Scudo Sports

Yüksek süratle viraj almak (aslında alamamak)

tan(×)=F/G

F=mV²/r

r yi yani yarıçapı büyük tutarsanız,viraj hızınız artar. Yani daha hızlı ve daha rahat viraj alırsınız. r yi büyük tutmak demek virajda mümkün olan en düz çizgiyi kullanmakla olur. Bunun adıysa "yarış çizgisi" kullanmaktır. Trafikte tehlikeli olabilir.
Formüle kafam basmadı fakat yarış çizgisi için diyebileceğim şey viraj dönmek için 3 nokta belirlemek gerektiğidir. =)

Örneğin sola dönüş yapılacak bir viraj için;
1. nokta şeridin en sağına konumlanmak (giriş)
2. nokta apex diye tabir ettiğimiz virajın içinde yer alan ve ön tekerin basması gereken nokta
3. nokta ön tekerin tekrar şeridin sağına konumlandırılması (çıkış)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Bunun adıysa "yarış çizgisi" kullanmaktır.
Diğer sürücüleri korkutacak kadar güzel (iyi demeyeyim) sürdüğümü düşünürüm.
Hele dönüşlere bayılırım. 😅

tan(×)=F/G

F=mV²/r

r yi yani yarıçapı büyük tutarsanız,viraj hızınız artar. Yani daha hızlı ve daha rahat viraj alırsınız. r yi büyük tutmak demek virajda mümkün olan en düz çizgiyi kullanmakla olur. Bunun adıysa "yarış çizgisi" kullanmaktır. Trafikte tehlikeli olabilir.
Ben anlamadım bi örnek çözebilir misiniz :d

Kullandığınız lastik çok önemli gp 5000 var bende fiyatı biraz tuzlu ama değiyor açıkcası.Geri kalan teknik kısım oda bende fazla yok uludağ inişlerinde baktım virajı alamıyorum veriyorum selavatı :)

Süratli viraja girdiğinizde dışta kalan pedalı yere yakın konuma getirip kuvvetlice yere doğru baskı uygulayın...Ama en garantisi hızlı girmemek... 😜

1000 liraya bir örnek soru çözerim. :harika:
Niye üzgün tepkisi verdin @osmancan71.Sana 1000 lira:harika:, başkasına namimkin.
@Cemal Ç. isteseydi 5000 liradan aşağıya kılımı kıpırdatmazdım. Patronum o bin liranın çok katını verdiği halde o sorudakinden çok daha az mühendislik hizmeti alıyor benden. Patronum duymasın.🤫
---------------------

Bisikletin üzerinde derli toplu duran, iyi konumlanan bisikletçiler daha iyi viraj alır. Örneğin zamana karşı spesiyalistleri

Niye üzgün tepkisi verdin @osmancan71.Sana 1000 lira:harika:, başkasına namimkin.
@Cemal Ç. isteseydi 5000 liradan aşağıya kılımı kıpırdatmazdım. Patronum o bin liranın çok katını verdiği halde o sorudakinden çok daha az mühendislik hizmeti alıyor benden. Patronum duymasın.🤫
---------------------

Bisikletin üzerinde derli toplu duran, iyi konumlanan bisikletçiler daha iyi viraj alır. Örneğin zamana karşı spesiyalistleri
Ben hep 50 liraya alıstımda çok geldi bana :D 20 tane 50 versem bakkaldan ekmek mi alıyon demezsin demi :D

Ben hep 50 liraya alıstımda çok geldi bana :D 20 tane 50 versem bakkaldan ekmek mi alıyon demezsin demi :D
:snzdglsn:
image00160-2.jpg

----------------------------
Hızlı viraj alabilen bazı bisikletçiler:
Contador, Cancellara, Sagan, Lulu, Froome, Nibali, Valverde, Tom Dumoulin vb

:snzdglsn:
281108 dosyayı görüntüle

----------------------------
Hızlı viraj alabilen bazı bisikletçiler:
Contador, Cancellara, Sagan, Lulu, Froome, Nibali, Valverde, Tom Dumoulin vb
Yazmayım dedim sonunda delirttin beni. :mad: O listede @Cemal Ç. ile benim adım niye yok. Bu forumda Cemal ile benim aldığım virajları alabilen kaçtane üye var. Biz o virajları sürtüne sürtüne ,sürüne sürüne ve en önemliside düşe kalka alıyoruz. Bu kadar kan ve acının bir karşılığı olmalı. Çok vefasızsın zalım Kedi.

Yazmayım dedim sonunda delirttin beni. :mad: O listede @Cemal Ç. ile benim adım niye yok. Bu forumda Cemal ile benim aldığım virajları alabilen kaçtane üye var.
Onlar bu dünyanın en iyi bisikletçileri. Ama siz bu dünyadan değilsiniz. :ssrtcbya: Bu kadarcık bir fark var.

Virajlara tehlikeli yüksek hızlarda girmeyin. Deneme yanılma yapılabilecek bir canımız yok. Ya da şöyle yazayım; viraja girmeden önce canımızı save edemiyoruz. Ölürsek bir önceki kaydettiğimiz yerden yeniden başlayamıyoruz. Oyun tamamen bitiyor.

Asıl tehlikeyi yaratan virajların eğimi. Malum ülkemizde mühendislik görmek ender iş. Eğimi güzel verilmiş 90 derece virajdan bile hızlıca geçilir. Memlekette öyle virajlar var ki viraj sağ dönüyor sol tarafın kot farkı 1 metreden düşük, gel de hızlı gir bu viraja...

Benim bildiğim İstanbul'da asfalt kalitesi en iyi virajlı yollar Şile'ye bağlı köy yolları. (Darlık ve Teke).

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Geri