Scudo Sports

Yol bisikletlerinin çok pahalı olması

@Murat B.

Bu da ekipmanlar nedeni ile.
Duzgun bi yol bisikleti masasi 300 dolar civariyken, dag bisikletinde bu fiyat 2000 dolarla cikiyor.

Yani konu tekrar en basa donuyor.
@Gökhan Toros

Scudo
İmalat açısından bakıldığında maliyetli bir süreç, malzeme, işçilik, süreç, ar-ge maliyetleri daha yüksek. hafif, aerodinamik ve dayanıklı koşullarını sağlamaya çalışıyorlar ve pazar hacmi o kadar da yüksek değil. Bunun üzerine biraz da marka değeri biniyor ve çok da ucuz olmayan bir maliyet çıkıyor ortaya... Markalar benzer koşulları dağ ya da şehir bisikleti için sağlamayı düşündüğünde onların da fiyatları artıyor.

@Gökhan Toros

gökhan senmi benim yazdıklarımı anlamıyorsun yoksa şakamı yapıyorsun senin yazdığın örneklerle nasıl çelişkiler var ben anlayamıyorum farklı bir şey yazmamışsın sadece mtb ve yol bisikletlerini marka model olarak karşılaştırıyorsun bense Yol bisikletlerinin gerek AR-GE gerek sponsorluk ve piyasanın talebi doğrultusunda daha pahalı olduğunu söylüyorum Specialized TV de daha çok çıkıyor diye bir şey söylemiyorum. Adamlar iki tana kulübe sponsor belkide daha fazla bir tanesi saxo tink of diğerini hatırlamıyorum sonra Spec. Ar-Ge içinde ciddi bir bütçe ayıran marka. Hem Specialized in dağ bisikleti ucuz diye yazdığımı da hatırlamıyorum Ve neden marka marka karşılaştırma ihtiyacı duydun onunda anlamadım. Sedona ile Salcanonun piyasadaki talepleri ve ticari satış politikaları aynı olmayabilir belirttiğin örnekteki bisikletlerin aralarında fiyat olarak çokmu fark var ? Şimdi bu konuya yorum yapabilmek için her markanın her modelin her parçasını ayrı ayrı yazıp inceleyelim mi burada. Salcanonun da en üst seviye yol bisikleti en üst seviye mtb sinden daha pahalı Specialized in da Sworks isimli en üst model yol bisikleti mtb sinden daha pahalı yok efendim speciliazed ile focus un aynı komponetli dağ bisikletleri arasında fiyat olarak fark varmış dese şimdi birisi benim yazdıklarım yanlışmı saçmamı olacak :) Fiyat farkı olabilir gayet normal bir markanın diğer markadan piyasa talebi daha çoktur adam daha pahalıya satar bu ticarettir, arz talep meselesi! Mercedes in yaptığı bir arabayı Fiatda aynı parçaları kullanarak herşeyi tüm donanım konfor teknolojisi aynı olsun hatta fiat dahada önde olsun ve fiyatıda mercedesinki ile aynı olsun hatta fiat biraz daha ucuz olsun şimdi piyasada talep fiattan yanamı olur mercedesten yanamı! (fiat diyecek olanlarda var biliyorum araba pazarlarında doğanlar şahinler peynir ekmek gibi satılıyor ne hikmettir bilinmez bu milletin doğan, şahin sevdası. Lütfen tofaş şahin doğanla örnek ve kıyaslama yapmayalım) konu gayet net ve benim anlatmak istediklerimde net Yol bisikletleri daha pahalı çünkü yol bisikletlerinin bisiklet markalarına maliyetleri daha fazla Salcano ve Sedona yabancı markalara göre çok daha ucuz Sedona ise zaten ayrı bir komedi salcano ile en azından torku yarış koşuyor adamlar bir performans gösteriyor sedonanın yol bisikletleri ile kim nerde ne performans göstermiş !! neyse buraya yazacağım diye başım ağrıdı artık Velhasıl yol bisikletleri mtb lerden daha pahalı olacak ve olmak zorunda çünkü markalar yol bisikleti yarışlarında sponsorlukları bisikletleri üzerinde harcadıkları Ar-Ge maliyeti ve yine kulüplerin italya ispanya fransa... gibi yarışlarda koşabilmesi için gerekli olan bütçe hepsi yol bisikletlerinin pahalı olmasına neden olmaktadır..

İşkembe-i kübradan sallamayı bırakın lütfen. Salcano'nun en üst seviye yol bisikleti:
(link)
(12,390TL)
En üst seviye dağ bisikleti:
(link)
(13,200TL)
Specialized'ın en üst seviye yol bisikleti:
(link)
(11,000$)
En üst seviye dağ bisikleti:
(link)
(12,000$)

(link)

(link)

buradan bakınca öle bir sallama yok gibi nedersin

Bisiklet fabrikaların sponsorluk olayı abartılmamalı. Fabrika takımları Trek, Giant, Cannondale ve BMC için dahi.

Mesela Astana yı inceleyelim. Specialized mi veriyor Nibali nin Aru nun ve kalanların parasını? Tabi ki hayır. Tinkoff ta Cantador da var, Specialized batar bu durumda.
Astanada Specialized sadece kadro verir. Grupset sponsoru Campy, jant sponsoru Corima. Bunlar tabiri caizse çerez, milyon dolarlık takım giderlerini karşılamaktan çok çok uzaklar.
Astana ana sponsoru Samryk. Bizdeki "iller bankası" benzeri bir devlet yatırım bankası. Diğer paralı sponsoru Astana Motors, Kazakistandaki lider otomobil distrübütörü (toyota, hyundai, subaru, nissan, BMW, lexus) bir diğeri Air Astana. İrili ufaklı daha bir çok sponsoru var ama para verenler bunlar.

Kanunlara göre bir firmanın reklam ve sponsorluk giderleri bütçesinin belli bir kısmını geçemez çünkü vergiden düşüldüğü için devletlerin vergi kayıpları oluşur.

Sponsorluk evet dediğiniz gibi bir ticari kuruluş kanunen ancak belirli bir bütçeyi ayırabilir oda beyan edeceği kar matrahı üzerinden. Sponsorluk aslında maliyetten ziyade markanın reklamını yapıyor ve takımlar kazandıkları galibiyetlerle sponsorlarının marka değerini yükseltiyor.

Fiyatlara bak. S Works Venge yi hatta Cavendish edişını ister sram red li ister dura ace di2 li maksimum 5 bin dolara alırım.

@kerem oktar

Bayağı uğraştım anlamak için yazılanları, neyse.

Konu başlığını bi hatırlayalım, faydalı olur. Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı? Bu cümleyi aklımızda tutuyoruz. Ara sıra tekrar edeceğim.

Specialized'ın dağ bisikleti ucuz diye yazmadınız. Ben yazdım onu. Size göstermek için. Sizin pahalı dediğiniz markanın, dağ bisikletinin, yol bisikletine göre daha ucuz olduğunu göstermek için.

Neden marka marka karşılaştırıyorum. Şöyle örnek vereyim.
Zengin bir semtte mahalle manavına gittiniz. Patatesin kilosu 4TL. Sonra fakir bir semtteki halk pazarına gittiniz. Kivinin kilosu 10TL.
Sizce sağlıklı bi karşılaştırma oldu mu bu? Olmadı.
Halk pazarındaki patates fiyatını öğrenmemiz gerek bizim. 2TL diyelim kilosu. 2 katı daha pahalı yani manav. Neden?
Dükkan kirası daha fazla, daha kaliteli patates satıyor, halden seçerek alıyor, tarlada arge yapıyor, ya da en basiti, talep var fiyat yüksek.
İşte bu yüzden marka marka karşılaştırma yapıyorum.

Bisiklet fiyatlarına gereken cevabı vermişler zaten.

Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı?
@kerem oktar
Hah şimdi geldiniz benim dediğim yere. Yol bisikletinin maliyeti neden daha pahalı firmalara?
Cevabı ilk sayfada yazılı;
@Gökhan Toros

Alt seviye yol bisikletlerinin ekipmanları, alt seviye dağ bisikleti ekipmanlarından daha pahalı. Bu da bisiklet maliyetlerinin artmasına neden oluyor.
Sizin daha önce söylediğiniz reklam gideridir, sponsorluk anlaşmasıdır, şudur budur değil.

Konuyu biraz daha basit yazayım. Marka ismi kullanmayacağım, kafanız karışıyor. Şahin, Doğan falan diyorsunuz.

A markası, bildiğiniz basit Türk markası.
B markası ünlü bi Amerikan markası. Sponsorlukları falan var.
C markası ise seksi bi İtalyan markası. Sponsorluklara falan ihtiyacı yok. 90 yıllık marka.

A markasının giriş seviyesi yol bisikleti 1500TL
B markasının giriş seviyesi yol bisikleti 2500TL
C markasının giriş seviyesi yol bisikleti 4000TL.

A markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 800TL
B markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 1500TL
C markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 3500TL.

Fiyatlar neden A, B ve C arasında bu kadar farklı. Çünkü sizin sabahtan beri savunduğunuz nedenlerden dolayı. Ar-ge, fiyatlandırma politikası, reklamlar, kalite. Her şey.

Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı?
A markasının yol bisikleti, A markasının dağ bisikletinden daha pahalı. İşte bunun açıklaması sizin söyledikleriniz değil. Çünkü B markası, X takımına verdiği parayı sadece o yol bisikletinden çıkartmıyor. Bu kısmı anlamıyorsunuz sabahtan beri.

Heralde konuyu bundan daha basit şekilde anlatamazdım. O nedenle bu konuya son mesajımdır bu.

Ya konuyu baltalamak gibi olmasın da, Raşit Abi biskleti yeni aldım ama değiştirmeye kalksam ilk seninle irtibata geçeceğim vallahi. :)

Bilâl'e anlatır gibi olmuş. Bilâl kim? Ben de bilmiyorum...

Yol bisikleti sürmek, dağ bisikleti sürmeye göre daha zevkli olduğu için daha pahalı desem herhalde tartışmadan tartışmaya koşarız artık :)

Gökhan konuyu uzatmayalım bütün bu yazdıklarını neden yazıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun pek anlamış değilim (aslında anlamak istemiyorum çünkü altından art niyet çıkmasını istemiyorum, anlamazlıktan gelmemin sebebini anlamışsındır umarım) . Tabi anlamış değilim derken sen ne anlatıyorsun ne anlatmak istiyorsun onu anlamayan yok lakin neden bunları anlatmaya çalışıyorsun onu anlamıyorum. Senin yazdıklarınla benim yazdıklarım arasındaki fark sen marka marka model model detaya girmişsin. Bense olayı daha farklı ve daha yüzeysel girdim Sen bisikletleri parçaları markaları iyi anlarsın bende sektörü ticari ilişkileri pazarlama stratecileri ve yönetimini bilirim. Verdiğin örnekse çok konuyla alakalı değil Bir bisikletin fabrika satış fiyatları bellidir. Caddebostanda, Bakırköyde Etilerde showroom a giren bisiklet modelleri Kocaeli de sakaryada, Trabzonda girmiyor! Coca Cola nın market satış fiyatları sabittir fiyatları üzerinde yazar zaten ancak Büfe, restoran, barlarda satış fiyatları değişkenlik gösterdiği aşikar ve bunun sebebini de detaylı bir şekilde açıklamaya gerek varmı!! Bisikletlerin genel olarak üreticilerin web sitelerinde fiyatları ile birlikte yer alıyor. Satıcı bayilerin kar marjlarında yapacakları ayarlamalar ile fiyat belirli ölçekte değişkenlik gösterebilir ancak atla deve olmaz bu fark.

Ben bu konuda bu kadar detaya girerek yazmayı istemiyorum konu hakkında bilgi sahibi olmadığımdan değil ancak kimseye bisikletlerin marka marka model model farklıklarını değişkenliklerini anlatmayı üzerime vazife edinmiyorum edinmekte istemiyorum. Sen kendince bu konuya detayları irdeleyerek yorum yapmak daha detaylı incelemek istemişsin tabi ki yapabilirsin herkes bundan mutlu olur ancak bunun benim yazdıklarımın yanlışmış gibi yapman saçmalık olur bunu sen yazdıklarıma cevap olsun diye değil kerem oktar a cevap olsun diye yazıyorsun keza senin burada yapmaya çalıştığın sidik yarıştırmaksa bizde şöyle derler "varsın senin kedin gancık olsun" seni kıracak değilim gökhan sen ne diyorsan öyle olsun. Bir de şu aynı markanın dağ bisikletinin daha pahalı olduğunu gösteren arkadaşın yorumuna yine aynı markanın bisikletleri arasında farkı gösteren linkleri gönderdim. Ve dağ bisikletlerinin üzerinde Dİ2 sistem olmamasının sebebi belki de adamlar bu kadar pahalı karbon mtb leri caddebostanda bisiklet yolunda gezilmesi için değil de yarış koşullarına uygun olacak şekilde ürettikleri için olabilir mi? :)

Gökhan haklı beyler :) adam bilal'e anlatır gibi anlatmış tek tek. Yol bisikleti fren ve vites kolları dağ bisikletininkinden pahalı, en dandiriği bile pahalı. En dandik dağ bisikleti vites ve fren kolunu alsak maksimum 50 tl tutar shimano da. Ama en dandik yol vites fren kolu minimum 200 tl. İşte bunun altında mühendislik, ar-ge gibi şeyler yatıyor.

kerem oktar,

Dağ bisikletleri için Di2 daha yeni çıktı:
(link)
2015 model bisikletlerin üzerinde görmeye başlarsınız yavaş yavaş.

@Fırat Y.

:snzdglsn: Çok pahalıymış gerçekten de

Geri