duruyor ama olursa onun sayesinde belki bisikleti alabilirim.

Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Süreç devam ediyor, güncellemeler yolda. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Sefa01
Almanya'da bir tanıdık var, durumdan bahsettim. Geliş gidiş tarihlerine göre getirip getiremeyeceğini bana bildirecek. Getirme durumu olursa sana dönerim..

@Çakırgöz

Teşekkürler. Almanya'da derken İngiltere'ye gitmeyi mi planlıyor yoksa Almanya'ya mı göndermek gerekecek önce? Almanya'da yok sanırım ürün benzer fiyatta.

Mağazadan alınıp Vat Free den faydalanılmayacaksa Almanya veya başka bir Avrupa Birliği ülkesine göndermenin hiç bir farkı yok. Almanya için kargo ücreti istemiyor. Ayrıca Almanya'ya gönderim seçilince bisikletin fiyatı yaklaşık 100 euro daha düşüyor.

@Çakırgöz

Aslında benzer bir durumu Hollanda için dün bir arkadaşla konuştuk ama şöyle bir durum var, Wiggle yetkilisi vergi çıkmayacağını hatta bahsettiğiniz gibi 100 Euro daha uygun olacağını söyledi ancak gümrük konusunda bazı ücretler çıkabileceğini belirtti. Kendini garantiye almak için söylemiş olabilir ancak mesela Hollanda yurtdışından gelen Çin'de üretilmiş bisikletler için %50 ayrıca vergi alıyor. Almanya için durum nedir bilmiyorum ama siz ve tanıdığınız muhtemelen daha çok bilgiye sahipsinizdir. Öyle oluyorsa ben her türlü teklife açığım, ürün 1-2 gün içinde tükenecek gibi bu süre içerisinde yetişirsek o şekilde de alabilirim. Tekrar teşekkürler, haber bekliyorum.

Avrupa Birliği içerisinde bir vergi çıkmaması lazım diye biliyorum. Avrupa Birliği dışından alındığı takdirde gümrüğe tabi olması gayet normal.
Kısa bir googling sonucu şu bilgiye ulaştım;

Kod:
Customs duties
There are no customs duties to be paid when buying goods coming from within the European Union.

(link)

Geri