Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

Bisiklet arkadaşımın olduğu için hız yapmaya korkardım 47-48 görmüştüm hayırlısıyla yeni yarış bisikleti aldım büyük hızlar yapmak için sabırsızlanıyorum :) :)

Scudo
@Oguz_
Dolmuş arkasına geçiyorum bazen onda da ani ivmelenme yapıyorlar ama yakalıyorum, 50yi aştıktan sonra takip etmek zorlaşıyor tabi.
Kamyonları genelde ışıkta yakalıyorum ya da hızları yavaşsa arkalarına takılıyorum hemen. Yandan geçerken yakalamak zaten imkansız olduğu için başka seçenek yok.
Geçen otobüsün peşindeydim bazen tekerin kalktığı oluyordu ama yine de bıramayıp 67,72 yaptım.

Dün düz yolda 58 yaptım ama daha yapabilirdim, km saatine bakınca dikkatim dağıldı. Ama karşıdan rüzgar esiyordu. Belki bugün bir daha denerim.

Düz yolda rüzgarın az olduğu bir ortamda Eskişehir ankara yolunun 30.km civarı 66,7 yaptım

Max.60,4 km
(link)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İDO'dan indiğimde karşılaştım bu taployla .Sayaçın kafası karışmıştı ,herşeyi yanlış gösteriyordu.Yola çıkınca herşey düzeldi bir tek maximum hız düzelmedi
(link)

@Mehmet D.
Mehmet, iki gündür bitirdin beni. Değil 66, daha önce yaptığım 58 i bile yapamadım düzde iki gündür. Sakın inişte iyice hızlanıp düzde o değere çıkmış olmayasın?
68 km yi ancak inişte pedal boşa çıkınca yapabiliyorum.

@Raşit S

58 i nasıl yaptın Raşit Abi? :)

bugün dolu tanker arkası yaptım adam bastıkça bastı 70 km hızdan sonra bıraktım bi 10 dk gitmişimdir :) muhteşem bir duygu herkes yaşamalı :)

Sağdan çıkan arabayı sollamak için asılmıştım pedallara. İki gündür denemelerimde 50 üstüne çıkamadım, yorgunum.
Bunları da niye yapıyorum, 14 km lik bir parkur belirledim, 7 gidiş 7 geliş, bir pazar erken kalkıp zamana karşı yarışacağım. Bakalım kaç ortalama yapabileceğim? Denizli deki yarışın simulasyonu gibi olacak.

@Melih Çolak

Buranın kamyoncuları bile uyanık... Dün gece petrol istasyonundan kamyon çıktı, ben anayolda gidiyorum o da ana yola girdi benim önüme, benim de önümde uzun yol var 20 kilometre falan gidicem daha, aha dedim kamyon 25kmh ile anayola giriyor dur yapışayım arkasına geldim adamın arkasına, baktım adam basmıyor gaza, sağa sinyal verdi durdu, ben geçtim tabi adamı dedim heralde bir işi çıktı, ben adamı geçtim adam arkamdan girdi yola tekrar :D

Kasıtllı durdu bence :D Demiştir kesin aha manyak bisikletçi gece yarısı yollarda bu şimdi başıma bela olur :D

arada 50 metre bıraksak rüzgarına hiç giremessin be abi :)

@Raşit S

Eğim yada rüzgar var mıydı arkanızda? 58km/h ben düz yolda, rüzgarsız yapamam, denemedim açıkcası ama yapsam bile soluk soluğa kalıp hızımı otuza düşüreceğim için bir anlamı yok.

Ben de zaman zaman otobüs arkası kalıyorum, mecburen ama eksozu öldürüyor saniyesinde. Siz kamyon arkası eksoz meselesini nasıl hallediyorsunuz?
Ayrıca kamyonların iki tekeri arasına sıkışmış bir taşı fırlatması kesinlikle ölümcüldür. Girmeyin lütfen.

@Raşit S

Açıkcası sonuna kadar haklısın taş olayında. Eksozdan yana hiç bir şikayetim olmadı belki de eksoz arkasına girmediğim içindir, bilemiyorum, yada ben burunsuz muyum neyim :D
Gerek otoban, gerekse ağır vasıtalar olsun, taş fırlatma olayı gerçekten ölümcül, ben kendi fırlattığım taştan kendim korktum bir seferinde ve o bana ders oldu, nasıl mı, fırlattığım taş bariyerlere çarptı ve çok şiddetli bir yankı yaptı ki ben korktum... Ama bazen dayanamıyor insan, yorgun oluyoruz 30'la gitmekten canımız çıkıyor, kamyon cezbediyor, bari bi 5 dakka gireyim de dinleneyim diyor insan, yanlış yapıyoruz.

@Oguz_

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10469876_686450861427879_2342018848762821636_n.jpg?oh=a24265543e4686e96089c487026f1526&oe=54121A7C

Laz da değil ki, ne diyeyim şimdi ben bu adama... Ayıp ettin kamyoncu, çok ayıp ettin.

@Raşit S

e5 te sürüyoruz kamyonlar,tırlar dolu geldiği zaman ışıklarda yakalayıp arkasına takılıyoruz egsoz gazı bikaç saniye sonra gidiyor hızlandıkça araç. sonrasıda malum pedala asılmak.şuana kadar bi sorun çıkmadı bundan sonrada çıkmaz umarım bazen gerekiyor kamyon arkası heleki rüzgarlı havalarda :)

Yanlış yapıyorsunuz.
Doğrusu, kamyon kasasının sağ arka tarafına tutunmak ve tek elle gitmektir. Valla. Yarışçı bir arkadaşım vardı yokuşları böyle çıkardı.
Ayrıca bu bir çok ülkede legal bir harekettir, bisikletlinin tutunma hakkı, kamyon veya kamyonetin de sizi güzelce sürükleme zorunluluğu vardır.

tutunmak daha tehlikeli rüzgarında gitmek daha mantıklı bence :) tutarsam anca çok eğimli rampalarda denk gelirsem tutunurum yoksa pedala devam :)

• Beğen
Tepkiler: Silivrili
Bugün bir 10 km yaptım. Ama eve dönerkenki yokuş eğimi %8 falan :D Eğimi çıkmak zorluyor neredeyse 1km yokuş çıkıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Silivrili
Geri