Scudo Sports

Yol ve Şehir bisikleti ani ve ortalama hız karşılaştırması?

Veledromda da rüzgar bir hayli etki edebiliyor. Rüzgarlı bir günde sabit hızla gitmeye çalışırsanız, pistin bir tarafındayken 80W ile, diğer tarafında ise 320W ile falan çevirmeniz gerekebiliyor. Bu da sabit olarak 200W ile sürmekten çok daha yorucu. Gücü sabit tutarsanız da yavaş gittiğiniz süre daha fazla olacağı için ortalama hızınız düşüyor.
Rüzgarda ekstrem fark olduğu durumlarda fizyolojik etkiler nedeniyle dediğiniz gibi ama yaklaşık bir değerden bahsediyoruz. Güç sabit olunca rüzgar arkanızdayken daha hızlı gidileceği için ortalama hıza etki aynı.

Scudo
Örneğin rüzgarsız bir günde sürünce de havanın yerini değiştiriyoruz o yüzden rüzgar hızı sıfır sadece, yine aerodinamik kuvvetlere karşı sürüyoruz.
Burada anlatmak istediğiniz nüansı anladım sanırım.
Bilirsiniz bilimde şartlar söylenir zaten. 0 celcius ve 1 atm basınç altında 1 mol gaz 22,4 litre yer kaplar gibi.
Bundan dolayı rüzgarsız bir ortamda dahi ortamın rüzgarsız olması bile belirtilmelidir. Buna sizin de katıldığınız biliyorum

• Beğen
Tepkiler: ag249
Burada anlatmak istediğiniz nüansı anladım sanırım.
Bilirsiniz bilimde şartlar söylenir zaten. 0 celcius ve 1 atm basınç altında 1 mol gaz 22,4 litre yer kaplar gibi.
Bundan dolayı rüzgarsız bir ortamda dahi ortamın rüzgarsız olması bile belirtilmelidir. Buna sizin de katıldığınız biliyorum
Harcadığımız enerji gaz moleküllerine kinetik enerji kazandırıyor diye düşünebiliriz. (Akışkan dinamiğinden hiç anlamam yalan da söylemeyeyim :) )

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@a.gul29 Ben de bilimi belirtilen şartlar altında karşılaştırılabilir, objektif değerler sunmasından dolayı severim ve saygı duyarım aynı sizin gibi.:harika:

• Muhteşem
Tepkiler: ag249
@Mad Buddha Bisikletinizin özelliklerini yazarsanız üst kurulun kararını en kısa sürede size bildireceğim. ?

• Hahaha
Tepkiler: Laciverdi
@Mad Buddha Bisikletinizin özelliklerini yazarsanız üst kurulun kararını en kısa sürede size bildireceğim. ?
Şo şekil sayın hocam.

FrameSpecialized E5 Premium Aluminum w/ D'Aluisio Smartweld Sprint Technology, hydroformed aluminum tubing, tapered head tube, OSBB
Frame MaterialAluminium
ForkS-Works FACT full carbon, size-specific taper
Wheel Size700C
Rim MaterialAluminium
WheelsetCampagnolo Zonda C17 Wheelset
Front TireTurbo Pro, 60 TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x26mm
Rear TireTurbo Pro, 60 TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x26mm
Inner TubesPresta, 40mm valve
Front BrakeShimano 105 R7000
Rear BrakeShimano 105 R7000
CranksetPraxis Zayante, BB30
PedalsShimano 105 PD-5800
Chainrings52/36T
Inside-BearingsPraxis 6806 bearings
ChainKMC X11 EL, 11-speed w/ Missing Link
CassetteShimano R7000, 11-speed, 11-28t
Front DerailleurShimano 105 R7000, 11-speed, clamp-on
Rear DerailleurShimano 105 R7000 GS, medium cage, 11-speed
Shift LeversShimano 105 R7000, 11-speed
StemSpecialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
HandlebarSpecialized Shallow Drop, 6061, 70x125mm, 31.8mm clamp
GripsSpecialized S-Wrap
SaddleBody Geometry Toupé Sport, steel rails, 143mm
Seat PostSpecialized Venge Aero seatpost, FACT carbon
Seat BinderAllez Sprint Aero

• Beğen
Tepkiler: Turisti
@Emre Akkanat forumda soru sorma butonu bulamadigimdan sizden yardim almak istiyorum
Sehir bisikleti almayi dusunuyorum 2000 tl ye kadar butcem var sizce mosso 1921 veya 1821 serilerinin duz masali olanlarinimi tercih edeyim yoksa sedona 410 mu tercih edeyim

@Acemi_Sürücü
Bence direk yol bisikleti al, 7 ay önce mosso 1921 aldım şuan keşke yol bisikleti alsaydım diyorum.25 ortalamayı göremiyorum bu aletle .

(konu hortlatma) yanılmıyorsam 100-150 metre uzunluğunda ve yine yanılmıyosam %30 eğimde 60'ı gördüm, Giant roam 3 2016, 14 kilo, (düzeltme) bugün aynı yerde 63 oldu

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri