Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Selamlar. Bayramda yurtdışında olacak bir arkadaşım var. Diyorum ki bile 24 ten bir yol bilgisayarı alıp arkadaşın kalacağı otele onun adına yollatsam. Gelirken getirse herhangi bir sıkıntı olur mu acaba?

Merhaba

Bende aynı şekilde Hollanda da olucak bi arkadaşıma garmin alıp kargolatmak istiyorum. Merak ettiğim konu kredi kartımı yurtdışına açmalı mıyım? veya euro hesabı mı açmalıyım? bilgilendirirseniz çok sevinirim

Scudo
Argesini, mühendisliğini, üretimini yapan firma ürünü 64.99 $'a satıyor. Bizim devletimiz de hiç bir bok yapmadan, 22.06 $ vergi alıp, para kazanıyor. Dünyanın en pahalı devletini finanse ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de utanmadan vatandaşa İban veriyorlar. Bu sömürü düzeninin taaaaa 🤬🤬🤬
IMG_-u8mcsi.jpg

Merhaba

Bende aynı şekilde Hollanda da olucak bi arkadaşıma garmin alıp kargolatmak istiyorum. Merak ettiğim konu kredi kartımı yurtdışına açmalı mıyım? veya euro hesabı mı açmalıyım? bilgilendirirseniz çok sevinirim

Yurtdışı online alışverişe açık olmalıdır. Kredi kartları döviz cinsinden alışverişe açık diye biliyorum. Açık değilse bile ekstre zamanı TL çeviriyor. En azından benim kart bu şekilde. Axess kullanıyorum.

Merhaba;
1- Kredi kartınız yurtıdışı ve online alışverişe açık olmalı.
2- Bu sizin tercihinize bağlı. Hiçbir değişikliğe gitmezseniz, bankanız işlemi gerçekleştirdiğinde (birkaç gün provizyonda bekliyor) TL ye çevirip ekstrenize yansıtır. Bu bedel genelde güncel kurdan bir tık yüksek oluyor. Asıl sorun, ürünü iade etmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Yurtdışından kredi kartınıza aynı bedel iade edilmiş olmasına rağmen banka bu sefer daha düşük bir kurdan TL ye dönüp ekstrenize pozitif olarak yansıtıyor. Bu şekilde bir Garmin Fenix alırken 400TL zarar etmiştim.

Bu sebeple ben internet bankacılığı üzerinden kredi kartı ekstremi USD/EURO/TL olarak değiştirdim. Şu anda yaptığım alışverişler ilgili para birimi üzerinden yansıtılıyor. Zaman zaman alım yaptığım $ ve € hesaplarımdan, ekstre tarihlerinde ya da öncesinde ödeme yapabiliyorum.

Merhaba

• Beğen
Tepkiler: Norotokiller
Yurt dışından gelirken, yanımızda jant seti getirmemiz sorun olur mu?

yurtdışı alışverişte sınır 150 euro ama dolar olarak ne kadar?
Google böyle diyor. 150€ sınır var ama dolar ile alırsanız şu kadar gibisine bir durum yok. O gün ki kur ile 150€ kaç dolar ediyorsa o kadar diye biliyorum.

Dosyalar

• 1680346828755.png
    1680346828755.png
    29,6 KB · Okunma: 18
137$ lık alışverişime 509 TL gümrük vergisi kesilmiş. Paket henüz elime geçmedi.
Bir adet yazlık forma, tayt, eldiven, iki adet zincir yağı almıştım.
1680535310987.png
1680535328885.png

% 18 kesilmiş gayet uygun en uygunu bu zaten

% 18 kesilmiş gayet uygun en uygunu bu zaten
Ben aslında satın alınanlara yazmıştım iletiyi, %18 normal yoksa :hımm: :) Şakası bir yana vergilendirmeler bana çok geliyor kendi adıma alışamadım bir türlü . Arada bir şey alacakken hemen kafamdan Euro ya çevirip " aa uygunmuş aslında" diyiverirken buluyorum kendimi.
Selamlar

Merhaba bu (link) almayı düşünüyorum toplam fiyat (vergi ve gönderim) 87 TL ayrı üceret istenirmi sizce? Birde bu gözlük nasıldır kullanan oldumu?

Merhaba bu (link) almayı düşünüyorum toplam fiyat (vergi ve gönderim) 87 TL ayrı üceret istenirmi sizce? Birde bu gözlük nasıldır kullanan oldumu?

"Şimdi satın al"a tıkladığınızda özet gösteriyor:
1680547558706.png

Burada "Vergi?" bölümü olmadığında %30 vergi + 22 TL gümrüğe sunum ücreti + birkaç lira damga vergisi kapıda ödeniyor, Türkiye'ye giriş yapıp gümrükten çıktıktan sonra tam tutarı belli oluyor. Sizin baktığınız üründe vergi dahil.

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Bende bugün edindigim bilgileri yazayim.

Mart ayinda arkadasima Aero Karbon jant seti yollamistim ve paketi gönderirken burada bazi bilgileri vermen gerekiyor. Ben paketin üzerine yapistirilan bilgi formuna kullanilmis jant seti diye bilgi gectim.
Paket 500€ kadar sigortali oldugu icin icindeki esyanin degerini yazmak mecburiyetindesin ve bende 50€ yazdim.

Bugün PTT takip sayfasinda detaylar aciklanmis.
Hediye gönderilen pakete bicilen gümrük degeri söyle.

Kargo 1.png

Kargo 2.png

Dün peş peşe iki sipariş verdim bende, bayramdan önce yetişirse süper olucakScreenshot_2023-04-04-09-34-27-706_com.android.chrome.jpg

Mart ayinda arkadasima Aero Karbon jant seti yollamistim ve paketi gönderirken burada bazi bilgileri vermen gerekiyor. Ben paketin üzerine yapistirilan bilgi formuna kullanilmis jant seti diye bilgi gectim.
Paket 500€ kadar sigortali oldugu icin icindeki esyanin degerini yazmak mecburiyetindesin ve bende 50€ yazdim.

302370 dosyayı görüntüle

302371 dosyayı görüntüle
Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilsin istemem fakat bir ürünün gönderimi hediye dahi olsa ona gümrük vergisi ödemeyeceksiniz anlamı olmaz.
Ürün bedelsiz, hediye, garanti kapsamında vs. olarak gönderilse dahi gümrük için bir tutar belirtilmelidir ki vergilendirilsin.

302370 dosyayı görüntüle

302371 dosyayı görüntüle

Ürünün bedeli neydi? Şahıs tarafından gönderilen ürünlerde fatura vs istenmiyor mu acaba?

Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilsin istemem fakat bir ürünün gönderimi hediye dahi olsa ona gümrük vergisi ödemeyeceksiniz anlamı olmaz.
Ürün bedelsiz, hediye, garanti kapsamında vs. olarak gönderilse dahi gümrük için bir tutar belirtilmelidir ki vergilendirilsin.

Neye göre vergilendirilecek peki? Ortada fatura veya herhangi bir bedeli belirten resmi bir evrak yok.

Ürünün bedeli neydi? Şahıs tarafından gönderilen ürünlerde fatura vs istenmiyor mu acaba?

Neye göre vergilendirilecek peki? Ortada fatura veya herhangi bir bedeli belirten resmi bir evrak yok.
50 Euro olarak fiyat belirtilmiş. Vergilendirme de buna göre yapılmış. Şahıs tarafından gönderilse dahi fatura olmak zorunda.

Geri