Scudo Sports

Yolda arabasından biri size bağırırsa...

erhan erhan

Forum Demirbaşı
Tepki
904
İsim
erhan
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar bildiğiniz üzere insan garip bir yaratık. Bisikletlilere bağıran, üzerine süren araçlar maalesef ülkemizde çok olmasına rağmen tüm dünyada bu tip insanlar var. Daha önce internette rastladığım ve bir kenara attığım bu görseli akşam işten gelir gelmez çevirip sizlerle paylaşayım dedim.

bisikletebagirma.gif

Scudo
Bir keresinde bana koşarak mendil satmaya gelen çocuğa (küçük çocuk değil hani şu yapışıp yol boyunca seninle Yürüyen lerden) cebimden paket mendil çıkarıp o cümleye başlamadan "abi mendil alır mısın bir lira yaaee" demiştim aynı hızla geri kaçmıştı...

Özetle insanları şaşırtan şeyler yapmak ve söylemek çoğunlukla işe yarıyor :)

Ha bir de dilenci bir çocukla şu muhabbetimiz olmuştu:
- Abi bir lira ekmek parası var mı
- Ya işine gelince abi dersin, bir abim var gurbet elde ne yer ne içer demesin?
- (çocuk dumur)
- En son ne zaman arayıp sordun? Abi akşam yemeğin var mı diye aradın mı beni hiç?
- Sormadım abi...
- Yıllardır ana baba evinden ayrı okuyoruz burada, belki kardeşimiz arar diyoruz ama nerdeee...
- Abi benim işim var sonra görüşürüz
- Gitme daha bitmedi anlatacaklarım.. Gitme len..

Her trafiğe çıkışta envai çeşit insana rastlıyoruz.Motorlu tüm araç sürücüleri bize "araç" olduğumuz bilinci ile yaklaşmıyor.Bilinci geçtim ; öncelik,pozitif ayrımcılık,çevreyle dost,sağlıklı rol model gibi konuların kamu spotu olarak bisiklet başlığı altında t.v. de yayınlanması gerek.Yoksa yolda bir sürücü ile sürtüşmeye girip bir de tahrik edici hareketler yapmak belaya davetiye çıkartmaktan farksızdır.Çünkü ne mizah ne de hümor duygusu gelişmemiş, güdük kalmış bir toplumuz..

Gecenlerde Kemere doğru gidiyorum, tam Kemerin girişine gelmeden bi adam arabadan şehir magandası gibi kafasını camdan çıkarıp '' Manyak mısınız lan bu sıcakda bisiklete mi binilir dedi '' sonra bastı gitti :)

Sokak köpeği sana bağırarak saldırmaya başlarsa,ya duracaksın,ya da yavaşlıyacaksın..Belki sakince birşeyler diyebilirsin..''Sakin ol'' gibi..Bazı arkadaşlar aynı şekilde köpeğe bağırmaktan bahsediyor..Bu da belki işe yarayabilir..Köpek bu durumda afallayabilir..Kafasından ''ben köpektim,ne oluyor ya?'' diyebilir..:ssrtcbya:

Bir homo sapiens size arabadan bağırıyorsa,köpeğe yaptığınız gibi aynı şekilde bağırmak ters tepecektir..Çünkü homo sapiensler ile sokak köpekleri bir değiller..Köpeğin ne yapabileceğini kestirebilirsiniz ama homo sapiensin ne yapabileceğini kestiremezsiniz..
En iyisi yavaşlamak ve duymamazlıktan gelmektir..Göz temasından da kaçınmak lazım..Sonuçta karşınızda ne yapacağı belli olmayan bir homo sapiens var..!

Ben bana bağırana tek bir şey göstereceğim:D:D hayatı boyunca unutmaz eminim:koptum::koptum::koptum:

Geri