@kerem oktar
Bayağı uğraştım anlamak için yazılanları, neyse.
Konu başlığını bi hatırlayalım, faydalı olur. Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı? Bu cümleyi aklımızda tutuyoruz. Ara sıra tekrar edeceğim.
Specialized'ın dağ bisikleti ucuz diye yazmadınız. Ben yazdım onu. Size göstermek için. Sizin pahalı dediğiniz markanın, dağ bisikletinin, yol bisikletine göre daha ucuz olduğunu göstermek için.
Neden marka marka karşılaştırıyorum. Şöyle örnek vereyim.
Zengin bir semtte mahalle manavına gittiniz. Patatesin kilosu 4TL. Sonra fakir bir semtteki halk pazarına gittiniz. Kivinin kilosu 10TL.
Sizce sağlıklı bi karşılaştırma oldu mu bu? Olmadı.
Halk pazarındaki patates fiyatını öğrenmemiz gerek bizim. 2TL diyelim kilosu. 2 katı daha pahalı yani manav. Neden?
Dükkan kirası daha fazla, daha kaliteli patates satıyor, halden seçerek alıyor, tarlada arge yapıyor, ya da en basiti, talep var fiyat yüksek.
İşte bu yüzden marka marka karşılaştırma yapıyorum.
Bisiklet fiyatlarına gereken cevabı vermişler zaten.
Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı?
@kerem oktar
Hah şimdi geldiniz benim dediğim yere. Yol bisikletinin maliyeti neden daha pahalı firmalara?
Cevabı ilk sayfada yazılı;
@Gökhan Toros
Alt seviye yol bisikletlerinin ekipmanları, alt seviye dağ bisikleti ekipmanlarından daha pahalı. Bu da bisiklet maliyetlerinin artmasına neden oluyor.
Sizin daha önce söylediğiniz reklam gideridir, sponsorluk anlaşmasıdır, şudur budur değil.
Konuyu biraz daha basit yazayım. Marka ismi kullanmayacağım, kafanız karışıyor. Şahin, Doğan falan diyorsunuz.
A markası, bildiğiniz basit Türk markası.
B markası ünlü bi Amerikan markası. Sponsorlukları falan var.
C markası ise seksi bi İtalyan markası. Sponsorluklara falan ihtiyacı yok. 90 yıllık marka.
A markasının giriş seviyesi yol bisikleti 1500TL
B markasının giriş seviyesi yol bisikleti 2500TL
C markasının giriş seviyesi yol bisikleti 4000TL.
A markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 800TL
B markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 1500TL
C markasının giriş seviyesi dağ bisikleti 3500TL.
Fiyatlar neden A, B ve C arasında bu kadar farklı. Çünkü sizin sabahtan beri savunduğunuz nedenlerden dolayı. Ar-ge, fiyatlandırma politikası, reklamlar, kalite. Her şey.
Yol bisikletleri neden bu kadar pahalı?
A markasının yol bisikleti, A markasının dağ bisikletinden daha pahalı. İşte bunun açıklaması sizin söyledikleriniz değil. Çünkü B markası, X takımına verdiği parayı sadece o yol bisikletinden çıkartmıyor. Bu kısmı anlamıyorsunuz sabahtan beri.
Heralde konuyu bundan daha basit şekilde anlatamazdım. O nedenle bu konuya son mesajımdır bu.