Scudo Sports

yol bisikletiyle uzun tur

@alper 76

Schwalbe Marathon ve Marathon Plus'ın 23mm'lik versiyonları da mevcut.

Schwalbe Marathon'ların özellikle ince versiyonlarında belirtilen genişlikten daha düşük çıkma sorunu söz konusu. Elbette ki janttan janta değişir ancak yol bisikletiyle tur için, 23 ya da 25'ten ziyade 28 tercih edilebilir, pek çok kadro Marathon 28'i kaldırabilir, deneyip görmek lazım tabii.

Scudo
@cember3454

Bisikletimin adı cube sl road pro. Fitnes bisiklet. Üzerinde gerektiğinde aydınlatma, km saati, ayaklık vede suluk kafesi dışında başkaca hiç bir aksesuar yok. Turlara römork ile çıkıyorum. Tura çıkarken de ne yaparım da sadece römork ile taşıma yaparım diyerek yükleme şeklini etraflıca düşündüm. Çok zaruri, işte iç lastiktir, pompadır şudur budur ihtiyaçları bile bisikletin üzerinde taşımıyorum. Dolayısıyla çanta ve bagaj yok. Bu durumda turda konakladığım da römorku çıkarıyor 50 km yarıçapında yerleri gün içinde hızlıca keşfe çıkıyorum.

@cember3454

Elverişlidir. Giant'ın pek hafif bir arka bagajı var, tartmıştık, tam hatırlamıyorum ama 600 gramdan çok değildi. Bunu pekala yol bisikletine monte edebilirsin. Tur bisikleti için olan bagajlar 1 kiloya yaklaşıyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@Ahmet Ayaz kumluca fethiye arasini kosmustum 209 km tur of turkey takip ederken.keyfine diyecek yok büyük keyif.bu senede denk getirip turun tamamını kosmayi hedefliyorum.eger düşünürseniz birlikte yapabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
@cember3454 Yanında çok fazla eşya taşıyacaksan yol bisikletiyle çok sıkıntı yaşarsın.
Yakın zamanda ülkemizde yapılan Trans Troy Race
Trans Troy Race
Veya Avrupada yapılan Trans Continental yarışlarına katılanların çoğu yol bisikleti kullanıyor.
Hatta Trans Troy Race'e katlanır bisikletle katılanda oldu.

İlla yol bisikletiyle tur yapacağım diyorsan bahsettiğim etkinlikleri incele, bir de "bikepacking" olayına bir bak.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@BerkEvren

yol bisikletinin tur bisikleti kadar rahat olduğunu savunmak işin doğasına aykırı. biri uzun mesafede rahatlık diğeri hız için dizayn edilmiş iki bisiklet tipi bunlar. argümanın şuna benziyor "ya bu yol bisikleti tur bisikletinden daha hızlı muhabbeti şehir efsanesi bence. mesela ben tur bisikleti kullanıyorum yol kullananlarla kapışıyorum"

yol bisikletinin pozisyonunun öyle olmasının zaten ana sebebi dik oturmayıp yelken gibi rüzgar almamak ve vücudun yere paralel olması. ben yol bisikleti alırım ona bir ayar çekip dik otururum diyorsan koltuğu da yaylı selelerden al, gidonu da üstten tut, al sana tur bisikleti.

@efeozata Ben günlük 8-10 saat gayet rahat sürüş yapılabildiğini söylüyorum. Yaylı selelere falan gelmeniz ilginç...

Yol bisikletine iki büklüm sürülüyor gözüyle bakmayın o dropbarda birçok tutuş seçeneği var.Birazda tur amaçlı yol bisikleti alınacaksa btwin triban 500-520-540 türü bagaj deliği olan bisikletler alınarak gayet güzel turlar yapılır.

@cember3454 Yol bisikleti ile bir problem yaşamazsın. Bahsettiğin mesafeleri yapıp yapamaman da kondüsyonuna bağlı. Konfor açısından da; tur bisikleti hiç kullanmadığım için konfor farkını bilemem ama bana yol bisikleti uzun sürüşlerde hiç rahatsız gelmiyor.

Geri