Scudo Sports

Yol mu MTB mi?

Scudo
Yol bisikletinden korkmayın bu kadar ama kararsızsanız Cyclocross'da bakabilirsiniz.Dayanıklı yol bisikleti diyelim kısaca.Xc bisikletiyle yaptığınız her şeyi yapabilir.Yol bisikleti geometrisine en yakın.23 mm lastikle hızlı gider ama bir yol bisikleti olmaz yine de ama en yakını olur.

Hem mtb ye hemde yol bisikletine sahibim.Yol bisikletini bu yazın başında aldım.Yaklaşık 4,5 aylık süre zarfında 3000 km lik yol bisikleti ile deneyimim oldu.Bu arada bir iki defa mtb'ye de özlediğim için bindim ama yol bisikletinin sürüş dinamiklerine alıştıktıktan sonra açıkcası 11.000 km yol yaptığım mtb beni sehir içi sürüşlerde pekde sarmadı.Kışın kötü hava şartlarında mutlaka mtb yede bineceğim ama havanın kuru olduğu dönemlerde hava sıcak olsun soğuk olsun mutlaka yol bisikletini tercih ederim.Tepkileri daha sert ve net olduğu için yol bisikleti benim ilk tercihim olmuştur.
Bu 3000 km lik yol tecrübesi sırasında ise 4 defa lastiğim patladı.Kullandığım lastik Ultremo R1.Aldiğım keyfi düşününce patlayan lastiğide çok umursamıyorum açıkcası.
Şehir içi ve sehirdışı sadece asfaltta performans ve antreman odaklı kullanacaksanız yol bisikletinin daha doğru tercih olacağını düşünüyorum.
Sağlamlık konusunda endişeniz olmasın göründükleri kadar kesinlikle narin değiller.Oldukça sağlam ve rijit bir yapıya sahipler.
(Bisikletimin markası Merida HFS 904)

• Beğen
Tepkiler: Cem Özyurt
Geri