Scudo Sports

Yol bisikletleri bu kadar dayanıksız mı?

Bu sene Turkiye turunda bir arkadasim Cavendishe sordu bisikletin kac gr diye aldigi cevap"dostum ne fark ederki"

Kissadan hisse bu tip muhabbetleri bu isi ciddiye alip sadece antremana yonelen kimse yapmiyor illa Cavendish olmaya da gerek yok ulkemizdeki yarislarda da ter doken arkadaslardan hic duymadigim muhabbetlerdir esneme saglamlik gorsellik muhabbetleri.Bu muhabbetleri hep forumlarda ve sosyal bisiklet toplululuklarinda okur konusuruz.

Hep soruyoruz ya ulkemizden ne zaman dunya capinda bisikletci ne zaman cikacak soyleyeyim.Forumlarda ve bu sosyal guruplarda donanim muhabbetleri ve ufak sidik yarislari basit segment yarislari bitip belirli olgunluga geldikten sonra insanlarin antremanlarini yasam aliskanliklarini beslenmelerini dogru sekilde yapmaya baslayip bunlari anlatip alttan gelen yeni nesile aktarip bu nesilin de dogru bilgiler ile yetismeye basladigi zaman birseyler degisecektir.Cok bulundugum ortamlardir ve o 15-17 yasindaki bisiklet meraklisi genclerin abilerinden dinledigi muhabbet xt mi iyi x9 mu carbon iyi mi tirmanir bilmem neyi kac gr.dogal olarak ayni gence gel su rampayi su sekilde bes defa inip cikalim deyince direk yalniz kaliyorum :) en fazla iki uc birlikte surusten sonra bakiyor ki kazin ayagi farkli :) ferhat abisi ile sadece birsey ogrenmek istediginde veya bir ihtiyaci oldugunda konusuyor :)

Son sozum de sudur en iyi en esnemez en saglam bisiklet sahip oldugunuz bisiklettir en iyi bisikletcide kendinizsiniz degerlerinizi yazin ve surekli kendiniz ile yarisin yok ben zaten sosyal biniciyim diyorsaniz altinizdaki bisiklet ne olursa olsun sizi o piknik alanina o hizda goturecektir gelen garip sesleri de kulakliginizdaki muzik ile sifira indirebilirsiniz.

Scudo
@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Gerekce surada acikca yaziyor Oguz bey:

https://i.hizliresim.com/QXmGo3.jpg

Turkce meali: "Bisiklet yarislarinda esit mucadeleyi ve insanin makinaya gore onceligini saglamak amaciyla"

Yani yaris otoritesi, bisikletlerin degil, insanlarin yaristigi bir musabaka surdurmek amacinda.

Bu arada, bilgi ve birikim dedigimiz sey sadece yasla kazanilmaz. Okumak, arastirmak, deneyimlemek ve fikir alisverisinde bulunmak gerekir. Fikir alisverisinde bulunurken de, karsinizdaki insanin fikirlerini yok saymaktan, onu kucuk gormekten ve ileri surdugu fikirlerden dolayi asagilamaktan kacinmalisiniz.

@Ferhat Köse

Kendi bisikletimi tamamlayalı 1 ay falan oldu, daha tutup ta kaç grammış bu alet ölçmedim bile, adam var benim yol bisikleti ile nefes nefese çıktığım rampayı mtb ile resim çeke çeke çıkar... Herşey içte, seviyor musun, mutlu musun, olay budur, çok doğru konuşmuşsunuz Ferhat Bey.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Mehmet Altuğ

16 yaşında'ki biri bize hesap sorar soru sormaya kalkınca!! bir tabir vardır 2 kişi tartışırken araya salata olmaya gerek yok. ki kendisi ile tartışmadım fikrinide sormadım bana bunu alıntı yapıp açıklama yapan arkadaşa sadece yönelttim fikrimi ayrıca okuduklarından haberi olmayan arkadaşlarımız var ben ona şaşıyorum ben kadroları sormuyorum 2007 den beri çok gelişti diye iddia edilen jant teknolojisini sormuşdum.ama önüme kadrolar felan konmaya başlayınca diyecek bir yorumum yok bu saatten sonra.

Bu arada avukatlık yapmak isteyenler hukuk forumlarına bir göz atın burda harcamayın kendinizi.

Uzun zamandan beri konuşulan bu ve bu gibi konulara defalarca yanıt verilmiş olmasına rağmen hala neden seviye atlayamıyoruz diye merak ediyorum doğrusu.
Değerli arkadaşlar hafif bir bisiklet iyi bir komponent sizi iyi bir bisikletçi yapmaz sadece iyi malzeme kullanan biri yapar bu da nerede işe yarar ? Yüksek ego sahibi gruplar arasında yer alıyorsanız siz bunu düşünmesenizde saygı görür ve prim toplarsınız ama hepsi budur.
Gelişim önce sizde başlayacak önce siz fazla yağlardan ve kilolardan kurtulacak ve terazide bunu göreceksiniz bu sporda hedefleriniz varsa doğru beslenme ve düzenli antrenman ile güçleneceksiniz baktınız ki daha iyi bir bisiklet ile daha iyisini de yapabileceksiniz bütçenizde müsait o zaman üst grup malzeme satın alabilirsiniz.
Gelelim dayanıklılık meselesine giriş seviyesi yol bisikletleri bile en az mtb ler kadar darbelere dayanıklıdırlar kadro kırmak için ciddi güç ya da beceriksizlik ister bu herkesin dilediği bir zaman yapabileceği bir iş değildir dayanıklılık konusunda şüpheleri olanlar alt seviye ekipmanlar kullanarak başlasınlar bu işe hem bütçe olarak çok sarsılmaz hemde malzemeye birşey olduğu takdirde ciddi bir biçimde yanmazsınız aynı zamanda bunun diğerinden farkı ne ?
gibi sorularında yanıtını zamanla kendi kendinize öğrenme şansınız olur özetle önce siz iyi olun , güçlü olun sonra bisikletiniz de değiştiğinde ya da geliştirildiğinde bu işin keyfini çok daha fazla alacaksınız

@Oguz_

Şöyle oluyor karbon lifler üretilirken esnemezliği yola dik olarak ayarlanıyor yanal esnemezliği de var tabi fakat dik kesite göre daha düşük. Bunu kendiniz uygulamalı olarak da evde deneyebilirsiniz. 5-10 cm lik Dikdörtgen ya da kare bir karton alın ve bu kartona u şekli verin bu şeklin tam kıvrım yerinden baskı uyguladığınızda içeriye doğru bükmeniz zordur fakat U şeklini yandan itelediğiniz zaman eğmeniz kolaydır ve elinizi çekince karton eski halini alır. Burada da durum buna benzer jant yandan darbe alıyor ve yüksek hızın da etkisiyle bu olay çok kısa bir sürede gerçekleşiyor karbon lifler kırılacak kadar zarar görmüyor ve tekrar eski şeklini alıyor. Oysa jant çembere dik bir şekilde hasar alsaydı muhtemelen kırılacaktı.

Jantların esnemezliği hakkında bir video karbonda neredeyse esneme yok.

@Hamza Hakkı

Teşekkürler hamza bey bilgi için bazıları alışmış dalga ve aklınca laf sokmaya siz gerekeni yaptınız saygılarımla.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Arkadaş 16 yaşında nesini muhatap alalım, hiç kendini savunmana bile gerek yok, sapına kadar haklısın sen.
Yol bisikleti de kırılır zaten, ne ki o oyuncak gibi jant, kadro yapmışlar.
Çok üstüne geliyorlar senin de değil mi, ah zalim Dünya.

@Oguz_

Üstüme alındığım felan yok hiçde üzüldüğüm yok.mesele 16 yaş yada 66 yaşda değil bu forumda herkes bir uzman herkes bir hukukcu,avukat hiç değişmiyor insanlar yerinde sayıyorlar.aslında ama farkında bile değiller birisi çıkıyor şu kadar kadans yaptım diyor vayy arkadaş senmisin bu kadansı yapan ve buna yöneticilerde katılıyor bir genç günah keçisi seçiliyor.ozaman burda konuşanlar hiç ortada yoklar bende buna isyanım sadece herkes burda akraba,kardeş,dost felanda bizim haberimiz'mi yok.bir diğeri çıkıyor yok imla kuralı yok bilmem ne türkçe diyor vayyy yavrum ne ''''milliyetci adamlar var diyorsun'''' diline sahip çıkıyor ama işin rengi başka.aklı fikri laf sokmaya çalışmak aklınca makara yapmak.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Doğru konuşmuşsun ama tepkimiz böyle gösterirsek, vatandaş ta "madurum da madurum" zihniyetini takınır, aynı tas aynı hamam gider durur.
Amaç vurmaksa vuralım, amaç birşeyleri değiştirmekse kendimiz örnek olalım. Sana hitaben yazıyor olmam, benim senden iyisi olduğum anlamına da gelmez, yok öyle bir derdim, haddim de değil zaten.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@EmreA..

Büyük bir ihtimalle tam köpeğe çarpacakken direksiyonu çevirdiği için oluyor böyle.Yandan çarpınca çok daha kolay yamulur...:eek:

Silindi, çift mesaj.

@Oguz_

Zaten amaç bu olmalı forumda paylaşmak ve fikir alışverişi bana mantıksız gelir bir konu yada bir kural bunu sorgularım mesela uci diyorki 6.8 kg bisikletin altında olmaz gerekçe bisikletcilerin güvenliği e ozaman şu soruyu sorarım arkadaşın başlıkda sorduğu gibi ister yarışçı ol ister normal bir bisiklet sever bu kg altında bisiklet'ler var demekki almayacağız hepsi çöp hafifse kırılır,dağılır yada ölürsün mantığı çıkmıyormu ortaya? mecburmuyum 7 kg bisiklet kullanmaya onun altındaki bisiklet değilmi.daha bunun gibi bir sürü soru vb..

Yarış takımlarının kendi açıklamasıdır kaynak falan istemeyin izlediğim belgesel yada programları kayıt altına almıyorum açıklama şöyleydi :
"Karbon ilk çıktığı yıllar sık sık kırılma oluyordu fakat artık yılda 1 yada 2 kırık çıkıyor onlarda jant kırılması" diye açıklamışlardı şu an bir pro takımda çalışan mekanikerdi bunu söyleyen. Karbonun ilk yılları, 2006 yılında Paris-Rouibax yarışında George Hincapie'nin sanırım alın borusu kırılmış ve düşmüştü. Fakat takımlar ve üreticiler karbondan şüphe duymuyorken, yarışçıların hayatları daha çok tehlikeye giriyorken biz neden duyuyoruz anlamıyorum.Yarışçılar kadar hızlı sürmüyoruz yokuş aşağı 80 km hızla gitmiyoruz ama biz daha çok düşünüyor ve konuşuyoruz bu kırılmaları. Sporcular farklı markalar kullanıyor ama bizim forum A markası en iyisi B en iyisi C daha hafif D markası daha şöyle böyle diyorlar ama Lampre Merida takımı tamamen Tayvan üretim olan bisikletleri kullanıyor.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Digerlerine cevap vermek istemiyorum ama yonetici kismina bir iki sey yazayim.

Bisiklet gibi en basit matematik ve fizik kurallarinin uygulandigi dunyanin en basit aracinda bilim otesi yorum yazilirsa kusura bakmayin ama yonetici olsam da olmasam da iki cift yazi yazarim.Bahsettiginiz kadans ve hiz konularinin coguna mesaj yazmisimdir.dunyada 3-5 sporcunun yillarini vererek yaptigi kilo basina 6 watt degeri yaptigini idda eden adama 180 kadansa tekabul eden hizi duz yolda 5-10.dakika surdurdugunu idda eden adama tabiki cevap verilir verilmelidir de. cunku bu gibi ortamlara yazilan yalan yanlis bilgiler konuyu ogrenmek isteyen baska bir arkadas tarafindan okunup yanlis yonlendirebilir.

Herkes arkadas mi konusuna da gelirsek neden olmasin ki derim.Ben sahsim adina gittigim her yeni yerdeki forum arkadaslari ile elimden geldigince tanismaya calisiyorum gayet de memnunum.hatta daha cok tanisalim diye forum uzerinden ulke geneli iki canakkale turu da yaptim cesitli illerden gelip tanistik.Aktif uyelerin buyuk kismini yuz yuze artanlarinda yine epey bir kismini yuzyuze olmasada telefon ve sosyal paylasim uygulamalarindan tanir konusur sohbet eder bilgi alisverisinde bulunurum.

Ferhat bey insanların arkadaş,kardeş ve dost olması bu forumda başkaları adına yazıp çizmelerine nedenmi bunu onaylıyorsunuz yani.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Oyle birsey demedim lutfen.eger tartisilan konu bilimsel ise zaten dogru bir tanedir aksi ispstlanincaya kadar.yok bilimsel bir mevzu degilse isteyen istedigi gibi dusunur yazar cizer ahlaki ve forum kurallarina uygun olarak.

@Hasan SAYLIK

Sky'ın sporcusu Sergio Henao'nun bisikleti geçirdiği kaza sonucu kırıldı sanırım 2 gün önce. Tabi burada kaza sonucu oluşan bir kırılma var. Sizin dediğiniz senede 1-2 kırık sanırım normal şartlar altında giderken olan kırılmalar.

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10340180_776849149014546_3608897671404745020_n.jpg

@Ferhat Köse
O değil de abi geçen 4 km'lik bi yokuş çıktım,kg başı 6.1 watt basmışım.Senin kulağın deliktir,bi sorsan Sky'a,OMG'ye falan,adam lazımsa gelelim.(Domestik de olur,kaptanlık şart değil:) ) İsterlerse link de atarız.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Geri