Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@blackdestiny UK'in avrupa birliğinden ayrılmasıyla birlikte bende bu mesajları alır oldum. Kargo gönderim süresi inanılmaz uzadı. Geçen hafta aldığım ürün halen orada gümrükte maile cevap yazmama rağmen dönüş olmadı... Skynet biraz problemli veya ağır. Tam bilemedim.
Gerçi sizin gönderi ücreti yoksa fatura esastır. Faturada "ticari bedeli yoktur" tarzı bir ibare yazabilirler veya değişimdir. PTT'de sorun çıkıyor benim aldığım ürün 2 parsiyel halinde gönderilmişti. Birisinde trainer diğerinde ise suluk matara vs vardı. İkisi içinde ayrı ayrı toplam tutarın %18i gümrük vergisi istediler. Ufak gönderiyi almamıştım.
Umarım sorunsuz hallolur.

Scudo
Dostlar merhaba Bike 24 den DEDA Vinci set ve Sigma nabız bandi siparişi geçtim 11 - 18 iş günü diyorlar lakin daha erken gelme şansı varmıdır sizce birde Bike 24 e Mail atsam Gift yazarmisiniz diye vergi vermeden olmaz mı :) ( kendimden utandım) nedersiziniz .... Şimdiden yardım için teşekkür ederim....

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Dostlar merhaba Bike 24 den DEDA Vinci set ve Sigma nabız bandi siparişi geçtim 11 - 18 iş günü diyorlar lakin daha erken gelme şansı varmıdır sizce birde Bike 24 e Mail atsam Gift yazarmisiniz diye vergi vermeden olmaz mı :) ( kendimden utandım) nedersiziniz .... Şimdiden yardım için teşekkür ederim....
Dayım milletvekili derseniz bile vergi çıkar. 7-10 gün içinde de gelebilir. Biraz şans işi :)

Bike24 benim deneyimime göre alman aliexpress 😀 20 iş günü üzerinde sürmüştü..

İşbu mesajdaki aliexpress benzetmesi teslim süresine istinaden komiklikler şakalar olsun diye söylenmiştir.

Son düzenleme:
Peki ürünler orijinaldir herhalde diye düşünüyorum üstad.birde 315 Euro'luk alışveriş yaptım sizce vergisi ne olur.%18 üzerinden mi vergilendiriliyor.

Peki ürünler orijinaldir herhalde diye düşünüyorum üstad.birde 315 Euro'luk alışveriş yaptım sizce vergisi ne olur.%18 üzerinden mi vergilendiriliyor.

Bunun sizcesi bizcesi yok:) %20 + 10,8 tl gümrüğe sunum ücreti.. Takriben 1000tl +-10tl

DEDA Vinci set Türkiye'de hiçbir yerde yoktu iyimi yaptım sizce..? 174euro gidon 73 Euro gidon boğazı 25 Euro Sigma R1 Duo ant Bluetooth 25euro birde DEDA vinci yol bilgisayarı tutucusu odaa 12 Euro falandı sanırım shipping 20 Euro

Elbette orjinaller, arkadaş alman aliexpress derken ironi yapıyor.

Merhaba,

ben size Orjinal konusunda yardimci olayim.
Almanyada hic bir yer replika mal satamiyor ve satamiyor, almanyaya yasal yollardan replika mal da sokulmuyor. Bir magza replika mali satisa sunarsa ve yakalanirsa magza mühürlenir ve hayati kayacak sekilde ceza yazilir.
Almanyada ben cumuhurbaskanin yegeniyim, yada benim babam mafya, yada ben kimim biliyormusun senler vs. sökmüyor, suc islersen cezasi neyse cekersin.

Normal bir vatandas bile mesela ebay gibi vs. platformda replika satisa sununca markasini yazmaz veyurtdisindan kacak getirdigi mali gümrükten gecerken yakalarlarsa cezasi yüksek ve +vergisi orjinal fiyatindan hesaplaniyor. Cezasini ve vergisini aldiktan sonra birde replika mali elinden alip prese veriyorlar.

Yani durum söyle oluyor.
Türkiyeden replika Rolex kolsaati aldin ve almanyaya giris yaparken gümrükte saati yakaladilar diyelim.
Saatin replika fiyati 100€
Cezasi 4lü rakalmara kadar cikiyor
saatin orjinal fiyati atiyorum 5000€ ise bu fiyattan vergi aliyorlar
Bu durumda 100€ saat cezasi haric sirf vergi alsalar 1000€ gemis oluyor ve +Satti de elinde alip prese veriyorlar.

Yani aldiginiz mal kesin orjinal buna emin olabilirsiniz.

Kargoya gelince, bike 24 bir parcayi aldiginizdan 1-3 arasi kargoluyor yani aldiginizdan 3 gün sonrada kargoya verebilir ve böylece 3 gün bosa gecmis olabilir, kargonun elinize gecmesi ise sansa bagli bir sey, 20günde süre bilir. Bu sürecin bike 24 ile bir alakasi yok ve kargoyu hizlandirmak icin hic bir sey yapamazlar.

Yani size sadece burada sormak degilde daha cok verilen günleri beklemek kaliyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Almanyada hic bir yer replika mal satamiyor ve satamiyor, almanyaya yasal yollardan replika mal da sokulmuyor. Bir magza replika mali satisa sunarsa ve yakalanirsa magza mühürlenir ve hayati kayacak sekilde ceza yazilir.
Almanyada ben cumuhurbaskanin yegeniyim, yada benim babam mafya, yada ben kimim biliyormusun senler vs. sökmüyor, suc islersen cezasi neyse cekersin.

Normal bir vatandas bile mesela ebay gibi vs. platformda replika satisa sununca markasini yazmaz veyurtdisindan kacak getirdigi mali gümrükten gecerken yakalarlarsa cezasi yüksek ve +vergisi orjinal fiyatindan hesaplaniyor. Cezasini ve vergisini aldiktan sonra birde replika mali elinden alip prese veriyorlar.

Yani durum söyle oluyor.
Türkiyeden replika Rolex kolsaati aldin ve almanyaya giris yaparken gümrükte saati yakaladilar diyelim.
Bu durumda 100€ saat cezasi haric sirf vergi alsalar 1000€ gemis oluyor ve +Satti de elinde alip prese veriyorlar.

Kargoya gelince, bike 24 bir parcayi aldiginizdan 1-3 arasi kargoluyor yani aldiginizdan 3 gün sonrada kargoya verebilir ve böylece 3 gün bosa gecmis olabilir, kargonun elinize gecmesi ise sansa bagli bir sey, 20günde süre bilir. Bu sürecin bike 24 ile bir alakasi yok ve kargoyu hizlandirmak icin hic bir sey yapamazlar.

Yani size sadece burada sormak degilde daha cok verilen günleri beklemek kaliyor.
Cevap bana değildi tahminen @Onurcaglar sizeydi.

Acaba yurtdışından 2. el bisiklet almak istesek nereden alabiliriz ülke olarak almanya isviçre öncelik ama harici olabilir bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Acaba yurtdışından 2. el bisiklet almak istesek nereden alabiliriz ülke olarak almanya isviçre öncelik ama harici olabilir bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Hollanda

Eğer siparişiniz Avrupa Birliği ülkelerinden ise gümrük vergisi %18 hesaplanır, diğer ülkeler için ise %20 olarak hesaplanır.
Tabi bazı gümrük memurları ürün faturalarına kargo ücretleri eklendiği için bu hesaplamaya kargo ücretini de dahil ediyorlar
ve haliyle fazla ödeme çıkıyor.
Ürün satın aldığınız firmayı bu konuda uyarabilirsiniz.
Bike24 sitesinden 16/11 tarihinde siparişini verdiğim stoktaki ürün 19/11 tarihinde Almanya'dan yurt dışı edilmişti.
Türkiye gümrük bölgesine gelişi 24/11 tarihinde oldu. Gümrükten çıkışı 26/11 tarihi ve elime ulaşması 29/11 tarihi itibari ile sonuçlanmıştır.

Son düzenleme:
Dostlar emeğinize sağlık. Cevaplar için çok teşekkür ederim ...aldığım malzemeler için yorumlarınız nedir ?bilerek Vision metron almadım biraz marjinal geldi DEDA vinci hoşuma gitti daha doğrusu bunun için yorumlarınızı bekliyorum
saygılarımla dostlar.
Merhaba,

Yani durum söyle oluyor.

Çok teşekkür ettim üstadım emeğine yüreğine sağlık.

Son düzenleme:
Hocam peki hollanda için önerebileceğiniz siteler var mıdır 2. el olarak gittiğimde uğraşmamak adına soruyorum ayrıca almanya da bi adres için teslimat seçeneği var mıdır biliyorsanız aydınlatmanız çok işime yarar(schengen olduğundan 2. el alışverişin sıkıntı olmayacağını varsayarak soruyorum) teşekkür ederim

Başlığı kitleyebilir miyiz, halkı tahrik ediyor, kin ve düşmanlığa sevk ediyor artık

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
Geri