Scudo Sports

Yol jantını mtb'ye takabilir miyiz?

Bıktım bu saçma sapan konuları okumaktan biraz akılla mantıkla konu açmayı öğrenin artık yeter bu rezillik

Scudo
Ben ne yazmisimki? Sadece olmayacak dua ya amin demiyorum okadar.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bence boşverim konuyu hatta kitlenir herhalde sabah saatlerinde yoksa forum iyice bu tarz benime dönücek 5 konunun birinde 2-3 kişi arasında tartışma başlıyo.

aralık oluyorsa dediğiniz gibi spacerlarla olabilir fakat, arka fren yeri muhtemelen arka taraf yol jantı olduğu için uymayacaktır. ön 26 arka 28 olursa da oldukça öne eğik bir pozisyonda oturacaksınız. sadece ön fren kullanmak aşırı riskli. bir de hıza artı etkisi olur demişsiniz. bu tarz bir bisikletle hız yapıp sadece ön frene basarsanız muhtemelen tepe taklak olursunuz. yapılması mantıklı mı değil, ama deneyebilirsiniz tabi.
forumdaki arkadaşlar da sanırım bunu anlatmaya çalışmış sanırım ama cidden bazıları çok sert üslupla konuşuyor. Ben konu sahibinin kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. her ne kadar bu fikri pek mantıklı bulmasam da genel olarak forumda bu tarz şeylere direk troll yaftası yapıştırılıyor. insanlar yeni şeyler deneyebilir gayet normal birşey bu.
Konuyu açan arkadaş da insanlar üstüne gelince yapınca görürsünüz moduna girmiş. konu orada amacından sapmış zaten. İnsanların görüşlerine saçma sapan vs. demek doğru birşey değil. Böyle bir forumda bulunan üyelerden daha mantıklı yanıtlar beklerdim açıkçası.

@Murat Cömez
bence jant yerine öne kızak taksın bu arkadaş hem akıcı olur bisiklet hemde bizler çenesini çekmeyiz...Inanmışın bilader olacağına yaparsın paşam sen bu inatla amerikayı da yeniden keşfedersin ama keşfettiğin yer malatya pötürge çıkar ...enteresan demi?

@Nyusha kolay gelsin , bisiklette herkes kural koymaya standartlara oturtmaya calışır birşeyleri , takim tutmak gibi bisiklet türüde tutarlar .sen kuralları esnetebildiğin olcude farklı ve yaratıcı olursun . olmaz yapilmaz diye birsey yok , olabilir denenebilir herşey , en kötü ihtimal ile emeğinin meyvesini hemen yiyemezsin ama yeni birseyler tecrube etmis olursun. bnde 32 delikli gobege 36 delikli çemberi takmaya calisirken olmaz yorumlari almistim , bizim burdaki bisikletcide olmaz demisti , fakat yaptim oldu , aylardir kullaniyorum sorun yok , akordu bile bozulmadı . sen guvenlik tedbirlerini aldigin surece yaptigin hicbir hareketi mantiksiz gormuyorum ben .

@SerkanH zati üstünde 1.50 lastikler var. arka jant benim dikkatsizliğim sonucu jant teli kırıldı. telini alıp akort ayarı yaptım, sağ sol yalpalamayı hallettim ama dikey akortta sorun oluştu. akort işini iyi yapamadığım için 2-3tane jant teli daha koptu. 1buçuk senedir böyle kullanıyorum. yol jantı takmak öyle abes bişeyde değil bence. millet tutturmuş yolu yol gibi dağı dağ gibi kullan diyor. ben melez bi bisiklet istiyorum, ihtiyaçlarımı karşılayabilecek kapasitede bisiklet oluşturmaya çalışıyorum. forum ahalisi olur yada olmaz gibi yorumlar yapabilir ama eleştirinin dozunu kaçırıyo bazı arkadaşlar.

@Berke

Başına silah dayayıp zorla okutan mı var? Okumazsın olur biter.
@Berke

@Berke

İyi bir yol bisikletin var amma hava yaptın. Yalnız bu sözünün ardında dur, o bisikleti arkadaşa hediye et derim...

Hoca eşeğine ters binmiş gidiyomuş, köylüsü durduru demiş ki;
Hoca, hoca insan hiç bindiği dalı keser mi!
Hoca da demiş ki:
Ya tutarsa....

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Nyusha
Tamam sana yardimci olmaya karar verdik, gördümki sen gercekten bu ise kafayi takmissin.
Bizlere bisikletinin bir fotografini atarsan ve yasinida söylersen olumlu cevaplar alabilirsin.

Ben sana olmaz demedim sadece yanlis olur dedim ve ayrica teli kopan jantinin tellerini bir bisikletciye taktir ve akort ayari yaptir demistim. 26" Janta akis performansi iyi olan lastik takarsan hem sagligini tehlikeye atmis olmasin hemde antremanlarini bir nevi dogru yapmis olursun.
Sen dediklerimi hep yanlis anladin, geometri olsun fren olsun uyumluluk olsun hep bunlardan bilgi vermek istedim ama sen hep anlamak istedigin gibi anladin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
daha kahvaltı bile yapmadım bisikletin fotolarını çektim. bisikletim bu şekilde, öyle öne eğik değil. conta spacer falan taksam sorun çözülecek gibi ama böylede kullanınca pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.

önce

20151213_115317.jpg

sonra

20151213_115732.jpg 20151213_115842.jpg

yinede fazla esneyip kırılma gibi bir durum olursa, kadro çöp olmasın diye sizlerin görüşlerini almak istedim.

forumdaki tahammülsüzlük beni ciddi anlamda şaşırtıyor. olmayacağını söyleyebilirsiniz ama bu kadar sert bir konuşma tarzı ve insanların forumu kendi özel malları gibi düşünüp her konuya tepki göstermesi bence üzücü.

Son zamanlarda pek girmiyorum foruma, ara sira hadi bi gireyim bakayim diyorum, sonra boyle bir baslik görüyorum, yine soguyorum.
Bu tip konulari acmadan once vaziyeti önce bir mantik suzgecinden gecirmenizi tavsiye ediyorum. Zira dunyanin neresine giderseniz gidin, boyle bir konuda insanlar size sadece gulerler.
Ha bunlari gecirecek suzgece sahip bir mantiginiz yok ise, o zaman burada konu acmayip direkt uygulamaya gecin.
Gelip de burada ortaligi bulandirmayin.

Geri