Scudo Sports

Yol bisikletleri fotoğrafları paylaşımı modifiyeli ve serzenişli

@eberkol teşekkürler hocam idare ediyoruz işte :)
Plasti dip bisiklet üstünde pek iyi olmuyor hocam. Yağ v.s değdiği zaman hemen kabarıyor kalkmaya başlıyor. Ben önceki bisikletimin kadrosunu mat mavi ile kaplamıştım. Kalkmıştı muhtelif yerlerde yağdan dolayı.

Scudo
@S.Çal
Bu yağlanınca kabarma işini öğrendiğim iyi oldu, hiç bulaşmayız.

Bisiklet kadrosu plastik- diple kaplanmadan önce çok iyi temizlenir ise bahseden şekilde bir kabarma yapmıyor (en azından bende öyle olmadı) Ama buna rağmen başka nedenlerden tavsiye etmiyorum. Darbeye, zedeye karşı çok dayanıksız bir malzeme plastik-dip, size sağlayabileceği tek koruma kışın yağmur altında, olumsuz hava koşullarında çok kullanıyorsanız kapladığınız hali ne ise bisikletin boya altında kalan kozmetiğini muhafaza ediyor. En ufak sürtmelerde bile kabarma, atma ile karşılaşıyorsunuz..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Serrchi ben kadroyu komple söküp bir guzel yagdan arindirip o sekilde kaplamistim. Özellikle zincir bolgelerinde yag sıçraması olursa kadroya o bolgelerde kabarma ve atma olusuyor:harika:

@S.Çal aksi gibi benimde sökerken en zorlandığım bölge bahsettiğiniz kısım oldu, sanırım uygularken bir fark oluşmuş aramızda :)

Bunlarda benim bebislerim;)
c86461e12d772ed6fd1b10814a6da25c.jpg

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@S.Çal Tamamiyle kozmetik :harika:

Kendine eğlence arayanlara, bisikletine normal koşullardan daha hassas davranmak isteyenlere tavsiye edilir. Bisiklet çizilmiyor ama boya çizilmesin diye sinir stres sahibi oluyorsunuz, insana bambaşka bakış açıları kazandırıyor (paranoya gibi :))

• Beğen
Tepkiler: S.Çal
Kullanılan yağın markası ve cinsine göre plastiği çözme özelliği de farklı olacaktır. Mesela mineral yağ kullanılan hidrolik frenlere, dot yağ koyarsanız ölüyor çünkü içindeki plastik aksamı dot çözüyor. Arkadaşın garajda zemini kaplayan epoksiye arabanın dot yağı döküldü, anında rengi değişti. Bu sadece sentetik yağlar için değil evdeki yağlarda da durum böyle. Zeytin yağı zamanla asitliği artar ve sıkça konulan kola pet şişesini çözer, bu sayede biraz da plastik tüketiriz :) Neyse çok konu dışı oldu, sonuç olarak plasti diP sağlıklı bir çözüm değil.

• Beğen
Tepkiler: Altan Yılmaz
Bisikleti mi ilk aldığım zamanlar da yollarda sürmeyi yeni yeni öğrenirken. Bir gün bisikletten uçtum bisikletimin yerle temas ettiği ilk nokta gidonun alt kısmıydı. O gün yırtılan gidon bandımı siyah bir elektirik bandı ile sarmıştım, aradan bir yıl geçti. Yaptığım onlarca kilometreden sonra sardığım elektirik bandı yavştan ömrünü doldurmaya başlamış ve mukavemetini kaybetmişti. Bende gidonum için yeni aldığım. patlamaz/yırtılmaz kauçuk kaplama ve özenle dizayn edilmiş gerçekçi deri hissiyatlı yeşil elektirik bandını geçen hafta itibariyle sarmış bulunmaktayım bisikletime yapabildiğim tek ve en büyük upgradeyi sizlerle paylaşmak istedim. Şimdilik sizi fotograflarla baş başa bırakıyorum

156676 dosyayı görüntüle

156677 dosyayı görüntüle

Bu da farklı bir açıdan olsun.

156678 dosyayı görüntüle

Bundan sonra elimizdekinin daha da kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum.

Geri