Evet arkadaşlar konuyla ilgili dün güncelleme yapamadım, şu an bulabildiğim vakitte yaptığım araştırmaları ve son durumu paylaşıyorum.
Öncelikle vermek istediğim ilk bilgi, bu aralar yurtdışından yapacağınız alışverişlerde mümkünse para birimi olarak İngiliz Sterlini (GBP) kullanmaya çalışın. İleride durum değişebilir ancak şu an sterlin %3-5 arası bir fiyat avantajı sağlıyor alışverişte.
@U. Aydogan'ın verdiği bilgi doğrultusunda bahsi geçen site üzerinden bazı kişiler iletişime geçti ve görüşmelerimiz devam ediyor. Yine
@alinahit arkadaşımızın paylaştığı iletişim bilgileri sayesinde İngiltere'deki bir başka arkadaşa da ulaştım ve onunla da görüşüyoruz konuyu. Bisikletforum üzerinden ulaşanlar da oldu elbette ve onlarla da konuşuyoruz. Bunlar yurtdışından birinin yardımı ile getirme alternatifleri şu an için.
Diğer alternatif yurtdışından direk sipariş etme, ancak bu konu ile ilgili bütün çekincelerim devam ediyor ve görüştüğüm kimse net bir bilgi veremedi şu ana kadar.
@ÇaNakkaLeRuHu'nun belirttiği firmaya da ulaştım ancak Wiggle sadece kendi anlaşmalı kargo şirketlerini kullandığı için bu alternatif şu an çıkmaz sokak.
Yine
@Çakırgöz'ün belirttiği vergi iadesi konusunu da araştırdım. Vergi iadesi, yani 'tax-free'den yararlanabilmek için ürünü aldığınız firmanın size tax-free formu sağlaması gerekiyor ancak Wiggle da dahil olmak üzere online alışveriş siteleri bu formu sağlamıyor. Yani
@Çakırgöz tarafından verilen bilgi doğru. Tax-free'ye alternatif 'zero-rated sales' adıyla geçen başka bir seçenek mevcut ancak benim durumumda mümkün olmadığı için detaylı anlatmayacağım. İlgilenen arkadaşlar olursa o konuda ayrıca bilgi veririm. Özetlemek gerekirse 'tax-free' mümkün değil.
Tax-free olmadığı için de benim getirmek isteyen kişiler için ayırdığım bütçe otomatik olarak düşüyor. Bu bütçe 800-1.000 TL, ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
Ayrıca Edmonton, KANADA'dan gelecek arkadaşlar varsa bu bütçenin biraz üzerine çıkarak yine aynı alışverişi yapma imkanım var.
@Sefa coskun da sağolsun ulaşıp elinden geldiğince yardımcı olacağını belirtti, takvim uymayacak gibi duruyor ama olursa onun sayesinde belki bisikleti alabilirim.
Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Süreç devam ediyor, güncellemeler yolda.