Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

@Kudret Kurtcebe

Abi paslasamiyoruz ne zamandir iyisin umarim :) 10 gun once 230 km molasiz(3 tane 5 dakikalik ihtiyac molasi) 34 ortalama eskisehir ankara yaptim nasil iyi calismismiyim kışın :)

İşin sakasi bir tarafa bu tip hiz ve ortalama konulari cok eglenceli oluyor bazen. ozellikle aylarca calisip yapamadigim degerleri haftasonu iki uc saat ceviren arkadaslardan okuyup ogrenmek daha da keyifli.

Konu basligina da cevap yazayim 90 km hiz gordum iki defa birisi Bursaya inis digeri tir arkasi ikisinde de korkup frene bastim yavasladim :) yaris yoksa fazla hiz gereksiz risktir.aylarca calisip elde ettiginiz emegi bir anda sifirlar sezonu kapatirsiniz belkide komple hayati....

Saglicakla Kudret abi....

Scudo
@Yunus Emree

dediğim gibi benim anlayışım ne kadar km 'de yol bisikleti ile hız yaptınız ve de ortalamanız kaç idi km bazım 200 km 'dir uzun mesafe bisiklet maratonculuğu iki şekilde olur

1- ya kısa mola yaparsınız ve de üzerine tempoya geçer finale doğru atak yaparsınız ki bu tarz bana uyar
2- ya da uzun mesafede asla pedal kesmezsiniz bunun için yanınızda eskort olması lazım çünki size enerji içeceği verecek yoksa patlarsınız ,eskortsuz olmaz bu iş
bu işi genelde prolar yapar tabi sonuçta yarışa girerler büyük ödülü kapmak için ,bizim ülkemizde pek o kadar büyük para vermezler bisiklet yarışçılarına..

@Ferhat Köse

mükemmel ferhat dostum,
203 km yeni bitti, 99 km sonra 16 km rampa,eğim 12-den 7'e inmekte
evet kartepe ,13 'üncü tur bitti 14 'üncü ekim sonu olacak gene ,
kriterler biraz kötü tabi benim için ,araya feribot girdiği için,esas çıkış noktasını topçular olarak aldım topçular-suadiye köyü-kartepe otel 1300 rakım 16 km rampa -aynı yerden iniş 72 km sonra yalova toplam 162 km ,
10 saat sele üstü 1 saat 35 dakika mola toplamı
neyse devam edeceğiz tabi
tabi işin en zoru topçulardan çıkıp 58 km non stop pedal yapıp durmadan 16 km rampa çıkmak ve durma yapmadan 16 km aynı yerden inmek ve durmadan 72 km sonra finale doğru basmak son 5 km 'de atağa geçmek, vay babam vay ,benim harcım değil doğrusu yahu ben fabian cancellaramıyım ,,,:)

fransa turunda, yokuş aşağı ulaştıkları hız bu videoda görülüyor;

Yine ayni noktalarda dönüp duruyoruz. Hangi kosullatda hangi süratlere varilabilecegi gayet acik seciktir. Yazilanlari dogru dürüst okumayanlar, hala ayni fikirlere takilir kalirlar.
Ben Cavendish' i hic zorlanmadan gecerim, eksozumu bile göremez. Yasim 61 oldu, ama genclikteki kadar olmasa da hala gözüm kara, yüregim genc, cesaretim yerindedir. % 10 egimli bir iniste beni asagiya ceken kuvvet, Cavendish' e göre 25 kg daha fazla oldugum icin 245 newton daha fazla kuvvet beni asagiya cekmektedir. Asagi yukari ayni kosullarda Cavendish' in hic sansi olmadigi asikardir. Sakin o pedal cevirerek o farki kapatabilir diye düsünmeyin, 80-90 km/h süratte 53/11 ile pedala yetisebilecek adam yol bisikletinde daha anasindan dogmadi. Ancak pist bisikletcilerinde olabilir, ama o iniste degil.
Iste yapilan bu, benim bu yazdiklarimdan bir cümleyi cekip cikartarak bir yerde anlatirsaniz hemen bu adam da cok palavraciymis derler! Cümle su. " Ben Cavendish' i hic zorlanmadan gecerim, eksozumu bile göremez". Tabii ki düz yolda sprintte gecemem. Belki düz yolda arkasina girsem bile tutunamam!

Ben Abdullah arkadasin iniste 130 km/h e cikabilecegine inaniyorum, hangi kosullarda cikabilecegini yazdim. Kendisi bunu düzelterek benim yazdigim agirligi düzeltti.
Düz yolda yüklü bir bisiklet ile 60 km/h e cikamayabilir, ama yol cok hafif egimli ise ( bisikletteki adi faut- plat) arkadan da rüzgar esiyorsa olmamasi icin bir neden yok. Ama bu süratlerin anlik süratler oldugunu unutmamak gerekir. 50 kg yüklöü bir tur bisikletinin normal kosullardaki seyahat ortalamasi bir kac günlük uzun bir turda 20 km/ h i bile gecemez.

@Abdullah.R

64 kmh

abdullah bey düz yol yüklü bisikletle sıfır rüzgarda 60 - 80 km/s yapıyorum diyosunuz. üstteki video 64 km/s, alttaki velodrom pist 70,5 km/s. benden bu kadar, sözün bittiği yerdeyiz. rica ediyorum kendinizi bi karşılaştırın, acaba benziyor musunuz?

@hamla79

:) netten öylesine görsellerde arama yaparken bulmuştum. Şimdi tekrar baktımda
(link)
bu linki buldum. Biraz daha araştırılsa satış sitesi bulunabilir.
Polisten 200 km ile kaçarken çok işime yaradı :D

@ihsangencer

küçük bi düzeltme yapayım Mark Cavendishin orda hızı 78 civarlarında. Sprint atmadan dahi yarışın son 2-3kmsinde hızları 64ü buluyordur. 64 sprintde ulaşılmayacak bir hız değil yani. Lead out trenim olmadan 58 yapabiliyorum sprintde.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@ihtiyar
türkiyeden almanyaya selam olsun ihtiyar dostum ,
gene buluştuk işte .

@N. Burak Önder

burak bey yanlış görmüyorsam 40.81 mil/s yazıyor. 65 km/s ediyor. şimdi bu adamların zamanlama uzmanı olduğu ortada. trenin son halkası ayrıldı 65 km/s mantıklı, trensiz 58 de mantıklı

ortada 78 km/s verisi yok

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@ihsangencer

Velodromda 200 metre "flying start" (yani ölçülen 200 metreden önce bisikletçiler 1-2 tur atıp hızlanıyorlar) dünya rekoru 9.347 saniye. Ortalaması 21,4m/s ya da 77,03km/h oluyor. Yol bisikleti spirinterleri de en fazla bu hızlara çıkıyordur diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
@Murat B.

murat bey oradaki hız 70.5 km/s. hızın ne şartlarda, nasıl bi zorlukta yapıldığına dikkat çekmek istiyorum, dünya rekoru 77 km/s olabilir. videodaki ekipten düşenler oldu vs vs. şunu demek istiyorum aramızdan forumun güzide katılımcıları lütfen videolar ortada, neredeyse "ben 60 km/s terlikle donla yaparım diyenler" var. eleştirim bu yönde. video ekliyorum ki görülsün 65 neymiş 75 neymiş

@ihsangencer

Cancer Council yarışında yarışan iki kişi(biri Chris Sutton diğeri Saxo Banktan) röpörtajlarında 72. 74. hızlarını gördüklerini söylemişler. Bu adamlar 74ü görüyorsa Cav orda rahat rahat 78 yapmıştır diye düşünüyorum. Kişisel bir görüş tabiki benimkisi ama cidden 65den daha hızlı gözüküyorlar :)

edit: 40kmh yazıyor ekranda onu kastediyorsanız o genel yarış ortalaması.

• Beğen
@ihsangencer

Mili sadece Amerikalılar kullanıyor dünyada. Metrik sisteme geçmekte inat ediyolar. California turunda da ekrana bi mil bi km verisi yansıtılıyor. Diğer bütün yarışlarda km kullanılıyor :in:

• Beğen
@ihsangencer

Ben de yokuşsuz, rüzgar boşluğu yaratan motorlu araçsız dünya rekorunun 77km/h saat olduğunu yazdım. Rekorun Meksika'da 1880 irtifada kırıldığını, bu yükseklikte hava daha ince olduğu için rüzgar direncinin de daha az olduğunu ve kullanılan bisikletlerin arka tekeri disk, çekiş sistemi fixed olduğunu da belirtmek gerek sanırım. Bu hızı geçebilen varsa pist bisikletinde ülkemizin gururu olsun, hepmiz sevinelim. Dünya şampiyonluğuna 1000, olimpiyat şampiyonluğuna 2000 cumhuriyet altını mükafat verildiğini de ekleyeyim...

Geri