Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Hocam öncelikle yurtdışı alışverişlerde kargo süresi uzayabiliyor. bazen oralara özel tatil oluyor ( bu sıralar çinde yok ama adamların 1 aylık tatili var ( 21 ocak- 21 şubat arası ) ... ) kargonuz takipsizse arada bir ptt den sorgulatmanız gerekebilir. eğer gümrükçü içeriğini anlamazsa yada değerini bilemezse sizi gümrüğe çağırır. sizden kart ekstrelerini ebay dan çıktısnı ister. ürünü kaça aldığınızı öğrenmek için.bunları gitmeden bir nüsha alarak giderseniz sıkıntı yaşamaz tekrar tekrar gitmek zorunda kalmazsınız. ebaydan bol yıldızlı satıcılardan almaya bakın sorunsuzdurlar. ama keşke kıyafet falan almasaydınız arkadaşın da dediği gibi kullanılan malzemelerden dolayı sıkıntı çekebilirsiniz alerji yapabilir yahut bedeni uymaz.
aslında bisiklet parçalarının ingilizce isimlerini bilsek ebay baya karlı olur. boşu boşuna aracıya para ödemek zorunda kalmayız.

hocam zaten gümrüğe takılırsa onlar size posta kanalıyla bildirim yaparlar. gümrüğe takılırsa eskişehirdeki gümrüğe gideceksiniz ki büyük ihtimal pttnin alt katındadır. ( Ankarada yenimahallede ptt nin alt katıydı. benim gittiğim yer ) siz onların bildirimini beklemeyin gidin kendiniz alın yoksa 10-15 günü bulur beklemeniz. ürün gönderildikden 15-20 gün içerisinde gelmezse sorgulamaya başlayın. pttyi arayın satıcıya söyleyin.

Bnm aldıgım ürün İstanbula gelmişti ilk olarak 2-3 gün orada bekledikden sonra ankara ya geldi 3-5 günde orada bekledi. en sonunda gümrüğe takılmış dendi telefonla sorunca yenimahalleye gittim elden aldım. ama gümrüğe takıldı beyanı ben ürünü aldıkdan 15 gün sonra adresime gelmişti :D

@arayanbulur

Hocam pttyi arasam ne diyecem ? kod yok elimde. Gümrükte falan takılırsa eğer siparişi iptal edemiyor muyuz ?

Hüseyinsuna
adınız soyadınız var hocam :D
sonuçda adınızı soyadınızı adresinizi söyleyecek adıma kargo var mı diyeceksiniz :D

bu kadar üzülmeyin. ürününüz büyük ihtimal takılmayacak...
ama işte gümrükde ki memur derse şu arkadaşı gelsin bir göreyim diye :D o zaman gidip tanışacaksınız.

valla ben ankarada ailecek gitmiştim çoluk çocuk ( anne - baba 2 çocuk 4 kişi ) valla işlemler bitene kadar çay söylediler çocuklara çikolata verdiler meyve suyu verdiler. çok iyi davrandılar ... buradan o memur arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. hatta bizim bir arkadaşın takılmıştı o gitmedi bile evrakları faxladı. ürün adresine geldi. ( 300 dolarlık bir üründü. vergi dekontunuda yanına iliştirmişler posta memuruna ödedi o parayı aldı ürünü )

@arayanbulur :D peki gümrükte takıldı ve ben ekstra para ödemek istemiyorum.Siparişi iptal edebiliyormuyum ? yada ne biliyim ürünü beğenmedim ?

ürünü beğenmemek gibi durumda iade olayı yok. zaten 20 dolarlık ürüne ekstra ücret ödemeyeceksiniz. ürün arızalı çıkarsa satıcıya mesaj atarsınız ürünü ya göndermenizi ister yahut ürün bedelinin % 50 ( bu oran değişebilir ) sini iade etmeyi. ürünü göndermeye kalksanız en az 10-15 tl kargo tutar. ürün oraya gidecek falan derken paranızı almanız size en az 40-60 güne patlar. bu süreçde satıcıyla iyi iletişim kurmak önemli.
satıcılar zaten ürünü deneyip gönderiyorlar arıza olasılığı pek yok.
ama şöyle bir durum da var çoğu satıcı ebay de tr ye ürün göndermez bakarsanız. sebebide bizim kendini akıllı sanan çakallar yüzünden. sağlam gelen ürün için bozuk çıktı deyip ticket açar şikayet eder yahut bankayı arar ödemeyi iptal için. o yüzden bazı satıcılar Tr ye ürün göndermez oldu.

o kadar kafayı takmayın şimdiye kadar enaz 15-20 defa ürün aldım bir tanesi takıldı. o da saat :D 300 dolarlık bir saat almıştım seiko otomatik :D gümrük ödemek zorunda kaldım. ama zaten onu düşünerek sipariş vermiştim.

bu arada kapınıza gelen ürünü almamak gibi bir durum yok yurtdışından. ne kadar kayıtsız denilsede istenince tek tek hepsi çıkıyor. ürün gelmedi deyip şikayet ederseniz bu durumda siz haksız çıkar para iadesi bile alamazsınız.

uraşmak demeyelimde sabır diyelim :D sabır gerekiyor...
siz sadece bekleyin eminim ürününüz kapınıza kadar gelecek sorunsuz bir şekilde.
dediğim gibi o kadar ürün aldım sadece saat takıldı onu da gümrük vergisini göze alarak sipariş verdim vergiyi de ödeyerek almıştım.

2. olarak ürününüz elinize ulaşmazsa 1 ay içinde ( olur ya postada kaybolur ) ticket açar durumu bildirirsiniz. paşalar gibi ödediğiniz paranın da tamamını alırsınız. aslında ebay deki sistem daha çok tüketiciyi koruyor. sizin riskiniz satıcıdan daha az :D

@Hüseyinsuna
satıcınızı fotoeasy galiba ki adam 100 bin küsur ürün satmış güvenilir bir satıcı.
satıcıdan takip no yu isteyin.o size verir fakat numaranın sisteme girmesi 1 haftayı bulabilir. satıcıya kızmayın hemen yada küfretmeyin :D yalan yanlış numara verdi diye :D
ürünlerinizi buradan takip edebilirsiniz (link)

(link)

(link)
(link)

buralardan sorgulayabilirsiniz ama dediğim gibi 10 günü bulur bilgilerin buraya düşmesi.. ürün türkiyeye girince de ptt den takibe geçersiniz :D

@arayanbulur Fotoeasy iyi ya seviyorum keratayı :D baya ilgili sağolsun.Takip numarasını isterim.
Fakat formacı biraz cins birisi galiba bir baksana :D
(link)

oda iyi güvenilir bir satıcı.. sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.
adamın yorumlarına bakamıyorum :D işyerinde blocklanmış orası kısmi olarak
büyük ihtimal eksi verenler ki % 1 civarı onlarda ürünü beğenmeyenlerdir.

Sizin aracılığınızla da diğer arkadaşlara da bir kaç tavsiyem olacak ;
1- orjinal ürün almaya çalışıyorsanız ebay yahut eliexpress gibi sitelerden daha önceki alıcılara mesaj atın satıcının gönderdiği ürün orjinal mi diye... 20 sine mesaj atsanız 10 u kesin döner. ( Ben seiko saat alırken öyle yapmıştım. ne kadar best seller olsa da herif :D klasik Türk insanı güvensizlik var satıcılara karşı )
2- ürün alırken gümrük olayını unutmayın ürününüz gümrük muafiyetinin üstündeyse ( eskiden 75 euro gibi bişiydi ) euro bölgesi için % 18 diğer kısımlar için % 20 vergi ödeyeceğinizi hesaba katarak maliyet çıkartın.
3- Türkiye fiyatı ile aldıgınız fiyat arasında uğraştıgınıza değecek oran olmalı. atıyorum 100 tl Türkiye bedeli olan bir ürünü 80 tl ye ebayde buldum diye ebaydan almayın en azından başınız ağrımaz. % 50 - 40 fark varsa değer. 60 tl ise alın mesela.
4- Mümkün oldugunca best sellerden alışveriş yapın onları tercih edin. hatta ürün alanlara bakın kesin Türklerde vardır. onlara sorun. kargo sürecini satıcının yaklaşımını vb durumları.
5- ödemelerde paypal kullanmaya özen gösterin. direkt kredi kartı bilgisi girmeyin. hatta paypala da sanal kart bilgisi girebilirsiniz. alışveriş yapmadan sanal karta limit aktarır ürün bedeli kadar ondan sonra ödemeyi yaparsınız herhangi bir hacklenme durumunda mağdur olmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
@arayanbulur
Üstad rahatsız ediyorum.Formayı iptal ettim satıcı onayladı şimdi para iadesini bekliyorum.Para iadesi için ekstra birşey yapmam gerekiyor mu ? En geç hesaba ne zaman para geri döner ?

@arayanbulur

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    15,5 KB · Okunma: 21
  • Adsız.png
    Adsız.png
    55,1 KB · Okunma: 22
paypalla ödeme yaptıysanız paypal hesabınıza geri gelecek. ama süreç ne kadar sürer bilmiyorum.
ama kargoyu göndermedikleri için büyük ihtimal 2-3 güne para hesabınıza geçer.. satıcıyla alakalı bir durum biraz.

Yeni konu yerine buradan sormak istedim. Kredi kartı kullanmıyorum fakat banka kartı mevcut. Bu gün de gidip internet bankacılığını aktive ettirdim. Bu gibi sitelerde ödeme işlemini nasıl gerçekleştirebilirim ? Yani sanal kart ve paypal hesabu illa şart mı? Yada türk mantığı ile davranacak olursak adamın hesap numarası gibi birşey var ve biz ona havale mi yapıyoruz. KOnu hakkında hiç bir bilgim yok. Ne kadar araştırsamda bulamadım.
Edit: Sanal kartın sadece kredi kartı ile gerçekleştiğini öğrendim.

@D.Mustafa
PayPal'ı banka (atm, nakit) kartı ile de kullanabilirsiniz.

Geri