Scudo Sports

Yolcular 2015'iniz nasıl geçti? 2016 beklentileriniz?

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
415
Bisiklet
Cube
2015 i geride bırakırken yaşadığımı deneyimlerimiz, yaptığımız upgradeler, km mesfaelerimiz, sağlık beslenme kilo verme gibi genel koyduğumuz hedefleriniz nelerdi, neler yaptınız?

Scudo
2015 te sonunda hayalimdeki bisikleti almis, yaklasik 3000 km yapmis, hedef kilom 55e 3 kilom kalmis ve 2016 icin istedigim formu yakalamak uzere iken cok sacma bir sekilde diz sakatligi yasadim 2.5 ay dizimi yurumek dahi neredeyse kullanamadim. 5.5 kilo aldim ve kondisyonumu kaybettim. Simdi daha yeni yeni bisiklete binebiliyorum. 2016 da elimden gelenin en iyisini yapmak icin acayip hirslandim.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S. ve r.ezk
3000 km civarı yol yaptım, 2016'da 5000 kilometreye ulaşmaya çalışacağım.

2015 in sonlarında bisikletimi aldım baya iyi anlaşıyoruz 2016 bisiklet sezonu olucak benim için :D

• Beğen
Tepkiler: phardon
Bisiklet konusunda el becerilerim arttı sökme,takma vb deneyimlerim.onun dışında kilo sorunum daha istediğim kiloya inemedim( bende'de kabahat var ne bulsam silip süpürüyorum:)) kondisyon eh işte diyelim yaşımıza göre fena değil bisiklet dışında 2015'de ne olduki 2016'da ne olsun ülke genelinden bahsediyorum.barış,sevgi ve insanlık adına umarım iyi şeyler olur.

2015-2016 sezonunda,3 adet uludağ iki adet kartepe ve epeyce idman yaptım,33 km non stop bastığım yer dudullu-bıçkıdere etabıdır ,eğimli güzergahtır,1 saat 31 dakika son rekorum,bu etaba tekrar nisanda döneceğim,,istanbulda yol bisikletçilerin düz idman yeri demirbaş bostancı-formula-bostancı olup 80 km 'dir,2 yerde eğim vardır eğimler sert değildir,
kilo alma sorunum hiç olmadı kilo vermedede ,genetik olarak şanslıyım.mekan değişsede heybeliden idman yerime geleceğim.
100 km benim için gerekli,100 km gidince bisiklete bindiğimi anlıyorum,kartepe 218 km'yi senede bir kez yapacağım,17.sefere tek gideceğim.

yaa şu arabayı golf 1,6 dizel yapabilsem çok şugar olacak ama zor görünüyo.
şaka bi yana bi çanakkale yapmayı planlıyorum bakalım nasipte ne var

Mart ayında aldığım yol bisikletimi @Edip Dinçer in sözünü dinlemeyip :) neredeyse hiç binmeden satıp mtb aldım. Allah var mtb'yi kullandım fakat bu sürede anladımki ikisi birbirinin yerini tutan şeyler değil. O yüzden 2016 hedefim bir caad10 alıp keyfini sürmek :)

• Beğen
Tepkiler: Berke ve Edip D.
Bu yıl ne yapmışım diye envanterime bakıyorum....

- Mart ayında İstanbul-Çanakkale turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Ağustos ayında Yalova-İzmir turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Kasım ayında İstanbul-Ankara turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Bir kez Kartepe'ye çıkmışım.
- Bir kez Yuvacık'taki İnönü Yaylasına tırmanmışım ama inişi gözümü korkuttuğu için 3. km'den sonra vazgeçip dönmüşüm, inişteki ortalama hızım 20 km/s olmuş! 8 km uzunluğu, %9,1 ortalama eğimi olan bu tırmanışın bildiğim tüm yokuşlardan daha zor olduğunu öğrenmişim.
- Mayıs ayında bir antrenman programı uygulamışım (haftanın 6 günü bisiklet antrenmanı yapıp, o ay 1000 km yol almışım)
- Bir kez Rize'de kriteryum yol yarışına katılmışım (yaşıtlarım arasında 15 kişi içinde 8.'lik gelmiş)
- Bir kez Kapadokya'da kısa parkur yol yarışına katılmışım (yaşıtlarım arasında 30 kişi içinde 2. lik gelmiş)
- Laktat eşiği nabız değerimin 170 bpm olduğunu, bir saat süren bir yarıştaki ortalama nabzımla görmüşüm.
- 306 saat spor yapmışım (çoğunluğu bisiklet olmak üzere koşu, trainer, ağırlık çalışmaları, spin bike dahil).
- 7480 km yol almışım.

2016'da yeni bir bisiklet almayı ASLA düşünmüyorum, arızalanmadığı sürece hiçbir bileşenini değiştirmeyi planlamıyorum; ama bacaklarımdaki kılcal damarları çoğaltma, mitokondrileri arttırma, kasları güçlendirme, nefesimi de biraz daha açma hedefim var.

2015de 3000 km devirdim 3 ay hariç düzenli antremanlarım oldu, 50-120 km arasıydı,
Sürdürülebilir bir fitness anlayışında olduğumdan nabız bileşeni öncelikli vucudumu yıpratmadan antreman yapmaya çalıştım. Bu senede enaz 3000 km yapmak hedefim.

Geri