Scudo Sports

yorulmamak için Creatine

Creatin alan birinin karaciğer hazırdan beslenmiş oluo ve ilaç kesildiği taktirde karaciğer beslenelecek salgıları üretmekte zorlanıyor.. bu yüzden bu tür ilaçler içilmemesi gerekir...

Scudo
Yanlis bilgiler veriyorsunuz, Kreatin sagliksiz bir ürün degil arkadaslar.

Bazı Önyargılar...

GIDA TAKVİYELERİ sadece kimyasallardan meydana gelir.

Gıda takviyeleri ithalatı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından çok sıkı bir şekilde denetim altına alınmıştır. Her ürün ayrı izine tabiidir.

Bu izinler dahilinde her ürünün içeriği, Türk Gıda Kodeksi ve ilgili Tebliğ�lere göre detaylı olarak incelenir.Her bir ithalatta her üründen numune alınır ve beyan edilen içeriğine göre laboratuar analizi yapılır. Eğer ürün analiz sonucunda, önceden beyan edilen ve Türk Gıda Kodeksi�ne uygunluğu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan içeriğe göre uygun değilse ithal edilemez.

Sporcu besinleri hakkinda...

Dünyada profesyonel veya amatör olarak sporla uğraşanların bir takım ek beslenme ürünleri almaları gerekmektedir.

Bu ürünler istenilen performans seviyesine gelinmesini kolaylaştırmakta ve vücudu güçlü tutarak sakatlık seviyesini de azaltmaktadır.

Ülkemizde bir çok üst düzey sporcuda, destek ürünlerini kullanmaktayız. Rastladığımız herhangi bir olumsuz etki olmadığını ve ciddi ölçüde fayda gördüğümüzü söyleyebilirim.

DR. ADNAN BAĞRIAÇIK
Türkiye Basketbol ve Futbol Milli
Takımlar Doktoru

@Caglarmert

Her ilaç da Sağlık bakanlığı tarafından çok sıkı bir şekilde denetim altına alınmıştır ve her ürün ayrı izne tabidir ama Doktor tavsiyesi olmadan kullanmak yanlıştır.

Bence kreatin dahil tüm benzer diğer ürünleri bizzat uzmanına danışmadan kullanmak yanlış olur. Aksi bir durum bir doktorun gelip bu sayfalardan reçete yazmasından farksızdır.

Kreatinini kullanıp faydasını görmüş olabilirsiniz. Aynı faydayı arayan insanlara tavsiyeniz bu konu için bir spor uzmanına danışması yönünde olursa çok daha güzel olur, çok daha makbul olur kanaatindeyim.
Saygılarımla..

lida ile ölen var ülkemizde..

bir kreatinimiz eksikti :) kreatinden önce iyi beslenin, iyi uyuyun ve gerçekten de düzenli spor yapın..

aramızdaki kaç kişi hayatını sporla kazanıyor acaba? ki bu ürünler bu denli ilgi çekiyor? unutmayın her şeyin bir bedeli vardır.. ne kadar kolay ve ne kadar çabuk -- bedeli o denli yüksek.. iddialı sonuçlar istiyorsanız çalışın..

arkadaşlar kreatin vücutta 1 kg kas kuvvetimizde 15-17gr bulunur. biz bunu dışarıdan aldığımızda bu oranı 22-23gr lara çıkarırız. kreatin an aerobik sistemlerde iş yapar. yani kısa süreli 10-13sn lik işlerde işimize yarar ve tamamen vücutta tükenir.( örn: 100m koşusu gibi parlayıcı kuvvet gerektiren bi spor yapıyorsak vücutta kullanılır.) vücudumuzda bu maddenin %70i ilk 30sn içinde yanilenir. %100 ü ise 4-5dk da yenilenir. kreatini kullanmaya başladığımızda ilk 4 gün 20-25gr daha sonra ise günlük 5 gr a indirilerek 2 ay boyunca kullanılabilr. ardından 1 ay kullanılmaz. bu 1 ay içersinde vücutta biriken kreatin kullanılır. sonuç olarak kreatin patlaycı gücümüzü arttıran bi maddedir, bu kreatini vücudumuza kuzu eti veya balıktan karşılayabiliriz fakat çok fazla yağ ve kalori alırız. Not olarak kreatin uzun mesafe koşuları örn: maraton koşusu 42 195 metre gibi bir olimpiyat koşusunda %2 gibi bir etki etmiştir... bisiklet için ne kadar işimize yarar siz düşünün...

------------------------------------------------------

@Hakan Yazman

-----------------------------------------------

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İçdağ
@Mesut Girgiç

Koskoca milli takimlarin doktoruna bile karsi cikiyorsunuz.
Bakin arkadaslar bu ürünleri ilaclarla kiyaslayamazsiniz, neden derseniz bu ürünler ilac degil GIDA! bu nedenlede saglik bakanligi degil tarim ve köyisleri bakanligi onaylar! Bu ürünler avrupada heryerde satilir hatta önerilir! siz koymussunuz kafaniza ne gerek var diye. Protein, amino asit ve özellikle glutamine normal besinlerden yagsiz karsilamak her yigidin harci degil.

Siz takmissiniz kafaniza saticilar tabiki öyle der demeye.

Buyurun arastirin:
(link)

Biz bulamiyoruz derseniz söyleyin sizlere sunayim

@CaglarmertOlmadı ki şimdi. Siz doktorlara karşı çıkarken oluyordu ama?

Çağlar Mert, Amerikada besin takviyesi grubuna giren bu maddeler kullanılıyor ve piyasada varlar. Ancak kimi kesimlerce onaylansa da kimilerince onaylanmayan ve belki de yan etkileri nesiller sonra ortaya çıkabilecek ürünleri ulu orta tavsiye etmek etik değil. Mesut bey bunun altını çizmiş.

"Vucutta zaten doğal olarak var" açıklamasının ardına sığınırsak tüm hormonları da hayat boyu alalım? Var mı böyle çözüm? Tabiki yok ve hemen hemen bütün hormonlar özel bir tedavinin parçası olmadıkça önerilmediği gibi, her biri de belli sınırların dışına çıkınca doping maddesi sayılırlar.

• Beğen
Tepkiler: sgtalper
@Caglarmert
Siz onun adından bahsederek creatin satmaya(?) çalışmak suretiyle bence ona daha çok karşı çıkıyorsunuz. :) :) :)
Kaldı ki benim karşı çıktığım "kim olursa olsun bir doktorun hastasını yada sporcusunu görüp muayene etmeden ona basit bir diyet listesi dahi vermesinin uygun olmadığıdır".
İnternet ortamında foruma mesaj göndererek, sporcuların performansını olumlu yada olumsuz etkileyebilecek her türlü maddenin özendirilmesine karşıyım, bunun altını tekrar çiziyorum. Siz önerirsiniz. Önerilere her zaman açığız hatta memnun oluruz. Ama ısrar edemezsiniz. Israr ederseniz satıcı olduğunuz şimdi olduğu gibi çok belli olur. :(

Burası bir creatin satış standı değildir. Bilgilerinizi paylaşırsınız, saygı duyarız. Ama ısrarla sattırmaya çalışıp ticari adres linkleri vermeye devam ederseniz; forum kurallarını sizin için daha itinalı bir şekilde uygulamaya sokarız.

Bu size kibarca bir uyarı olsun. Daha önce forum kurallarına aykırı olarak verdiğiniz ticari site linklerinin editlendiğini hatırlatırım.
Saygılarımla, iyi forumlar.

• Beğen
@Caglarmert

Sevgili dostum bahsettiğin "Tarım ve Köy işleri Bakanlığı" ülkemize Avrupanın ve Amerikanın kullanmayı bıraktığı "Suni Gübrelerin" ithalinede izin verdi ve teşvik etti. Şimdilerde bu suni gübrelerin topraklara ne kadar zararlı olduğunu konuşuyoruz ve ekilen topraklarımızın önümüzdeki 20 yıllar içinde maalesef verimsiz hale geleceği biliniyor.
Ayrıca ülkemizdeki gıda ve ilaç kontrolleri son derece zayıf, son derece tehlikeli
uyuşturucular içeren ilaçların eczanelerde reçetesiz satıldığı bir bir ülkedeyiz.
Bahsettiğin "kimyasal içerikli Gıda" lar Amerikada "FDA" food and drug agency tarafından denetleniyor ve her sene bir çoğu tezgahlardan kaldırılıyor. Ama bir bakıyorsunuz bunlar amerika dışına yeni markalar altında ihraç edilebiliniyor.

Ayrıca ben profesyonel sporcuların besin diyetlerini örnek alınacak kadar doğru bulmuyorum. Perfonmans sporlarındaki ( bisiklet gibi) pro-sporcular yarış atı gibi kullanılıyorlar, uzun vadede vücütlarına ciddi hasarlar bırakabilecek fakat perfonmansı yükseltecek kimyasal yüklemeli gıdaları almaksızın yarışmaları nerdeyse imkansız çünkü bütün rakipleri kullanıyor. Bu bir tercih meselesi,
pro-sporcular için bu bir meslek nerdeyse blood-sport durumu. Bu yıl Tour de France doping olaylarıyla altüst oldu, birçok pro-sporcu turdan atıldı.

Forumdaki birçok arkadaş rekreasyonal sporcu, yani bisikleti keyif ve kendi salığı için yapıyor, bizlerin vucudumuzu destekleyecek gıdayı doğal yollarlada
alabileceğimize inanıyorum.
Gerisi bize kalmış, tercih bizim.

Mustafa İçdağ

• Beğen
Caglarmertin kesinlikle creatin satmak istediğini düşünmüyorum. Çevresinden öğrendiklerini burada paylaşmak istemiş hepsi bu. Zaten konuya sonradan dahil olmuş gözüküyor. Neyse.

Şimdi size creatin ile ilgili geniş bir bilgi vereyim.Bu bilgiyi okuldaki çok değerli bir hocamın kitabından aldım. Kendisi Ege üni. beden eğt spor bölümünde Doç.Dr (isim vermek istemiyorum)

Creatin Monohydrate: Creatin doğal olarak amino asitten üretilir.Popular bir suplement olarak fiziksel aktif insanlar tarafından kullanılmaktadır. Yaşlı insanlarda yorgunluğu azaltmaktadır. Creatin, toz , sakız ,şeker , tablet ve jel olarak kullanılmaktadır. Kısa zaman creatin kullanımının yan etkileri bilinmemektedir.Creatin kullanımı yasaklanmamıştır. Vücut ölçülerine bağlı olarak günlük ihtiyaç 2-3 gr kadar olup normal bir diyetle sağlanabilmektedir.
Çiğ et ve balığın kg ında 3-5 gr creatin bulunur.

Sporcular tarafından yağsız kas kütlesini arttırmak, tekrarlayan veya tek yüksek yoğunluk sporlarında, ağırlık kaldırma, bisiklette sprint gibi kısa süreli egzersizlerde performansı arttırmak için kullnılır.

Son yapılan araştırmalara göre sporcuların %38 nin creatin kullandığı tespit edilmiştir.

30 sn den daha az olan tek veya tekrar edilen dinamik kuvvet gelişiminde, bisiklet sprint performansında ve izokinetik kuvvet üretiminde creatin suplementlerinin faydalığı olduğu rapor edilmiştir.

Sağlıklı insanlarda creatin kullanımının herhangi bir yan etkisi belirlenememiştir. Ancak böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı olanlar creatin suplementlerinden sakınmaları tavsiye edilmektedir.

Aşırı dozun ve uzun süreli kullanımın yan etkileri bilinmemektedir( bulunamamış...)

Creatainin nasıl kullanılacağı ile ilgili ve daha fazlası içinde özelden mesaj atarsanız zevkle bilgi veririm.

Son olarak ergojenik yardımcı olarak kullanılan amino asitleri, proteinleri,karbonhidratları, creatinleri Anabolik steroidlerle karıştırmayalım. Bir sporcunun günde 150 gr proteine 600 gr karbonhidrata ihtiyacı varsa bunu 3 tabak makarna 200 gr et bi tabak nohut 2 tane yumurtadan elde edemez.

Bu söylediklerime kimlerin ihtiyacı vardır. Yarışan yoğun antreman yapan sporcuların( her spor için konuşuyorum sadece bisiklet değil).

Yani zevk için eğlenmek için aerobik antreman yapan bisikletçiler için normal hayattaki diyetleri yeterlidir...

• Beğen
Tepkiler: DWHL
@Oksal Özdöl

Oksal, bilginin, araştırmanın ve sporculuk tarafının hepimiz farkındayız ve ben kişisel olarak takdir edip saygı duyduğumu belirtmeliyim. Temelinde doğru da olsa, bazı gerçekler söylendiğinde, söyleyenin bilgisinin ötesinde, cahilce yorumlara ve uygulamalara sebep olabilir. Bu etrafımızda çokca var.

Bana en çok sorulan soru "abi şöyle bir madde varmış alsam yararı olur mu?" sorusudur. Verdiğim cevap ise şudur; "evet öyle bir madde var, ancak o kadar yararı olsa ben alır şampiyon olurdum".

Biz türkler, komşumuzun ağrısına iyi gelmiş ağrı kesiciyi doktora görünmeden almakla ünlüyüz. Hiç bir zararı olmayacağını düşüneceğimiz protein tozunun bile yanlış diyet ile hastalıklara sebep olan bir ürüne dönüştüğünü gördükten sonra, lisansımda tıp doktorluğu yada benzeri eğitimden iz taşımayan biri olarak, bu tip önerileri işin uzmanlarına bırakalı çok oldu.

@Oksal Özdöl

caglar mert'in şu anda (15.11.2007 tarih ve 19:24 itibarı ile) Bisikletforumda tam 6 mesajı var.

üye olduktan sonraki ilk mesajı:
Şu linkte ve ilk mesajını bir topik açarak yapmış. Bu ilk mesajındaki topiğin adı Animal pack ve sanal mağaza.
Bu topikte forum kurallarında yasak olduğu halde ticari maksatlı kurulmuş site linki verdiği için daha ilk mesajı edit görmüş.

Yine 10,11 ve 12.11.2007 tarihlerinde gönderdiği mesajların tamamı bu sanal mağaza konusuna gönderilmiş..

Ayın 12sinde ve bugün ise Creatin tüketimini özendirici tarzda iki adet mesaj göndermiş..

Şimdi Oksal kardeş,
beni yukarıdaki mesajına inandırmak için işin çok zor.. :) ;)

@Oksal Özdöl

Caglarmert'in öğrendiklerini paylaşmaktan başka niyeti olmadığına inanmayı ben de senin kadar isterim.
Umarım en azından bundan sonra böyle olur.

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Ben ilgili konuyu hatırladım. Bahsettiği siteyide biliyorum. Adam belki çok çakaldır saf ayağına yatıp 2-3 tane sattırırım kar ederim demiştir. Orasını bilemem. Ama gerçekten patlayıcı kuvvet gerektiren sporlarda dışarıdan creatin kullanımı performansı arttırıyor.

@Oksal Özdöl

Bahsi geçen arkadaş hakkında niyeti ne olursa olsun yukarıdaki kelimelerin lafın gelişi kabilinden de olsa sarfedilmesine de katılmıyorum. :( :( :(

Ancak, insanların burada bizatihi kendi başından geçen tecrübelerini aktardıktan sonra mutlak surette inandırmaya çalışmadan, mümkün mertebe objektif ve nötr ifadelerler deneyimlerini kamu oyuyla paylaşmaları kadar hoş bir şey olamaz.
Bu forum bunun için var. Yani paylaşım için.

Düşüncelerini -ticari kaygı gözetmeden- paylaşan tüm üyelere teşekkürler. :) :) :)

Ben yazıyı yazanı tanımıyorum ilgilenmyorumda. Niyeti zerre kadar beni ilgilendirmiyor. Bu ister bilgi paylaşımı olsun ister ticari amaç gütsün.:)

Ben creatinden bahsettim. Gerisi ilede ilgilenmiyorum...

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Selam ,

Bu tür ürünler evet ilaç değillerdir fakat gıdada olamazlar.Bunlar sadece Tarım ve Köy işleri Bakanlığından izniyle getirtilen ürünlerdir.Eklem yerlerindeki özellikle dizlerdeki ağrıların tedavisi için bazı doktorlarında önermiş olduğu kıkırdak dokuya hayat verdiğide söylenen ''Glukozamin Kondroitin'' de aynı bakanlığın izniyle getirtiliyor.Vakti zamanında atlara iyi koşsunlar diye veriyorlarmış :)

İlaç hasta olunduğunda mecburen alınmalı fakat bu tür ürünler sapasağlamken hele yorulmamak için alınıyorsa yanlıştır.Bu tür maddeler yarışta kısa süreli patlama yapıyordur belki ama herşeyin bir bedeli vardır.

50 , 60 lı yaşlardada hala sağlık problemleri olmadan zevkle pedal çevirmek isteniyorsa bu tür maddelere özenmemek lazım.Ama yarışlarda illede ben kürsüye çıkacam bunun içinde fazla bekleyemem kısa yoldan işi bitirmem lazım diyen varsada yolu tabiiki açık olsun.

Tüm Forum Sakinlerine Sağlıklı ve Huzurlu günler dilerim.
Tolga Gürgün

GNC'den temin edebilirsin ya da gidip Hardline ürünleri satan yerlerden temin edebiirsin

Creatin tıpkı diğer sporcu ürünleri gibi para tuzağıdır. Hayır o kadar zararlı değiller ama cebinize zarar veriyorlar. Bunlara vereceğiniz paraları biriktirin Magura Marta SL fren takımı yada ne bileyim FOX amortisör alın daha isabetli olur.

Güzel güzel yağsız kırmızı etinizi ve yumurtanızı yiyin, kaliteli karbonhidratlar tüketin geri kalan işi beyniniz yapabilir. Ha ama illa param çok biraz etrafa savurmak istiyorum derseniz, bu işlerin içinden gelen birisi olarak en azından daha az kazıklanmanızı sağlayabilirim.

Creatin ve bilimum diğer malzemeleri ABD'den "www.netrition.com" alabilirsiniz. Yol parası dahil buradaki fiyatların 3 te hatta 5 te birine gelir. 150 USD nin altı gümrükte kalmaz, beraberinde güzel t-shirt ler hediye ederler :) Bu arada evde yaklaşık 30 tane t-shirt vardı coğunu el bezi yapmıştım :)

Geri