Scudo Sports

Yol bisikletleri bu kadar dayanıksız mı?

@Yılmaz Uyar

Hiç bir geçerlliği olmayan ve yıllardır tartışılan saçma sapan bir kuralımı benim önüme koydunuz.yılmaz bey.

Scudo
@Oğuz aydın kadıoğlukurt

(link)
Karbon konusunda tartışmak istemiyorum

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Tartışılıyor olması kuralın geçerliliğini değiştirmez. 6.8kg altı bisiklet UCI müsabakalarına katılamaz.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
videoda kadroya bişey olmamış.
şahsen karbon kadroların veya cantların narin olduğunu düşünmüyorum. 60 veya 70 le aşağı inerken yolda viraj ve tırtık varsa bisikletin maruz kaldığı kuvvetlerin öyle sıradan olmadığını vucudunuzda hissediyorsunuz.

@Hakan Can Onrat

Senin yaşın ve tecrüben benle tartışmaya yetmez zaten hakan bey.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

"normal bir bisikletciden alacağımız carbon bir bisikletten hem hafif hemde dahada narinler"

amacını anlayamadım

ya o değilde martin aştonun videosunu seyrettimde böyle bir yalanın içine kolnago gibi bir markayı koymazdım şahsen
Gerçi oda iyimi değilmi onuda bilmiyorum ya. :)

@Gökhan Toros

Gökhan abi :rolleyes: Yine yapıştırmışsın cevabı :D Bu arada dikkat ettim post 2975 olmuş ama hala "onursal üye olarak geçiyor. :D

@enes savaş

Çok olmuş sahiden...
Sitedeki rütbe sistemini de bilmiyorum. Daha üstü var mı ki?

@Gökhan Toros

Var sanırım. Yoksa çok şanslıyız :)

@Hakan Can Onrat

Ben sana anlatsamda anlayamayacağın için boşver genç arkadaşım.

@Gökhan Toros

Çok şükür bilgi ve bilgiçlik arasındaki farkı bilenler için sorun yok onlar zaten anlamışlardır.

Konuyu Okudum,Videoyu da Hiç İzlemedim Ama Bir Önerim Var Site Sahiplerine Yeni Üyelere Popüler Konuların Linklerini Versek Baksalar Böyle Acayip Konu Kirliliği Oluyor.

Yüksek profilli karbon jantlarda kaza anında genelde yaşanan bir durum. Aşağıdaki fotoğraf 2010 yılında Tour'de suisse nin 5. etabından. Jantın markası zipp olması lazım modeli hakkında net bilgim yok 404 olabilir. Fotoğraflarda hiç bir shop uygulaması yoktur. Videosunu da ekleyeyim hatta.

http://texastailwind.files.wordpress.com/2010/06/mark-cavendish-tour-de-suisse-crash.jpg

Jant tekrar kendiliğinden düzeliyor. Karbon jant teknolojisi değişmedi demek sanırım saçma olur.

http://outofprintmag.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/Screen-shot-2010-06-15-at-9.49.04-PM.png

iki tarafında vermiş olduğu örnekler uç nokta!!
o çarpmada kırılan, paramparça olan bir bisikletin savunulur tarafı olamaz. bir saçmalık söz konusu o videoda.
yol bisikletiyle ordan oraya atlayan adam ise köpeğe çarpandan daha saçma!! kim bilir hangi teknoloji ile üretildi o bisiklet. 2000 TL'ye alınabilirse o bisiklet hemen alayım ben!!!! herhalde maliyeti bile 10 bin TL vardır bisikletin. satışı düşünmek bile yersiz.
aynı zamanda o yol bisikletiyle öyle hareketler yapan adam demek ki bir şeyler ispat etmeye çalışıyor. nedir bu ispat etmeye çalıştığı şey? cevap: yol bisikletleri dayanıksız değildir tabi ki...
eğer bu şeyi ispat etmeye çalışıyorsa da buradan da şunu anlayabiliriz: demek ki her yerde yol bisikletinin dayanıklılığı tartışılmakta.

şayet bu bisikleti veya bisikletleri kullanan arkadaşlar kendi aralarında tartışmadan güzelce bu bisiklet türünün artı ve eksisini söylerlerse daha güzel olur. en azından benim gibi yol bisikletine heves eden fakat bir türlü almaya cesaret edemeyenler için de hem yol gösterici hemde belki ilham kaynağı olurlar.
herkes kedi kullandığı bisikleti objektif yorumlasın bir zahmet! tam heves ediyoruz bir şeylere net bilgi olmadan bize hitap etmeyen bir bisiklet almayalım!!!
verdiğin paraya mı yanarsın, hevesinin kırıldığına mı?
lütfen objektif ve elle tutulur herkesin anlayabileceği(hayatında ilk defa bisiklet gören biri) örnekler veriniz!!!

@Hamza Hakkı

Çok enteresan geldi bana jantın yamulup tekrar eski haline dönmesi nasıl olmuş olabilir?
Sürekli okuyorum internette, genel kanı şu şekilde: "Aluminyum yamulur, karbon kırılır, iyi bir karbon direnç olarak alüminyumdan iyidir, çelikten vasattır.".

Ama yukarda karbon bildiğin alüminyum gibi davranmış, hatta önce yamulmuş sonra toplamış nasıl oluyorsa artık...
Çok şaşırdım o yüzden.

@Oguz_

Tam tersi alüminyum kırılır karbon esner. Cünkü karbon alüminyuma göre daha esnekdir. Bisiklet firmaları boşuna bağırmıyor bizim bisikletimiz daha esnemez diye ;)

Ancak şöyle olmuş olabilir.
Jant karbon ve kırılıyor. Ancak lastık patlamadığından ve yüksek basınca sahip olduğundan, Jantın yerle teması kesildiğinde lastiğin içindeki hava lastiği eski haline gelmeye zorladığınından biz onu kırılmamışta sanki esnemiş gibi görüyoruz.

@N. Burak Önder

Esnemek demeyelim ona, bariz yamulmaktan yani darbe alıp yamulmaktan bahsediyorum, alüminyum yamulur, karbon çat diye gider.

Geri