Scudo Sports

Yozgat Dağ Bisikleti Kulübü Kuruluyor.

Yozgat'ın ilk bisikletçilerinden birisi olarak yarış pisti olarak bulunmaz yerleri var. Tabii İstanbuldaki, İzmir'deki veya başka büyük şehirdeki arkadaşlar radara kadar tırmanıp Divanlıya kadar sallamayı bilmezler. Ama o günler zerresine kadar gözümün önünde. Yozgat bisiklete çok geç alışmış bir il. Bana "AA KOCA ADAM BİSİKLETE BİNİYOR" diyenlerin mekanı. Bende Yozgatlıyım. Kurtini deresinden tırmanmaya başlayıp Atatürk yolundan dönen varmı bilmiyorum. Ama İzmir'de böyle bir zevk verecek yol bulamadım daha. Bence bu tür bir girişim sonuçlanırsa uluslar arası yarışlar yapılacak bir çok pist hizmete girmiş olur. İnşallah olur.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Scudo
Neyse hocam. El yumruğu yemeyen kendininkini balyoz sanarmis. Bu forumda yıllarca çalışmış bir çok derecesi bulunan kişiler bile böyle konusmamisti. Heralde Yozgat'ta tek oldugunuz icin mahallede turlayan çocukları filan geçtiniz ondan diye düşünüyorum. Sizi kirmamak icin sade bir mesaj yazmıştım ama siz kaçamak algilayip üstüne gitmeye calismissiniz. Siz en iyisi yozgat rampalarinda son Sürat (!) hızlarda calismaya devam edin sizi 1 ay sonra tirmanislarinda traktör inislerde Yıldırım en teknik yerlerde keçi olarak göreceğiz. En azından siz bu kadar iddialı oldugunuz icin kafamda yer ettiniz rüyamda böyle göreceğim. Yine diyorum bu işler kolay değil , dersi bıraktım okula yöneldim ile de olmuyor hele hele tek başına çalışmakla hiç olmuyor. Size kendi düşüncelerimi aktarayim ben de ilk ciddi yarisimda sizin gibi düşünceler ile doluydum parkuru önceden biliyordum cok uzun yokus yoktu vs. Her yokuşu dik de olsa sprint atar gibi geçmeyi düşünüyordum. Neyse start aldik iyi yer aldım ilk tur güzel vs iyi gidiyor dedim. 2.turda ben her yokustan sonra nabız toplarken millet takur takir gitmeye başladı. Ayen neci bu dedim suya vs dayandm ama 3.5 turfa yarış bitmiş. Siz en iyisi yarislari takip etmeye çalışın izleyene kolay gelir girin görün. Millet boşuna bu kadar para yatırıp ugrasmiyor . Bu kadar yazıyorum çünkü ben ne kadar yazsam da daha el yumruğu yemediniz bir şey bilmiyorsunuz.

@afidanci66

Vay hemşerim :) Kesinlikle çamlık (Türkiyenin ilk milli parkıdır) uluslararası bir pist yapılacak muhteşem bir yer. Yozgat'da bu iş için çabalayan bir tek ben varım ama tek olayım vs. farketmez Yozgat dağ bisikleti kulübüne ve yarışlarına kavuşacak. Benim amacım bu ve asla vazgeçmeyeceğim. Ve evet Türkiye'nin ilk bisiklet gören illlerinden (hatta yarış) olmasına rağmen nedense hiç büyümemiş hep yerinde saymış bir ilimiz. Birde bu tür yarışlar için hep bir ön yargı var. Kime söylersem söyleyeyim bana onlar çok iyi geçebilir misin vs. deyip duruyorlar birde vazgeçirmeye çalışanlar var gerçekten komik oluyor onlar (sözüm meclisten dışarı ben çevremden bahsediyorum).

@Alperen ERTEN

Sonra da bu ülkede neden sporcu yetişmiyor. Pardon ama ben mahalle çocuklarıymış vs. imiş beni ne sandınız siz? Ön kaldırmayı marifet bilen çift amortisörliye tapanlardan sandıysanız hiç kendinizi yormayın. Ben her zaman tek sürdüm daha kimseyle sürmedim çünkü belli bir tempoda gitmek gerekli bunları da ben söylemiyorum 1996 Dünya şampiyonu söylüyor. Ve dik kısa yokuşlara sprint ile girilmez yokuştan önce vites düşürülür oturarak girilir çok zorlanılırsa ayağa kalkılır ama bu daha çok yorar. Size kaçamak cevap yazmışsınız dememdeki sebep bu şekilde negatif yüklü bir mesaj yazmanız değil doğru dürüst bir biçimde ne söylediğinizi açıklamanızı istemiştim. Ben 4 mevsim bisiklet kullanan birisiyim kar tipi vs. hiçbir şey beni durduramaz hatta arkamdan "manyakmı bu ne" gibi sözler çok söylenmiştir. Ve evet, bende herhalde ramazandan beri boşuna uğraşmıyorum şu kulübü kurdurmak için... Bunları yazdıktan sonra herhalde bir yerde bu ülkede neden sporcu yetişmiyor diyerek tartışmaya girmenize vicdanınız elvermez diye umuyorum. Birde rüyalarınızı kendinize saklayın.

@Furkan Çınar

sabit maşalı, çelik kadrolu, mtb tekerli bir basit bisiklet var. Neden?

Konu polemiğe kadar gitmiş ancak ben de basitçe kendi fikrimi ifade edeyim, sevgili kardeşim bu hedefler çok güzel hedefler umarım bir gün hepsine kavuşursun ancak şunu aklında çıkarma ki burası Türkiye eğitimini bir kenara bırakıp sporcu olacağım demek büyük bir risktir, hayat kumarıdır.Evet çok başarılı olup büyük paralar kazanırsın ama spor dünyasında düşüş çok basittir.Yıllarca emek verir çalışırsın bir sakatlık seni tüm kariyerinden edebilir.Hani nerede Elvan Abeylegesse'ler nerede Süreyya Ayhan'lar bu isimler şu an aklıma geldi medyadan tanıdığımız bildiğimiz isimler, kaldı ki onlar bile unutuldu.Ben de profesyonel spor yapıyorum seni en iyi anlayacaklardan biriyim ancak bu ülkede sporun yanında okumazsan malesef aç kalırsın, ağlayanın olmaz.Ne olursa olsun eğitimini eksik etme, ufak bir tavsiyem budur.

• Beğen
@Ertuğrul

Elinde düzgün bir bisiklet olmazsa sen istediğin kadar iyi ol yarışta bir şey yapamazsın bu bir gerçek. Hevesini kırmak gibi olmasın ama profesyonel anlamda bir şeyler yapmak için ciddi imkanlar gerekiyor.

bu konu biraz saçma oldu açıkcası sidik yarıştırma muhabbetine döndü klavyeden ne yazarsan yazarsın ama sonuçta bir yarışa girmeden derece elde etmeden sana kimse inanmaz ertuğrul arkadaşım o yüzden boşuna konuşmuş olursun-bu sadece senin için değil herkes için böyle ben derim dünya şampiyonunu geçerim ama icraat olmadıktan sonra bunun gerçekliği kalmaz.

@Alper Yılmaz

Eyvallah Alper abi, İnşallah teşekkürler. Ve Sadece önceliği bisiklete veriyorum ama dersleri ihmal ettiğim pek söylenemez üniversiteyi kesin düşünüyorum zaten. Türkiye de spora ve sporcuya daha çok destek verilse keşke ama futboldan başka gündemimiz olmadığı sürece zor.

@Furkan Çınar

Sen beni yanlış anladın yarışlara bu bisikletle gitmeyeceğim ki :D Kulüp kurulunca yeni bisikletler alınacak tabi ki hatta bunun önerisinide istedim ama arada kaynamış...

@Orhanalkaya

Yahu, ben bunları şu an yapacağım demiyorum ya çalışıp gelişip ve gelişirken de yarışlara girerek. Ben tutupta Nino Schulter'i geçeceğim demedim. Kulüp kurulacak antrönör gelecek çalışacağız ve yarışlara katılacağız gelişeceğiz, öğreneceğiz yeri gelecek şampiyonalara, olimpiyatlara gideceğiz.

@Ertuğrul

Umarım o bisikletleri temin edecek bir sponsor bulursunuz :)

Bence bizim sorunumuz bizden farklı düşünen, ileriyi düşünen birine alışık olmamamız.16 yaşında genç bir kardeşimiz çıkmış ben profesyenel olmak istiyorum diyor ve en uç noktayı da kendine hedef koymuş, varsın ulaşamasın hedefine bir altı olur belki onun altı olur belki hiç biri olmaz, elin Alman'ı, Fransız'ı yapıyor da biz niye yapamayalım.Maddi yetersizlik en büyük sorundur doğrudur ancak azim ve çalışmanın önünde hiçbir şey duramaz.Böyle genç kardeşlerimizi yorumlarımızla yıldırmak yerine tebrik edip cesaretlendirmeliyiz.Şu yorumlarınızı okudukça ben üzüldüm açıkcası.

@Alper Yılmaz

Beni anlayan bir kişi çıktı sonunda... Kesinlikle bir ön yargı var. Ben en baştan beri söylüyorum bu yarışlara katılacağım isterse altımda en kötü bisiklet olsun. Ama gerçekten şu yorumlar benim kalbimi kırdı yüreğimi burktu ama yarışmak ateşimi körükledi. HİÇBİR YORUM VS. BENİ BU SEVDADAN VAZ-GE-Çİ-RE-MEZ! Gerçekten hassas olduğum şeyler bunlar. Bana küfür et daha iyi... Ama gelipte bana mahallede adamlarla yarışıp vs. diyerek bilip bilmeden konuşma...

ya çok güldüm. fethiyede 2 sene oldu bds kurulali. 20 kişilik bir ekip hem dag hem yol. dereceler var antrenör var her sey tamam ama sponsor yok. kendini kanıtlamış kürsüye oynayan arkadaşlar bile yarış yol parasini elden veriyor. tek sponsor var o da cst lastik veriyo sadece. ama siz zaten bisiklet verecek kadar bile ilerlemissiniz. helal olsun ne diyeyim. biz bir senede hazır 3 senelik bir ekiple bu kadar yol katettik ama siz direk roller vs bile alacakmis gibi konuşuyorsunuz. tekrar diyorum inşallah bu seviyede bir klüp kurup isteklerinize ulaşabilirsiniz. ancak bizim alanyada avcilik derneginin duvarında bile bi atma sınırı belirlenmiş %50. Forum kurallarına da eklenmesini talep ediyorum.

Ertuğrul Kardeşim Bence Sen Klübü Kurarken Belediye Karşısında Güçlü Olabilmen İçin Birtanede Olsa Sponsor Bul Ki Sağlam Durasın Belediyenin Karşısında.Ön Yargılarada Hiç Bakma Bizim Burda İnce Tekerlekli Bisiklet Sürene Değişik Bakıyorlar Hele Birde Forma Giysen Öyle Böyle Derler Boşver Sen Ön Yargıları Birde En Kısa Zamanda Bisikleti Değiştirmeye Bak Ben Şuan Yarışlara Felan Katılmayacağım Ama Bisiklet Toplamaya Başladım Kadroyu Bir Ay Alıcam Sonraki Aylarda Bütçe Oldukça Maşa Vb. Seninde Öyle Yapmanı Tercih Ederim Birde Eğer Yazın İş İmkanı Olursa Tarla,Cafe Gibi İşyerlerinde Çalış Ki Bütçen Olsun Sponsor Olmaz İse Maddi Birikimin Olur Kenarda.Sen Forumda Köstek Olanlara Bakma Ben Senin Destekçinim Devam Et Yoluna :)

• Beğen
Arkadaşlar, belki bir çoğunuz çocuğum yaşındasınız. Yozgat'ta ikamet edenler babalarına sorsunlar 20 sene önce İmamhatip yolunu tırmanan bir bisikletçi varmış gördün mü diye; İşte o benim :) Yozgat yerleşim olarak coğrafya olarak Fethiye'ye İzmir'e İstanbul'a benzemez. Orada yaşayan kişilerin kanları çok değerlidir. Adrenalin doludur. Profesyonel sporcular artık buralardan taze kan alıp kanlarını değiştirerek teknolojik doping olarak kullanıyorlar. Açılan bu konuda sanki Ertuğrul kendisi için kuracak ve kendisi yarışacak gibi ön görülmüş. Yok öyle. Yozgat'ta Giriş ve çıkış Okullarla Üniversite ile dolu. Yozgat o bildiğiniz Yozgat değil artık. Anayolları kaymak gibi. Yol yarışı için Yerköy Sorgun arası hazır parkur. Hem tırmanma hemde iniş mevcut. Amatör için değil tabii. Alperen gibi mahalle arası yarış yapanlar için değil tabii. Bahsettiğim 110 km gidiş 110 km geliş. Biz bunları koştuk çocukluğumuzda.
Kurtini deresi eski bira fabrikası yanından girip, radara kadar tırmanış yaklaşık 13-15 km ve Atatürk Yolundan Yozgat'a girişle 50 km'den fazla bir yol. Ben İzmir'deyim şimdi. Bornova'dan Güzelbahçe ye yol performansı ve Homeros ta Dağ gezisi Kayadibi yapıyoruz. Bunu Gurup olarak yapan bir çok arkadaşlarımız var. Bunların hiç birisi bir kulübe bağlı değil. Bu bir amaç için değil araç olarak yapılmalı. Sağlık için yapılmalı. Ha baktın performansını beğenen çok, sende seviyorsan ileri gidersin.
Ama Yozgat'ta ve orası gibi yüksek rakımlarda yaşayanlar ve o havayı soluyanlar bir adım önde demektir.

• Beğen
Yozgat Belediyesi ön yargısız elinden geleni yapar. Kulüp kurmak çok para değil. Resmi kurumlar için masraf değil. Türkiye'nin en zemgin, en varlıklı Özel İdaresi Yozgat'ta bulunuyor. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda, etkinlik olduğunda hiç tereddüt etmeden kulüp kurma giderlerini karşılayacaktır. Yeter ki kulüp için yeterli ilgi yeterli sayıya ulaşılsın. Bu girişim İzmir'de olsa bende diğer arkadaşlar gibi düşüne bilirdim. Çünkü burada insana saygı yok, bisikletçiye saygı yok. Kordonda bisiklet yolu yapılmış ama yayalar geziyor. Bisiklete yol vermiyorlar. Oysa yıllar önce 20-25 sene gibi önce olsa da Küçük şehirlerde öncelik 2 tekerindir. Kesinlikle 1.5 metreden fazla yaklaşılmaz size. Dönüşlerde beklerler. Burada Dolmuşlar üzerimize çıkıyor, Otobüs geçip sizi önünüzde durup yolcu indiriyor. Gençler şoförler saygısız sıkıştırıyorlar.

• Beğen
Benim yazacağım şeyleri fazlasıyla afidanci abi yazmış. Yozgat büyük şehirler gibi değil bulunduğunuz yere göre düşünmeyin.

@MustafaNR

Eyvallah Mustafa abi. Afidancı abi'nin yazdıklarını okursan sponsora gerek olmadığını görürsün.

Geri