Bu yıl ne yapmışım diye envanterime bakıyorum....
- Mart ayında İstanbul-Çanakkale turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Ağustos ayında Yalova-İzmir turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Kasım ayında İstanbul-Ankara turu yapmışım, iki gün sürmüş.
- Bir kez Kartepe'ye çıkmışım.
- Bir kez Yuvacık'taki İnönü Yaylasına tırmanmışım ama inişi gözümü korkuttuğu için 3. km'den sonra vazgeçip dönmüşüm, inişteki ortalama hızım 20 km/s olmuş! 8 km uzunluğu, %9,1 ortalama eğimi olan bu tırmanışın bildiğim tüm yokuşlardan daha zor olduğunu öğrenmişim.
- Mayıs ayında bir antrenman programı uygulamışım (haftanın 6 günü bisiklet antrenmanı yapıp, o ay 1000 km yol almışım)
- Bir kez Rize'de kriteryum yol yarışına katılmışım (yaşıtlarım arasında 15 kişi içinde 8.'lik gelmiş)
- Bir kez Kapadokya'da kısa parkur yol yarışına katılmışım (yaşıtlarım arasında 30 kişi içinde 2. lik gelmiş)
- Laktat eşiği nabız değerimin 170 bpm olduğunu, bir saat süren bir yarıştaki ortalama nabzımla görmüşüm.
- 306 saat spor yapmışım (çoğunluğu bisiklet olmak üzere koşu, trainer, ağırlık çalışmaları, spin bike dahil).
- 7480 km yol almışım.
2016'da yeni bir bisiklet almayı ASLA düşünmüyorum, arızalanmadığı sürece hiçbir bileşenini değiştirmeyi planlamıyorum; ama bacaklarımdaki kılcal damarları çoğaltma, mitokondrileri arttırma, kasları güçlendirme, nefesimi de biraz daha açma hedefim var.