Scudo Sports

Yüksek kadans her derde devaymış

Ben de deneyiminizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, sizin de belirttiğiniz gibi bu sisteme geçen herkes çok memnun kalıyor, bir çok diz eklem sorunu geride kaldığı gibi bisiklet üzerinde daha çok kalabilmenin zevkini yaşıyor, kendimden biliyorum eskiden 100km+ bindiğim zaman bir kaç gün birhayli yorgun olurdum şimdi ise 2-3 gün üstüste günde 100, 150 km binebiliyorum büyük bir yorgunluk olmadan...

Scudo
siteye kayıt olmadan önce diz ağrılarımın düşük devirli kullanımdan kaynaklandığını tahmin etmiştim. yazınızı okuduktan sonra tahminimde haklı olduğumu ve artık yüksek devirli kullanmaya başlamam gerektiğini anladım. tavsiyelerinizi bu akşamdan itibaren uygulamaya başlayacağım, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Arkadaşlar benim de sizlerden ricam bu yöntemi uygularken varsa yaşadığınız zorlukları, nasıl çalıştığınızı, çalışmanız sonucunda değişen şeyleri, diğer insanlara önerilerinizi buradan paylalşmanızdır. Böylece hem başkalarına yeni fikirler vermiş olabiliriz, hem de onları motive edebiliriz...

elinize sağlık çok güzel bir çalışma vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

• Beğen
Merhaba Hakan,
Eline sağlık.Tamamını okuyan için çok yararlı bir yazı olmuş.Bir de benim triatlonculara bunu uygulatabilsem:D.Antremanlarda yüksek kadanslı çalışma(Ben sürdürülebilir 83-95 aralığını tercih ediyorum.(Her sporcunun fizyolojisi değişik olduğu için ortalama kadans olarak bence fena değil).Düşük viteste bu kadansı tutturanlar yarış esnasında nabzı patlatmadan yüksek viteste uçuyorlar.Valla sen işin tadını almışsın.
Tekrar teşekkürler

• Beğen
Hakan verdiğin bilgiler için teşekkürler. Merak ettiğim bir kaç konu var: Yukarıdaki km saati için ayrı bir parçamı almak gerekiyor. Ayrıca sistem nasıl çalışıyor? Yani pedala tekerlekte olduğu gibi ayrı bir düzenekmi kuruluyor?

hakan abi yeniden bu yazıyı bizlerle paylaştıgın için teşekkür ediyorum sana . bu yazı sayesinde uzun zmandır iş yerinde çektiği agrılardan kurtuldum ve daha verimli antremanlar yapmaya basladım . ama benin için en önemlisi iş yerindeki agrılardı oda bitti alaha sükür.tekrar teşekkürler selamlar.

• Beğen
@nuriaktürk

Sağol Nuri'cim çok sevindim sana da faydalı olduğuna, senin gibi bir çok insan uyguluyor ve faydalarını görüyor, eh boşuna yazmamışım "her derde deva" diye :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU
cok onemli bir bilgiyi okumanin heyecani ve ilk firsatta bisiklet ustunde denemeyi-fark edebilmeyi buyuk bir heyecanla bekliyorum. gece yarisi olmasa hemen yola cikacam:cheer: bilgiyi paylasan ve yorumlayan tum forum uyelerine tesekkur ederim. gercekten bu forum her yonuyle beni bisiklet dunyasina cekmekte:box2:kurucu ve yoneticilerine ayriyeten gayretleri icin tesekkur ederim.

@el turco

Rica ederiz, uygulama sonucu deneyimlerinizi de buraya yazarak bizimle paylaşmayı unutmayın lütfen, iyi antrenmanlar...
Hakan Yazman...

arkadaşlar aslında bu yazıyı okuyalı çok oldu ama evde canım sıkıldı bende bişeyler yazıyım dedim. bu konu popülaritesini Lance Armstrong ile fazlasıyla artırdı ki kendisi biz yolcuların üstadı oluyor, ancak belki de bisikletin icadıyla bilinen bir konu olsa gerek . Ancak bilinmesi gereken başka konularda var, bu işin birkaç ayağı yani, aslında bu yazıyı yazan arkadaşımzın bunlarıda bildiğine eminim bence buraya hayatında ilkkez böyle bir yazı okuduğu ve hayretle ne kadar faydalandığını yazan arkadaşlarımzın daha doğru bilgilenmesi için onlarıda bu yazıya ilave etmesini öneririm. kasların yapısı ve kişiden kişiye nasıl değişebildiği, hangi kaslarınız yüksek kadans da hangileri düşük kadansta etkindir, bunlardan öte yüksek kadansı sürdürebilmeniz için gerekli olan laktat eşiğiniz, diye devam ediyor. yoksa sadece yüksek kadans çevirmek bir ilaç değil, öyle olsaydı 5 kez üstüste 2. olan ullrich kardeşimizde yüksek kadansla giderdi armstrong gibi , naçizane fikirlerim. amacım bilgilenmenin tam olması yanlış anlaşılmasın, yazı yazmaya korkar olduk kızarıyoruz diye

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
@ahmet69

buradan anlasiliyor ki konu oylesine basit bir sey degil. rica etsek de bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlar meseleyi bir toparlasalar, veya daha genis bilgi edinebilecegimiz kaynaklari gosterseler. tesekkurler

Ahmet69 ve Elturku, zaten yazıda bu sorduğunuz sorulara genel olarak değiniliyor. Mesela yazıdan alıntı;

@Hakan Yazman

Bunun dışında elbette her türlü eklemeler yapılabilir yardımcı olacak insanlar her zaman yazılar hazırlayarak sunabilirler. Bu yazının en büyük amacı büyük bir sorun olan kadans olayına açıklık getirmektir ve insanları bu doğru ve sağlıklı olan çalışma yöntemine teşvik etmektir ve amacına ulaşmıştır. Yine konu altında yazılan soru ve cevaplardan olayın bir çok diğer boyuta da işlenmiştir, onlarada göz atmanızı öneririm.

bilgiler için çok teşekkürler. Bütün yazılarınız gibi buda çok başarılı olmuş.

• Beğen
Hakan bey bahsettiğiniz tekniği denemeye başladım, uzun zamandır bisikleti bırakmış hafiften göbek sahibi olmuştum. Yüksek kadans'da daha uzun süre bisiklet üzerinde kalabiliyor, hatta yolda diğer bisikletçilerin ne kadar yavaş pedal çevirdiklerini gördükçe ne yapıyor bunlar diyorum. Ayrıca dediğiniz gibi dinlenme sürem oldukça kısaldı. Şimdilik günde 20-30km pedal çevirerek bacaklarımı açmaya çalışıyorum. Dinlenme gününde yaya dolaşırken inanırmısınız koşasım geliyor :D insan yüksek devire alışıyor demekki. Çok faydalı oldunuz bana çok teşekkür ederim. Önceleri ne kadar da yanlış yapıyormuşum. Şimdi diz ağrısı çekmiyorum. Tek sorunum çok terlemem, onu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. 2 saat sonrasında tişörtümü sıksanız su çıkacak şekilde ıslanıyorum. Gerçi bisikletçinin şanı terindedir derler

İyi günler dilerim.

• Beğen
Ben de deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Aldığınız sonuçlara çok sevindim, kullanan herkes çok faydasını görüyor kendim de dahil olmak üzere. Eminim zamanla çok daha iyi sonuçlar alacaksınız, terleme konusunda ise endişelenmeyin bence, zamanla veriminiz arttıkça terleme azalacaktır diye düşünüyorum normal şartlarda. Terleme genelde vücudun temizlenmesidir toksinlerden...

Bu spora yeni başladım. En başlarda bu işin teoriğine ağırlık verip sürüşlerden olabilecek en iyi verimi almayı düşündüm. Sitede gezdikçe bisiklete olan ilgim artıyor gerçekten. Bu yazı ve altındaki yorumları okuduktan sonra bisikletimi alıp yorulana kadar turlayasım geldi bu saatte :) Teşekkürler Hakan bey.

• Beğen
Geri